11
Neste

Skiferie i Alpene

Blog De 12 beste stedene å besøke i 2020
Dato: 3 januar 2020

De 12 beste stedene å besøke i 2020

Share

Har du allerede begynt å planlegge neste reise, men klarer ikke helt å bestemme deg for hvor du skal dra?

Kanskje du kan la deg inspirere av vår liste over de beste reisemålene i 2020, hvor du garantert får en fantastisk opplevelse. Her får du alt fra å oppleve nordlyset som danser over himmelen i finske Lappland, til å utforske de fargerike gatene i “den røde byen” i Marokko.

Reward-tips: Fly til hvilken som helst av disse destinasjonene med Norwegian og tjen CashPoints. De kan du bruke på neste flyvning slik at ferieturen i 2020 blir enda rimeligere!

1. Krakow, Polen

Katedralen Wawel i Krakow, med fargerike blomster i forgrunnen
Et av de beste reisemålene i 2020 er Krakow. Besøk Wawel-katedralen (avbildet her) og dra en tur til Auschwitz for å vise respekt.

Året 2020 markerer et gripende jubileum for Krakow – det er 75 år siden konsentrasjonsleirene i Auschwitz ble frigjort fra nazistenes kontroll.

Både Holocaust-overlevende og mektige verdensledere ankommer byen 27. januar og skal delta på minneseremonien i Auschwitz-Birkenau.

Dersom du planlegger å besøke byen under minnemarkeringen, kan du også ta en titt på våre tips til hva du kan se og gjøre i Krakow, inkludert slottet og katedralen i Wawel og torget i gamlebyen, hvor du finner mange ikoniske landemerker, som Mariakirken, kleshallen Sukiennice og Podziemia Rynku, et underjordisk museum som viser byens historie.

Fly til Krakow

2. Rotterdam, Nederland

Erasmusbroen i Rotterdam
Rotterdam skal være vertskap for Eurovision i 2020

Rotterdam – vertskap for Eurovision er neste på listen over de beste reisemålene i 2020. Er du Eurovision-fan kan du bestille billetter på nett og bli med 15.000 andre flaggviftende fans 16. mai på Rotterdam Ahoy for musikkårets mest overdådige forestilling.

Når festen er over må du passe på at du har litt tid igjen til å vandre rundt i den fantastiske markedshallen (Markthal), besøke de snodige kubehusene og ta en spasertur over Erasmusbroen for en imponerende utsikt over byen.

For å komme deg dit flyr du til Amsterdam og leier en bil hos Avis. Det ligger omtrent én times kjøretur unna.

Du kan også dra på denne dagsturen med privat guide for å se noen av provinsens historiske byer, inkludert Rotterdam, Delft og Haag. Det er også inkludert et stopp på verdens største blomsterauksjon i Aalsmeer.

3. Tel Aviv, Israel

Bydelen Jaffa i Tel Aviv, sett fra andre siden av vannet i solnedgang
Tel Aviv er en av 2020s hotteste destinasjoner

Israels nest største by blir mer og mer populær som feriedestinasjon. Takket være store renoveringer, nye hoteller og kulturelle arrangementer, fortsetter denne Middelhavsbyen å fortrylle besøkende fra både fjern og nær.

En av de største og mest anerkjente begivenhetene er Pride-uken i Tel Aviv, da byen inntas av en av verdens største LGBTQ+-feiringer, 2020 intet unntak.

Drar du til byen i perioden 7-13 juni 2020, kan du oppleve fargerike fester og en ekstravagant parade i ‘Midtøstens homofile hovedstad’.

Dersom timeplanen din ikke har plass til en sommertur til Tel Aviv, finner du mye å gjøre året rundt. Du kan besøke den hvite byen som står på UNESCOs verdensarvliste, med mer enn 4000 bygninger i Bauhaus-stil. Og du kan også utforske den historiske bydelen Jaffa, hvor du finner både en nydelig havutsikt, lokale loppemarkeder og spisesteder i øverste klasse.

Fly til Tel Aviv

4. Lappland, Finland

Grønt nordlys over snø, vann og skog
Julenissens hjemby i Lappland er også et av de beste stedene i Europa for å se nordlyset. Foto: Hühnerauge – Flickr / CC BY 2.0

Vil du krysse av en unik opplevelse fra din «bucket list» i 2020? Bestill en vintertur til Lappland i Finland. Det er ikke bare fantastisk vakkert der, men det er også et av de beste stedene i Europa for å oppleve nordlys dersom du kommer mellom september og mars.

Du kan til og med få sett nordlyset med stil på denne sledeturen.

Når lyset ikke danser over himmelen er det mye annet å finne på i området, slik som vulkanske landskap, geotermiske varmekilder og majestetiske fossefall, for å nevne noe. Det er også et magisk sted å besøke rundt juletider, for her finner du den spektakulære Julenissens landsby.

Fly til Rovaniemi

5. New York, USA

To kvinner med startnummer og frihetsgudinne-hatter som smiler foran kamera
Få minner for livet på Manhattan

2020 er ikke bare et nytt år, det er et nytt tiår. Hvorfor ikke gi det en fantastisk start ved å for eksempel delta i New York Marathon? Eller i det minste heie fra sidelinjen på de tusenvis av løperne som suser forbi mens de samler inn penger til deres valgte veldedige organisasjon.

Dette året markerer løpets 50-års jubileum, og byen vil virkelig sørge for at det er noe du kommer til å huske.

Når du først er i The Big Apple, pass på at du får med deg flere viktige ting: et show på Broadway, beundre Manhattan skyline fra toppen av Empire State Building og ta en rask spasertur over Brooklyn Bridge i NYC-tempo.

Fly til New York

6. Salzburg, Østerrike

Velkledde mennesker i en opplyst gate i Salzburg på kveldstid, med et slott i bakgrunnen
Salzburg Festival er hvor du burde være i 2020, dersom du er glad i kunst og kultur. Foto © SF/Kolarik

Kulturelskere, her er noe for dere! I 2020 har den verdenskjente Salzburg Festival 100-årsjubileum. Det er en årlig feiring med opera, musikk og teater.

Salzburg ligger øverst på Lonely Planets liste over de beste byene å besøke i 2020,og de vil gjøre dette til en begivenhet du husker, med spesielle utstillinger, konserter og teaterstykker over hele byen.

Er du glad i klassisk musikk vet du kanskje at Salzburg var Mozarts hjemby? Du kan se huset hans i gaten Getreidegasse. Eller kanskje Sound of Music er mer din greie? Besøk det UNESCO-listede slottet Schloss Mirabell. Do-Re-Mi-scenen var filmet i hagene der.

Fly til Salzburg

7. London, England

Et opplyst London Eye i skumringen, sett fra andre siden av Themsen
Rekker du ikke UEFA EURO-finalen, så har London mye mer å tilby besøkende i 2020

UEFA EURO 2020-finalen finner sted på Wembley Stadium, London, 12. juli. Dette er en av de mest prestisjefylte turneringene i internasjonal fotball, og er et must for fotballfans.

Mens du er i London kan du få med deg kronjuvelene i det fantastiske Tower of London, nyte litt finurlig kunst av kunstnere som Andy Warhol og David Hockney på det fantastiske Tate Modern, og ta en tur på London Eye.

Tips: Vil du ha en veldig britisk opplevelse? Nyt en ekstravagant lunsj på en av disse de 10 beste stedene for afternoon tea i London.

Fly til London

8. Galway, Irland

Hav, enger og fjell i Connemara Nasjonalpark
Dra til nasjonalparken Connemara hvor fjellene farges grønne av lyskunstner Kari Kola på St. Patricks dag i 2020

Irene elsker å ha en grunn til å feire, og de har en veldig god grunn i 2020. Da blir Galway den europeiske kulturhovedstaden.

Programmet strekker seg over hele året, med begivenheter basert på de fire gamle keltiske sesongene, så det finnes ikke en bedre tid å besøke denne spektakulære irske perlen på.

Galway er med på Condé Nast Travellers liste over beste feriedestinasjoner i 2020, og byen har mye å by på gjennom hele året, inkludert når kunstneren Kari Kola fargelegger de vakre fjellene i Connemara Nasjonalpark grønne for å feire St. Patricks dag, et besøk av den verdenskjente forfatteren Margaret Atwood på den internasjonale kvinnedagen og Medieval Experience Day i mai, en dag full av demonstrasjoner, skuespill, musikk, kunst og guidede turer.

Sørg for at du får koset deg med en pint med Guiness og litt tradisjonell irsk folkemusikk i en av de travle pubene fra 1700-tallet på Eyre Square. Ta også en tur langs havnepromenaden i Salthil og prøv noen av de berømte østersene.

For å komme deg dit, fly til Dublin, og lei en bil. Eller så kan du bli hentet i sentrum og dra på en heldagstur til Connemara og Galway. Du kan beundre utsikten på Galway Bay og Lough Corrib, og bruke to timer på å utforske den karismatiske byen Galway.

9. Roma, Italia

Trevifontenen i Roma på nattestid. Et av de beste reisemålene i 2020.
Har du enda ikke besøkt den italienske hovedstaden, er det på tide i 2020

21. april skal Roma feire en bursdag byen har store planer for. Den italienske hovedstaden fyller hele 2773 år, og for å markere anledningen blir det fyrverkeri på elven Tiber, Gladiator-show, gateparader og romerske høytider i massevis, noe som gjør 2020 til en flott tid å besøke denne gamle, UNESCO-listede byen på.

Mens du er der må du passe på å kaste en mynt i den vakre Trevi-fontenen, shoppe på Via del Corso, nyte den fantastiske utsikten på Janiculumhøyden og spise et stykke eller to på en av de beste pizzastedene i Roma. Og ikke glem å besøke Colosseum! Det er et av verdens syv underverker og verdt å få med seg.

Tips: Planlegger du en tur til “den evige stad” med din bedre halvdel? Få med deg våre 10 ideer for en romantisk helg i Roma.

Fly til Roma

10. Marrakech, Marokko

Markedsboder på en souk, med røde tak som lyser opp i den marokkanske natten
Ikke gå glipp av en tur til “den røde byen” i 2020

Marrakech er kjent for sine souker, vidstrakte ørkener og strender. Og, fra 1. januar, er det Afrikas første kulturhovedstad.

Dette nydelige ørkenparadiset har fått kallenavnet ‘Den røde byen’ på grunn av sine fargerike bygninger som går i dype, rødlige fargetoner om kvelden når den bades i solnedgangens varme lys.

Marrakech har to steder på UNESCOs verdensarvliste: Hovedtorget Djemaa El-Fna og gamlebyen Medina, hvor du finner Koutoubia-moskeen, Ben Youssef Medersa islamske høyskole og det vakre Bahia-palasset.

Du kan selvfølgelig ikke dra til ørkenen uten å ri på en kamel. Dra på en halvdagstur i ørkenen med firhjuling & dromedar for å få en opplevelse du aldri vil glemme!  

Fly til Marrakech

11. Det skotske høylandet, Skottland

To reinsdyr på det skotske høylandet
Navnet er Dyr… Reins Dyr. Gå i 007s fotspor, og ta en tur til det skotske høylandet

Mange har forelsket seg i Skottlands dramatiske landskap gjennom tidene, særlig etter den populære serien Outlander som er filmet her. Men den nye James Bond-filmen, No Time to Die, vil virkelig sette Skottland på kartet når den lanseres i april 2020.

I filmen besøker 007 det vakre skotske høylandet, byen Aviemore og nasjonalparken Cairngorms. Dra dit du også, så får du kanskje øye på noen av Storbritannias eneste frittgående reinsdyr.

Følg i James Bonds fotspor og ha ditt eget høylandseventyr på denne 2-dagersturen til det skotske høylandet og St. Andrews. Den starter i Edinburgh hvor du får besøke Loch Ness, Glenfinnan Viaduct, Glencoe, og tilbringe natten i den vakre byen Inverness.

Fly til Edinburgh

12. Shkodërsjøen, Montenegro

Solnedgangen over Shkodërsjøen i Montenegro
Forlat farten og spenningen i byen og ta turen til Shkodërsjøen i Montenegro. Foto: Marcus Saul – Flickr / CC BY 2.0

Montenegro er absolutt et av de beste reisemålene i 2020, med sine vakre middelalderske byer, bølgende åser og noen av Europas beste strender. Det er et lite, europeisk paradis og passer perfekt om du vil slippe unna storbyens liv og larm.

Om du virkelig vil langt bort, dra til Shkodërsjøen. Et paradis for naturelskere og det ultimate stedet for å gå på tur, sykle og svømme, og oppleve naturen på sitt beste.

Dra ut med en cun (en tradisjonell fiskebåt) og se de utrydningstruede Krøllpelikanene mens du enda kan.

Området er også kjent for god vin og fersk fisk. Prøv begge deler på den familiedrevne vingården Masanovic. Smaksløkene dine vil takke deg!

Fly til Montenegro

Tjen CashPoints med Norwegian Reward

Så, her har du det. De 12 beste reisemålene i 2020. Ikke glem at du kan tjene CashPoints på alle reiser med Norwegian og Norwegian Holidays og leiebil fra Avis gjennom Norwegian Reward. God tur!

Les mer om Norwegian Reward

Share
Neste

Skiferie i Alpene