2
Neste

Hit vil vi reise i 2019

Blog Bo kongelig på slottshotell
Dato: 21 desember 2018

Bo kongelig på slottshotell

Share

Ikke føl deg som hjemme når du først er ute på reise. Føl deg heller kongelig på ett slottshotell.

Vil du virkelig oppleve noe annerledes enn det vante, så book deg inn på et slottshotell. Med mindre du har et svært herskapelig hjem, da.  Å bli skjemt bort som om du skulle ha blått blod i årene, vil være en opplevelse for livet. Finn fram lange kjoler eller mørke dresser og gjør deg klar for å bo royalt.

Ashford Castle, Cong, Irland

Ashford slott

Idylliske omgivelser rammer inn ærverdige Ashford slott.

Når du entrer den enorme murporten til middelalderslottet Ashford Castle kommer du til en helt annen verden. Slottet har 800 år med historie i murveggene, og tar jevnlig i mot kongelige og celebriteter. Og helt vanlige folk som deg og meg. Du kjenner kanskje igjen slottet fra TV-serien Reign.

Overdådig soverom på Ashford Slottshotell, Irland.

Bo kongelig på Ashford Slott.

Her er det duket for et skikkelig slottsopphold, med rideturer og fiske mellom golfslagene og vandringen i den flotte hagen. Og, her kan du prøve den eldgamle formen for jakt med jaktfalker. De dresserte rovfuglene jakter på småfugler. Rått, men fascinerende.

Bar, Ashford Slott

Asford slott har gjort det bra i kåringer over irske resorter.

Vil du heller ha det roligere innendørs har slottet eget spa som rett og slett ble rangert som Irlands beste i 2017. Selve hotellet ble kåret til den nest beste resorten i hele UK og Irland i 2017, så den tre timer lange kjøreturen fra Dublin er vel verdt det.

Fly til Dublin, Irland

Dalhousie Castle Hotel, Edinburgh, Storbritannia

Dalhousie slott i Skottland.

Dalhousie slott er Skottlands eldste bebodde slott.

Dalhousie Castle Hotel & Spa finner du kun en halvtimes kjøretur sørover fra Edinburgh. Dette sies å være Skottlands eldste bebodde slott og skal ha overlevd en beleiring av Henrik IV på 1400-tallet. Slottet er bygget i 1280, det har tårn og hemmelige trapper og er en opplevelse å være i.

Dekket middagsbord i Dalhousie slottshotell.

Dronning Mary skal ha bodd her. Og det kan du også.

Det heter seg at Mary, Queen of Scots, tilbrakte natten her mens hun turnerte i riket sitt. Du kan tilbringe natten i samme rom, eller i ett av de andre 29 luksuriøse rommene med utsikt over skotske enger.

Fly til Edinburgh, Storbritannia

Château de Bourron, Bourron-Marlotte, Frankrike

Majestetiske Château de Bourron, utenfor Paris er bygd på et middelalderslott fra 1600-tallet.

Château de Bourron er faktisk et familiehotell nær Paris, og eierne ønsker deg velkommen til å bo nærmest hjemme hos seg. Hotellet i boutique-stil ligger ved siden av en golfbane kun tre kvarters kjøretur fra Paris. Ikke er det vanskelig å komme seg til hotellet med tog, heller.

Stue i Château de Bourron

Hotellet har blitt eid av familien Montesquiou siden 1878.

Her kan du spille tennis, vandre i de flotte parkene rundt hotellet eller bestille deg en Shiatsu-massasje.

Fly til Paris, Frankrike

Gstaad Palace, Gstaad, Sveits

Gstaad Palace Hotel, Gstaad

Gstaad slottshotell er virkelig et prinsessehotell.

Gstaad Castle er selve prinsesseslottet med høye, pastelltårn, to timer i bil fra Genève. Ja, det er spa og flotte restauranter og slikt men du vil sikkert benytte deg av alle skibakkene som ligger som perler på en snor i nærheten.

Spisesal Gstaad Slottshotell.

Bo godt og spis godt i de sveitsiske alpene.

De sveitsiske alpene gir en fantastisk ramme rundt slottet. Lurer du på hvordan det er å være på dette hotellet, akkurat nå? Sjekk ut hotellets eget nettkamera.

Fly til Genève, Sveits

Parador de Cardona, Cardona, Spania

Parador de Cardona, Cardona, Spania

Parador de Cardona våker over den vakre, spanske byen Cardona, både dag og natt.

Parador de Cardona lar deg ta en tidsreise tilbake til middelalderen. Parador de Cardona ligger i en vakker borg som vokter flere hundre år gamle skatter på en høyde over landsbyen Cardona. Borgen er fra det niende århundret, og innenfor murene finner du også en kirke fra 1100-tallet. Fra slottet har du panoramautsikt over byen og elva som renner rolig forbi.

Fly til Barcelona, Spania

Hvedholm Slotshotel, Faaborg, Danmark

Hvedholm Slotshotel i Faaborg.

Hvedholm Slottshotell ligger idyllisk til utenfor Faaborg og innbyr til kongelig atmosfære.

Slottet ligger vakkert til i utkanten av Faaborg, med utsikt over Øhavet syd for Fyn. Slottet stammer opprinnelig fra 1587, men ble ombygd i 1880. Hvedholm Slotshotel inneholder vakre saler, staselige rom og egen vinkjeller. For de som bor på hotellet hører det med med vinsmaking hver lørdag.

Himmelsenger på Hvedholms slottshotell.

Sov kongelig og godt i himmelsengene på Hvedholms slott.

For å komme til dette hotellet er det enkleste å leie seg bil i Billund. Hvedholm Slotshotel har himmelseng som standard på alle rom og varmes opp med vedfyring.

Fly til Billund, Danmark

Amberley Castle, Amberley, Storbritannia

Amberley slott, Amberley

Amberly slottshotell er et helt unikt luksushotell i Amberley utenfor London.

Kun femti minutters kjøretur fra Gatwick finner du den historiske perlen Amberley Castle. Her får du luksuriøs innkvartering innenfor 900 hundre år gamle middelaldermurer. De vakre grøntområdene inkluderer både en 18-hulls golfbane og ikke mindre enn to innsjøer.

Soverom, Amberley slottshotell

Sov i gjesterom med 900 år med historie i veggene.

Hotellet er familieeid. Historien formelig sitter i veggene. Slottet tilbyr mange aktiviteter for de som velger å tilbringe feriedager innenfor de tykke murveggene eller benytte seg av de velfriserte hagene. Afternoon tea er et must, selvfølgelig.

Fly til London, Storbritannia

Hesselby Slott, Vällingby, Sverige

Hesselby slott utenfor Stockholm

Hesselby slott kalles Sverige musikkslott, siden det er et samlingspunkt for artister.

På Hesselby Slott vil de gjøre alt for at du skal bli lykkelig, lover de. Og måten de sikrer dette på er gjennom magen din. Det er jo et sikkert kort. Og så gjør de deg lykkelig gjennom musikk. Her kan du få flotte musikkopplevelser i de samme rommene som Carl Mikael Bellman har holdt konsert i. og alle som elsker musikk.

Hesselby slott utenfor Stockholm

Interiøret er oppgradert og gir deg en blanding av moderne luksus og historisk sus.

Og så har de selvfølgelig et godt kort på hånden når de kan innlosjere deg i den ærverdige slottsbygningen med røtter tilbake til 1600-tallets svenske aristokrati.

Fly til Stockholm, Sverige.

Thorskogs Slott, Västerlanda, Sverige

Thorsby slott, Gøteborg, Sverige

Thorskogs Slott utenfor Gøteborg har huset mange fornemme gjester. Du kan også få et minnerikt opphold her.

Det ble ingen fred mellom Norge og Sverige i 1249 da Haakon Haakonsen og Birger Jarl satt på Thorskog og ga hverandre hånden. Bohus forble en del av Norge helt til 1658. Men i 2019 kan du ta en tur til Søta Bror og leve som en konge på Thorskogs Slott.

Dette slottshotellet en drøy halvtime utenfor Gøteborg har også hatt gjester som Barbara og George Bush, Mikhail Gorbachev og John Major. Og her kan også du ta inn for en et herskapelig opphold ved innsjøen i skogen.

Fly til Gøteborg, Sverige

Södertuna Slott, Gnesta, Sverige

Södertuna Slott i Sörmland

På Södertuna Slott i Sörmland ligger vakkert til utenfor Gnesta. Her kan du virkelig finne roen.

Södertuna Slott utenfor Stockholm har både innendørs basseng og spa-anlegg. Og som seg hør og bør en tennisbane å slå fra seg på. De 70 rommene har selvfølgelig blitt oppgradert i årenes løp, mens selve hovedbygningen har aner helt tilbake til middelalderen.

Salong på Södertuna Slott, Sverige

Södertuna Slott fikk i 2018 prisen som Årets Slottshotell i Sverige for fjerde året på rad.

Fly til Stockholm, Sverige

Bo på slottshotell, tjen CashPoints

Bestiller du hotell gjennom Norwegian får du 5 % CashPoints på beløpet du betaler. Trenger du leiebil for å kjøre til «ditt» slott, kan du ta med deg 10 % CashPoints her også. Spar CashPoints til en ny opplevelse, mens du opplever noe helt spesielt på slottsferie. Sjekk inn på et unikt hotell neste gang.

I tillegg til hotellene over, finner du over 400 000 hoteller i mer enn 60 land, så det skulle være nok å velge mellom.

Book slottshotell

Share
Neste

Hit vil vi reise i 2019