3
Neste

Gjør klart til maifest!

Blog 10 ting å gjøre på romantisk helg i Roma
Roma
Dato: 30 april 2018

10 ting å gjøre på romantisk helg i Roma

Share

Planlegger du en romantisk langhelg med kjæresten din? Skal du først besøke en romantisk storby, så er Roma perfekt for to.

Lei en Vespa og føl sjarmen i storbyens trange og svingete gater, gå på yrende markeder og i frodige parker. Inviter din kjære på piknik på Aventinerhøyden og se utsikt som får hjertet til å banke. Og den lille hemmeligheten, utforsk nøkkelhullet ved Aventine!

Den italienske hovedstaden oser av mystikk og romantikk – et godt utgangspunkt for å vandre gatelangs og oppleve byen. Det er nok av ting å se på og oppleve i et yrende gateliv. Rundt hvert hjørne lurer en ny bygning med arkitektur fra oldtiden og spennende severdigheter som er et must i Roma.

Roma er kanskje den beste av de romantiske storbyene du bør ta med kjæresten til. Finn billige flybilletter til Roma her..

Her er 10 tips til romantiske aktiviteter og attraksjoner du bør oppleve med kjære i Roma.

Dette bør du få med deg når du er i Roma:

1. Lei en Vespa!

Besøk Roma med kjæresten og lei en Vespa.

Det finnes gode muligheter for å kjøre byen rundt. Lei en Vespa for å oppleve mer.

Se byen, kjenn varmen og føl vinden i håret! Bruk alle sanser og opplev den romantiske byen fra setet på en Vespa. Det finnes mange muligheter til å kjøre byen rundt. Er du redd for å ferdes i trafikken på moped, kan du også ta plass i en Fiat 500.

2. Ta en hyggelig piknik på Aventinerhøyden

Opplev nøkkelhullet i Roma med utsikt til Peterskirken

Kikk gjennom nøkkelhullet for å se den litt hemmelige utsikten over kuppelen til Peterskirken.

Aventinerhøyde er et flott sted med panoramautsikt over byen, og perfekt for å oppleve solnedgangen. Kom deg litt ut av byen, ta med lokal mat, et teppe og din kjære, og ta en piknik i den bortgjemte appelsinhagen Giardino degli Aranci, på toppen av høyden Aventine.

Smugtitt gjennom det maltesiske nøkkelhullet for perfekt utsikt over kuppelen til Peterskirken. Sørg for at du er der på formiddagen når kanonen blir avfyrt.

3. Besøk Fontana di Trevi

Kast mynter i fontenen i Fontana di Trevi

Besøk Fontana di Trevi og kast tre mynter i fontenen. Oppfyll minst tre gode ønsker for turen i Roma.

De mest romantiske scenene i klassikeren La Dolce Vita ble filmet i fontenene, Fontana di Trevi, et flott sted det er verdt å besøke. Men ikke prøv å etterligne disse scenene! Politiet har trappet opp vaktholdet og gjort kjent at de vil bøtelegge turister som prøver «splash-happy» i fontenene.

Vi anbefaler derimot å følge det lokale sagnet og kaste tre mynter i fontenen. Hver mynt du kaster har forskjellig mening. Den første garanterer retur til Roma, den andre er tegn på ny romanse og den tredje betyr giftemål.

4. Gå på fantastisk blomstermarked, Campo di Fiore

Campo di Fiore i Roma

Besøk markedet Campo di Fiore i Roma – Foto av Sarah Kat / CC 2.0

Campo di Fiore betyr betyr «blomsterenga» og er en historisk piazza sentralt i Roma, i bydelen Parione, øst for Tiberen.  Her finner du et fantastisk blomstermarked. Det beste er å dra hit tidlig på dagen fordi hver formiddag (unntatt på søndager) gjøres Piazza Campo de’ Fiori om til en pittoresk markedsplass. Ta en rusletur hånd i hånd sammen med din bedre halvdel og kjenn lukten av ovnsbakt ferskt brød.

Sulten? Her er de beste stedene å spise pizza i Roma.

5. Se den imponerende St. Peterskirken og det Sixtinske kapell

Peterskirkens enorme størrelse og historie er imponerende.

Peterskirken er en av verdens største kirker, et imponerende byggverk som er verdt å besøke.

Det er ingen hemmelighet at Roma er et eldorado for turister så det er ikke til å unngå at noen av de mer berømte attraksjonene har fått plass på listen vår over romantiske ting å gjøre i Roma.

Det er lange køer inn til Vatikanet, men synet som venter deg er verdt ventetiden. Om du er religiøs eller ei, Michelangelos kunstverk i taket til det Sixtinske kapell vil du garantert kjenne igjen.

Et annet fantastisk blikkfang er Peterskirken som var verdens største kirke fram til 1990, men nå finnes det større kirker enn denne. Målene er likevel svært imponerende ettersom kirken visstnok har plass til 60.000 mennesker.

Hoppe over køen? Her får du kjøpt både inngangsbillett og forbi-køen-billett. 

6. Besøk den pittoreske bydelen Trastevere

Bydelen Trastevere i Roma er trange gater og koselige smug

Kikk rundt i de trange gatene i den utrolig koselige bydelen Trastevere.

Superhyggelig bydel med trange smug – som i en labyrint, fargerike skodder, koselige piazzaer og romantiske restauranter. Her kan du spise på gode, italienske restauranter og unngå «turist-menyen». Du bør sette av en formiddag i den hyggelige bydelen på den andre siden av Tiberen, eller rettere sagt «over Tevere».

7. La deg fascinere av Colosseum

Besøk Colosseum på romantisk ferie til Roma

Colosseum er verdens største amfiteater, og en selvfølgelig severdighet på storbyferie til Roma.

Gammel som ung lar seg fascinere av dette imponerende og historiske byggverket. Colosseum er verdens største amfiteater, og en selvfølgelig severdighet på en storbyferie til Roma. Colosseum sto ferdig år 80 e.Kr. Her kan du se for deg stemningen som herjet når 50.000 tilskuere var tilstede på en gladiatorkamp.

8. Forum Romanum – opplev fordums prakt

Den historiske plassen Forum Romanum i Roma

Ruinene og søylene på plassen Forum Romanum står igjen som tegn på fordums prakt og storhet.

Det kan oppstå søt musikk i de historiske ruinene av antikkens Roma, der det kommersielle, politiske og religiøse sentrum lå. Ruinene og søylene står igjen som tegn på fordums prakt og storhet. Forum Romanum ligger i dalen mellom Kapitol og Palatin.

9. Gå kveldstur til torget Piazza Navona 

Kveldstur til torget Piazza Navona i Roma

Ta kveldsturen til Piazza Navona. Her er det utrolig vakkert på kveldene.

Kjent som verdens vakreste torg. Plassen er oppført på restene etter Domitianus’ sirkus fra det første århundre, Circus Agonalis, dit romerne kom for å se på sportsarrangementer. Her er det utrolig vakkert på kveldene.

10. Se hjerteparken i Villa Borghese

Ta en båttur rundt hagen ved villaen Borghese.

Parken her er perfekt for en romantisk piknik. Ta også en båttur rundt den romantiske hagen ved villaen Borghese.

Villa Borghese ligger i nordøstre delen av Roma og er en av de største parkene i Europa. Se den hjerteformede blomsterparken og lei båter for en tur på den lille innsjøen. Nyt de flotte omgivelsene. Parken her er perfekt for en romantisk piknik.

Parken har fått navnet sitt etter slekten Borghese. Villa Borghese ble ført opp i 1613–1616 på oppdrag av kardinalen Scipione Borghese og huser idag Galleria Borghese – et av de mest imponerende kunstmuséer i Italia. Det er en svært populær plass å besøke og oser av historie og kultur.

Reward tips: Tjen CashPoints på turer, aktiviteter og inngangsbilletter

Finn konserter eller kulturaktiviteter som skjer. En perfekt langhelg med kjæresten krever litt ekstra planlegging. Sjekk arrangementer og bestilling av billetter hos GetYourGuide. Det gir ekstra CashPoints på reisen.

Bestill pakkereise til Roma

Topp 5 romantiske hoteller i Roma

Sørg også for at du bor hyggelig, for en langhelg på storbytur for to. Her er fem anbefalte hoteller:

1) Portrait Roma – flott hotell med takterrasse i Via Bocca di Leone, 23

2) Hotel Artemide – hotell med spa, i nærheten av Teatro dell’Opera di Roma

3) Lifestyle Suites Rome  – byhus med bar/lounge, nær Piazza Navona

4) Residenza Napoleone III – Bed & breakfast i sentrum og i gangavstand fra Spansketrappen

5) Daniel’s Hotel – glimrende hotell med 4 stjerner i nærheten av Pantheon

Finn hotell på Hotels.com

Share
Neste

Gjør klart til maifest!