0
Neste

10 ting å gjøre på en langhelg i København

Blog Stockholm – storbyferie hos Söta Bror
Dato: 30 mars 2022

Stockholm – storbyferie hos Söta Bror

Share

Klar for en deilig storbyhelg bare en kort flytur unna? Reis til inspirerende Stockholm, da vel.

Stockholm er vakker uansett når på året du måtte velge å reise dit, men når byen våkner til liv etter en lang vinter, solen skinner, og turister og lokale begynner å strømme ut til kafeer, parker og serveringssteder ute, da kan den svenske hovedstaden konkurrere ut selv de hippeste, og mest sjarmerende, storbyer i verden.

Byen kalles ikke uten grunn for Nordens Venezia. Stockholm er bygget på 14 øyer i forskjellig størrelse, og du kommer deg enklest mellom alle med ferge. Hver bydel har mange ulike tilbud og opplevelser å by på, og øyene har til dels også sin helt ulike stil og sjarm. 

Finn flybilletter til  Stockholm her

Unike bydeler i Stockholm

Fra grønne Djurgården, hvor du kan more deg i fornøyelsesparken Gröna Lund, til hippe Södermalm, som på mange måter er Stockholms svar på Grünerløkka i Oslo, det mangler ikke på muligheter for gode opplevelser i den svenske hovedstaden. I øst ligger Östermalm, hvor du finner de dyreste, og mest eksklusive butikkene, og midt imellom alle de andre delene av byen, ligger Stockholms eldste bydel, Gamla Stan, med sine sjarmerende smug og gater, gamle bygninger, og mange turister.

Stockholm har så mye å by på, enten du vil nyte kulturopplevelser, shoppe, spise god mat, eller finne på noe spennende med barna. Byen er dessuten vakker med sine særegne bygninger.

Du kommer ikke til å gå tom for ting å se, og gjøre, i Stockholm, enten det er shopping, kule restaurantopplevelser eller gode kulturopplevelser du er på jakt etter. Du vil trolig føle at en helg er for lite, for å få med seg alt du ønsker.  Kanskje reiser du med barn, og ser etter gode opplevelser for dem

Sjarm og særpeg i Gamla Stan

Gamle hus i Gamla Stan i Stockholm
Stortorget, midt i Gamla Stan, er byens eldste torg. Her sprer fargerike hus liv og glede.

Visste du at Gamla Stan, Stockholms gamleby, ble grunnlagt i 1252? Den er  er uten tvil Stockholms fremste turistattraksjon. Midt i Gamla Stan ligger Stortorget, som er byens eldste torg. Ut fra dette torget løper den kjente Köpmannsgatan, som ble omtalt i bøker allerede på 1300-tallet.

Både Gamla Stan, og nærliggende Riddarholmen, er nærmest som ett gigantisk gågate-område. Her er det lett å bevege seg til fots mellom museer, restauranter, kafeer, barer og butikker. 

Kanelboller på et bakeri
Sørg for å ha litt tid til en god kaffekopp, og en tradisjonell kanelbulle, når du beveger deg rundt i området Gamla Stan og Riddarholmen. Foto: Unsplash

Husk også å legge inn et besøk i én av de mange vakre kirkene som finnes i området, mest kjent er nok kanskje Sveriges nasjonalkirke Storkyrkan, der kronprinsesse Victoria ga sitt ja til Daniel Westling i 2010.

Hvis ikke noe av dette frister kan du sjekke ut GetYourGuide for flere forslag til hva du kan finne på i Stockholm.

Du får nemlig 5 prosent CashPoints på alle turer, aktiviteter og inngangsbilletter med GetYourGuide.

Husk at Norwegian tilbyr en rekke fleksible løsinger hvis du skulle ha behov for å endre billettene dine.

Sverige i miniatyr på Skansen

Gamle bygninger
På Skansen kan du blant annet se tradisjonelle svenske bygninger. Ansatte statister lar deg dessuten få inntrykk av hvordan de levde i gamle dager.

På utendørsmuseet Skansen finner du over 150 bygninger som er flyttet hit fra hele Sverige. Her kan du gå rundt blant 300 ansatte statistene og se hvordan en levde i Sverige i gamle dager. Dette er en artig attraksjon hvis du er i Stockholm med barn.

Her kan du også besøke Stockholm Zoo, og ikke minst kan du nyte en piknik med panoramautsikt utover skjæregården i Stockholm.

Skansen ligger vakkert til på Djursgården, i hjertet av Stockholm. Mange av Stockholms museer og severdigheter ligger her, og området er mye brukt til turer for både turister og fastboende.

Vakker fotokunst på Fotografiska

Fotokunst på museet Fotografiska
På Fotografiska i Stockholm kan du oppleve spennende fotografier og visuell kunst fra hele verden. Foto: Fotografiska

Dette museet er et av verdens største når det kommer til moderne fotografi. Museet presenterer fire store, og rundt 20 mindre, utstillinger i året, og tar imot tusenvis av besøkende årlig. Her kan du se fotografi og visuell kunst fra hele verden – fra de mest kjente fotografene, til neste generasjons fotografer. Her er det mye inspirasjon å hente, og det finnes også en egen museumsbutikk som er vel verdt et besøk.

Ikke gå glipp av kafeen på toppen, hvor du kan nyte en av byens beste utsikter.

Her sjekker du inn i Stockholm:

Story Hotel Riddargatan

Lekre Story Hotell Riddargatan ligger i hjertet av Stockholm sentrum, med Östermalms Stureplan like ved. Like i nærheten ligger også shopping-favoritten NK, og Gamla Stan er bare en kort spasertur unna. Frokost er med på kjøpet hver morgen, og det trendy interiøret kommer til å være grunn god nok for mange Instagram-oppdateringer.

Nobis Hotel Stockholm

Nobis Hotel er et lekkert luksushotell som ligger fantastisk til like ved Norrmalmstorg, med noen av byens aller beste restauranter, butikker, nattklubber og attraksjoner like utenfor døren.

Scandic Sjöfartshotellet

Flotte og budsjettvennlige Scandic Sjöfartshotellet ligger på Södermalm, bare 5 minutter fra Gamla Stan og fergen over til Djurgården.

Vil du sjekke ut flere alternativer? Du får 5 prosent CashPoints på mer enn 300 hoteller i Stockholm her.

Bestill fly til Stockholm

Share
Neste

10 ting å gjøre på en langhelg i København