0
Neste

Stedene som inspirerte Disneys Frost-filmer

Blog Derfor bør du bruke Norwegian-kortet på reise i utlandet
Dato: 13 januar 2020

Derfor bør du bruke Norwegian-kortet på reise i utlandet

Share

Uansett hvor din neste utenlandsreise går – om det er en rolig strandferie i Hellas, shoppingtur til London eller en forretningsreise til København bør du ta med deg Norwegian-kortet på reisen. Fordelene er mange.

Gebyrfritt uttak i minibank og gebyrfri handel i utlandet

Nordmenn er ofte skeptiske til å bruke bankkort i utlandet, og med noen kort påløper det overraskende og ubehagelige gebyrer for uttak i minibank i andre land.

Norwegian-kortet er et gebyrfritt og sikkert kortvalg i utlandet. Fritaket for gebyrer gjelder både kjøp og kontantuttak. For uttak må du være oppmerksom på at den lokale banken kan ta gebyrer.

Eks. ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Når du er på reise, er det betryggende å vite at du kan bruke kortet gratis der du er, og slippe ekstra stress og kostnader med veksling til utenlandske sedler og mynter.

Det påløper ikke rente så fremt du betaler hele det utestående beløpet ved forfall. Det kan spare deg for flere hundre kroner på utenlandsoppholdet.

Kontaktløs betaling på tog og buss

Norwegian-kortet tilbyr kontaktløs betaling.

Unngå lange billettkøer, Norwegian-kortet tilbyr kontaktløs betaling.

Det er langt mellom attraksjonene i storbyene, og skal du få med deg mest mulig i løpet av en langhelg, er det lurt å benytte seg av kollektivtransport.

I London kan du bruke Norwegian-kortet som erstatning for Oyster-kort, et reisekort som brukes som betalingskort på Gatwick Express, undergrunn og buss. Hold kortet over de automatiske kortleserne ved inn -og utgangspartiet for å betale for billetten din. I bakkant beregnes hva som vil være det billigste billettalternativet for din reise.

Ha alltid med flere kort på reisen

Betal med kredittkort på reise

Betal med kredittkort når du er på reise, det har flere fordeler.

Ta alltid med deg mer enn ett bankkort på tur og betal alltid med kredittkortet. Når du betaler med kredittkort har du finansavtaleloven i ryggen, noe som gir deg en ekstra trygghet hvis du skulle bli utsatt for svindel.

Oppbevar kortene på forskjellig sted, i tilfelle du skulle være uheldig å miste det, eller bli utsatt for tyveri. Reklamasjonsretten ved bruk av kredittkort gir en ekstra trygghet i tilfelle svindel og misbruk når du er på tur. Du har reklamasjonsrett ved bruk av Norwegian-kredittkortet, både hjemme i Norge og på reise i utlandet.

Norwegian-kortet ble kåret til «Beste reisekort» og «Beste Reisekort og Kredittkort» av Dinero og i prestisjefylte Freddie Awards vant kredittkortet «Best Loyalty Credit Card» for Europa.

Mobil- og klokkebetalinger

På tur til utlandet er man gjerne mye mer på farten enn til vanlig. Å betale med mobilen eller klokken er litt enklere og litt raskere samtidig som det ikke går på bekostning av sikkerheten.

Registrer Norwegian-kortet på Google Pay, Fitbit Pay eller Garmin Pay. Mobil og klokkebetalinger kan benyttes på alle terminaler som aksepterer kontaktløse betalinger.

Kontaktløst mikrokort

Et mikrokort er et bittelite bankkort som du fester i et armbånd. Det kan benyttes i alle betalingsterminaler som aksepterer kontaktløse betalinger. Alt du trenger å gjøre er å holde armbåndet inntil terminalen. Dette er veldig praktisk hvis man er mye på farten eller hvis man ikke ønsker å ha med seg lommeboken.

Du tjener selvfølgelig CashPoints på samme måte som du gjør ved bruk av et vanlig Norwegian-kort.

Betal med lokal valuta

Når du bruker kortet ditt i utlandet får du valget mellom å bli belastet i lokal valuta eller i norske kroner. Det vil som oftest lønne seg å betale i lokal valuta og la Visa omregne kursen fremfor å la butikken eller minibanken sette valutakursen. Visa benytter kursen fra dagen banken mottar belastningen fra brukerstedet. I tillegg tilkommer det et valutapåslag på 1,75% som dekker kostnader ved veksling, valutarisiko og andre kostnader tilknyttet transaksjonen.

Tjen CashPoints til din neste reise

Betal hele oppholdet med Norwegian-kortet.

Betal hele oppholdet med Norwegian-kortet. Ikke gå glipp av CashPoints.

Betal hotell, leiebil, utflukter og andre store utgiftsposter med Norwegian-kortet. Dette er ofte store beløp, og det betyr mange poeng inn til CashPoints-kontoen, noe som gir deg en god startsum du kan bruke til å betale din neste flybillett med.

 Hva er CashPoints? 

CashPoints er Norwegians digitale valuta. 1 CashPoint = 1 NOK.  Poengene kan du bruke til å betale flyreiser, når som helst,  til hvilken som helst av Norwegians destinasjoner.

Slik får du maksimalt utbytte av Norwegian-kortet

  • Bruk Norwegian-kortet når du handler i hverdagen og på ferie – tjen CashPoints på hvert kjøp du gjør – 1 000 kroner i dagligvarebutikken gir deg 10 kroner ekstra til feriereisen. Mange bekker små osv, ikke sant?
  • Planlegg reisen tidlig og bestill flybilletter med Norwegian-kortet. Kjøp flybilletter med opptjente CashPoints, hvis du allerede har samlet poeng. Billettkjøp med opptjente CashPoints kan fint kombineres med kort. Du kan kjøpe alle typer billetter til alle destinasjoner hos Norwegian med CashPoints.
  • Ved bestilling av flybilletter hos Norwegian får du høyest  CashPoints-opptjening når du betaler med Norwegian-kortet:
    • 3 % CashPoints på LowFare-billetter
    • 4 % CashPoints på Lowfare+-billetter
    • 5 % CashPoints på Flex-billetter

Norwegian-kortet har ingen årsavgift, og banken tar ingen gebyrer ved minibankuttak i utlandet.

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Bruk Norwegian-kortet

Share
Neste

Stedene som inspirerte Disneys Frost-filmer