1
Neste

Reiseeffekter gjør reisen enda bedre

Blog Med lydbøker som reisefølge
Girl in New York listening to stories on mobile phone
Dato: 4 februar 2019

Med lydbøker som reisefølge

Share

– Jeg går helst turer helt alene, for da kan jeg høre på lydbøker mens jeg går, forteller lydbok-entusiast Valborg Skog. Hun tjener CashPoints med lydbøker fra Storytel.

Hele livet har hun lest bøker, men det tok helt av da hun oppdaget lydbøker via strømmetjenesten Storytel:

– Mora mi leste Donald for meg da jeg var fem. Og siden da har jeg lest, forteller Valborg. Og hun leser ikke rent lite, heller. Hver eneste dag konsumerer hun store mengder ord – via lydbok-appen Storytel.

– Jeg vil tro jeg i snitt hører lydbøker opptil tre timer hver dag, forteller Valborg.

Tjen CashPoints med lydbøker fra Storytel

eldre dame i flysete med headset

Lydbøker er et fantastisk reisefølge på flyreiser.

Bestiller du Storytel gjennom Norwegian Reward får du 10 % CashPoints hver måned. Du har tre ulike abonnement å velge mellom, og ikke mindre enn 100 000 lydbøker og 500 serier.

Foretrekker lydbøker

Mobil med Storytel

Laster du ned bøkene til mobilen, kan du gjøre andre ting samtidig. Mobilen er jo med overalt.

Valborg foretrekker å få bøkene rett i øret: – Jeg leser veldig lite papirbøker. Det har jeg rett og slett ikke tid til, slår hun fast, og legger til: – Og så blir jeg så trøtt.

Med romaner og dokumentarer på mobilen får hun dessuten med seg så mye mer. Det startet med at Valborg hoppet på en 14 dagers gratis prøveperiode.

– Oj, dette er bra, tenkte Valborg. Som snart så mange muligheter med appen på mobilen. Nå som hun hadde alle lydbøker med seg i lomma, kunne hun som er ganske så opptatt plutselig høre på lydbok overalt. Og det gjør hun også:

Lydbøker til alle anledninger

Mann i trafikk med hodetelefoner

Opplev to verdener samtidig med Storytel.

– Jeg hører på lydbøker i bilen til og fra jobb og når jeg er på reise. Jeg hører på lydbok når jeg går tur med bikkja, og jeg hører på lydbok når jeg trener, forteller Valborg. Det siste er spesielt smart, kan hun fortelle:

– Hvis boka er spennende så må du jo holde på lenger enn du kanskje hadde tenkt. Jeg går faktisk helst på tur alene nå, for da kan jeg høre på en lydbok mens jeg går.

Bokbad om morgenen

Badekar

Valborg liker å starte dagen med et bad og en favorittbok fra Storytel.

Men favorittplassen for lydbøker er i badekaret. Grytidlig om morgenen.

– Når jeg våkner om morgenen er jeg helt dødstrøtt. Da står jeg opp, tusler på badet, senker meg ned i badekaret og setter på en lydbok. Her kan Valborg ligge og høre på lydbøkene sine en hel time.

– Det er sååå deilig, ler Valborg.

Rimelig bokkjøp

Bokhylle med mange bøker

Storytel gir deg en digital bokhylle tusenvis av fortellinger.

Med flere timer på øret om dagen, blir Storytel en veldig billig løsning. – Tenk hvor billig det blir, stråler Valborg. – Skulle jeg ha kjøpt bøkene, så ville hver bok kanskje ha kostet meg 350. De har kanskje ikke de nyeste bøkene. Men de har veldig stort utvalg og mye forskjellig.

Må like stemmen

Og det er slettes ikke alle bøker som blir ferdiglest heller. Hvis hun ikke umiddelbart liker stemmen, så blir det ikke noe lytting av lydbøker, heller:

– Oppleseren har veldig mye å si. Ja, skal noen snakke inn i ørene dine i flere timer i strekk så må du like stemmen, slår Valborg fast.

Lett å lese engelske lydbøker

Tekst på vegg: You are what you listen to

Få tilgang til bøker på norsk, engelsk og svensk.

Storytel har mer enn 100 000 boktitler å velge i. Har du abonnement i Norge kan du høre på norske, svenske og engelske lydbøker. Valborg hører gjerne på engelske lydbøker:

– Jeg tenkte først at jeg ikke kunne høre på engelske bøker. Jeg skjønner da ikke engelsk, tenkte Valborg, og tok skammelig feil. – Det var slettes ikke mange ord jeg ikke skjønte.

Valborg beste lesetips:

Valborg Skog leser lydbøker

Valborg Skog deler sine beste boktips. – Det er et utrolig stort utvalg i Storytel.

Når du vil lære noe viktig:

– Jeg liker å høre på lydbøker om personlig utvikling, historiske hendelser og politiske biografier.

Mark Manson: The Subtle Art of Not Giving a F*ck

– Den er så bra. Blås nå i bagatellene, da. Det som er viktig, det må du ikke blåse i. Men sokker og skapdører. Det må du ikke henge deg opp i!

Per Arne Dahl: Den store kjærligheten

– Spennende tanker om vilje og kjærlighet.

Jan Henry T Olsen og Laila Lanes: Skynd deg å elske – Om å holde sammen når dagene mørkner

Veldig gripende om tidligere fiskeriministeren Jan Henry T. Olsen som ble rammet av Alzheimers sykdom bare 51 år gammel.

– Den er… Ja, her gråt jeg.

Øivind Stenersen og Ivar Libæk: Norges historie

– Kun fire og en halv time og vipps har du hele Norges historie helt fra de første menneskene tok landet i bruk og til i dag innabords.

Noe lett og underholdende:

Lydbøker på storytel.com

Utvalg av Lucinda Rileys bøker hos Storytel. Finn alle titlene på storytel.com

Lucinda Riley: Serien De syv søstre

– Lett litteratur som glir lett inn ørene. Lydbøkene er på ca. 20 timer og de går svupps ned på tre dager. Det er historien om syv adopterte søstre. Hver bok skildrer oppveksten og historien til hver av søstrene, innvevd med historiske hendelser. Det finnes sju bøker i serien. Ikke alle er på Storytel ennå, men de kommer fortløpende.

Karl Ove Knausgård: Min kamp 1-6.

– Dette er rett og slett veldig godt skrevne bøker.

Ingrid Bjørnov: Lakse-enka

– Morsomt og originalt beskrevet om hvordan det er å vente på en laksefiskende ektemann

Når du vil oppdatere deg på klassikere:

Amalie Skram: Fru Ines, Constance Ring, Forrådt og Lucie

– Jeg synes det er interessant å lese hva hun skrev, i sin tid. Disse lydbøkene handler om kvinner som alle levde i utfordrende ekteskap. Det var like fælt om de var rike eller fattige, og det var nok spesielt at det ble omtalt slik på den tiden.

Last ned lydbøker og hør hvor du vil

Par i flysete

Laster du ned lydbøkene til mobilen din kan du høre på favorittfortellingen din selv uten tilgang til internett.

Storytel er en strømmetjeneste som ligner på Spotify, Netflix og lignende tjenester. Storytel har mer enn 100 000 lydbøker fordelt på romaner, spenning, norske serieromaner, krim og klassikere.

To jenter på ipad

Storytel har mange lydbøker for barn og ungdom.

En lydbok er perfekt reisefølge for både store og små. Storytel har bokhylla stappfull av lydbøker for barn og ungdom. Og for voksne. Du kan laste ned bøkene til mobilen og høre på de uten nettilgang. Du kan også veksle mellom å lese e-bok og lydbok, dersom du ønsker det.

Reiser du helt alene, finner du ikke bedre reisefølge enn lydbøker. Lydbok er perfekt når du vil slappe av på flyet eller på hotellet.

Du kan laste ned bøkene offline og hør hvor du vil, når du vil!

Abonner på lydbøker fra Storytel, tjen CashPoints

Abonner på Storytel og tjen CashPoints samtidig. Dersom du laster ned Storytel får du 10 % CashPoints per måned. Bruk tiden din til å utfordre deg selv, underholde deg selv og kanskje lære noe nytt, samtidig som du tjener CashPoints.

Prøv Storytel gratis i 14 dager

Les mer:

Reiseeffekter som gjør reisen enklere

7 spennende bøker om å reise

Share
Neste

Reiseeffekter gjør reisen enda bedre