0
Neste

Halloween - de uskrevne reglene

Blog Storbyferie i Amsterdam: 3 alternative planer
Dato: 14 oktober 2019

Storbyferie i Amsterdam: 3 alternative planer

Share

Vakkert om dagen, vilt om natten – Nederlands hovedstad har alt. Det gjør byen til en av de mest populære destinasjonene for en storbyhelg.

Alle vil finne noe i Amsterdam, enten du er en urban oppdagelsesreisende som vil ha med deg alle de viktigste severdighetene, en festløve som er ute etter en heftig helg, eller en kulturelsker som vil oppleve den originale, nederlandske kunsten.

For å gjøre det lettere for deg å velge hva du skal gjøre, har vi planlagt 3 forskjellige helgeturer til Amsterdam, én for hver type tur. Alt du trenger å gjøre er å velge en, møte opp og nyte det!

Tips: Fly til Amsterdam med Norwegian og tjen CashPoints, som du kan bruke på din neste ferie!

Plan 1: Oppdagelsesreisende – Amsterdams viktigste severdigheter

Passer for: Alle som ønsker en tur innom de viktigste severdighetene

Utforsk nabolaget Jordaan

Flere sykler som står lent mot et rekkverk foran en av Amsterdams kanaler
Finn en sykkel og utforsk nabolaget Jordaan

De smale gatene i det trendy Jordaan-området er fulle av uavhengige butikker, koselige barer og populære spisesteder. Bodene på Noordermarkt tilbyr smykker, klær, antikviteter og økologisk mat. Du kan lett bruke en hel dag her.

Når du er i området, ta en drink på Papeneiland, en lokal og tradisjonell nederlandsk brun pub.

Tips: Opplev Jordaan som nederlenderne – på to hjul. Du kan leie sykler over hele byen, eller ta en sykkelomvisning.

Besøk Anne Franks hus

Kvinne i rosa kåpe går bak en bokhylle i Anne Frank-huset
Anne Frank-huset er en av de mest populære stedene å besøke i Amsterdam. Foto: Photo Collection Anne Frank House – Flickr / CC BY-NC-ND 2.0

Dette kanalhuset fra 1600-tallet i Jordaan, hvor Anne Frank og familien hennes gjemte seg fra nazistene, er nå et museum og utdannelsessenter.

Mye av huset er bevart slik det var på Anne Franks tid, og står som et sterkt monument til en tragisk periode av historien.

Se det trange hemmelige tilbygget de kalte hjem i to år, i tillegg til Annes dagbok, som ble en bestselger etter hennes død. Husk å ta med lommetørklær, det er vanskelig å holde øynene tørre.

Dra på shopping på Kalverstraat og Vlooienmarkt

Et par tresko malt med det nederlandske flagget, ordet Holland, noen tulipaner og en vindmølle
Kjøp en suvenir eller noe spesielt til deg selv på loppemarkedet Vlooienmarkt

Begynner det å klø i shoppe-foten? Ta turen til Kalverstraat, en populær handlegate som går fra Dam-torget til Muntplein. Det er fullstappet av butikker, kjøpesentra og internasjonale motebutikker, du kommer til å være i shoppoing-himmelen.

For en annen type handletur kan du sjekke ut Vlooienmarkt, det berømte loppemarkedet i Amsterdam. Det har røtter tilbake til 1886 og er en ekte buffet av antikviteter, pyntegjenstander, smykker og klær, både brukte og nye.

Se tulipanene på blomstermarkedet

Mengder av gule og røde tulipaner på blomstermarkedet i Amsterdam
Det flytende blomstermarkedet på Singel-kanalen må sees når du er i Amsterdam. Foto: jimderda – Flickr / CC BY 2.0

De er en like stor klisjé som tresko, men tulipaner er et symbol på nederlandsk kultur. Du kan se båtlaster (bokstavelig talt) på Bloemenmarkt, verdens eneste flytende blomstermarked.

Det er et imponerende syn med over et dusin blomsterboder på husbåter i Singel-kanalen. Du finner bod etter bod med friske blomster i alle varianter, i tillegg til potteplanter, tulipan-løk og frø-pakker.

Tips: Våren er den beste tiden å ta en helgetur til Amsterdam, om du vil se byen i full blomst.

Ta et cruise på kanalene

Mennesker på en leiebåt i en av kanalene i Amsterdam, med en bro i bakgrunnen
Utforsk Amsterdam fra vannet på et kanalcruise

Det er ingen bedre måter å oppdage Amsterdam på enn fra vannet. Cruise langs det UNESCO-listede kanalbeltet for å oppleve det fra et annet perspektiv.

Du vil se mange landemerker på turen, men pass også på å få med deg de fantastiske veggmaleriene under broene.

Tips: Bestill et kanalcruise i Amsterdam med Norwegian Reward og tjen CashPoints.

Kos deg med noe søtt

Tallerken med stroopwafels
Nam! Prøv en karamellfylt stroopwafel når du er i den nederlandske hovedstaden. Foto: Takeaway – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Er du glad i søtt? Still deg i køen til Original Stroopwafel-boden på Albert Cuyp-markedet. Stroopwafel er nydelig. Varm karamellsirup mellom to tynne vaffelkjekser, toppet med et lett dryss kanel. Trenger vi si mer?

Fest på Pllek

Folk på stranden utenfor Pllek bar, med en kran i bakgrunnen
Slapp av på stranden og fest deg inn i natten på Pllek. Foto © Pllek

Denne trendy restauranten og strand-baren i det populære NDSM-nabolaget tiltrekker folk både dag og natt. Den ligger inni over 30 fraktcontainere ved IJ-elven og har en åpen terrasse og en menneskeskapt strand.

Her kan du jobbe med brunfargen før du danser natten gjennom med live-musikk og DJ-er. Blir du sulten, serverer de økologisk vegetarmat eller vill-fanget fisk.

Tips: Du kan dra dit med en gratis ferge fra Centraal-stasjonen.

Plan 2: Festløve – Heftig helg i Amsterdam

Passer for: Festløver, utdrikningslag og vennegjenger som vil slå ut håret

Dra til Heineken

Utsiden av Heineken-bryggeriet sett fra andre siden av gaten
Et besøk på Heineken-bryggeriet er bra start på en heftig helg i Amsterdam. Foto: Mtcv– Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Inne i det historiske bryggeriet Heineken, midt i Amsterdam, ligger det interaktive Heineken-museet som vil ta deg med på en tur bak kulissene i historien til en av Europas mest populære pilsner.

Det inneholder fire etasjer med multimedia-utstillinger, historiske bryggeri-artefakter og en smaksbar. Det er også en ‘Brew Your Ride’-utstilling, hvor du ‘blir’ en øl ved å ristes, sprayes med vann og utsatt for varme. En gøy måte å tilbringe en ettermiddag på.

Ta en tur med en ølsykkel

Folk som sykler på en omgjort sykkel på en ølsykkel-tur i Amsterdam
Se severdighetene mens du nyter en kald drikke. Ølsyklene er en unik måte å utforske Amsterdam på. Foto: FaceMePLS – Flickr / CC BY 2.0

Ser du etter en annerledes måte å utforske Amsterdam på? Bestill en ølsykkel-tur. En slags pub på hjul som kjører på pedal-kraft gir deg og vennene dine en ekstra gøyal måte å se severdighetene på.

En (edru) guide vil vise deg rundt mens du trygt nyter en drink fra setet ditt.

Prai en disco-taxi

Vil du få opp stemningen før en tur ut på byen? Hopp inn i en disco-taxi. Med blinkende lys, pumpende musikk og en sjåfør som beatboxer, vil festen starte før du ankommer utestedet.

Det aller beste? Det koster ikke mer enn en normal taxi. Bonus!

Dans utover natten

Nærbilde av hender på en platespiller
Amsterdam er en av Europas fest-hovedstader. Du er garantert en uforglemmelig kveld her!

Om du er ute etter en lang kveld på byen i løpet av helgen din i Amsterdam, vil du ha mye å velge mellom.

Denne livlige byen er kjent for sitt heftige natteliv og masse kule barer og klubber som kan besøkes. Noen av de beste, som Shelter og RADION, har til og med servering 24 timer i døgnet.

Amsterdam elsker nattelivet så mye at det var den første byen som utnevnte en ‘nachtburgemeester’, eller nattborgermester, som er ansvarlig for å pleie den nederlandske byens voksende nattlige økonomi, mens innbyggere og offentlige tjenestemenn også er fornøyde.

Tips: Skal du på utdrikningslag med gutta i Amsterdam, sjekk ut våre beste tips for ting å gjøre i artikkelen om 10 storbyferier for den ultimate gutteturen.

Plan 3: Kulturelskeren – Amsterdams kunst og kulturscene

Passer for: Kunstentusiaster, rolige ferierende, kulturkjennere

Nyt fantastisk kunst

To personer sitter på en benk vendt mot et kunstverk i Amsterdam's Rijksmuseum
Rijksmuseum er et av de mest populære kunstmuseene i Amsterdam

Dra til Museumplein (museumsplassen) for mer kultur enn du klarer å ta inn.

Start med moderne kunst på Stedelijk museum, før du drar videre til Van Gogh-museet hvor du kan se over 700 originale kunstverk, i tillegg til malerier av kunstnerne som den kjente nederlandske post-impresjonistiske kunstneren lot seg inspirere av, slik som Monet og Gauguin.

Avslutt på Rijksmuseum, et av Amsterdams største og mest populære museum. Den store samlingen har verk fra f.eks. Rembrandt og andre store nederlandske kunstnere.

Kokker i et kjøkken med åpen løsning, som tilbereder mat på restauranten RIJKS
Når du er på Rijksmuseum må du nyte et godt måltid på den tilhørende restaurant med Michelin-stjerne. Foto © Jan Kees Steenman – RIJKS

Tips: Om du er sulten på Rijksmuseum, gå til Philips-fløyen for et måltid på Michelin-restauranten RIJKS. Alt du spiser vil få magen din til å smile, men vår stemme går til slow-cooked short ribs med lilla potet, kålrot og tamara-krydder. Nam.

Unn ørene dine litt klassisk musikk

Et applauderende publikum som sitter foran en scene med et piano, mens en person snakker fra scenen på Royal Concertgebouw
Om du er heldig nok til å få med deg en opptreden på Royal Concertgebouw, har du noe fantastisk i vente. Foto © Hans Roggen – The Royal Concertgebouw Amsterdam

Elsker du musikk, må du sørge for en stopp innom Royal Concertgebouw i løpet av helgen i Amsterdam. Det er kjent for sin fantastiske akustikk, og er en av verdens fremste konsertsaler.

Det nederlandske filharmoniske orkesteret spiller regelmessig, det gjør også noen av de største navnene innen klassisk musikk.

Tips: Det er en gratis konsert hver onsdag klokken 12.30. Sjekk nettsiden til Royal Concertgebouw for detaljer.

Slapp av i Vondelpark

Folk som sykler gjennom Vondelpark på en solskinnsdag
En spasertur, sykkeltur eller piknik er alle fine måter å nyte en solfylt søndag på, i Amsterdams Vondelpark.

Vondelpark er det største grønne området i byen, og et fantastisk sted for en piknik, spasertur eller bare å se på mennesker, spesielt om helgeturen din er i sommermånedene.

Det er også underholdning her. Fra juni til september har parkens ute-teater fullspekket program med dans, kabaret, barneteater, stand-up og alle musikksjangere. Sjekk det ut!

Ta en drink på Door74

Liker du å runde av kvelden med en drink? Dra til Door74, i museumsdistriktet. Den rolige, stilige Art Deco-baren har noen av de beste cocktailene i området og de skifter ofte ut menyen. Noen har også tema, slik som en av de siste seriene deres, ‘ Cities Affected by Prohibition ’.

Noe for alle i Amsterdam

Fargerike hus ved en kanal, med en smal gate på andre siden
Det finnes noe for alle i vakre Amsterdam

Skjønnhet. Kultur. Et yrende natteliv. Amsterdam har alt. Velg det du liker best fra våre reiseplaner for å lage din perfekte helgetur.

Og glem ikke: om du bestiller reisen hos Norwegian og aktiviteter gjennom Norwegian Reward, vil du øke CashPoint-saldoen din på kort tid.

Bestill en tur til Amsterdam

Finn et hotell i Amsterdam

Share
Neste

Halloween - de uskrevne reglene