0
Neste

Besøk hippe Berlin – en reise til kunst og kultur

Blog Bangkok på én dag!
Bangkok dancer
Dato: 2 mars 2018

Bangkok på én dag!

Share

Thailand er en populær destinasjon for nordmenn og mange velger å starte eller avslutte Thailands-oppholdet med en dag eller to i Bangkok.

Bangkok er en stor by med over 8 millioner innbyggere, så det er lurt å planlegge litt hvis du skal utnytte tiden. Vi har reist til Bangkok og vi lover deg, du kan oppleve mye, selv på én dag.

Få i deg en god frokost og start dagen tidlig, dagens første stopp er Grand Palace.

Grand Palace

Dette er den desidert største turistattraksjonen i Bangkok.

Grand Palace Bangkok
Grand Palace – Bangkoks største turistattraksjon

Grand Palace ble bygget på 1700-tallet og var i 150 år bolig til kongefamilien og administrasjonssenter for regjering. Palassområdet er rett og slett imponerende! Det består av over 100 bygninger, den ene mer staselig enn den andre og man kan gå rundt i time etter time og la seg begeistre.

Her skinner og glitrer det av alt, bygninger er dekorert med gull og sølv. Mosaikker og vakre mønstre i klare farger pryder bygningene ned til minste detalj. Detaljene er noe av det mest fascinerende ved Grand Palace.

Temple of the Emerald Buddha
Utsmykninger fra Temple of the Emerald Buddha

Selve kronjuvelen i Grand Palace er tempelet Wat Pra Kaew «Temple of the Emerald Buddha». Her kan du se Smaragd-Buddhaen som er en 75 cm høy Buddha-statue, den sies å være skjært ut av en eneste blokk med smaragd.

Husk at det er strenge krav til bekledning for å få lov til å gå inn på palassområdet, knær og skuldre må tildekkes hos begge kjønn.

Wat Arun

Wat Arun - Et av de vakreste templene i Bangkok
Wat Arun – Et av de vakreste templene i Bangkok

Det er ikke til å stikke under en stol at det er mange turister på Grand Palace. Ønsker du en roligere opplevelse kan du ta turen videre til tempelet Wat Arun. Det er enkelt å få tak i en taxi eller tuk-tuk utenfor Grand Palace og det er ikke lange turen til Wat Arun, eller «Daggryets tempel» som ligger ved elven Chao Phrayas. Det er 67 cm høyt og dekorert med fargerikt porselen.

Wat Arun Bangkok
Wat Arun Bangkok

Tempelet er en arkitektonisk representasjon av Mount Meru som ifølge buddhistisk kosmologi er sentrum av verden. I mytologien er Mount Meru et sted som også representerer universets og sinnets sentrum.

Like ved tempelet ligger et lite område med noen markedsboder. Her kan du benytte sjansen til å kjøpe med deg noen suvenirer eller noen forfriskninger før du fortsetter å utforske Bangkok.

Folkedrakt Thailand
Fargerike folkedrakter til salgs i markedsbodene like ved Wat Arun tempel.

Båttur

Wat Arun ligger som nevnt like ved elven så hvorfor ikke fortsette dagen til vanns?  Det koster ikke all verden å leie en båt her som du kan ha helt for deg selv.

Båttur på Bangkoks vannveier
Båttur på Bangkoks vannveier

Bangkok har et stort nettverk av kanaler som opprinnelig ble bygget for transport av varer. Nå kan du virkelig få muligheten til å se Bangkok fra en annen side. Du får sett mye på kort tid, samtidig som du får slappet litt av. Templer og bolighus, rike og fattige om hverandre. Store og små båter, ungdom som mater fisker og unger som bader i det skitne kanalvannet, inntrykkene er mange.

Etter en rundtur på kanalene kan du velge om du vil bli satt av der du startet turen eller om du vil gå i land et annet sted.

Tuk tuk-kveldstur i Bangkok: Markeder, templer og  lokal mat

Med GetYourGuide kan du booke en guidet kveldstur som tar deg med i tuk tuk gjennom Bangkoks gater. Du får se byens fantastiske monumenter gløde i natten og besøke steder som de fleste turister bare får se på dagtid. Du får servert autentisk Thailandsk mat underveis så du kommer ikke til å gå sulten hjem. Vegetarisk mat er tilgjengelig gjennom hele turen.

Du møter opp på avtalt sted og herfra vil du bli fraktet i tuk-tuk i en gruppe på maks 10 personer.

Tuk-tuk Bangkok
Tuk-tuk er et vanlig syn i Bangkok, enkelt og raskt fremkomstmiddel.

Stoppesteder:

Første stopp er et av Bangkoks nattmarkeder. Det er ikke lagt inn tid til shopping, men guiden tar deg med på en liten runde så du får føle på stemningen og se hvordan et typisk nattmarked ser ut.

Wat Prayoon er neste stopp.  Tempelet ble bygd under kong Rama III, og er ekstra vakkert om natten når det skinner hvitt mot en mørk himmel. Her er det også lagt inn en liten «forrett» som guiden kjøpte med fra markedet.

Deretter serveres middagen på en av Bangkoks mest populære streetfood-restauranter. Thip Samai som er kjent for sine Pad Thai retter. At det er en populær restaurant er lett å se på køen utenfor lokalet som på den travleste tiden på kvelden strekker seg flere titalls meter utenfor lokalet.

Thip Samai autentisk street food i Bangkok.
Thip Samai. her lages autentisk street food i Bangkok.

Etter å ha fortært hovedretten går ferden videre til Giant Swing og parlamentsbygningen. Her får du lære om Bangkoks egentlige navn, som innehar Guinnes verdensrekort for verdens lengste stedsnavn:

Krungthepmahanakhon Amornrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharat Ratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphiman Awatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. 

Giant Swing Bangkok
Giant Swing Bangkok

Høydepunkt

Turens høydepunkt er et besøk ved et av Thailands aller mest berømte templer, nemlig Wat Pho som huser «den liggende Buddha». Tempelet er stengt på kveldstid så man kan ikke gå inn, men den store fordelen er at det ikke er andre turister her nå. Tempelet er magisk vakkert om natten.

Wat Pho - "Den liggende Buddhas tempel".
Wat Pho – «Den liggende Buddhas tempel».

Blomstermarkedet er siste stopp. Det er åpent 24 timer i døgnet og blir mer og mer livlig etterhvert som natten skrider frem. Her får du sitte ned og spise tradisjonell Thailandsk dessert, blant velduftende lotus og orkideer.

Bangkok blomstermarked
Blomstermarkedet i Bangkok er døgnåpent.

Kvelden avsluttes rundt kl 23 og du kan da avtale med din tuk-tuksjåfør at han kjører deg hjem til hotellet.

Book kveldstur med tuk-tuk her. 

Book andre aktiviteter med GetYourGuide i Bangkok her. 

Share
Neste

Besøk hippe Berlin – en reise til kunst og kultur