0
Neste

God reise – men bli ikke syk!

Blog Madrid: Topp 6 ting å gjøre utenfor turistfellene
Dato: 21 juni 2019

Madrid: Topp 6 ting å gjøre utenfor turistfellene

Share

En kaffe på Plaza Mayor og rusle rundt i El Prado er et must når du besøker den spanske hovedstaden. Men det er tusenvis av mindre kjente ting å se og gjøre hvis du ønsker mer autentiske opplevelser. Du trenger bare å vite hvor du finner dem. 

Så legg fra deg turistkartet, oppsøk noe annet enn de opptråkkede stiene i Madrid og sjekk ut disse seks skjulte perlene.

Fly til Madrid med Norwegian og tjen CashPoints med Norwegian Reward.

1. Nyt en cocktail med utsikt

Mennesker på taket av Círculo de Bellas Artes om kvelden med utsikt over Madrid i bakgrunnen.
Du kan nippe til en cocktail mens du nyter utsikten fra Círculo de Bellas Artes. Foto: Álvaro Jaramillo – Flickr / CC BY-SA 2.0

Har du lyst på et glass sangria i ro og mak, med fjellutsikt i sentrum av Madrid? Da tar du heisen til toppen av Círculo de Bellas Artes kultursenter. De færreste vet om de to funky takterrassene, komplett med bar, chill-out- musikk, komfortable steder hvor man kan slappe av, og fantastisk 360-graders utsikt over byen. 

Hvis du ønsker kultur etter pausen, vender du kursen nedover og sjekker ut det omfattende programmet med utstillinger, konserter og opplesninger fra bøker i dette kulturhuset. 

2. Kjøp nybakte småkaker hos nonnene i klosteret

Gate og hus i Elbow Street i Madrid
Ta med deg noen hjemmebakte småkaker fra Elbow Street. Foto: Carlos Delgado – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Denne perlen ligger utenfor allfarvei i Madrid og er noe du vil huske lenge. En kort spasertur fra Plaza Mayor ligger det en liten, albueformet gate med navnet Elbow Street (Calle de Codo). Det er ikke så mange som kommer hit, med mindre de har hørt om de bakende nonnene. Nysgjerrig? Du bør ta deg en tur. Disse nonnene bor i klosteret El Convento de Corpus Christi og har lite samkvem med omverdenen. 

For å skaffe penger til vedlikehold av klosteret, baker de tradisjonelle spanske kaker og kjeks. Men dette er ingen tradisjonell kakebutikk. For det første er det en utfordring å finne den i Madrids labyrint av trange gater, og du får heller ikke sett nonnene. De selger varene via et snurrebrett. Men det er verdt et besøk – og mandelkjeksene er himmelske.

3. Ta en tur til Mercado de Motores loppemarked

Folk som tråler butikkene på Mercado de Motores
Kjøp noen snodige suvenirer på Mercado de Motores loppemarked. Foto: Luis – Flickr / CC BY 2.0

Hvis du leter etter en besynderlig suvenir på din oppdagelsestur i Madrid, bør du besøke byens loppemarkeder. De fleste av byens besøkende havner på El Rastro. Hvis du vil ha noe med litt mindre turistpreg, er Mercado de Motores et ideelt sted for søndagen. 

En gang i måneden inntar dette fantastiske loppemarkedet et gammelt togmuseum i Madrid sentrum. Over 200 uavhengige samlere og designere selger alt fra antikviteter og brukte klær til smykker og gourmetmat. Hvis du er glad i historiske tog og shopping, er dette den perfekte måten å tilbringe en ettermiddag på.

4. Nyt en churro con chocolate (eller tre)

En kopp varm sjokolade og en tallerken med churros
Nam! Dypp en churro i varm sjokolade og forbered deg på en smakssensasjon

Glad i søtsaker? Da er en tradisjonell spansk churro et must. Det beste stedet å prøve disse deilige frityrstengene er hos det verdensberømte Chocolatería San Ginés. Stedet åpnet for nesten hundre år siden og serverer noen av byens beste churros.

Det er også flere mindre kjente steder som kan friste med disse farlig gode, fingerformede kakene. Beboere i bydelen La Latina har en forkjærlighet for Muniz. Dette er en beskjeden bar der eieren, Matías, er en av byens mest garvede churro-makere. Bestill en tallerken med hans «porras» (tykke churros) med et dryss av sukker og en skvett av den lokale anislikøren Chinchón Dulce. Smaksløkene dine vil takke deg.

Hvis du er sulten på mer, hvorfor ikke melde deg på en segway-tur med sjokolade og churros? I tillegg til at du får sett flere severdigheter i hjertet av Madrid, er det lagt inn ett stopp for sjokolade og churros på San Onofre bakeriet på San Miguel markedet. 

5. Prøv litt tapas på Calle Ponzano

Et utvalg av tapas på et bord
Slå følge med lokalbefolkningen og prøv tradisjonell spanske tapas på Calle Ponzano

Cava Baja er den typiske tapasgaten i Madrids historiske sentrum. Hvis du liker folkemengder, er dette stedet med god stemning. Hvis du foretrekker en roligere middag, anbefaler vi å besøke en annen gate med mye atmosfære, men som er mindre frekventert av turister: Calle Ponzano. Her finner du en blanding av klassiske tabernas, barer og funky restauranter drevet av noen av Madrids hotteste kokker.

Start hos Sala de Despiece. Du kan dele en fristende entrecôte og noen typiske tapas med dine venner, eventuelt kombinert med en vermut. Deretter kan du fortsette til DeAtún for linefanget tunfisk fra kysten av Almadraba. Den smelter på tungen. Fortsatt småsulten? Ta deg et stykke fristende tortilla på Sylkar.

Reward-tips: Hvis du elsker tapas og har tenkt deg på en annen storbyferie i Spania, bør du se våre anbefalinger for de beste tapasrestaurantene i Barcelona.

6. Et avslappende arabisk bad

Interiør i Hammam Al Ándalus i Madrid med buede vegger og flere bassenger
Slapp av i Hammam Al Ándalus arabiske bad i Madrid

De færreste er klar over at det finnes noen fantastiske arabiske bad i Madrid sentrum. Hvis du er glad i spa, kan du ta turen innom for å bade i de varme, tempererte og kalde bassengene.

Du kan også la svetten sile i dampbadet eller nyte en avslappende massasje på Hammam Al Ándalus. Denne fredfylte oasen ligger noen få meter fra plassen Puerta del Sol, og er et ideelt sted å slappe av hvis du ønsker en pause fra byens kjas og mas.  

Ta deg en bytur

Plaza Mayor i Madrid med fargerike bygninger og trær sett gjennom buen
Utforsk Madrid med en GetYourGuide tur

Hvis du vil se byen gjennom lokalbefolkningens øyne, hvorfor ikke bestille en tur? Fra en spasertur med den spanske inkvisisjonen som tema, til en vin og tapas-tur, her er det noe for enhver smak.

Bestill gjennom Norwegian Rewards partner GetYourGuide og tjen CashPoints!

Hvor du kan overnatte

Man blir bortskjemt når det gjelder overnattingssteder i Madrid. Alle bydelene har noe som passer for ethvert budsjett. Dette er våre tre beste valg:

ME Madrid by Meliá **** 

Områdene Puerta del Sol og Plaza Mayor er den spanske hovedstadens bankende hjerte. Strøket er fullpakket med mennesker, barer, restauranter, nattklubber og kafeer. Selv om du kan bruke dagene dine på jakt etter en autentisk opplevelse, er det ingen grunn til å velge et overnattingssted som ikke ligger midt i smørøyet.

ME Madrid by Meliá er et glimrende alternativ. Forvent minimalistisk innredning, designmøbler, en superkul penthousebar og en foajébar som serverer tapas på en kreativ måte.

Hotel Principal *****

En av Madrids store avenyer heter Gran Via og forbinder byen fra øst til vest. Dette er et område som er proppfullt av butikker, barer og restauranter. Unn deg overnatting på Hotel Principal, et luksuriøst femstjerners Boutique hotell med flott cocktailbar på taket hvor utsikten er fantastisk. Den tilhørende restauranten Ático er utsøkt, og drives av kjøkkensjefen Ramón Freixa som har to Michelin-stjerner.   

Relais & Châteaux Hotel Orfila *****

I en rolig boliggate i Alonso Martinez ligger et ombygd herskapshus fra 1800-tallet. Relais & Châteaux Hotel Orfila har klasse og eleganse, det er en egen verden borte fra travelheten i bygatene utenfor. 

Her kan du forvente utsøkte rom, en romslig uteplass for ettermiddagste (eller noe sterkere), førsteklasses service og haute cuisine fra Michelin-stjernekokken Mario Sandoval. Hva mer kan man ønske seg?

Tjen CashPoints med Norwegian Reward

Bestill billetter til Madrid gjennom Norwegian, samt hotell og turer gjennom våre partnersider og tjen CashPoints. Du kan bruke dem for å spare penger til neste tur!

Bestill en tur til Madrid

Share
Neste

God reise – men bli ikke syk!