0
Neste

10 ting verdt å få med seg i Berlin

Blog 5 viktige tips for reise under COVID-19 pandemien
Dato: 18 juni 2021

5 viktige tips for reise under COVID-19 pandemien

Share

Når du planlegger en reise under den pågående pandemien er det mange ting å hensynta, som for eksempel myndigheters reiserestriksjoner i land i hele verden, samt hvordan du kan redusere risikoen for å bli smittet eller spre coronaviruset.

For deg som har reisefeber, og både kan og vil reise, er den gode nyheten at du fremdeles kan nyte en etterlengtet pause, besøke familie eller venner og til og med utforske nye destinasjoner – så lenge du er forberedt på å gjøre noen endringer i dine vanlige reiserutiner.

Vaksinering mot COVID-19 er godt i gang i de fleste land i verden, og når vaksineringen øker, vil vi sannsynligvis oppleve at flere land lemper på reiserestriksjonene og åpner landegrensene. Imidlertid er det slik nå at reiserestriksjoner – med krav om ulik dokumentasjon – sannsynligvis fortsetter en god stund til. Det er derfor utrolig viktig å følge rådene fra helsemyndighetene og holde deg informert om myndighetens retningslinjer om du planlegger å reise i år.

Norwegian crew member smiling wearing face mask on board Norwegian aircraft
Å følge helse- og sikkerhetsforskriftene er det viktigste når man skal reise under en pandemi.

Å holde deg selv og andre beskyttet, opptre oppmerksomt og ansvarlig, og å være forberedt på uventede endringer av planene dine, er nøkkelen til en trygg reise under en pandemi.

Her har vi samlet noen praktiske tips og råd for deg som vil ut å reise i disse dager.

1. Hold deg oppdatert om de nyeste reiserestriksjonene

Swab and tube for COVID-19 PCR test sample
Statlige reguleringer i destinasjonslandet ditt kan kreve at du tar en COVID-19 PCR-test før turen.

Når du velger ditt reisemål må du sette deg inn i landets gjeldende regelverk. Mange grenser forblir lukkede, og myndighetenes restriksjoner kan begrense dine reisealternativer.

Dersom du skal reise internasjonalt, må du sette deg inn i hvilke regler som gjelder både før og etter ankomst. Noen steder kreves det at reisende må i obligatorisk karantene, og det er mange land som nå krever dokumentasjon på en negativ COVID-19-test i en «Fit-to-Fly» attest. Det er også vanlig at reisende nå må fylle ut ett eller flere skjemaer.

Husk at regler og reiserestriksjoner er i kontinuerlig endring, og de kan også endres på svært kort varsel med bakgrunn i et lands smittetall og utvikling. Det er derfor viktig at du holder deg oppdatert om destinasjonens gjeldende regelverk helt fra den dagen du bestiller reisen og frem til avreise.

Tips: Norwegian har inngått et samarbeid med Dr.Dropin og tilbyr nå COVID-19 testing før avreise til rabatterte priser. Få opptil 25 % rabatt på PCR-test og hurtigtest/antigentest med Fit-to-Fly attest på en rekke steder over hele Norge.

Les mer og bestill test

2. Forvent det uventede 

Wooden sign with arrows pointing to plan A and plan B
Det er alltid best å ha en reserveplan når du reiser under en pandemi

Med tanke på at retningslinjer og innreisekrav dessverre kan endres i siste liten bør alle som skal ut å reise være forberedt på å være fleksible.

Det innebærer at du kanskje vil måtte ta beslutninger på stående fot, bytte til et annet reisemål, eller gjøre noen justeringer i reiseruten din. Du kan til og med oppleve at myndighetene tar en eller flere av disse beslutningene for deg.

Men er man forberedt på at dette fortsatt er en spesiell tid å reise i, og villig til å være fleksibel finnes det stort sett alltid en løsning slik at man vil kunne fortsette å nyte reisen.

3. Velg fleksible reisealternativer

Graphic of a flexible ticket icon from Norwegian
Norwegian tilbyr flere fleksible bestillingsalternativer

Når du bestiller flyreiser med Norwegian, kan du være trygg på at hvis planene dine endres, kan du enkelt endre billettene dine. I en begrenset periode får du nå en gebyrfri ombooking på LowFare og LowFare+ billetter, og betaler kun for prisdifferansen mellom opprinnelig og ny billett (om det er noe). Og for maksimal fleksibilitet, velg en Flex-billett om du ønsker å endre din booking gratis opptil 30 minutter før avreise.  

Når du bestiller overnatting på forhånd, anbefaler vi at du velger et sted som tilbyr fleksible avbestillingsvilkår. Ved å booke et hotell gjennom Norwegian med Hotels.com, tjener du ikke bare 5 % CashPoints, men du får også gratis avbestilling eller muligheten for å endre din bestilling hos de fleste hotellene.

Woman wearing a white face mask taking a picture with a Canon camera
Bestill sommerferien tidlig for å unngå skuffelse senere

Hvis du planlegger å reise i sommer, burde du bestille nå for å få de beste tilbudene, ettersom at det å reise straks kan bli dyrere når grensene åpner opp igjen og smittetallene går ned.

Som en reserveløsning, sørg for at du vurderer å bestille reiseforsikring, og se etter forsikringer som inkluderer COVID-relaterte hendelser og kanselleringer da mange ikke har dette.

4. Vurder å endre dine ferievaner

Couple wearing backpacks standing on clifftop looking out over a fjord
Kanskje bør du i år vurdere flere utendørsaktiviteter som en del av ferien

Elsker du å slappe av på en spaferie, eller kanskje spenningen av å utforske en ny vibrerende storby? 

Det er ingen grunn til at du må endre på det, men det kan være lurt å vurdere flere friluftsaktiviteter. 

Din egen trygghet er det viktigste når du er på reisefot under en pandemi, og i år kan det bety at du må endre reisevaner og kanskje planlegge for en ferie som innebærer rikelig med frisk luft langt unna de store folkemengdene. 

Two women sitting in a field eating at a picnic
Å spise ute er en god måte å minimere risikoen for smitte

Vurder å bytte ut en tur i en travel handlegate med en tur på en lokal natursti, eller lunsj på en populær restaurant med en piknik i parken, og i stedet for å dra på de største severdighetene kan man heller oppdage noen mindre skjulte perler. Du skjønner tegningen.

Enkelte innendørsattraksjoner kan man allikevel relativt trygt besøke – også under COVID-19 pandemien – fordi stedene har godt smittevern og er tydelige på at avstandskravene skal overholdes. Husk å undersøke hvilke attraksjoner som kommer til å være åpne, og ha en eller flere alternative planer i tilfelle man skulle oppleve at stedet for eksempel øyeblikkelig må stenge på grunn av økt smittetall.

Når du bestiller aktiviteter, er det lurt å velge en leverandør som tilbyr fleksible avbestillingsregler. GetYourGuide tilbyr full refusjon til kunder som trenger å avbestille mer enn 24 timer i forveien, samt til de som har bestilt en attraksjon som siden har stengt som et forebyggende tiltak. 

5. Ha fokus på hygiene og smittevern

Man holding face masks, passport and hand sanitizer over an open suitcase
Sørg for å ha med deg nok munnbind og antibakk på reisen

Det sier seg selv at renslighet og smittevern er viktig når man reiser under COVID-19-pandemien. Sørg for å pakke med rikelig med munnbind og antibakk, og vær forberedt på å følge retningslinjene for sosial distansering og maskebruk, både på reisen og når du når destinasjonen.

Når du bestiller flyreiser med Norwegian, kan du være sikker på å reise trygt. Vi innført gode rutiner for smittevern og opplever at både crew og kunder er flinke til og opptatt av å etterleve disse. Vi har blant annet:

  • Forbedrede og hyppige rengjøringsprosedyrer
  • Obligatorisk bruk av ansiktsmasker om bord
  • Berøringsfri reise med en rekke online-tjenester
Norwegian passenger sitting in an aircraft window seat looking at her phone, wearing a facemask and headphones
Norwegian har iverksatt en rekke tiltak for å holde deg trygg om bord

Alle flyene i Norwegians flåte er utstyrt med den nyeste teknologien for å renseluften (HEPA-filtre). Filtrering av luften om bord med disse filtrene tar bort 99 % av alle virus og bakterier. 

I følge FHI er det lav smitterisiko ved flyreiser generelt. Dette stemmer overens med våre egne erfaringer det siste året.

Klar til å planlegge din neste reise? 

Dersom du er klar og nå har bestemt deg for å planlegge din neste ferietur håper vi du merker deg rådene som gjelder når du skal foreta en reise under COVID-19 pandemien. Så lenge du holder deg oppdatert og er oppmerksom og åpen for endringer, vil du få en trygg og hyggelig tur.

Bestill flybilletter

Share
Neste

10 ting verdt å få med seg i Berlin