0
Neste

10 tips for å sikre boligen før du reiser bort

Blog 10 ting verdt å få med seg i Berlin
Brandenburger Tor Berlin
Dato: 23 juni 2021

10 ting verdt å få med seg i Berlin

Share

I Berlin kan du oppleve historie og trend side om side. Her får du ti tips for en perfekt langhelg i den tyske hovedstaden.

Berlin er interessant by med hippe kafeer, restauranter, og kunst og spennende kulturtilbud som du ikke finner likt av noen andre steder.

Du kommer ikke til å kjede deg i denne byen, og vil trolig konstatere at du må reise tilbake til Berlin igjen, for å få med deg alt du ikke rakk. Finn ut av hva som virkelig er på bucket-listen din for Berlin. Her deler vi noen av våre beste tips til hva du kan finne på i denne fantastiske byen.

Tips: Book flybillett til Berlin med Norwegian og tjen CashPoints. Tjen enda flere poeng ved å booke hotell, leiebil og aktiviteter gjennom Norwegian Reward.

Ved East Side Gallery ligger den lengste og best bevarte delen av Berlinmuren, her finner du hele 1 316 meter med historisk mur.

Hit strømmer turistene, og stedet føles nærmest som en nødvendighet å få med seg når en er i Berlin for første gang. Lokale kunstnere har dekorert muren med fargerike bilder og kule illustrasjoner.

2. Nyt en milchkaffee

Elven Spree
Kjøp deg en milchkaffee, en egen variant av kaffe latte, og ta deg en rusletur langs Elven Spree.

Dette er berlinernes egen kaffe latte, og nytes aller helst på en utekafé eller trendy, overfylt kaffebar. Eventuelt kan du rusle langs River Spree med med en milchkaffee i hånden, og nyte synet av den storslåtte katedralen Berliner Dom. Ah, livskvalitet!

3. Opplev Unter den Linden

Unter den Linden er en lang og vakker paradegate, omgitt av vakre trær. Du finner den i Mitte-distriktet i Berlin. Her befinner du deg midt i det som er byens historiske hjerte, så pass på å få med deg det som finnes av ting å se, og gjøre, i dette området.

4. Nyt en klassisk currywurst

Currywurst
Enkelt – og jammen er det også godt! Prøv en currywurst, en svinepølse med ketchup og karripulver på.

Denne noe spesielle retten består av svinepølse skåret i biter, toppet med en blanding av ketchup og karripulver. Du får som regel også med en brødbit, eller chips, på kjøpet. Dette lille måltidet er nærmest som en en kulinarisk institusjon å regne i Berlin.

5. Lær om historien på Jüdisches Museum

I ett av de mest følelsesladde museene i Berlin kan du lære mer om 2 000 år med jødisk historie. I tillegg til at du kommer tett på jødenes situasjon under 2. verdenskrig. Dette blir trolig et et sterkt, men svært givende, museumsbesøk.

6. Gode opplevelser i Zoologischer Garten & Aquarium

Isbjørner i Zoologischer Garten Berlin
En tur på Zoologischer Garten Berlin er ekstra spennende hvis du reiser med barn.

Zoologischer Garten & Aquarium er Tysklands eldste og også Europas mest besøkte dyrehage. Parken, som åpnet allerede i 1844, er også et yndet sted for en piknik, og hjem til mer enn 14 000 dyre- og fuglearter. På en regnfull dag er akvariet et populært sted å besøke, særlig om du reiser med barn.

7. Besøk Brandenburger Tor

Brandenburger Tor
Brandenburger Tor er et skue, og formidler både en interessant, og viktig, historie.

Brandenburger Tor var tidligere en viktig port i Berlin, og den dag i dag er den neoklassiske buen et av de mest kjente, og karakteristiske, landemerkene i Tyskland.

I likhet med Triumfbuen i Paris er den også kjent for å være porten til en vakker aveny.

8. Shop på Kurfürstendamm og i Friedrichstrasse

Berlin Friedrichstrasse
Bli inspirert på handlefronten i Friedrichstrasse

Kurfürstendamm og Friedrichstrasse, og gatene rundt, er et mekka for deg som vil handle på reisen din. Her finner du en kombinasjon av kjedebutikker, og andre uavhengige småbutikker.

9. Se minnesmerket over nazistenes bokbrenning

På Bebelplatz, rett ved Unter den Linden, kan du igjennom et vindu i gaten se rett ned på tomme bokhyller i et biblioteklignende rom. Dette er minnesmerket over nazistenes bokbrenningen i 1933.

10. Flyplassen Tempelhof ble til park

Berlin Tempelhof
I det som i dag er en offentlig park, Tempelhof, var det tidligere en flyplass. Her kan du sykle, jogge, eller gå på rulleskøyter på rullebanen.

Det som i dag er en populær offentlig park, var en gang den legendariske flyplassen Tempelhof. I 2008 ble flyplassen offisielt nedlagt, og i dag kan du jogge, sykle, eller til og med gå på rulleskøyter på den 2,9 kilometer lange rullebanen.

Alt ligger altså til rette for noen begivenhetsrike dager hvis du skal til Berlin. Som Norwegian Rewardmedlem tjener du 5 % CashPoints på alt av sightseeing og aktiviteter i Berlin når du kjøper billett hos GetYourGuide.

Finn fly til Berlin

Share
Neste

10 tips for å sikre boligen før du reiser bort