0
Neste

Topp forretningshotell i New York

Blog 10 av de beste stedene for ettermiddagste i London
Dato: 23 august 2019

10 av de beste stedene for ettermiddagste i London

Share

Det er ingenting som er så erkebritisk som ettermiddagste. Skorpefrie sandwicher, scones med syltetøy, småkaker og ikke minst en solid dose teblader i varmt vann. Det er ingen steder i hele verden hvor dette gjøres bedre enn i London.

Det er uendelig mange bra steder for å drikke ettermiddagste i London og derfor vanskelig å finne de absolutt beste, derfor har vi laget en toppliste. Uansett om du føler deg klassisk, formell, trendy eller leken, vil du finne det perfekte stedet for tradisjonell, eller utradisjonell afternoon tea i den engelske hovedstaden.

Fly med Norwegian til London og tjen CashPoints med Norwegian Reward.

1. Fortnum & Mason – Det klassiske valget

Et utvalg av scones, kaker og sandwicher i flere etasjer, sammen med en rekke glass med rosa champagne
Fortnum & Masons prisbelønnet ettermiddagste servert i fint porselen og er egnet for kongelige. © Fortnum & Mason.

Som et av Londons mest kjente steder for ettermiddagste har Fortnum & Mason servert sine utsøkte herligheter siden 1926.

«High Afternoon Tea» om ettermiddagen – serveres i den elegante Diamond Jubilee Tea Salon, som ble åpnet av Dronningen i 2012. Den passer virkelig for de adelige. På eksklusivt porselen får du delikate agurksandwicher, varme scones med frukt og Fortnum & Mason’s kjente lemon curd, i tillegg til ulike tespesialiteter.

De har en egen barnemeny som er fylt opp med kjeks med marmelade og jordbærgelé. I tillegg har de menyer for veganere og glutenallergikere samt meierifrie produkter. Her har de tenkt på alle og det er noe her for enhver.

4. etasje, Fortnum & Mason, 181 Piccadilly, St. James’s
€€€€

2. The Chesterfield Mayfair – Det barnevennlige valget

Barn og foreldre nyter ettermiddagste på en lys terrasse ved siden av en hvit vogn full av godteri og en mann i uniform fra en godteributikk
Den Orginal Sweetshop ettermiddagsteen hos The Chesterfield Mayfair er en søt og forunderlig mulighet, og fantastisk for familier. Foto © The Chesterfield Mayfair

Godteributikker er alle barns drøm. Vi har vel alle stått der med klingende mynt i hånden og måttet ta et valg mellom gummibiler, tyrkiske kuler eller colagodt.

Ta en tur tilbake til dine egne barndomsminner på Original Sweet Shop Afternoon Tea i The Chesterfield Mayfair. Den er inspirert av de klassiske godteributikkene og et besøk starter gjerne med rosa limonade som flyter i tørris, og som er pyntet med flyvende tallerkener. Dette følges opp med småsandwicher med skotsk røkelaks og kremost med pepperrot på rødbetbrød.

Men først nå kommer vi til hovednummeret. Opplev din barndomsdrøm med colaskiver, muffins med kirsebærdrops, bakverk med peanøttsmør, sitronostekake og makroner med rabarbra og vanilje.

Vi trenger altså ikke å forklare at dette er himmelen for barn. Barnas ettermiddagste består av et utvalg kaker, sandwicher, kjeks og scones, som skylles ned med milkshake eller te.

35 Charles Street, Mayfair
€€€

3. Brigit’s Bakery – Valget en regnværsdag

Innsiden på en London-dobbeltdekker med bord, kakestativ fulle av kaker og sandwicher ved siden av glass med sprudlevin og tekopper
Knaske på appetittvekkende sandwicher, kaker og bakverk mens du utforsker severdigheter i London. Foto © Brigit’s Bakery

La oss være ærlige – om du reiser til Storbritannia er det stor sannsynlighet for litt regn, men du trenger ikke å sitte og blomstre på hotellrommet av den grunn. Hiv deg med på en ikonisk 60-talls Routemaster-buss og nyt Brigit’s Bakery’s Afternoon Tea and London Bus Tour.

Med avgang fra Victoria Coach Station eller Northumberland Avenue, avhengig av tidspunkt, kjører bussen forbi kjente landemerker som Big Ben, Buckingham Palace, Marble Arch og Piccadilly Circus. De har en lydguide som forteller deg lange remser om det du ser underveis, men du vil trolig fokusere på den herlige maten…

De har noen velsmakende muffins, sandwicher og scones som er ufattelig innbydende, og tertene med karamell, mango og krem er i verdensklasse. En deilig måte å tilbringe ettermiddagen en regnværsdag i London.

Victoria Coach Station eller 8 Northumberland Avenue (ved Trafalgar Square)
€€€

Tips: Om du liker denne smakfulle sightseeingen, kan du også prøve ut en Afternoon Tea River Thames Cruise.

4. Hush – Skal det være en coctail til teen?

Et utvalg av sandwicher og kaker på et stativ, krukker med marmelade og syltetøy på bordet, sammen med tekanner og tekopper og glass med fargerik væske.
Hva tror du om ettermiddagste i London akkompagnert med gin? Besøk Hush for et forfriskende og delikat måltid. Foto © Hush

Utslitt etter en dags hard shopping i West End? Da kan du hvile føttene dine på Hush. Gjemt inne i et skjult gårdsrom i Mayfair finner du dette herlige stedet hvor du kan slappe av med en Gin & Jam Afternoon Tea

På menyen finner du småsandwicher, varme scones og søtsaker, som bringebærlollipop, jaffakake med pasjonsfrukt. Og Gin, selvfølgelig.

Hush serverer også forfriskende drinker. Vi anbefaler Primrose Hill, en blanding av Hush sin egen gin, ananasjuice, ingefærøl og rabarbrasyltetøy, og den gjør susen. Etter dette kommer du til å være klar for nye slag i handlegatene.

The Brasserie i Hush, 8 Lancashire Court
€€€€

5. Farmacy – Veganerens valg

Ulike kaker og bakverk på en treplate sammen med vinglass og en cocktail
Gled deg over en nydelig plantebasert ettermiddagste hos Farmacy. Foto © Farmacy

Farmacy er en hipp veganrestaurant i Notting Hil som er stolt av å tilby ren nytelse til sine kunder. Og en renere nytelse enn denne ettermiddagsteen finner du neppe i London (eller andre steder).

Alt på menyen hos Farmacy High Tea er laget av planter som er valgt for sine helbredende egenskaper. Sommermenyen har åpne sandwicher med glutenfri kullbrød, sopp og spinatpai, prosecco-gelé og bærpavlova.

All mat er uten meieriprodukter, raffinert sukker, tilsetningsstoffer og kjemikalier – men den er absolutt ikke uten smak. Kjør på!

74 Westbourne Grove, Notting Hill
€€€

6. Rosewood London – Det kunstrike valget

En liten kake med Van Goghs ansikt som pynt som ligger på bordet ved siden av en solsikkeblomst og noen tuber med oljemaling i rødt og grønt
Gi en hyllest til Van Gogh ved Rosewood Hotel’s Art Afternoon Tea. Foto © Rosewood London

Elsker du kunst? Da kan du oppleve Van Gogh på en helt ny måte i Rosewood London, på deres Art Afternoon Tea som er inspirert av Van Goghs malerier. Teen starter med et utvalg små sandwicher, scones og en grønn terte laget av vårens grønnsaker som en hyllest til kunstnerens favorittfarge

Men den store stjernen er den Van Gogh-inspirerte dessertene laget av konditoren Mark Perkins. Vår favoritt er Solsikken, som er en kake med sitron og olivenolje, laget av sitruskrem og mousse av jivarasjokolade, med grønn og hvit sjokoladeglassur som fremstiller vasen og en solsikkeblomst av sjokolade på toppen. Den er nesten for vakker til å spises. Men bare nesten…

252 High Holborn, London
€€€€

7. Oblix – Det romantiske valget

Et utvalg sandwicher, scones og kaker på et bord sammen med to glass champagne, en tekanne og to tekopper, med utsikt over Thames og London i bakgrunnen
Ettermiddagste i London med champagne og spektakulær utsikt. Hva kan vel være mer romantisk? Foto © Oblix

Ønsker du å imponere din bedre halvdel? Ta heisen opp til 32. etasje på The Shard til en ettermiddagste på Oblix. Panoramautsikten over London er mer enn nok til la dem gå av banen. Men maten er vel så utrolig.

Alt handler om lokale råvarer. Chai-krydderet kommer fra Brick Lane Market, Angusbiffen er fra en slakter i Lambeth og alt det andre fra ulike bydeler i London.

Våre favoritter? Sandwich med andeegg og trøffelmajones eller terte med sjokolade og pasjonsfrukt. Fortreffelig.

32. etasje, The Shard, 31 St. Thomas Street
€€€

8. The OXO Tower – Det sosiale valget

Et utvalg sandwicher, scones, terter og kaker ved siden av marmelade og tyknet fløte og en kopp med te
Klassisk og nydelig: Ettermiddagsteen på OXO Tower byr på små versjoner av britiske retter. Foto © Harvey Nichols

Vil du se utover byen, er det vanskelig å finne et bedre sted enn OXO Tower. Fra sørsiden av Themsen har dette ikoniske bygget utsikt over St Paul’s katedral, Tate Modern og London Eye.

Ved denne typiske ettermiddagsteen i London kan du vente deg miniatyrer av britiske klassikere som Yorkshire pudding med stuet biff og pepperrotkrem og Dorsets vannbakkels med krabbe.

For den ultimate britiske desserten: Nyt en av Pimms smørkjeks med jordbærsmak og skyll den ned med en herlig cocktail eller et glass bobler.

For en herlig måte å tilbringe en lørdagsettermiddag med gode venner! Og kanskje det beste, her får du valuta for pengene.

For å finne på andre ting du kan gjøre i London uten å bli pengelens, se hva du kan gjøre gratis i London.

Barge House St, South Bank
€€€€

9. The Kensington Hotel – Det forunderlige valget

Kakefat formet som London Eye fylt med scones, sandwicher og kaker, med kakene formet som kjente landemerker i London. En flaske champagne og en tekanne står også på bordet.
Du kan bokstavelig talt ta en bit av London i The Kensington’s London Landmarks Afternoon Tea. Foto © The Doyle Collection

For en smak av London, dra til Kensington Hotel og prøv London Landmarks Afternoon Tea. Denne teen er inspirert av Londons ikoniske bygg, en Gherkin laget som ganache i hvit og mørk sjokolade, en rød telefonkiosk av rabarbramousse og en Shard-gulrotkake.

Det er noen andre velsmakende klassikere også, som engelsk pai med kjøtt og ale, osten Colston Bassett Stilton, brokkoli-quiche og sandwicher med kroningskylling, for å nevne noen.

Alt serveres på et kakefat inspirert av London Eye, og du vil få med deg et kart over London med nydelige illustrasjoner.

Om du ønsker å se landemerkene i virkeligheten, se på turer og aktiviteter fra GetYourGuide, og tjen CashPoints på hver bestilling.

109-113 Queen’s Gate, South Kensington
€€€

10. One Aldwych Hotel – Valget for sjokoladeelskeren

Sukkerspinn, kake på pinne, en dessert og en liten milkshake på et stativ ved siden av en scone med syltetøy og tyknet fløte, og et utvalg sandwicher og kaker
Sjokoholiker? Da kan du ikke gå glipp av ettermiddagsteen på One Aldwych. Foto © One Aldwych

Om du er en søtmons, er One Aldwychs Charlie og sjokoladefabrikken ettermiddagste noe for deg.

Ta steget inn i en verden full av fantasi og tygg innpå ferske scones med snossebærsyltetøy og krem, umpalumpa sukkerspinn og middagsmarshmallows. Om du er tørst kan du bestille drinker med Naked Grouse whisky, Merlet Cherry likør, grapefruktjuice, kirsebærpuré og champagne fra sjokoladefabrikken. Det er sensasjonelle smaker!

Om drinker ikke er i din bane, prøv en te med sjokolade- eller sitronsorbé.

Forunderlig, morsomt og veldig sjokodelisk. Willy Wonka hadde vært stolt.

1 Aldwych, London
€€€

Bonusvalget: Lag-det-selv te på Cookery School

En hånd som sprer sjokoladetopping utover på sukkerbrød
Ta med deg ettermiddagsteen hjem. Lær å lage din egen på Cookery School. Foto © Cookery School at Little Portland Street

Om du skulle ønske du var konditormester, kan du kanskje starte på den lange veien med en ettermiddagste på Cookery School at Little Portland Street. Lag dine egne sandwicher og kaker, og la dem så forsvinne ned i din mage med en kopp Tregothnan Cornish te eller et glass sprudlende vin. Et tretimers kurs koster £125 per person.

Bestill tur til London og tjen CashPoints

Båter på Thames ved skumringen med Big Ben og Houses of Parliament som er lyst opp i bakgrunnen
Det er så mye å se og gjøre i London, men en tradisjonell ettermiddagste bør være på din må-gjøre-liste

Om du ønsker å sjekke ut disse stedene med ettermiddagste i London og utforske denne magiske hovedstaden, vil du trenge noen reisetips. Sjekk ut disse morsomme og uvanlige tingene å gjøre i London, og våre beste tips på Boutique hotell i London.

Før du bestiller, meld deg inn i Norwegian Reward. Medlemmer tjener CashPoints på flyvninger til London, hoteller og aktiviteter i byen, som kan brukes for å få rabatt på fremtidige reiser som bestilles hos Norwegian.

Bestill en tur til London

Share
Neste

Topp forretningshotell i New York