0
Neste

Europas vakreste hager

Blog Danmarks mest fantastiske steder – slik har du aldri sett det før
Dato: 21 august 2020

Danmarks mest fantastiske steder – slik har du aldri sett det før

Share

Fra flyktig ørkenlandskap og to hav som møtes, til sjarmerende landsbyer og bølgende grønne landskap. Disse fantastiske stedene vil få det til å rykke i reisefoten for å oppdage Danmarks underverker.

Danmark er kanskje et lite land, men det som landet mangler i størrelse, tar det igjen i fantastiske og vakre steder å utforske.

Tips: Tjen CashPoints når du booker flybilletter til Danmark med Norwegian, og få CashPoints når du booker hotell og leier bil via Norwegian Reward.

Husk også at vi tilbyr en rekke fleksible løsinger hvis du skulle ha behov for å endre flybillettene dine.

1. Mennesket ved havet, Esbjerg

Mannen møter havet i Danmark. Skulptur av 4 gigantiske hvite sittende menn under blå himmel
De enorme skulpturene også kjent som “de 4 hvite mænd’ kan seees i mils omkrets. Foto: Martin Nikolaj Christensen fra Sorø, Denmark – Wikimedia Commons / CC BY 2.0

De gigantiske skulpturene på sørvestkysten av Danmarks Jyllands halvøy ble bygget til 100-årsjubileet for Esbjergs kommune.

Mann møter havet: En skulptur av 4 gigantiske hvite sittende menn ved havet.
Esbjergs monument er et symbol på menneskeheten i møte med naturen. Foto: Jazia – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Hver av de fire mennene som sitter og skuer utover havet er hele ni meter høye og laget av hvit betong. De er en av områdets største turistattraksjoner, og har ønsket fiskere og besøkende til Esbjerg velkommen siden avdukingen 28. oktober 1995. På en klar dag kan monument kan sees fra opptil 10 kilometer unna.

Det sies at billedhuggeren, Svend Wiig Hansen, ønsket å fremstille møtet mellom ren, uberørt natur og menneskeheten.

Fly til Billund og kjør i ca 50 minutter for å komme hit.

2. Aarhus

Isbergformede hus ved havnen i Aarhus, Danmark
Isfjell-husene i Aarhus er et spektakuklært syn. Foto© Dennis Borup Jakobsen – VisitDenmark.com

Med kallenavnet «Smilets by» er Aarhus et av de beste stedene i Danmark hvis du ønsker en ferie med lokalt dansk preg.

Aarhus er faktisk Danmarks nest største by, men den minner mer om en koselig småby. Aarhus er en av de viktigste europeiske destinasjonene i Lonely Planet, takket være blandingen av historiske landemerker og moderne attraksjoner. For ikke å nevne restauranttilbudet, gode shoppingmuligheter samt kunst og kultur.

Fargerike trebygninger langs en kanal ved Aarhus, Danmark
Den Gamle By gir deg noen flotte insta-motiver. Foto: IK’s World Trip – Flickr / CC BY 2.0

Friluftsmuseumet «Den Gamle By» ligger på østkysten av den jyske halvøya og er hjemsted for hundre år gamle bindingsverkshus. Ved den ikoniske havnen, kan arkitekturinteresserte, i skarp kontrast, beundre de unike «isfjellhusene».

ARoS kunstmuseum er et av de største museene i Nord-Europa, og viser globale samtidsverk, mens det underjordiske Vikingmuseet utforsker lokal historie.

Fly til Aalborg og kjør i 1 time og 50 min eller fly til Billund og kjør i 1 time og 10 minutter.

3. Tivoli, København

Båter på en liten innsjø med berg- og dalbane og bygning i asiatisk stil i bakgrunnen ved Tivoli i København
Tivoli er ideellt for en familiedag i København. Foto: © Lasse Salling

Ser du etter en ferie med moro og eventyr? Du trenger du ikke se lenger enn Tivoli, den danske hovedstadens fornøyelsespark.

Tivoli åpnet i 1843, og har alt du måtte ønske deg for en innholdsrik dag: karuseller, berg- og dalbaner, et frodig parkanlegg, live-opptredener, aktiviteter for de minste og massevis av gourmetrestauranter. Det er det perfekte stedet å tilbringe en dag eller to med familien mens du er i Danmark.

Sommerprogrammet til Tivoli er fullpakket med arrangementer, inkludert danseforestillinger i verdensklasse, fra det fascinerende Tivoli Ballet Theatre, friluftsfilmer, fyrverkeri hver lørdag fram til september, og en rekke barneshow og pantomime-teater.

En snødekt bod som selger julepynt omgitt av blinkende julelys i Tivoli
Tivoli blir et magisk eventyrland ved juletider. Foto: © Lasse Salling

Rundt advent blir Tivoli omgjort til et av Europas beste julemarkeder, med tusenvis av funklende lys, overflod av velsmakende mat, deilige juledufter og mange spennende produkter å kjøpe som garantert vil få deg til å komme i julestemning.

Tivoli har implementert en rekke sikkerhetstiltak for å etterkomme de nyeste COVID-19-anbefalingene fra danske myndigheter. Finn ut mer om tiltakene og hva du kan se og gjøre på Tivoli her.

Tips: Du tjener 15% CashPoints når du bestiller Tivoli -billetter hos Norwegian Reward.

Fly til København

4. Skagen, Frederikshavn

Flyfoto av hvit sand og turkis hav ved Grenen sandbar.
Grenen er Danmarks nordligste punkt. Her møtes to hav, Skagerak og Kattegat. Foto: EHRENBERG Kommunikation – Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Hvis du leter etter kule steder å besøke i Danmark, bør landets nordligste by, Skagen, absolutt være på listen.

Skagen ligger på spissen av den jyske halvøya, og er et spennende valg med sine tradisjonelle gule hus, yrende kulturliv og spektakulær natur.

Besøkende i Skagen kan tilbringe en dag på en av de hvite sandstrendene, nyte en tur til Skandinavias eneste teddybjørnemuseum eller se på områdets skjeldne fuglearter.

Flyfoto over strendene ved Grenen.
Ta en spasertur langs sandstrendene i Skagen. Foto: © Mette Johnsen – VisitDenmark.com

For et fantastisk syn, ta en tur opp til sandodden Grenen, Danmarks nordligste punkt. Her møtes Kattegat og Skagerrak og du kan med det blotte øye se at de brusende bølgene krasjer sammen. Svømming er strengt forbudt på grunn av de kraftige strømningene, men det er lov å vasse. Det er et av de eneste stedene i verden der du kan sette én fot i det ene havet, og den andre foten i det andre.

Fly til Aalborg og kjør i ca 1,5 time.

5. Råbjerg Mile, Skagen

Hvite sanddyner ved Råbjerg Mile med to personer som står på toppen mot en rosa himmel
Denmarks Råbjerg Mile er Danmarks svar på Sahara. Foto: © Christian Faber – VisitDenmark.com

På vei opp til Skagen, sørg for å stoppe ved Nord-Europas største vandreklitt (sanddyne): Råbjerg Mile.

Denne enorme sanddynen, som beveger seg svimlende 15 meter per år, er kjent som den danske ørkenen. Klitten er omtrent én kilometer lang, og én kilometer bred, og måler rundt 40 kilometer i høyden. Fotturen til toppen av klitten er slitsom, men den imponerende utsikten er verdt det.

Tårnet av den  Tilsandede Kirke på Råbjerg Mile med en rosa himmel i bakgrunnen
Bare tårnet fra den sanddekkede kirken fra 1300-tallet er nå synlig. Foto: © Christian Faber – VisitDenmark.com

Klitten ble først dannet på 1500-tallet og forventes å dekke hovedveien til Skagen i løpet av et århundre, eller to. Du kan til og med se bevis på at hele bygninger blir oppslukt av den bevegelige sanden over tid, ved Den Tilsandede Kirke.

Denne kirken var en gang den største i Nord-Jylland, men takket være den vandrende sanden, måtte menigheten grave seg ned i kirken da de ønsket å delta på gudstjenester allerede på 1700-tallet. I dag er det bare kirketårnet som er synlig.

Fly til Aalborg og kjør i ca 1 time og 15 minutter.

6. Odense

Brosteinsbelagte gater og fargerike hus i Odense med lilla blomster i forgrunnen og rosa himmel i bakgrunnen.
De vakre husene og brosteinsgatene i Odense sørger for en avslappende . Foto: © VisitOdense.com

Et annet sted å besøke i Danmark, for en morsom helg, er byen Odense. Dette er fødestedet til den høyt elskede eventyrforfatteren Hans Christian Andersen.

Beliggende på øya Fyn, bare 75 minutter fra København, er en utflukt til brosteinsbelagte gater i denne historiske byen et godt valg.

Her følger du i H.C. Andersens fotspor, og kan besøke viktige landemerker fra hans liv, som eksempelvis hans lille gule barndomshjem og tidligere skole.

Statue av Hans Christian Andersen med en rød bygning i bakgrunnen i Odense, Danmark.
Du finner statuer av H.C. Andersen og eventyrpersonene hans her og der, rundt i Odenses gater. Foto: © VisitOdense.com

Hvis de vakre statuene fra eventyrene hans i Odenses gater ikke er nok, kan du dykke dypere inn i hans fantasifulle univers på Hans Christian Andersen-museet, som huser en unik samling av hans eiendeler.

Det er mye mer å se og gjøre i Odense, som eksempelvis å besøke det antikke markedet, nyte en kaffe og et tradisjonelt smørrebrød på en av de mange koselige kafeene, i tillegg til å utforske parkene, og hagene, i Danmarks grønneste by.

Fly til København og kjør i 1 time og 50 minutter eller fly til Billund og kjør i rundt 1,5 time.

7. Frederiksborg Slott, Hillerød

Fasade av Frederiksborg slott med innsjø og hage i forgrunnen.
Slående vakre Frederiksborg slott er et fantastisk sted å besøke i Danmark. Foto: © Mark Gray – VisitDenmark.com

Dette fantastiske slottet fra 1600-tallet er et av de mest kjente slottene i Danmark. Det er bygget på ikke mindre enn tre øyer, og omgitt av en innsjø, og med sine fantastiske hager, er det virkelig et spektakulært syn.

Dessuten er det bare 40 minutter med bil fra København, noe som gjør at slottet er enkelt å nå på en dagstur fra den danske hovedstaden.

Frederiksborg slott med innsjø og barokkhage i forgrunnen.
Barokkhagen er bare en av de mange spektakulære severdighetene på Frederiksborg slott. Foto: Typoagent – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Nordens største renessansekompleks, dette praktfulle slottet, er rikt utsmykket med symbolske og dekorative elementer, som Neptun-fontenen og kongefløyens marmorgalleri, alt designet for å vise frem rikdommen og statusen til kong Christian IV som bygde slottet.

Frederiksborg slott huser også Nasjonalhistorisk museum, og et vakkert, rikt prydet kapell. Her finner du dessuten fantastiske hager, inkludert en barokkhage med perfekt velstelte buksbom i symmetriske formasjoner, og et romantisk hageanlegg med slyngende stier og små innsjøer.

Tips: Du kan bestille en omvisning på slottet med GetYourGuide og tjene CashPoints samtidig!

Fly til København

Hvis du er fan av slott og har lyst til å leve som kongelige for en natt, kan du ta turen til Hvedholm Slotshotel i Faaborg, hvor du kan tilbringe en natt i en av de luksuriøse himmelsengene. Finn ut mer i artikkelen vår om Europas flotteste slottshotell.

8. Bornholm

To personer går på en hvit sandstrand med et fyrtårn i bakgrunnen på Bornholm i Danmark.
Bornholms hvite sandstrender er bare én av de mange attraksjonene for besøkende på øya. Foto: © Stefan Asp – VisitDenmark.com

Den lille øya i Østersjøen er et ideelt sted å avlegge et besøk når du vil på reise til Danmark.

Her kan du roe ned med det avslappede øylivet, nyte den utsøkte kulinariske kulturen og oppleve fantastisk natur langs kystlinjen.

Hammershus slottsruiner på en høyde ved solnedgang, Danmark.
Middelalderruinene av Hammershus slott er Bornholms største attraksjon. Foto: © Semko Balcerski – VisitDenmark.com

En tur til Skandinavias største middelalderfestning, Hammershus, er en selvfølge når du er på Bornholm. Ruinene er øyas største attraksjon, og dessuten er det gratis å besøke attraksjonen.

Det er mange actionfylte aktiviteter du kan prøve på Bornholm, som eksempelvis surfing, rappellering, kajakkpadling, terrengsykling og dykking. Og for de mest eventyrlystne, tilbyr øya mer enn 400 sikrede klatrestier, fra kystklipper og riftdaler til aktive og nedlagte steinbrudd.

To personer spiser lunsj på en parkbenk med de hvite tårnene til et tradisjonelt røykeri i Bornholm i bakgrunnen.
Nyt røkt sild på ett av de mange tradisjonelle røykhusene på Bornholm. Foto: © Niclas Jessen – VisitDenmark.com

Har du lyst til å sette tennene i noen deilige danske herligheter? Bornholm byr på en rekke forskjellige gastronomiske høydepunkter, inkludert det som antakeligvis er verdens eneste strandhytte med Michelin-stjerne ved stranden Dueodde. Du kan også få en ekte smak av Bornholm hvis du besøker ett av de tradisjonelle hvite røykhusene, der mange fremdeles produserer deilig røkt sild.

Finn ut mer om hva du kan se og gjøre på Bornholm.

Fly til København, kjør en times tid til Ystad i Sverige, og ta hurtigbåt. Total reisetid fra København er 2,5-3 timer.

9. Mols Bjerge nasjonalpark, Syddjurs

Kalø slottsruiner på en høyde ved et tre i skumringen med tusenvis av stjerner i bakgrunnen.
Kalø slottsruiner er et historisk sted det er verdt å besøke i Mols Bjerge nasjonalpark. Foto: © Ruslan Merzlyakov – VisitDenmark.com

Fredete naturområder møter historiske steder i denne enorme nasjonalparken på Jylland i Danmark.

Det er så mye å oppleve her, og friluftselskere vil bli bortskjemt med aktivitetene som tilbys, som fotturer, sykling, seiling, snorkling, ridning og fiske.

Mols Bjerge tursti som strekker seg ved kysten i Danmark.
Landskapet langs den 60 km lange Mols Bjerge stien er elsket av turgåere og syklister. Foto: David~ – Flickr / CC BY 2.0

En av de mest populære utfluktene er Mols Bjerge-stien hvor besøkende kan vandre gjennom 60 km kupert landskap med hvite strender. Området er spekket med historiske monumenter, og du finner sjarmerende landsbyer og storslagen natur.

Hvis kultur og historie mer er din greie, er en tur til Kalø slottsruiner et godt alternativ. Her kan du gå langs den eldste asfalterte middelalderske veien i Danmark, som fører til ruinene av et 700 år gammelt slott.

Fly til Aalborg eller Billund og kjør i ca 1,5 time.

10. Legoland, Billund

En familie på fire som går inn inngangen til LEGOLAND.
En tur til Legoland i Billund vil holde hele familien underholdt i flere dager. Foto: © Jesper Grønnemark – VisitDenmark.com

Dette er én av de beste tingene å gjøre i Danmark for familier. Her har du alt barna elsker, som karuseller, berg-og-dalbaner, interaktive opplevelser, fjellklatring og selvsagt masse Lego. Her er det nok til å holde alle underholdt i flere dager.

Et barns soverom på LEGOLAND Holiday Village med riddertema.
Bo i et temarom på Legoland Holiday Village for en ekstra spesiell familieferie. Foto: © LEGOLAND Billund

Du kan velge mellom flere hoteller å bo på i Legoland. Hotel Legoland har morsomme temarom, Legoland Castle Hotel har rosa prinsesserom og rom for små riddere, og Legoland Holiday Village har mange utendørsaktiviteter for de små, inkludert en husdyrpark.

Finn ut mer om Legoland på nettsidene.

Fly til Billund

11. Ærø

En sykkel mellom to fargerike strandhytter med blå himmel og hav i bakgrunnen på Ærø
Er du i Danmark bør du besøke Danmarks vakreste øy, Ærø. Foto: © Michael Fiukowski & Sarah Moritz – VisitDenmark.com

Den eneste måten å komme seg til den lille øya Ærø er med båt, så å besøke dette sjarmerende stedet i Danmark er et eventyr i seg selv.

Å besøke øya om sommeren er fantastisk, for da er gallerier, gårdsbutikker og loppemarkeder åpne. Ikke minst er iskrembutikkene åpne. Sandstranden i Vesterstrand, med sine fargerike strandhytter og krystallklare vann, yrer dessuten av liv.

To par går ned en brosteinsbelagt gate ved siden av fargerike hus i Ærøskøbing by
Utforsk byen Ærøskøbing med sine tradisjonelle malte hus, restaurert fra 1700-tallet. Foto: © Niclas Jessen – VisitDenmark.com

Når det er sagt, er det også mye å gjøre i de kaldere månedene av året, som eksempelvis å ta en tur til Marstal Maritime Museum. Her vises over 130 skip på flasker. Du kan også vandre igjennom de koselige brosteinsbelagte gatene, og lysmalte husene i Ærøskøbing, som sies å være den best bevarte byen fra 1700-tallet i Danmark.

Du kan også prøve fiskelykken på Ærø, eller besøke én av de mange pene romanske kirkene på øya. Noen av dem er fra helt tilbake til middelalderen.

Fly til København, kjør til Svendborg, og ta deretter fergen. Total reisetid fra København: cirka 3,5 timer.

Share
Neste

Europas vakreste hager