0
Neste

5 gode grunner til å besøke Tivoli i 2022

Blog 10 ting å gjøre på en langhelg i København
Dato: 8 april 2022

10 ting å gjøre på en langhelg i København

Share

Hva med å reise til sjarmerende København for en helg? I den danske hovedstaden finner du inspirerende kafeer og restauranter, spennende butikker, og unik arkitektur. Her er våre beste tips!  

Klar for å reise en tur til København, kanskje en langhelg? Gled deg, for det er ikke så rent lite den danske hovedstaden kan by på. Spis deg rundt på inspirerende kafeer, og restauranter, i den vakre byen. Eller lei en sykkel og tråkk deg rundt i byens mange unike gater.

Nedenfor har vi samlet 10 tips til hva du kan finne på i København på en langweekend. Gjør deg klar for å sanke minnerike opplevelser!

Bestill reise til København her

1. Kos deg på Tivoli i København

Karusell på tivoli, reise til København.
Det sjarmerende Tivoliet i København er så absolutt verdt et besøk. Her vil både store og små kose seg.

Ta en tur på Tivoli i København. Det ligger i hjertet av byen, og Tivoliet er så mye mer enn bare karuseller. Her er stemningen god uansett hvilken årstid det er, og folk fra hele verden strømmer hit for å oppleve den spesielle atmosfæren.

Idet du entrer Tivoliet trer du inn i en eventyrverden. Hva med å prøve den nostalgiske berg-og dal-banen i tre fra 1914? For de aller minste finnes det dragebåter, veteranbiler, klassiske karuseller, og en fargerik eventyrverden i Den Flyvende Kofferten. 

Tivoliets hovedsesong er fra april til september, men når det nærmer seg Halloween blir tivoliet gjort om til et uhyggelig sted med spøkelser, hekser og andre skumle rekvisitter. I jula kan du oppleve et stemningsskapende Tivoli hvor det serveres gløgg og pepperkaker. På vinteren finner du også en skøytebane her. Les mer om Tivoliet her.

Vinterlandskap på tivoli i København. Reise til København.
Opplev den magiske stemningen på Tivoliet på vinteren. Foto: © Lasse Salling

Hvis du bestiller inngangsbilletter til Tivoli og ubegrenset bruk av attraksjonene gjennom Norwegian Reward, vil du tjene 15 % CashPoints! Ønsker du å vite mer om priser og åpningstider, klikk deg inn på Tivoliets hjemmeside for mer informasjon om dette.

2. Spis deilig mat i København 

Stemningsfull uterestaurant ved sjøen på en reise til København.
På Reffen, Nordens største arena for gatemat, kan du nyte mange spennende retter. Foto: © Abdellah Ihadian – VisitDenmark.com

Besøk Reffen, Nordens største arena for gatemat hvis du er på reise til København. Her finner du 41 matboder og barer, en rekke spennende butikker, og hele 2 500 sitteplasser der du kan slappe av med deilig mat. Her kan du også nyte Danmarks mest populære retter. Hva med å prøve stekt fisk med persillesaus, smørrebrød, eller kanskje du er klar for å kjøpe deg en pølse i den berømte pølseboden som finnes her?

I løpet av året er det flere spennende events her. På Reffens hjemmeside får du oversikt.

Moderne interiør på restaurant i København.
Utforsk byens utallige unike restauranter, kafeer og barer. Her fra delikate Mør restaurant & bar på Scandic Kødbyen. Foto: Nick Karvounis 

Blir du sliten av shopping, og sightseeing, kan det være godt å ta seg en hvil. Livlige Strædet er kjent for sine små butikker, og koselige kafeer. Her kan du nyte en kopp kaffe før ferden går videre.

Er du på jakt etter noen hyggelige barer, eller restauranter, kan Istegade være noe for deg. Når kvelden kommer ønsker du deg kanskje en bedre middag? Hva med å prøve à terre? Restauranten har Michelin-stjerne, og lokker derfor mange til stedet. Her servereres nydelig fransk mat med god drikke til, og atmosfæren er fantastisk.

3. Lær om havet på Den Blå Planet 

Moderne arkitektur i København.
Ta turen innom Den Blå Planet og kom nærmere livet i havet. Dette er Nord-Europas største akvarium. Foto:  Sandro Katalina

Hva med å besøke Nord-Europas største, og mest moderne, akvarium på en reise til København? Bygningen Den Blå Planet er omsluttet av vann på alle kanter og gir deg nærmest følelsen av å være under havoverflaten. Her kan du titte på hammerhaier, og andre skapninger, som lever i vannet. Den blå planet er hjem for mer enn 400 forskjellige arter fra hele verden.

Barn som titter på en stor fisk i et akvarium i København.
På Den Blå Planet finnes det over 400 forskjellige arter som lever i havet – fra hele verden. Foto: © Viggo Lundberg – VisitDenmark.com

Her registreres dyrene i internasjonale avlsprogrammer, slik at en bidrar til bevaring av mangfoldet av dyrearter. Her gjøres det også en målrettet innsats for å avle selv, slik at en unngår å hente inn arter fra naturen. 

Bestill billetter her.

4. Ta deg en dukkert i et havnebad 

Havnebad i Købehavn.
Tilbring finværsdagen et sted der du kan ta et bad. Foto: © Nicolai Perjesi – VisitDenmark.com 

På en reise til København er du aldri langt fra en strand, eller et sted der du kan ta deg et bad. Ta deg en dukkert i ett av de mange havnebadene rundt omkring i byen. 

Sluseholmen havnebad

Sluseholmen er et lite, men spektakulært havnebad, i Københavns sørlige havn. Badet har fire bassenger; to for ungdommer, ett for yngre barn, og ett basseng tilrettelagt for fritidsdykkere. Badet er under oppsyn av badevakter og det er gratis inngang.

Havnebadet fisketorget

Havnebadet fisketorvet består av tre ulike bassenger; ett barnebasseng, ett lite basseng, og ett basseng det er mulig å trene i. Dette badet er også under oppsyn og det er gratis inngang.

Husk at bading i Københavns havn bare kan foregå i havnens badeanlegg, og i etablerte badesoner. 

5. Lær om Københavns historie

Menneske på museum i København
Bli kjent med Københavns spennende fortid på Københavns Museum. Foto:  Jonas Smith

Ta deg en tur på Københavns Museum og få god innsikt i byens historie. Museet ble grunnlagt i 1909, og ble gjenåpnet i Februar 2020. Her får du innblikk i byens historie fra helt tilbake til vikingtiden, og frem til i dag.

Her tilbys blant annet foredrag, omvisninger, byvandring, og workshops. Hold deg oppdatert på museets hjemmeside.

Som avslutning på en fin dag på museet, kan du ta turen innom museumsbutikken. Her får du kjøpt alt ifra postkort og bøker om byen , til unike smykker. Slapp av ved et av cafébordene, og fordøy inntrykkene fra besøket ditt, mens du nyter hagen som ligger foran deg.

Tips: Husk at du kan tjene CashPoints på flyreisenhotellet og aktivitetene i København med Norwegian Reward.

6. Lær om grønne gleder i Botanisk Have

Museum med grønne vekster i København.
Drøm deg bort i et frodig miljø i Botanisk Have i København. Foto:  Andreas Dress

I Botanisk Have finner du den største samlingen av planter i Danmark. Hagen er en del af Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet. Hagen huser også en av verdens største herbarier, det vil si pressede og preserverte planter, og sopp, fra hele verden.

Botanisk Have i København, med vann i front.
Stemnningsfulle omgivelser i Botanisk Have i København. Foto: © Kim Wyon – VisitDenmark.com

Hagen tiltrekker seg naturlig nok dem som elsker planter, men også dem som jakter etter et grønt pusterom. For det gjør godt! Ønsker du forfriskninger finnes det en egen kafévogn her. Her serveres både varme og kalde drikker, og et utvalg av boller, kaker og snacks.

7. Nyt livet i Nyhavn

Nyhavn i København.
Nyhavn er det perfekte stedet for å slappe av, og nyte, de vakre omgivelsene. Foto: © Kim Wyon – VisitDenmark.com 

Besøk havneområdet Nyhavn, Danmarks hyggeligste og mest besøkte turistattraksjon. I høysesongen strømmer folk hit for å spise mat, ta en utepils og kjenne på den herlige feriefølelsen. Det ligger også mange flotte båter langs havnen du kan nyte synet av.

Originalt var Nyhavn en travel havn hvor skip fra hele verden la til. Det var nettopp her folkekjære H.C Andersen startet sin karriere. Han bodde i nr. 20, og det var her han skrev de berømte eventyrene Fyrtøyet, Lille Klaus og store Klaus, og Prinsessen på erten. 

Les om H.C Andersen og om hans historie i København.

8. Tips til spennende shopping

Bilde av gater i København.
København er kjent for å være en shoppingby i verdensklasse. Foto: Svend Nielsen

Rykker det i shoppingfoten? Start i byens mest kjente gågate, Strøget. Her finner du mange av de store, internasjonale og danske merkene. Her er alt fra Topshop og Zara, til eksklusive motehus som Prada, Louis Vuitton, Mulberry og Hermés. Gå også innom kjøpesentret Illum, som byr på mote, kosmetikk, interiør og godt lesestoff.

Er du glad i second hand-, og vintagebutikker, kan du kombinere Strøget med Latinerkvarteret. Her finner du Københavns beste bruktbutikker. Det finnes også flere små og trendy butikker i området. Elsker du antikk-, kunst- og interiørbutikker, vil du ikke bli skuffet hvis du forsøker Bredgade.

Nysgjerrig på hvor mye tips du bør gi i Danmark? Da bør du lese dette innlegget.

9. Nyt en dag på vannet på kanal-cruice

Kanaler i Køenhavn.
Opplev flotte København fra vannet med guide. Foto:  Kristijan Arsov

Nyt en dag på vannet med guide. Fra båten får du se, og lære mer om, kirker, gamle slott og byens historie. Båtturen tar én time og reisen går langs Københavns hovedstrand, og tilhørende kanaler. 

Her kan du også få med deg litt av historien om H.C. Andersen, som hvor han startet karrieren sin. Her seiler du også forbi noen av de mest besøkte attraksjonene i København.

Noen av høydepunktene er Nyhavn, Den lille havfrue-statuen, Amalienborg slott, og Christiansborg slott. Nyt!

Guidene snakker både engelsk og dansk. Noen av guidene kan også et tredje språk, som tysk, spansk, fransk eller italiensk. Du kan kjøpe billeter til turen her.

10. Opplev København på to hjul

Lei en sykkel og opplev den fantastiske byen fra sykkelsetet. Foto:  Febiyan

Opplev København fra sykkesetet. Utallige sykkelveier, og broer, kobler bydeler sammen, og gjør det enkelt å oppleve byen fra sykkelen. Flere av sykkelbroene er populære severdigheter i seg selv. Sykkelslangen er en av de mest populære broene. Broen er bygget i S-form, og er kjent for sin flotte konstruksjon.

Nyt synet av København fra sykkelsetet. Flotte broer og uttallige veier knytter byen sammen for syklister. Foto: © Kim Wyon – VisitDenmark.com

Byen er virkelig tilrettelagt for sykling. Gjør som Københavnere og forflytt deg rundt i byen på en effektiv, miljøvennlig og morsomt måte.

Havneringen er en merket turistløype på 12 km rundt den ikoniske havnen i København. I løpet av turen sykler du forbi mange kjente bygninger med historisk karakter. Du kan tråkke deg innom Nyhavn for en liten rast på en hyggelig restaurant. Du kan også være med på en guidet sykkeltur for å bli enda bedre kjent med byen. Hva med en tre timers tur?

København er dessuten det ultimate reisemålet for en jentetur. Ta med deg gjengen og dra på jentetur til den flotte byen. Dra på shopping, spis god lokal mat og nyt det yrende utelivet. 

Bestill fly til København

Share
Neste

5 gode grunner til å besøke Tivoli i 2022