0
Neste

Spar strøm for deg og miljøet

Blog 5 av Europas beste storbydestinasjoner og fantastiske reisetips til turen
Dato: 12 august 2022

5 av Europas beste storbydestinasjoner og fantastiske reisetips til turen

Share

Med direktefly og gode flyforbindelser, trenger du ikke mange feriedager for å oppleve spennende kultur, unike severdigheter og innovative restauranter. Bli med til noen av Europas beste storbyer.

Lengter du etter nye opplevelser, og liker å kombinere byliv, shopping og severdigheter? Hva med å planlegge en deilig ferie i en av Europas aller beste storbyer? For hvordan var det egentlig å rusle rundt i shoppinggatene i London, eller besøke unike severdigheter i Paris? Varmer fortsatt solen i ansiktet i Málaga?

Det er bare én måte å finne ut av det på!

Med Norwegian kan du fly til en rekke ulike storbyer over hele Europa med mulighet for sol og avslapping, kulturliv og byfølelse. Husk også at vi tilbyr en rekke fleksible løsinger hvis du skulle ha behov for å endre billettene dine.

Se alle de spennende storbyene vi flyr til her

1. Málaga

Lengter du etter sol, sjø, palmesus og smakfull tapas, gjerne ispedd en god porsjon kultur og historie? Da kan Málaga være midt i blinken for deg, hovedstaden på Costa del Sol, og Pablo Picassos fødested.

De historiske bygningene i sentrum ligger rundt bykjernen og gir Málaga et varmt og vakkert særpreg. Det meste er i gangavstand enten du vil bade eller rusle rundt i byen. Málagas matfat er en fest for smaksløkene, og her kan du velge og vrake blant innovative spisesteder, koselige kafeer og mer tradisjonelle tapasrestauranter.

Gammel bygning i Malaga
I Málaga kan du nyte den perfekte kombinasjonen av kultur og severdigheter, god mat, shopping og behagelig temperatur. Foto: © Tobias Willumstad

Få også med deg dette i Malaga

 • Picasso-museet. Byen er nemlig fødestedet til Pablo Picasso. Familien hans har donert 285 av hans verk – alt fra tidlig, naturalistiske kunst til de abstrakte maleriene som han etterhvert ble så kjent for.
 • Det romerske teater. Det eldste monumentet er “El Teatro Romano“ – et romersk amfiteater som lå begravd under stein i mange århundrer før anleggsarbeidere kom over ruinene i 1951.
 • Castillo de Gibralfaro. Kom deg opp i høyden ved å besøke byens eldste festning. Slottet, og den tilhørende festningen, er fra det 14. århundre, og her får du en spektakulær utsikt over hele byen.
 • Hotel Molina Lario er stedet der du bør bo for å få en nydelig utsikt til Catedral de la Encarnación. Legg på svøm i bassenget på takterrassen, eller nyt solnedgangen herfra. Ønsker du å bo som et luksusdyr, er et par netter på ærværdige Palacio Solecio å foretrekke.
 • Matmarkedet Mercado Central de Atarazanas. Dette er stedet hvis du ønsker å oppleve noe skikkelig spansk. Her får du fersk sjømat, frisk frukt og grønt, nøtter, krydder – og klippfisk fra Norge.

Finn flybilletter til Malaga her

2. London

Velkommen til London! Hils på de britiske, røde telefonkioskene. I denne byen kan du kjapt fylle timene – og dagene.

Europas storby med stor S – hva med å planlegge en langweekend hit? Her finner du klassikere som London Eye, Buckingham Palace, musikaler, samt fantastiske gallerier, spisesteder og kulturopplevelser. 

Liker du design og kunst bør du sjekke ut Victoria and Albert Museum i Knightsbridge og Tate Modern som ligger ved Themsen. Et par nokså nye restauranter som er verdt å merke seg er Rita’s Dining og Sessions Arts Club. Sistnevnte er en restaurert, gammel murbygning i Clerkenwell, innredet med tunge fløyelsgardiner og store planter – hvor maten står i stil til det kule interiøret.

Kakefat formet som London Eye fylt med scones, sandwicher og kaker, med kakene formet som kjente landemerker i London. En flaske champagne og en tekanne står også på bordet.
Det er ingenting som er så erkebritisk som ettermiddagste. Foto © The Doyle Collection

Få også med deg dette i London

 • Afternoon tea: En sjarmerende, britisk tradisjon med røtter til 1800-tallet er å drikke en kopp te (med melk), med noe smått og søtt til, mellom lunsj og middag. Virkelig verdt å få med seg! Prøv Claridge’s Hotel i Mayfair for tradisjonell luksus, The Orchid Lounge i Pan Pacific Hotel for spektakulær asiatisk fusion, eller nyt utsikten på en båttur på Themsen sammen med noe godt å spise.
 • På jakt etter overnatting? Hotellet NoMad i Covent Garden åpnet i mai, og er allerede på alle lister over byens beste hoteller, mens hotellet Chiltern Firehouse i Marylebone har vært en favoritt siden åpningen i 2013. Hotellene har til felles at de ligger i vernede bygg, NoMad i et rettshus fra 1879 og Chiltern firehouse – ikke overraskende – i en brannstasjon fra 1889.
 • 8 morsomme og uvanlige ting å gjøre i London

Finn flybilletter til London her

3. Paris

Oversikt over Paris, fra lufta
Gjør deg klar for å besøke Paris, en av verdens mest besøkte turistmål. Foto: © Tour Montparnasse

Byen hvor forfattere drar for å skrive, kunstnere for å male og elskere for å… Paris er i seg selv et av verdens mest besøkte turistmål, der Louvre, Eiffeltårnet og Notre-Dame må oppleves – og med god grunn! Paris er absolutt på listen over Europas beste storbyer.

Du kan handle i den verdenskjente handlegaten Champs-Élysées, eller i Galeries Lafayette, som har alt under et spektakulært takvindu av blyglass. Nord for sentrum ligger også verdens største loppemarked, Marché aux Puces de Saint-Ouen. Ellers bør du smake makronene på Pierre Hermé, og kanskje unne deg presset and på verdens tredje eldste restaurant, La Tour d’Argent. Den påstår å ha åpnet i 1582, og er fortsatt en favoritt blant foodies – med én Michelin-stjerne.

Utsikt over Paris. Tekopp.
Hva med å velge hotel Brach i Paris – og kanskje du også skulle ta turen innom Café de Flore? Foto: Unsplash

Få også med deg dette i Paris

 • Test ut tre ulike parisercafeer. For historisk sjarm og eleganse, kan du prøve Café de Flore og Les Deux Magot. Er du klar for en hyggelig samtale og croissants, test Café de l´Industrie eller Cravan. For moderne barista-kaffe, eller ta turen innom Republic of Coffee eller Ten Belles.
 • Bo på Four Seasons Hotel George V, som er et ikonisk landemerke av luksus i en by av luksus. Eller velg Brach Paris, som er byens nyeste yndling. Her er det en fantastisk utsikt fra (boblebadet på) takterrassen.
 • Få panoramautsikt over byen og de fineste severdighetene – inkludert Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre-Dame, Les Invalides, Louvre, Sacré-Cœur, Pantheon og flere – fra Montparnasse-tårnet i 6. arrondissement.

Finn flybilletter til Paris her

4. København

Nyhavn brygge i København med båter
Ro, hygge, men allikevel yrende liv langs brygga i Nyhavn. Foto: Unsplash

I København finner du alt hva hjertet begjærer, pakket inn i hygge og historie! Byen er kjent for sine mange museer og frister til fantastisk shopping. I tillegg til mote og interiør kryr det av gode designbutikker: A. Petersen Collection & Craft byr for eksempel på dansk kunsthåndverk, og Studio Oliver Gustav er en opplevelse i seg selv.

Utover den verdenskjente restauranten Noma finner du 20 andre spisesteder med Michelin-stjerne. For den design- og arkitekturinteresserte er nye godbiter som CopenHill og Cirkelbroen populære.

Klar for en liten musesumsrunde? Ta turen innom Copenhagen Contemporary, som du finner i en 7000 kvm stor skipsbyggerhall fra 1872. Det har siden 2016 vært et av Skandinavias viktigste senter for internasjonal, moderne kunst. Thorvaldsens Museum er også kjent som byens første museum, tilegnet billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Bygningen fra 1848 er også svært vakker.

Få ti gode tips til hva du kan gjøre i København her

Utendørs basseng. Museumshall med skulpturer.
Villa Copenhagen er slettes ikke et dumt valg når du er i København. Ta dessuten turen innom Thorvaldsens Museum, kjent som byens første museum. Foto: © Visit Copenhagen

Få også med deg dette i København

 • Davids Samling er en privat kunstsamling i et historisk bygg, nær Kongens Have. Her finner du kunst fra hele verden, der særlig den islamske samlingen er unik i Europa.
 • Villa Copenhagen er hotellet «alle» vil bo på, mens Guldsmeden Manon Les Suite er rimelig øko-luksus, og «et lite stykke Bali midt i København».
 • Test ut Valbyparken, rett syd for sentrum. Her finner du 65 mål park med flere temahager, naturlandskap, lekeplasser, disc-golf og piknikbord. Og en strand.

Finn flybilletter til København her

5. Krakow

Eldre bygninger med utsmykning og blomster i forgrunnen
Det er vakkert når Rhododendron blomstrer i Krakow Foto: © Getty Images

Hvorvidt det er Europas vakreste by kan kanskje diskuteres, men nettet flommer i alle fall over av lister med Krakows mest Instagram-vennlige steder. Blant listetoppene er markedsplassen Florianska gate, Mariakirken og Cloth Hall. Alt ligger i gamlebyen, som også står på Unescos verdensarvliste.

Den historiske universitetsbyen er mer enn et pent ytre. I 2019 ble Krakow utnevnt til Europas hovedstad for gastronomisk kultur. Det polske kjøkken tilbyr altså mye annet enn piroger og bigos – selv om man heller ikke skal kimse av det! I 2020 fikk byen sin første Michelin-stjerne noensinne, for Bottiglieria 1881 i gamlebyen.

Torgplass med mennesker, rådhus og kirketårn
Gamlebyen i Krakow har vakker arkitektur, slik som rådhustårnet og St. Mary’s Basilica som vises her. Foto: Maksym Kozlenko – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Få også med deg dette i Krakow

 • Gå tur langs Zakrzówek, en innsjø i et oppdemmet steinbrudd fra middelalderen. 
 • Rynek undergrunnsmuseum er 6000 kvadratmeter med gjenskapte middelalderbygninger og hologrammer, som illustrerer livet i byen for 700 år siden.
 • Det jødiske distriktet Kazimierz har en unik arkitektur og er et must for den historieinteresserte. Galicia Jewish Museum, som minnes jødiske ofre for Holocaust, er en spesielt sterk opplevelse. Storfilmen «Schindlers liste» ble også i hovedsak spilt inn i bydelen.
 • Gå på jazzklubb! Krakows jazz-scene har vært kjent siden andre verdenskrig, og det er «alltid» en jazzfestival. Sjekk Harris Piano Jazz Bar i gamlebyen, som flere ganger er utpekt blant de beste i Europa.
 • Guide til Krakow – Dette bør du få med deg

Finn flybilletter til Krakow her

Det enkle valget

Så – kribler det i magen når du tenker hvordan det vil være å slappe av og nyte livet i noen av europas beste storbyer, er det bare å bestille reisen hos Norwegian. Eller kanskje er du på jakt etter Europas solfylte reisemål, og de gode strendene? Husk at på turen kan du samle CashPoints til neste reise allerede når du sitter på flyet gjennom fordelsprogrammet Norwegian Reward.

Hva venter du på?

Se alle de spennende storbyene vi flyr til her

Share
Neste

Spar strøm for deg og miljøet