0
Neste

8 glimrende, glutenfrie spisesteder i London

Blog Bo kongelig på slottshotell
Dato: 22 juli 2020

Bo kongelig på slottshotell

Share

Ikke føl deg som hjemme når du først er ute på reise. Føl deg heller kongelig på ett slottshotell.

Vil du virkelig oppleve noe annerledes enn det vante, så book deg inn på et slottshotell. Med mindre du har et svært herskapelig hjem, da.  Å bli skjemt bort som om du skulle ha blått blod i årene, vil være en opplevelse for livet. Finn fram lange kjoler eller mørke dresser og gjør deg klar for å bo royalt.

Obs: På grunn av koronapandemien, kan åpningstider og tilgjengeligheten til aktiviteter, hoteller og spisesteder være påvirket. Husk å sjekke gjeldende reiseråd før du reiser.

1. Ashford Castle, Cong, Irland

Ashford slott og slottshotell
Idylliske omgivelser rammer inn ærverdige Ashford slott.

Når du entrer den enorme murporten til middelalderslottet Ashford Castle kommer du til en helt annen verden. Slottet har 800 år med historie i murveggene, og tar jevnlig i mot kongelige og celebriteter. Og helt vanlige folk som deg og meg. Du kjenner kanskje igjen slottet fra TV-serien Reign.

Overdådig soverom på Ashford Slottshotell, Irland.
Bo kongelig på Ashford Slott.

Her er det duket for et skikkelig slottsopphold, med rideturer og fiske mellom golfslagene og vandringen i den flotte hagen. Og, her kan du prøve den eldgamle formen for jakt med jaktfalker. De dresserte rovfuglene jakter på småfugler. Rått, men fascinerende.

Bar, Ashford Slott
Asford slott har gjort det bra i kåringer over irske resorter.

Vil du heller ha det roligere innendørs har slottet eget spa som rett og slett ble rangert som Irlands beste i 2017. Selve hotellet ble kåret til den nest beste resorten i hele UK og Irland i 2017, så den tre timer lange kjøreturen fra Dublin er vel verdt det.

Fly til Dublin, Irland

2. Dalhousie Castle Hotel, Edinburgh, Storbritannia

Dalhousie slott i Skottland.
Dalhousie slott er Skottlands eldste bebodde slott.

Dalhousie Castle Hotel & Spa finner du kun en halvtimes kjøretur sørover fra Edinburgh. Dette sies å være Skottlands eldste bebodde slott og skal ha overlevd en beleiring av Henrik IV på 1400-tallet. Slottet er bygget i 1280, det har tårn og hemmelige trapper og er en opplevelse å være i.

Dekket middagsbord i Dalhousie slottshotell.
Dronning Mary skal ha bodd her. Og det kan du også.

Det heter seg at Mary, Queen of Scots, tilbrakte natten her mens hun turnerte i riket sitt. Du kan tilbringe natten i samme rom, eller i ett av de andre 29 luksuriøse rommene med utsikt over skotske enger.

Fly til Edinburgh, Storbritannia

3. Château de Bourron, Bourron-Marlotte, Frankrike

Majestetiske Château de Bourron, utenfor Paris er bygd på et middelalderslott fra 1600-tallet.

Château de Bourron er faktisk et familiehotell nær Paris, og eierne ønsker deg velkommen til å bo nærmest hjemme hos seg. Hotellet i boutique-stil ligger ved siden av en golfbane kun tre kvarters kjøretur fra Paris. Ikke er det vanskelig å komme seg til hotellet med tog, heller.

Stue i Château de Bourron
Hotellet har blitt eid av familien Montesquiou siden 1878.

Her kan du spille tennis, vandre i de flotte parkene rundt hotellet eller bestille deg en Shiatsu-massasje.

Fly til Paris, Frankrike

4. Gstaad Palace, Gstaad, Sveits

Gstaad Palace Hotel, Gstaad
Gstaad slottshotell er virkelig et prinsessehotell.

Gstaad Palace er selve prinsesseslottet med høye, pastelltårn, to timer i bil fra Genève. Ja, det er spa og flotte restauranter og slikt men du vil sikkert benytte deg av alle skibakkene som ligger som perler på en snor i nærheten.

Spisesal Gstaad Slottshotell.
Bo godt og spis godt i de sveitsiske alpene.

De sveitsiske alpene gir en fantastisk ramme rundt slottet. Lurer du på hvordan det er å være på dette hotellet, akkurat nå? Sjekk ut hotellets eget nettkamera.

Fly til Genève, Sveits

5. Parador de Cardona, Cardona, Spania

Parador de Cardona, Cardona, Spania
Parador de Cardona våker over den vakre, spanske byen Cardona, både dag og natt.

Parador de Cardona lar deg ta en tidsreise tilbake til middelalderen. Parador de Cardona ligger i en vakker borg som vokter flere hundre år gamle skatter på en høyde over landsbyen Cardona. Borgen er fra det niende århundret, og innenfor murene finner du også en kirke fra 1100-tallet. Fra slottet har du panoramautsikt over byen og elva som renner rolig forbi.

Fly til Barcelona, Spania

6. Hvedholm Slotshotel, Faaborg, Danmark

Hvedholm Slotshotel i Faaborg.
Hvedholm Slottshotell ligger idyllisk til utenfor Faaborg og innbyr til kongelig atmosfære.

Slottet ligger vakkert til i utkanten av Faaborg, med utsikt over Øhavet syd for Fyn. Slottet stammer opprinnelig fra 1587, men ble ombygd i 1880. Hvedholm Slotshotel inneholder vakre saler, staselige rom og egen vinkjeller. For de som bor på hotellet hører det med med vinsmaking hver lørdag.

Himmelsenger på Hvedholms slottshotell.
Sov kongelig og godt i himmelsengene på Hvedholms slott.

For å komme til dette hotellet er det enkleste å leie seg bil i Billund. Hvedholm Slotshotel har himmelseng som standard på alle rom og varmes opp med vedfyring.

Fly til Billund, Danmark

7. Amberley Castle, Amberley, Storbritannia

Amberley slott, Amberley
Amberly slottshotell er et helt unikt luksushotell i Amberley utenfor London.

Kun femti minutters kjøretur fra Gatwick finner du den historiske perlen Amberley Castle. Her får du luksuriøs innkvartering innenfor 900 hundre år gamle middelaldermurer. De vakre grøntområdene inkluderer både en 18-hulls golfbane og ikke mindre enn to innsjøer.

Soverom, Amberley slottshotell
Sov i gjesterom med 900 år med historie i veggene.

Hotellet er familieeid. Historien formelig sitter i veggene. Slottet tilbyr mange aktiviteter for de som velger å tilbringe feriedager innenfor de tykke murveggene eller benytte seg av de velfriserte hagene. Afternoon tea er et must, selvfølgelig.

Fly til London, Storbritannia

8. Bårdshaug Herregård

Bårdshaug Herregård er et av de vakreste hotell i Norge. © Bårdshaug Herregård

Bårdshaug Herregård er kanskje ikke et slott, men det ligner veldig og det har bodd kongelige her. Hotellet har vært familieeid i tre generasjoner og det ligger i småbyen Orkanger, 30 minutters kjøretur utenfor Trondheim.

Herregården har en spennende historie og er et av de mest unike hotellene i Norge. Gründeren og verdensmannen Christian Thams kjøpte gården i 1890 og brukte 14 år på ombygging. Her krysses stilarter fra norrønt til Louis-seize-stil.

Interiøret er staselig og ærværdig. © Bårdshaug Herregård

Kong Haakon VII bodde her i forbindelse med åpningen av Thamsbanen i 1908. Han skal da ha sagt til Christian Thams at badet var flottere enn det kongelige bad og han mente at selv hans svigerfar, kongen av England, ikke hadde maken til badeværelse.

Bårdshaug byr på spennende aktiviteter som for eksempel vinsmaking, laksefiske, bueskyting, klatring eller leirdueskyting.

Fly til Trondheim

9. Lough Eske Castle, Donegal, Ireland

Lough Eske Castle ligger i den irske byen Donegal, det er kåret til det ‘kuleste stedet på planeten’ av National Geographic Traveller i 2017

Lough Eske Castle ligger bare en times kjøretur fra Dublin. Når du kommer dit, vil slottets ansatte behandle deg med fem-stjerners kundeservice i verdensklasse.

Den fantastiske bygningen ligger i nærheten av de berømte Blue Stack-fjellene, omgitt av fire dekar med skog.

Slottets luksuriøse rom er en sjarmerende blanding av det gamle og det nye.

Det er et spa her, pluss treningsstudio og et svømmebasseng. Skulle du ønske å teste fiskelykken, er innsjøen Lough Eske mindre enn ti minutters gange unna.

Fly til Dublin, Irland

10. Hesselby Slott, Vällingby, Sverige

Hesselby Slott kalles Sveriges musikkslott, siden det er et samlingspunkt for artister.

Den ærværdige slottsbygningen har røtter tilbake til 1600-tallets svenske aristokrati.

Interiøret er oppgradert, og gir deg en blanding av moderne luksus og historisk sus.

Hessebly Slott lover de å gjøre alt for at du skal bli lykkelig. Måten de sikrer dette på er gjennom magen din. Det er jo et sikkert kort. Og så gjør de deg lykkelig gjennom musikk. Her kan du få flotte musikkopplevelser i de samme rommene som Carl Micael Bellman har holdt konsert i.

Fly til Stockholm, Sverige  

Bo på slottshotell, tjen CashPoints

Bestiller du hotell gjennom Norwegian får du 5 % CashPoints på beløpet du betaler. Trenger du leiebil for å kjøre til «ditt» slott, kan du ta med deg 10 % CashPoints her også. Spar CashPoints til en ny opplevelse, mens du opplever noe helt spesielt på slottsferie. Sjekk inn på et unikt hotell neste gang.

I tillegg til hotellene over, finner du over 400 000 hoteller i mer enn 60 land, så det skulle være nok å velge mellom.

Book slottshotell

Share
Neste

8 glimrende, glutenfrie spisesteder i London