0
Neste

7 mytiske og eventyrlige stavkirker

Blog 7 ting å finne på i Bergen på en regnværsdag
Dato: 3 juni 2020

7 ting å finne på i Bergen på en regnværsdag

Share

Vakre Bergen blir ofte omtalt som byen med mest regn i Europa. Tidsrommet september–november rommer de våteste månedene, og i snitt regner det i Bergen 239 dager i året.

Du trenger ikke å la deg skremme av en regnværsdag i Bergen. Byen er rett og slett tilrettelagt for regn og det er mye å finne på allikevel. Her er sju ting du kan gjøre i Bergen på en regnværsdag.

Obs: På grunn av koronapandemien kan tilgjengelighet og åpningstider være berørt.

Bestill fly til Bergen

1. Som fisken i vannet på Vannkanten

En jente på toppen av en sklie ser mot bassenget på Vannkanten.
Unngå regnet, men bli våt allikevel i Bergens badeland. Foto: © Vannkanten

Hvis du kommer til å bli våt uansett, kan du like godt gå ordentlig inn for det på Vannkanten. Utendørs- og innendørsbasseng, vannsklier, klatrevegger og boblebad gjør at dette badelandet er et glimrende alternativ for familien når været ikke er det beste.

Hvis det fortsatt drypper ute etter at du har badet, er det bare å bevege seg over i nabobygget, Vestkanten Storsenter. Anlegget har 110 butikker, curlingbane, bowlinghall og en rekke gode restauranter, så du går ikke tom for ting å gjøre med det første!

2 Fordyp deg i Bergens historie på Det Hanseatiske Museum

Det Hanseatiske Museums fasade
Reis tilbake i tid på Det Hanseatiske Museum. Foto: Bjørtvedt – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Et besøk på Det Hanseatiske Museum er obligatorisk for historieentusiaster. Du får lære om Hansaforbundet (en sammenslutning av kjøpmenn som bidro mye til økonomien i Bergen mellom 1300- og 1700-tallet) og medlemmenes liv i sølibat så lenge de bodde i området.

Du vil også oppdage hemmelige trapper, se hvordan de hanseatiske kjøpmennene levde og lære om bybrannen i 1702, som ødela nesten hele byen.

Fargerike bygninger på Bryggen i Bergen med snødekte fjell i bakgrunnen
Utforsk Bryggen, dens fargerike bygninger og arven etter hanseatene.

Når du er i området, bør du ikke gå glipp av et besøk på verdensarvområdet Bryggen for å se på de karakteristiske og fargerike bygningene.

3. Få deg en musikalsk opplevelse på Troldhaugen

Stua i det flotte huset på Troldhaugen, med Steinway-piano, stoler og lysekrone
Se det vakre hjemmet til den kjente komponisten Edvard Grieg i Bergen. Foto: © Bergen Reiselivslag / Dag Fosse – visitBergen.com

Hvis du liker klassisk musikk, kan et besøk på Troldhaugen være noe for deg. Her bodde komponisten Edvard Grieg de siste 22 årene av livet sitt, sammen med kona Nina. Det flotte hjemmet deres er i dag et museum, og det inneholder skatter som Griegs Steinway-piano.  

I hagen kan du se komponisthytta til Grieg, gravstedet hans og Troldsalen, som er nesten helt kamuflert av et torvtak for de som krysser gangbrua i nærheten.

4. Besøk kunstens verden på KODE

Tre malerier av Edvard Munch på KODE
Utforsk den ekspresjonistiske maleren Edvard Munchs verden på KODE. Foto: Palickap – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Når det regner i Bergen, passer det perfekt med et besøk på byens kunstgallerier. Og det er mange av dem. KODE består av fire bygninger i Bergen sentrum. De viser forskjellige ting, men felles for dem alle er at innholdet er spennende.

Du kan blant annet se mesterverker av kunstnere som Edvard Munch, Nikolai Astrup og Pablo Picasso, og besøke den unike utstillingen Sølvskatten.

Tips: Kjøp Bergenskortet og spar penger på inngangsbilletten på KODE og andre severdigheter i Bergen.

5. Gi barna aha-opplevelser på VilVite

Et lite barn leker med vann og plastkuler på VilVite-senteret
Barna kan bli underholdt i timevis på vitensenteret VilVite. Foto: © Bergen Reiselivslag – visitBergen.com

Det kan være vanskelig å underholde barna på en regnværsdag i Bergen. Vitensenteret VilVite er det perfekte stedet å dra til for å få dem engasjert. Senteret er fullt av barnevennlige og interaktive spill og utstillinger der de får lære om alt fra miljøet til kroppen.

Og så sant de er høye nok, kan de få føle g-kreftene på kroppen med Sentrifugalskapen, som er den eneste av sitt slag i Europa. På VilVite er det duket for moro for både store og små!

6. Forelsk deg i Villa Lysøen

Et lyseblått hus med utsmykninger i hvitt, omgitt av trær
Den romantiske Villa Lysøen er et vakkert sted for en gåtur i det bergenske regnværet. Foto: Edgar El – Wikimedia Commons / CC BY 3.0

Hvis du er glad i magisk arkitektur, må du ikke gå glipp av Villa Lysøen. Denne eiendommen, som en gang tilhørte fiolinvirtuosen Ole Bull, er åpen i sommermånedene. Han utviklet stedet til et eventyrrike med romantiske stier, dammer og lysthus.

Regner det for mye til at du får tatt runden rundt på området, kan du få en guidet tur inne eller kose deg med noe varmt å drikke i kafeen.

I pent vær er Lysøen det ideelle stedet for en gåtur. Her finner du vakker skog, flotte utsiktspunkter og trivelige piknikområder.

Du kommer deg til Villa Lysøen med ferge fra Buena kai ved Søvik.

Tips: Enten det regner eller solen skinner, er et fjordcruise en flott opplevelse. Hopp om bord i en katamaran og få med deg et tre timers fjordcruise der du får se spektakulære fjorder, fosser og fjell. Slapp av med en drink eller to fra baren om bord mens du nyter det praktfulle landskapet.

7. Smak på vestlandske spesialiteter

Cornelius Sjømatrestaurant i Bergen ved solnedgang
Len deg tilbake og spis deilig sjømat ved vannkanten. Foto: © Truls J. L. Tvedt / Cornelius Sjømatrestaurant

Hva er vel bedre enn å sitte innendørs og kose seg med god sjømat når det pøser ned utenfor? Det kan du oppleve på den kjente Cornelius Sjømatrestaurant.

Hver dag, uansett vær, går det båt fra Bryggen til Holmen, der denne glimrende sjømatrestauranten ligger.

Smak på ferske østers, nyfanget torsk eller lutefisk mens du nyter den vakre utsikten mot fjorden og fjellene. Restauranten har også en skalldyrbar der du kan prøve nyplukkede kråkeboller, hesteskjell og flatøsters.

Besøk Bergen på en regnsværsdag

De fargerike husene på Bryggen i Bergen med regn på bakken, grå skyer på himmelen og en syklist
Bryggen er et nydelig sted å besøke – selv i regnet.

Det regner kanskje en del i Bergen, men det er allikevel en fantastisk by å besøke. Samtidig er landet vårt fullt av spennende steder å oppleve. Hvorfor ikke ta en bilferie gjennom Norge? Vi har noen av verdens vakreste kjøreruter.

Tips: Du kan spare penger ved å fly med Norwegian og bestille turer og leiebil gjennom Norwegian Reward. Da tjener du CashPoints som du kan bruke til å få rabatt neste gang du skal ut og reise!

Bestill fly til Bergen

Share
Neste

7 mytiske og eventyrlige stavkirker