0
Neste

Ferie etter ferien? Hit reiser vi i høstferien!

Blog 10 ting du ikke bør gå glipp av i Boston
Dato: 6 september 2019

10 ting du ikke bør gå glipp av i Boston

Share

Boston, byen der den amerikanske revolusjonen startet. Byen hvor Facebook ble oppfunnet, hvor ingen vil se rart på deg fordi du gumler i deg et merkelig smørbrød med havets frukter, mens du jubler over en ball som flyr i lufta.

Det er massevis av ting å finne på i Boston. Her gir vi deg våre ti beste tips.

1. Vandring langs Frihetsstien

Steinbelagt gate i Boston med trær og hus på begge sider
Bli kjent med Bostons rike historie på en tur langs Frihetsstien

Boston spilte en avgjørende rolle under den amerikanske revolusjonen. Finn ut hvordan på den forbløffende Frihetsstien.

Ved å følge den røde linjen på bakken i fire kilometer ledes du forbi 16 historiske severdigheter. Blant de er stedet for massakren i Boston, den første offentlige parken i USA og Bunker Hill-monumentet, stedet der et av de første slagene stod under den amerikanske uavhengighetskrigen. Denne turen, som tar et par timer, er en flott måte å få øynene opp for byens historie.

Du kan rusle langs stien på egen hånd, eller bli guidet av en ekspert ikledd antrekk fra den aktuelle tidsepoken på en historisk vandring.

2. Hiv deg med på Boston Tea Party

Replika av et skipene i Boston Tea Party om natten
Bli med i Boston Tea Party og opplev hvordan hendelsene i 1773 forandret Amerikas historie. Foto: Lee Wright – Flickr / CC BY-SA 2.0

Den 16. desember 1773 kastet en gruppe kolonister 342 kasser med te ut i vannet i havnen i Boston som en protest mot de urettferdige skattene britene påla dem. Dette er kjent som Boston Tea Party, og var den første av hendelsene som ledet til uavhengighetskrigen.

I dag er en replika av skipene fra denne aksjonen fortøyd i Griffin’s Wharf. Ved siden av ligger et flott opplevelsesmuseum som er viet til denne skjebnesvangre hendelsen.

Boston Tea Party Ships and Museum forteller historien gjennom interaktive utstillinger, hologrammer, skuespillere og Let it begin here, en rørende dokumentar som spiller på flere sanser. Og, ja, du får kaste te i vannet.

3. Reis til sjøs på hvalsafari

Halefinnen på en hval stikker opp av havet med blå himmel i bakgrunnen
Ta turen ut på havet fra Boston og se om du får øye på noen majestetiske hvaler. Foto: ptwo – Flickr / CC BY 2.0

Fra april til oktober er Boston et fantastisk sted for å se hvaler. Knølhvaler, vågehvaler, finnhvaler og spermhvaler kommer tilbake hvert eneste år for å finne mat i Stellwagen Bank Marine Sanctuary.

Disse kjempene holder en utrolig forestilling, spesielt knølhvalene, som slenger de opptil 40 tonn tunge kroppene sine opp i luften, for så å mageplaske ned i vannet igjen. Det er bare helt utrolig å se på.

Om du er i byen samtidig som hvalene, sørg for å bestille en hvalsafari hos Boston Harbour Cruises. Dette er en helt unik mulighet til å se disse utrolige dyrene i fri utfoldelse, og denne turoperatøren er medlem i Whale SENSE, noe som betyr at de har forpliktet seg til forsvarlig praksis i sine hvalsafarier. Her må du dra på Hvalfart! (Beklager, vi klarte ikke å motstå ordspillet).

4. Se Boston fra oven i Skywalk Observatory

Utsikt over Boston fra høyden på en klar dag
Knips noen fantastiske bilder fra din tur til Boston fra Skywalk Observatory. Foto: Natalie Maguire – Flickr / CC BY-SA 2.0

Boston Skywalk Observatory i 50. etasje i Prudential Tower gir en spektakulær 360-graders utsikt over hele storbyområdet og landskapet rundt. På en klar dag kan du se over til strendene på Cape Cod i sør og fjellene i New Hampshire i nord.

Tips: Få hjelp til å identifisere byens mest interessante severdigheter med en gratis lydguide.

5. La deg forbløffe på Museum of Fine Arts

Bostons Museum of Fine Arts sett fra utsiden i skumringen
Til kunstelskere: Opplev et av USAs største museer. Foto: Massachusetts Office Of Travel & Tourism – Flickr / CC BY-ND 2.0

Har du lyst til å oppleve litt kultur under oppholdet i Boston? Stikk innom Museum of Fine Arts, som er det femte største museet i USA med en samling på mer enn en halv million kunstgjenstander!

Her finner du mesterverk fra alle verdens hjørner og fra ulike tider. Museet er vertskap for flere Monet-bilder enn noe annet museum utenfor Frankrike. Her finner du en enestående samling japansk kunst, skatter fra Egypt og, ikke minst, amerikansk kunst fra kolonitiden og frem til i dag.

Dette er en nytelse for øynene, så planlegg godt med tid slik at du kan få med deg alt museet har å by på.

6. Shopping på Newbury Street

Mennesker som spaserer langs en gate med fortausrestauranter som er fulle av folk
Kos deg på denne populære handlegaten i Boston. Foto: Massachusetts Office Of Travel & Tourism – Flickr / CC BY-ND 2.0

Om du liker å shoppe, er Newbury Street stedet for deg. Gaten ligger i den luksuriøse bydelen Back Bay og består av åtte kvartaler med luksuriøse merkevarer, trendy butikker, mote og fancy kaféer.

Ikke glemNorwegian-kortet ditt som er veldig smart å ha, spesielt på reise. Kortet har ingen kontantuttaksgebyr og du får CashPoints på varekjøp. Eks. ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Trenger du en pause fra pengestrøingen? Ta deg en matbit på Pavement Coffeehouse. De har sagnomsuste bagels.

7. Få med deg en kamp med Red Sox på Fenway Park

En kamp med Red Sox på Fenway Park med fulle tribuner og blå himmel i bakgrunnen
Dra til Fenway Park og sug inn atmosfæren på en kamp med Red Sox. Foto: Massachusetts Office Of Travel & Tourism – Flickr / CC BY-ND 2.0

Boston er en by med veldig ivrige baseball-fans. Finn ut hva det egentlig er de gjør på kamp med Boston Red Sox. Uansett om du liker amerikansk idrett eller ikke, her kommer du helt sikkert la deg rive med.

Red Sox spiller på Fenway Park, den eldste baseballbanen i USA. Baseballegender som Babe Ruth, Ted Williams, Carl Yastrzemski og mange andre har spilt kamper her.

Tips: Billetter til kampene med Red Sox er vanskelige å få tak i. Om du ikke klarer å oppdrive billetter til din reise til Boston, er det nest beste valget å ta en guidet tur på stadion.

8. Få farge på Revere Beach

En sandskulptur av en dame og en fugl på Revere Beach med havet som bakgrunn
I juli kan du se forbløffende sandskulpturer på Revere Beach. Foto: Eric Kilby – Flickr / CC BY-SA 2.0

Seks kilometer nord for Boston ligger USAs første offentlige strand. Her finner du kilometer på kilometer med sandstrand og en forfriskende havbris. Revere Beach er det perfekte stedet å dra til om man vil flykte fra storbylivet og nyte noen solstråler på reisen til Boston.

Og enda bedre, hvert eneste år i juli, holdes en utrolig sandskulpturfestival langs strandlinjen, der du på nært hold kan studere enestående kunstnerisk kreativitet.

Den enkleste måten å reise dit er med MBTA (lokaltog). Den blå linjen tar deg fra Downtown til Revere Beach i løpet av 20 minutter. Du kan glede deg til å få en fin brunfarge.

Om du blir sulten, kan du stikke innom Kelly’s Roast Beef. De friterte muslingene der er av en annen verden.

9. Unn deg noen delikatesser fra Boston

Fire venner ler og nyter lunsj ved et trebord på en restaurant i Boston
Gled smaksløkene dine med noen av Bostons delikatesser

Boston er en gastronomisk destinasjon i verdensklasse. Matentusiaster fra hele verden strømmer til byen for å oppleve saftig sjømat, de deiligste desserter og et stort utvalg av lokale spesialiteter.

Her er tre tradisjonelle godbiter som du bør prøve mens du er i byen:

Boston cream pie

En Boston cream pie sett fra siden
Prøv et stykke med Boston cream pie. Nam! Foto: Kimberly Vardeman – Flickr / CC BY 2.0

Denne desserten er å anse som en kake, og ikke en pai, og består av en vidunderlig kombinasjon av sukkerbrød, vaniljekrem og sjokoladeglasur.

Prøv ut en av byens beste paier hos Mike’s Pastry på Hanover Street. Når du først er der, smak også på en cannoli. Dette er frityrstekte rør med ulike typer kremfyll. Mike har folk som står i kø til alle døgnets tider for å få seg noen slike.

Boston baked beans

Boston baked beans er brune bønner som er bakt i melasse og tilsatt saltkjøtt. Dette er en ekte lokal delikatesse.

Et av de beste stedene for å få i seg slike er Beantown Pub i Tremont Street. Her serveres de med grovt brød, og etter å ha smakt på dette vil Heinz tomatbønner aldri bli det samme igjen.

Lobster roll

Brød fylt med hummer ved siden av pommes frites og en skive sitron
Jepp, dette er sandwich med sjømat!

En fersk hummersandwich er et perfekt måltid for de som elsker sjømat, og noe du absolutt bør teste ut når du besøker Boston. Det er herlig å kunne spise skalldyr uten å måtte knuse skallet!

Sullivan’s på Castle Island er kjent for å servere en av de beste hummersandwichene i Boston. De friterte muslingene deres er også utsøkte. Det er riktignok lange køer, men den som venter på noe godt…

10. Ta en Samuel Adams-øl

Kobbertanker og annet utstyr på Samuel Adams Bryggeri i Boston
Ta en rundtur på Samuel Adams Bryggeri og få smaksprøver på deilig øl

Dette utrolige ølsortimentet har fått navn etter en av USAs grunnleggere, den revolusjonære lederen Samuel Adams. Boston Beer Company startet i det små med ølproduksjon, men har nå blitt kjent over hele verden.

Tips: Om du elsker øl, kan du bestille plass på en Boston brewery tour. Du vil lære om hvordan øl blir til, fra ingredienser til det ferdige produktet. Og du vil selvfølgelig kunne smake underveis.

Om du er mer interessert i smaksprøver enn rundturer, hvorfor ikke dra på en verdenskjent pub? Sett kursen mot Cheers på Beacon Hill, kjent fra 80-tallsserien hvor handlingen angivelig var lagt til denne puben. Det var i hvertfall denne puben man brukte i seriens intro.

Mann som rister en drink i en cocktailrister, med en bakgrunn full av flasker
Prøv en av spesialitetene hos backbar. Himmelsk! Foto: © backbar

Om du heller mot drinker, dra innom backbar for å teste ut et av deres påfunn, som er inspirert av land rundt om i verden. Den indiskinspirerte Kulukki Kush, med Bacardi 8-rom, mango, gurkemeie, kokos, kardemomme og fløte er herved anbefalt!

Klar for avreise?

Bygninger og havnen i Boston med en blålilla himmel i bakgrunnen
Boston har masse du kan utforske. Pass på at du får med deg noen CashPoints på veien!

Boston er en travel storby som er full av historie, kultur og knallgod mat. For å få med deg noen nyttige sightseeing-tips, kan du se vår guide med tips for rundturer og aktiviteter på storbyferie.

Få mest mulig ut av turen til Boston med Norwegian Reward. Som medlem vil du tjene CashPoints på hotell og aktiviteter som du senere kan bruke for å få rabatt på din neste reise med Norwegian. God tur!

Finn et hotell i Boston

Share
Neste

Ferie etter ferien? Hit reiser vi i høstferien!