0
Neste

Slik jobber du effektivt på et fly

Blog 9 ting du ikke vil gå glipp av i Buenos Aires
Dato: 26 april 2019

9 ting du ikke vil gå glipp av i Buenos Aires

Share

Planlegger du en tur til Buenos Aires? Du kommer ikke til å bli skuffet. Den argentinske hovedstaden er et paradis for matentusiaster, fotballfanatikere, lovende tango-dansere og alt i mellom.

Legg til fantastisk arkitektur, behagelig klima og et pulserende uteliv, så skjønner du at Buenos Aires er det ultimate feriemålet.

Her er 9 ting du absolutt må gjøre mens du er i Buenos Aires.

1. Nyt en «parrillada»

En gaffel stikker et saftig stykke kjøtt

Nyt en saftig biff i et Bueno Aires-biffhus

Ingen tur til Argentina er komplett uten å ha satt tennene i en utsøkt biff. Heldigvis er det ingen mangel på biff i Buenos Aires. Biffhus (‘parrillas’) finnes på hvert gatehjørne og tilbyr smakfulle grillretter.

For noe av den beste gressfôrede biffen i byen, kan du gå til Don Julio. Her serverer de saftige kjøttstykker av Aberdeen Angus- og Hereford-biff, samt en rekke prisvinnende viner.

Et annet toppsted for kjøttspisere er La Cabrera, i Palermo-distriktet. Biffhusets «bife de chorizo» (et tykt stykke av saftig sommerfuglbiff) er legendarisk. Bestill dette med pommes frites og kandiserte løk for en ekte argentinsk smakopplevelse.

2. Drikk Malbec

Hender holder glass med Malbec-vin

Nyt et glass eller to av Argentinas berømte Malbec-vin

Malbec-vin er den perfekte følgesvennen til biff. Med tanke på at Argentina er en av de beste Malbec-produsentene i verden, finnes det ingen bedre måte å nyte måltidet ditt på.

En av de beste stedene for å nyte et glass vin eller to er Oporto Almacén, en bistro, vinbutikk og deli i Nuñez-nabolaget. Med over 200 viner til salgs er det et fantastisk sted for å prøve den lokale drikken.

Hvis du tørster etter mer, hvorfor ikke bli med på en vintur? Da får du prøve flere toppviner på noen av de beste barene i Buenos Aires. Skål!

3. Prøv tango på en ‘milonga’

Et par danser tango på brosteinsbelagte gater i Buenos Aires

Lyst på tango? Bestill en privattime eller besøk en tangoklubb

Buenos Aires er verdens hovedstad for tango, noe alle besøkende bør prøve. Hvis du ikke er den fødte danseløve, kan du begynne med noen privattimer og deretter vise frem de nyoppdagede ferdighetene dine på en milonga eller en uformell tangofest. Det finnes tonnevis av disse rundt i byen, så dette er en flott mulighet til å ta på danseskoene dine!

En av de beste milongaene for nybegynnere finner sted på La Viruta Tango Club i trendy Palermo Soho. Nabolagets milonga er kjent som en av de mest innbydende arrangementene for turister, der folk kan teste ut tangotalentet sitt.

4. Opplev en ‘fútbol’-kamp

En tom stand av gule seter på Boca Juniors-fotballbanen

Ta en tur til verdensberømte Boca Juniors stadion. Foto: Sabrinarck – Flickr / CC BY-SA 2.0

Hvis det finnes én ting som argentinere elsker like mye som kjøtt, Malbec og tango, så er det fútbol. Hvis du er fan av det vakre spillet, bør du dra på en fotballkamp på La Bombonera-stadion, hjemmebanen til verdensberømte Boca Juniors. Selv om du ikke er fotballfan, så er dette en av de mest kulturelt intense opplevelsene i Buenos Aires, som definitivt bør stå på to-do-listen din.

Hvis du derimot er fotballfanatiker, kan du alltids dra på en omvisning på stadionet, som også inkluderer et besøk på River Plate-lagets stadion.

5. Finn et godt kjøp på San Telmo-markedet

De travle gatene på San Telmo-markedet, Buenos Aires

Nyt travelheten på San Telmo-markedet. Foto: Jorge Láscar – Flickr / CC BY-SA 2.0

San Telmo-markedet startet i 1970 som et lite antikvitetsmarked. I dag tiltrekker det seg hele 12.000 mennesker hver uke. Det finner sted hver søndag og du kan enkelt bruke en hel dag på å kikke gjennom kunstverk, skinnvarer, strikkevarer, pyntegjenstander og antikviteter. Med alt mulig på tilbud, er markedet det perfekte stedet for å finne noen feriesuvenirer.

Hvis du blir sulten under shoppingjakten, kan du prøve en «empanada», et bakt eller stekt bakverk fylt med grønnsaker, fisk eller kjøtt. De smaker himmelsk!

Hvis du besøker Buenos Aires rundt påsketider , bør du gripe sjansen til å ta del i skikken med å spise fylte empanadas med tunfisk.

6. Hedre Evitas minne

Graven til Eva Perón, Buenos Aires

Besøk graven til Argentinas mest kjente datter, Eva Perón. Foto: Adam Jones – Flickr / CC BY-SA 2.0

Recoleta-kirkegården er et av Buenos Aires’ landemerker og et av verdens mest ekstraordinære gravsteder, med over 6400 mausoleer som ligner gotiske kapeller, greske templer, eventyrgrotter og elegante minihus.

Kirkegården er det siste hvilestedet til tidligere presidenter og fremtredende figurer i argentinsk historie, inkludert Eva Perón, bedre kjent som Evita. Recoleta er en av de viktigste severdighetene i Buenos Aires.

7. Besøk den berømte ‘El Obelisco’

Buenos Aires-obelisken ved soloppgang

El Obelisco: Hovedmøteplassen i Buenos Aires

En tur til Buenos Aires er ikke komplett uten å ta et bilde av byens mest berømte monument. El Obelisco ligger i veikrysset mellom to av de viktigste gatene i Buenos Aires (Avenida 9 de Julio og Avenida Corrientes) og er et symbol på stolthet og uavhengighet for argentinere.

Hver side av den 67,5 meter høye obelisken representerer et bestemt øyeblikk i historien til Buenos Aires: byens grunnleggelse i 1536, byens andre og endelige grunnleggelse i 1580, hevingen av det argentinske flagget i byen i 1812 og Argentinas erklæring av Buenos Aires som landets hovedstad i 1880.

Siden obelisken ble bygget i 1936 har den også vært et møtepunkt for alle slags feiringer og offentlige samlinger. Hvis du er så heldig å være i Buenos Aires når Argentina vinner en internasjonal begivenhet, vil du se hundrevis av mennesker som feirer og vifter med flagg på vei til ‘El Obelisco’.

8. Reis utenfor allfarvei til en ‘puerta cerrada’

Glass, mat og olje på trebord

Oppdag den skjulte verdenen i ‘las puertas cerradas’

Lyst til å prøve noe litt annerledes? En av de best bevarte hemmelighetene i Buenos Aires er private middagsklubber (‘puertas cerradas’) der byens mesterkokker inviterer folk hjem til seg for å nyte matretter i verdensklasse.

Et slikt sted er Casa Saltshaker. Hvis du reserverer et bord, kan du forvente en appetittvekkende 5-retters smaksprøvemeny med Andes-inspirerte retter, fusjonert med globale retter. Du kommer til å dra hjem med full mage og en haug med nye venner.

9. Fest hele natten

Kvinner danser på nattklubbene i Buenos Aires

Ta på deg festklærne og dra ut på byen i Buenos Aires. Foto: Beatrice Murch – Flickr / CC BY-SA 2.0

I noen land tar folk kvelden klokken 02.00, men da har natten knapt begynt i Buenos Aires. Vær forberedt på en sen kveld!

Hvorfor ikke starte kvelden med stil og litt vinsmaking? Pain et Vin i Palermo Soho er et flott sted for å prøve noen av de beste argentinske vinene, med deilig hjemmelaget surdeigsbrød.

Et nærbilde av hender som holder vinglass på Pain et Vin

Nyt litt vinsmaking på Pain et Vin i Buenos Aires

Når du er klar til å dra ut på byen, er Kika et flott sted å danse hele natten lang. Denne høyt elskede klubben spiller musikk som house, dubstep, reggaeton og hip-hop.

Hvis du er ute på byen på en torsdag kveld, husk å besøke Club 69 på Niceto Club. Her blir du vitne til innovativ DJ-ekstravaganza med showgirls, futuristiske filminstallasjoner og fascinerende scenekunst. Dette må bare oppleves!

Overnatting i Buenos Aires

Med over fem millioner besøkende hvert år er det ingen mangel på steder å bo i Buenos Aires. Her finnes overnattingsalternativer for alle budsjetter og preferanser. Her er våre toppvalg:

Palladio Hotel Buenos Aires – MGallery by Sofitel*****

Et luksuriøst hotellrom på Palladio Hotel Buenos Aires

Nyt et luksuriøst opphold på 5-stjerners Palladio Hotel

Hvis du leter etter ren luksus, besøk Palladio Hotel. Hotellet tilbyr en fantastisk beliggenhet med utsikt over en stor plaza i det velstående Recoleta-nabolaget.

En stilig lobbybar, førsteklasses mat og oppvarmet svømmebasseng og spa gjør dette til det perfekte stedet å hvile ut etter en lang dag med sightseeing.

Hotel Madero Buenos Aires****

Rom på Hotel Madero Buenos Aires

Nyt et komfortabelt opphold med beliggenhet ved elvebredden på Hotel Madero

Med beliggenhet i sentrale Buenos Aires, rett ved vannkanten, tilbyr dette hotellet svømmebasseng, takterrasse og spa med full service.

Området er ideelt for en spasertur langs elva eller sykle rundt en av de mange parkene. Selv om du må ta offentlig transport til de viktigste turistattraksjonene, er området rundt dette flotte hotellet fylt med attraksjoner for historieentusiaster og kunstelskere.

Own Grand Palermo Soho****

Taket av Own Grand Palermo Hotel i Buenos Aires

Slapp av på taket av Own Grand Palermo Hotel

Hvis du er på jakt etter mer valuta for pengene, er det firestjerners hotellet Own Grand Palermo Soho et godt valg. Hotellet ligger i det hippe Palermo Soho-området, nær Serrano-plassen. Området er fylt av elegante barer, restauranter og butikker. Her finner du også mange flotte utesteder.

Ikke glem at hvis du bestiller overnattingen din via Norwegian Hotels, vil du tjene CashPoints som du kan bruke til å betale din neste flybillett med.

Share
Neste

Slik jobber du effektivt på et fly