0
Neste

Vikinger - Hit reiste de på eventyr

Blog Europas vakreste hager
Dato: 28 august 2020

Europas vakreste hager

Share

Fra fargesprakende tulipaner og delikate hvite snøklokker til utsmykkede fontener og overdådige søyleganger. Du kan trygt si at Europa har noen fantastiske grønne oaser å utforske.

Europas vakreste hager vil ikke skuffe deg. Enten du tar en spasertur gjennom en velstelt ‘petit jardin’ eller snuser inn de romantiske duftene til hundrevis av roser, får du tilfredstilt behovet ditt for grøntområder i disse ni flotte hagene.

1. Monets Hage, Frankrike

Liten innsjø med vannliljer og en liten gangbro i Claud Monets hage
La deg fortrylle av skjønnheten i Claude Monets hager. Foto: Shambhavipriyam – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Hvis du er en kunstelsker (eller hvis du ikke er det også), er Claude Monets hage noe du må få med deg. I Giverny, bare en kort kjøretur fra Paris, er denne sjarmerende hagen. Den er delt i to deler: en vakker blomsterhage kalt Clos Normand, og en japansk vannhage som inspirerte hans berømte motiv med broen over den lille dammen med vannliljer.

Dette er et av de mest fantastiske hagene i Europa, den er vel verdt et besøk.

Fly til Paris

2. Hageområdet i Versailles, Frankrike

Utsikt fra toppen av Palace of Versailles hager: et stort sirkulært fontenebasseng og hekker arrangert i en linje som danner en sti
The Gardens of Versailles are a real synergy of art, nature and bourgeoisie. Foto: Daniel Jolivet – Flickr / CC BY 2.0

His du er i Frankrike, må du se den mest storslåtte av Europas vakreste hager; hagene i Versailles som er oppført på UNESCO-verdensarvliste.

Versailles hager er enorme! Det er 300 hektar skog, to klassiske hager i fransk stil; «Petit Parc» og «Trianon», over 350 statuer, 600 fontener og 35 kilometer med kanaler. For ikke å nevne de spektakulære, symmetriske grønne labyrintene du forventer å se i en perfekt velstelt fransk park.

Hagene i Versailles dateres tilbake til 1661 da Ludvig XIV ansatte André Le Nôtre til å etablere og renovere palassets hager, som han syntes var like viktige som selve palasset. Arbeidet med hagene ble startet samtidig med arbeidet med palasset og varte rundt 40 år.

Nyt palasset og hagene med denne omvisningen: Versailles og hagene: Forbi-køen-billett med lydguide. Når du bestiller via GetYourGuide, tjener du også CashPoints!

3. Tromsø arktisk-alpine botanisk hage

Fiolette blomster og steiner i den arktisk-alpine botaniske hagen med fjellet i bakgrunnen
Tromsø botaniske hage har planter fra hele verden, også noen som er i fare for utryddelse. Foto: Harald Groven – Flickr / CC BY-SA 2.0

Neste oppføring på listen over Europas vakreste hager er overraskende nok fra Tromsø.

Du tenker kanskje på Tromsø som et kaldt sted, men om sommeren bryter den botaniske hagen ut i full blomst. Fullstappet med fargerike planter fra de kaldeste stedene på jorden, blant annet høydepunkter som valmuer, sibirske liljer og Wilander Buttercup: en skjør gul blomst som nesten er utryddet på grunn av klimaendringer.

Hvis du er her i slutten av juni, kan du beundre den vakre tibetanske blå valmuen, som er over tre meter høy.

Tips: Tromsø er et flott sted å se midnattssolen fra slutten av mai til slutten av juli, hvor himmelen gløder 24 timer i døgnet. Sjekk også ut disse spektakulære stedene å besøke i Norge for inspirasjon.

Fly til Tromsø

4. Alhambra – Det røde slottet, Spania

Langt fontenebasseng omgitt av busker og roser og grønn bue i Generalife Gardens, Alhambra
Generalife-haven i Spanias Alhambra er virkelig himmel på jord.

Det UNESCO-listede Alhambra er et palass og festningskompleks i Granada. Dette er et mesterverk av maurisk arkitektur, og en av verdens største turistattraksjoner. Vel fortjent – hele området er praktfult.

I tilslutning til palasset ligger den praktfulle haven Generalife. På norsk betyr det noe slik som «Arkitektens have». Haven er et must. Med livlige blomster, duftende appelsintrær, dekorative fontener og bortgjemte gårdsplasser er en tur rundt her en sanselig godbit.

Ikke gå glipp av Patio de la Acequia, et langt basseng innrammet av blomsterbed, fontener, søyleganger og paviljonger, ta også en spasertur nedover sypressenes promenade.

Tips: Book en tre timers omvisning med GetYourGuide; Alhambra Ticket and Guided Tour with Nasrid Palaces. Du tjene CashPoints, og du kan dessuten avbestille hvis du er for sen eller planene dine endres.

Fly til Malaga

5. Keukenhof, Nederland

Pink, yellow and white tulips in Keukenhof
Keukenhof Gardens, en fantastisk regnbue av blomster. Foto: Balou46 – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Tulipaner er nasjonalblomsten i Nederland og det feires med stil i Keukenhof, verdens største blomsterhage.

Dette er et av de mest imponerende og fargerike hagenanleggene i Europa. Det plantes hele syv millioner blomsterløker hvert år, hvorav 800 varianter av nederlandske tulipaner. Det er et strålende syn, spesielt med nederlandske vindmøller som bakteppe. Tulipanene er på sitt vakreste mellom midten av mars og midten av mai.

Finn ut hva som er verdt å få med seg på storbyferie i Amsterdam hvis du planlegger å være der noen dager.

Fly til Amsterdam

6. Petřín, Tsjekkia

Utsikt fra toppen av Petřín-høyden, slottet, elven Vitava og hus
Petříns taubane gir enestående utsikt over Praha

Petřín-hagene ligger på toppen av Praha-høyden. Taubanen for å nå dem har fantastisk utsikt over byen og slottet.  

På toppen finner du velduftende rose- og lavendelhager, samt en nydelig klosterhage med 2100 frukttrær.

Har du med barn? Slipp dem løs i slottet med speillabyrinten. Her får de timesvis med moro!

Tips: Sjekk ut hagene og Petřín-tårnet (det beste utsiktspunktet i Praha) med stil på denne Segway-turen i Praha.

Fly to Praha

7. Kew Gardens, London

Røde blomster, benker med mennesker og glassbygningen til palmehuset i bakgrunnen i Kew Gardens
Kew Gardens tilbyr en grønn oase i Londons travle sentrum. Foto: Daniel Case – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

En annen hage som kan smykke seg med en UNESCO-oppføring er Kew Royal Botanic Gardens i London. Dette er hjemmet til verdens største og mest varierte samling av planter. Du kan enkelt tilbringe en hel dag med å utforske det tropiske grøntområdet i palmehuset, nyte utsikten fra tretoppens gangvei og beundre Hive – en enorm og spektakulær skulptur, inspirert av en bikube.

Er det hager i Europa du vil se så er dette et «must».

Tips: Hvis du er i London i julen, må du oppleve jul på Kew, en magisk lys- og lydsti rundt eiendommen. Bestill billetter i god tid da de selges raskt ut!

Fly til London

8. Blomsterøya Mainau, Tyskland

Et stor eng med flere røde og gule blomster på Mainau Island
Besøk «Mainau Island Spring Avenue» i slutten av april for å oppleve virkelig fargeprakt

Hvis du er i nærheten av Bodensjøen på våren eller sommeren, kan du ta en dagstur til Mainau, også kjent som ‘blomsterøya’. Høydepunktet for dette populære stedet er det overdådige barokke palasset og de luksuriøse hagene i italiensk stil, som er spredt ut over 10 terrasser.

Gå deretter til den italienske rosenhagen med pergolaer, fontener, marmorstatuer og over 1000 forskjellige roser. Det er utrolig vakkert.

Hvis du er så heldig å være på Mainau i april, må du gå til Spring Avenue hvor du vil være vitne til et fyrverkeri av farger i form av tusenvis av narcisser, hyasinter og tulipaner med den dypblå innsjøen og snødekte alper i bakgrunnen.

For de minste er det spennnende og oppleve Tysklands nest største sommerfuglhus samt Mainau Kinderland, som har seks ulike lekeplassområder, en husdyrpark, ponniridning og et lekeområde kalt Water World.

Fly til Munchen, lei en bil, og kjør i rundt tre timer.

9. Gordon Castle kjøkkenhage, Scotland

Flyfoto av Gordon Castle inngjerdet hage
Gordon Castle er et flott stoppested hvis du besøker Skottland. Foto © Gordon Castle

Gordon Castle Walled Garden er en av de største og eldste kjøkkenhagene i Storbritannia.

For ivrige gartnere er det nydelige blomsterutstillinger, en parfymehage og sjeldne planter. For matinteresserte er det en frukthage, kvedetrær og grønnsakshage. For barn er det en labyrint å gå seg vill i.

Produktene dyrket i hagen brukes i kafeen og butikken. Hvis du ikke kjører bil, anbefaler vi at du prøver deres botaniske gin.

Hvis du er i Skottland, vil disse hagene være et nydelig sted å besøke i sommermånedene.

Fly til Edinburgh, lei en bil og kjør i omtrent 3,5 timer.

Grønt er skjønt i Europas vakreste hager

Langt fontenebasseng omgitt av busker og trær som danner en tunnel
Ta en spasertur gjennom de grønne lungene i Alhambra. Foto: Roberto Chamoso G – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 ES

Om du leter etter et sted for en romantisk piknik, en labyrint for barna å løpe rundt i, eller et naturskjønt sted å sole deg, Europas vakreste hager vil være stedet for deg.

Husk at Reward-medlemmer tjener CashPoints på flyreiser, turer, leiebil og mange andre reiserelaterte tjenester. Registrer deg og begynn å høste av fordelene i dag!

Search and book flights

Share
Neste

Vikinger - Hit reiste de på eventyr