0
Neste

Europas skumleste steder

Blog Stockholm – storbyferie hos Söta Bror
Stockholm Gamla Stan
Dato: 14 oktober 2021

Stockholm – storbyferie hos Söta Bror

Share

Sugen på en deilig storbyhelg, men bare tid til en mini-weekend? Reis til Stockholm, da vel.

Stockholm er vakker uansett når på året du måtte velge å reise hit, men når byen våkner opp fra en lang vinter, solen skinner og turister og innbyggere begynner å strømme ut til kafeer, parker og uteserveringer, ja da kan den svenske hovedstaden konkurrere ut selv de hippeste og mest sjarmerende av andre storbyer.

Byen kalles ikke uten grunn for Nordens Venezia. Stockholm er bygget på 14 øyer av ulik størrelse, og man kommer seg lettest mellom alle med ferge. Hver bydel har mange ulike tilbud og opplevelser å by på, og øyene har til dels også sin helt ulike stil og sjarm.

Finn billige flybilletter til Stockholm her.

Obs: På grunn av COVID-19, kan åpningstider og tilgjengeligheten til aktiviteter være påvirket. Husk å sjekke gjeldende reiseråd før du reiser.

Fra grønne Djurgården, hvor du kan more deg i fornøyelsesparken Gröna Lund til hippe Södermalm, som på mange måter er Stockholms svar på Oslos Grünerløkka. I øst ligger Östermalm, hvor du finner de dyreste og mest eksklusive butikkene, og midt mellom alle de andre ligger Stockholms eldste bydel, Gamla Stan, med sine sjarmerende smug og gater, gamle bygninger og mange turister.

Stockholm Gamla Stan

Stockholm Gamla Stan

Du kommer ikke til å gå tom for ting å se og gjøre i Stockholm, enten det er shopping, kule restaurantopplevelser eller kultur du er på jakt etter, og mange vil nok føle at en helg er for lite tid til å få med seg alt man gjerne skulle sett og gjort i denne byen.

Finn billig storbyreise til Stockholm her.

Verdt å få med seg:

Fotografiska

Dette museet er et av verdens største når det kommer til moderne fotografi. Museet presenterer 4 store og rundt 20 mindre utstillinger i året, og tar imot tusenvis av besøkende årlig.

 Tips: Ikke gå glipp av kafeen på toppen, hvor du kan nyte en av byens beste utsikter.

Skansen

Skansen

Skansen

Dette utendørsmuseet, som ligger vakkert til på Djurgården, er et must om du reiser til Stockholm med barna med på lasset. Her kan man nemlig besøke Stockholm Zoo, se et Sverige i miniatyr med hele 150 gårder fra rundt om i Sverige og ikke minst nyte en piknik med panoramautsikt mot Stockholm skjærgård.

Les mer om hva du kan gjøre i Stockholm med barn.

Gamla Stan

Gamla Stan

Gamla Stan

Gamla Stan er Stockholms gamleby, som ble grunnlagt i 1252. Bydelen er en av de best bevarte Middelalder-byer i Europa, og uten tvil Stockholms fremste turistattraksjon.

Både Gamla Stan og nærliggende Riddarholmen er som ett gigantisk gågate-område. Her er det lett å bevege seg til fots mellom museer, restauranter, kafeer, barer og butikker.

Husk også å legge inn et besøk i en av de mange vakre kirkene som finnes i området, mest kjent er nok kanskje Sveriges nasjonalkirke Storkyrkan hvor kronprinsesse Victoria ga sitt ja til Daniel Westling i 2010.

Midt i Gamla Stan ligger Stortorget, som er byens eldste torg. Ut fra dette torget løper den kjente Köpmannsgatan, som ble omtalt i bøker allerede på 1300-tallet.

Hvis ikke noen av dette fristet kan du sjekke ut GetYourGuide for flere forslag til hva du kan finne på i Stockholm.

Få 5 % CashPoints på alle turer, aktiviteter og inngangsbilletter med GetYourGuide!

Her sjekker du inn i Stockholm:

Story Hotel Riddargatan

Lekre Story Hotell Riddargatan ligger i hjertet av Stockholm sentrum, med Östermalms Stureplan like ved. Like i nærheten ligger også shopping-favoritten NK, og Gamla Stan er bare en kort spasertur unna. Frokost er med på kjøpet hver morgen, og det trendy interiøret kommer til å være grunn god nok for mange Instagram-oppdateringer.

Nobis Hotel Stockholm

Nobis Hotel er et lekkert luksushotell som ligger fantastisk til like ved Norrmalmstorg, med noen av byens aller beste restauranter, butikker, nattklubber og attraksjoner like utenfor døren.

Scandic Sjöfartshotellet

Flotte og budsjettvennlige Scandic Sjöfartshotellet ligger på Södermalm, bare 5 minutter fra Gamla Stan og fergen over til Djurgården.

Vil du sjekke ut flere alternativer? Du får 5 % CashPoints på mer enn 300 hoteller i Stockholm her.

Elsker du å reise til spennende storbydestinasjoner. Se også artikler om Paris, Berlin, og andre byer.

Fly til Stockholm

Bestill flybilletter

Share
Neste

Europas skumleste steder