0
Neste

Smud shopping i Stockholm

Blog Besøk hippe Berlin – en reise til kunst og kultur
Dato: 6 april 2018

Besøk hippe Berlin – en reise til kunst og kultur

Share

Berlin er en reise til design, kunst og et enormt kulturtilbud. Byen har i løpet av de siste årene fått et rykte som en av verdens beste på moderne kunst og kulturopplevelser.

Det kryr av gallerier, utstillinger og museer du bør få med deg, og mest sannsynlig vil du ikke rekke over alt du gjerne skulle sett. Men om du bare skal prioritere noen, ja, da bør disse være med på listen:

1. Museumsinsel

Museumsinsel og Bodum-Museum

Berlins historiske vugge ligger her, på den vakre avlange øyen midt i elven Spree, der du blant annet finner Bode-Museum.

Midt i elven Spree ligger denne avlange øyen, som også er en av Berlins aller vakreste plasser. Stedet er kjent som byens historiske vugge, og er hjem til flere av Øst-Berlins viktigste museer, som Bode-museum og Alte Nationalgalerie. Den gigantiske katedralen Berliner Dom ligger også her.

2. Museum of Photography

Dette museet er verdt å få med seg, spesielt for moteelskere, da det blant annet huser en permanent utstilling av Helmut Newton. Museet ligger bak Zoologischer Garten.

Finn billige billetter til Berlin

3. c/o Berlin Gallery

Populært museum i fantastisk gammel mursteinsbygning, som ofte har unike og spennende utstillinger. Her er det fokus på foto, og de som stiller ut er både unge og nyetablerte kunstnere, samt kjente navn som Robert Mappelthorpe, Peter Lindbergh og Annie Leibovitz.

4. Berlinische Galerie

Berlinsche Gallerie i Berlin

Berlinsche Gallerie er en opplevelse for kulturinteresserte. Foto av Jean-Pierre Dalbéra / CC BY-SA 2.0

Dette galleriet er svært populært blant kunstnere selv, og bare bygget i seg selv er verdt et besøk. I det som tidligere var en gigantisk glassfabrikk kan du få med deg en stødig strøm av nye utstillinger. Museet har også en permanent samling kunst som er produsert av lokale kunstnere siden 1870.

5. Jüdisches Museum

Jüdisches Museum i Berlin

Besøk Jüdisches Museum, et av de mest følelsesladde museene i Berlin.

I ett av de mest følelsesladde museene i Berlin kan du lære mer om 2 000 år med jødisk historie, samt lære om hva som skjedde med jødene under 2. Verdenskrig. Et sterkt museumsbesøk.

Les også om 10 ting det er verdt å få med seg i Berlin

6. Bauhaus Archives – Museum of Design

Besøk Bauhaus og gå tilbake i tiden.

Bauhaus-læren var den mest innflytelsesrike tankeretningen innen arkitektur, design og kunst i forrige århundre. Jean-Pierre Dalbéra / CC BY-SA 2.0

Berlin kalles en hovedstad innen kreativitet, og byen er også hjemby til den nå ikoniske Bauhaus-læren innen arkitektur og design, som var den mest influensielle tankeretningen innen arkitektur, design og kunst i forrige århundre.

Her finner du billige pakkereiser til Berlin med Norwegian Holidays.

Det er dette arkivet som nå også er kjent som Museum of Design, og her kan du beundre en enorm samling skulpturer, keramikk, møbler og arkitektoniske modeller signert Walter Gropius, Moholy-Nagy, Klee, Kandinsky og mange andre. Mange av disse rømte landet da Nazi Tyskland styrte, og tok med seg modernismen ut i verden.

Finn et hotell for ditt opphold på Hotels.com

7. Topography of Terror

Topography of Terror

På Topography of Terror får du servert historien om terror og datidens Tyskland på en måte som gjør inntrykk.

I dag fremstår Tyskland som et åpent og dynamisk samfunn, og mange påstår hardnakket at dette er fordi landet har bøyd seg og tatt ansvar for sin blodige historie. På dette museet, hvor utendørsdelen er bygget på det som tidligere var hovedkvarteret til SS og Gestapo, får du servert historien på en måte som får hårene til å reise seg på ryggen din.

Tjen CashPoints på reisen: Få flere tips og bestill billetter på GetYourGuide

Share
Neste

Smud shopping i Stockholm