2
Neste

Her shopper du i Paris

Blog 10 ting verdt å få med seg i Berlin
Brandenburger Tor Berlin
Dato: 21 desember 2017

10 ting verdt å få med seg i Berlin

Share

Berlin har blitt en moderne storby, hvor historie og trend lever side om side.

En vakker by hvor gatebildet er fylt til randen av unge, hippe mennesker, kafeer, kunst og pennende kulturtilbud du ikke finner noe annet sted akkurat nå.

Du kommer ikke til å kjede deg i denne byen, og vil nok flere ganger måtte konstatere med at du nok må tilbake til Berlin for å få med deg alt. Men for all del; ikke gå glipp av disse:

1. East Side Gallery

Ved East Side Gallery ligger den lengste og best bevarte delen av Berlinmuren, hele 1316 meter med historisk mur.

Hit strømmer turistene, og stedet føles som et must når man er i Berlin for første gang. Lokale kunstnere har dekorert muren med fargerike bilder og kule illustrasjoner.

2. Drikke en «milchkaffee»

Elven Spree

Elven Spree

Dette er berlinernes egen kaffe latte – som drikkes i stor kopp uten hank. Og da aller helst på en utekafé eller trendy overfylt kaffebar. Hvorfor ikke rusle langs River Spree med en kaffe og nyte utsikten over den storslåtte katedralen Berliner Dom?

3. Unter den Linden

Unter den Linden er en lang og vakker paradegate, kranset med vakre trær, i Mitte-distriktet av Berlin. Du befinner deg midt i det som er byens historiske hjerte, så pass på å få med deg det som finnes av ting å se og gjøre i dette området.

4. Nyt en klassisk «currywurst»

Currywurst

Currywurst

Denne noe spesielle retten består av svinepølse, skåret i biter og toppet med en blanding av ketchup og karripulver. Du får også som regel med enten en brødbit eller noen chips på kjøpet. Mini-måltidet er en kulinarisk institusjon i Berlin.

5. Jüdisches Museum

I ett av de mest følelsesladde museene i Berlin kan du lære mer om 2 000 år med jødisk historie, samt lære om hva som skjedde med jødene under 2. Verdenskrig. Et sterkt museumsbesøk.

6. Dyrehagen

Isbjørner i Zoologischer Garten Berlin

Zoologischer Garten Berlin

Zoologischer Garten & Aquarium er Tysklands eldste og også Europas mest besøkte dyrehage. Parken, som åpnet allerede i 1844, er også et yndet sted for en piknik, og hjem til mer enn 14 000 dyre- og fuglearter. På en regnfull dag er akvariet et populært sted å besøke, særlig om du reiser med barn.

7. Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor var tidligere en viktig port i Berlin, og selv den dag i dag er den neoklassiske buen et av de mest kjente landemerkene i Tyskland.

I likhet med Triumfbuen i Paris er også Brandenburger Tor kjent for å være porten til en vakker aveny.

8. Shop på Kurfürstendamm og Friedrichstrasse

Berlin Friedrichstrasse

Friedrichstrasse

Disse, og gatene rundt, er et mekka for deg som ønsker å gi feriepengene bein å gå på. Her finner du det meste av kjedebutikker og også andre uavhengige småbutikker.

9. Minnesmerke over nazistenes bok-brenning

På Bebelplatz, rett ved Unter den Linden, kan du gjennom et vindu i gaten se rett ned på tomme bokhyller i et biblioteklignende rom; et minnesmerket over nazistenes bok-brenningen i 1933.

10. Tempelhof

Berlin Tempelhof

Tempelhof

Det som i dag er en populær offentlig park var en gang den legendariske flyplassen Tempelhof. I 2008 ble flyplassen offisielt nedlagt, og i dag kan man jogge, sykle eller til og med gå på rulleskøyter på den 2,9 kilometer lange rullebanen.

Alt ligger altså til rette for noen begivenhetsrike dager hvis du skal til Berlin. Som Norwegian Rewardmedlem tjener du 5 % CashPoints på alt av sightseeing og aktiviteter i Berlin når du kjøper billett hos GetYourGuide.

Fly til Berlin

 

Bestill pakkereise til Berlin

 

Share
Neste

Her shopper du i Paris