0
Neste

FIFA fotball-VM 2019 for kvinner i Frankrike: Her kan du føle på stemningen

Blog De 6 beste stedene å feire Pride 2019
Dato: 5 juni 2019

De 6 beste stedene å feire Pride 2019

Share

I år er det 50 år siden opprøret i Stonewall i USA, en begivenhet som markerte starten på homo- og transbevegelsen. Dette vil feires på Pride-festivaler verden over.

Enten du selv er en del av LGBTQ+-samfunnet eller bare ønsker å støtte
LGBTQ+-rettigheter, er det på tide å finne fram de mest fargesprakende klærne du har og gjøre deg klar til feiringen.

Her er seks av de beste stedene å feire Pride i 2019.

New York City

En mann i et rødt, hvitt og blått Captain America-antrekk som feirer homoparaden i New York
I New York kan du stolt vifte med regnbueflagget. Bilde: Steven Pisano – Flickr / CC BY 2.0

Hvis det er første gang du deltar i Pride, er det ingen bedre steder å prøve enn selve fødestedet for homobevegelsen. The Big Apple er en stor Pride-destinasjon og enda større i år som vert for WorldPride-arrangementet (en global LGBTQ+-begivenhet som feires i en ny by hvert år). Med kallenavnet, Stonewall50, blir det simpelthen spektakulært!

1. juni går startskuddet for 50 arrangementer som finner sted i løpet av juni måned. Høydepunktene er Pride Island, en 2-dagers festival med kjente navn som Grace Jones i spissen, en konferanse om menneskerettigheter, en rekke workshops, presentasjoner, møter og aktiviteter. Samt en rekke hemningsløse fester.

Tips til hotell: Hvis du vil bo som en konge (eller dronning) og være midt i smørøyet av begivenhetene, er The Royalton Park Avenue noe for deg. Det ligger i kort avstand til paraderuten. Hvis du også ønsker å se paraden på avstand, kan du ta turen til toppetasjen i hotellet for et flott fugleperspektiv.

Madrid

En mann i rosa vest og grå bukser traver ned en gate i Madrid i høye hæler mens folkemengden heier ham fremover
Hopp i de høye hælene for å delta i stillettsko-løpet i Madrid. Bilde: Ted Eytan– Flickr / CC BY-SA 2.0

Madrid er stolt vert for den største Pride-feiringen i Europa, også kjent som ‘MADO’ eller ‘Madrid Orgullo’. 28. juni braker det løs med over én uke med konserter, aktiviteter og fester, inkludert stillettskoløpet, vannkrig, Mr. Gay Pride España-konkurranse og omvisninger av Chueca, Madrids homonabolag.

Pride-paraden fyller gatene med over to millioner fornøyde, feststemte mennesker. Fra Atocha stasjon går paraden gjennom sentrum av byen og legger igjen en sti av glitter før den avrundes ved Plaza de Colón. Til slutt feires det med musikk, fest og høytlesning av manifestet om frihet, inkludering og mangfold.

Hotelltips: LGBTQ+-spanjoler er fiesta-venner. De er stolte og høylytte partyløver. Derfor anbefaler vi et hotellrom med balkong med utsikt over paraden, slik at du kan lene deg tilbake og spare energien til festen ut i de små nattetimer. 4-stjerners Vincii the Mint er et godt alternativ.

Fly med Norwegian til Madrid.

Les mer om hva du kan gjør i Madrid her.

Amsterdam

En fullpakket båt med mennesker som vifter Gay Pride-flagget er dekket i konfetti mens den seiler nedover kanalene i Amsterdam
Nyt karnevalatmosfæren under Pride-feiringen i Amsterdam. Bilde: Kitty Terwolbeck – Flickr / CC BY-SA 2.0

Pride i ‘Dam’ er så enormt at det er en ukeslang begivenhet. Hvis du er i byen fra 27. juli til 4. august 2019, vil du se at det finnes mye å se og gjøre. Opplev Pride Walk og Pride Park som forvandler Vondelpark til et teater under åpen himmel, med forestillinger, idrett, spill og et regnbuemarked som selger Pride-produkter.

Fra Drag Queen-OL til den episke kanalparaden, Pride i Amsterdam er veldig populært og venter over 300.000 besøkende. 

Denne frigjorte byen er ett av de kuleste stedene å delta i LGBTQ+-feiringene. Hvis du er i området, ikke gå glipp av avslutningsfesten ved Dam-kvartalet 5. august. Det vil bli en minneverdig begivenhet.

Hvis du ønsker en pause fra glitter og glamour, hvorfor ikke sjekke ut noen andre attraksjoner i Amsterdam? Et kanal-cruise i byen er en fin måte å oppleve Amsterdams slående arkitektur og severdigheter på fra vannet.

Fly med Norwegian til Amsterdam.

Tel Aviv

En kvinne med flammerødt hår i en folkemengde med et Gay Pride-flagg vifter et regnbueflagg i lufta
Fest hele natten lang i fabelaktige Tel Aviv. Bilde: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv – Flickr / CC BY-SA 2.0

I store deler av Midtøsten skyves LGBTQ+-kulturen, hvis den i det hele tatt aksepteres, ut på sidelinjen av samfunnet. Men LGBTQ+-miljøet i Tel Aviv er veldig synlig. Hele 250.000 mennesker brukte regnbueparykker under fjorårets festligheter.

I forkant av paraden finnes det en rekke homovennlige begivenheter, som Miss Trans Israel Pageant, en LGBTQ+-filmfestival og en Eurovision-operaforestilling.

14. juni stopper alt opp når den berømte Pride-paraden finner sted. Den avsluttes med en formidabel fest på Gordon Beach.

Når du kommer til hektene igjen etter festen, hvorfor ikke bli kjent i byen med en omvisning til fots?

Fly med Norwegian til Tel Aviv.

Disneyland Paris

Mann med et regnbueflagg på ryggen og regnbuefargede Mikke Mus-ører går nedover en gate i Disneyland Paris med Disney-slottet i bakgrunnen
Ta turen til Disneyland Paris i juni for en ‘magisk’ tid under parkens første Pride-feiring.
© Magical Pride

Kan du tenke deg å feire Pride med Mikke, Minni, Pluto og gjengen? Da må du være i Disneyland Paris 1. juni 2019. Temaparken er vert for sitt første LGBTQ+ Pride-arrangement, ‘Magical Pride’, og dette feires med stil. Prosesjonen vil starte med en fest i Walt Disney Studios, med live-forestillinger fra listetoppene Years & Years og Boy George.

Hvis du er av de heldige som skal dit, vil du kunne møte favorittene dine fra Disney-universet, samt delta i ‘Magical March of Diversity Parade’ og feste hele natten med live-band og DJ’er.

Og ikke nok med det, du får egen adgang til noen av de beste berg-og-dal-banene og attraksjonene, som holder åpent til langt på kvelden. Hold godt fast på de falske øyenvippene dine!

Hotelltips: Sjekk disse 9 hotellene for en romantisk tur til Paris.

Fly med Norwegian til Paris.

Oslo

Paraden går gjennom en stappfull, nysgjerrig folkemengde i Oslo
Se paraden gjennom en tidagers ekstravagansa i Oslo. Bilde: Ingvar Johnsen
CC BY-ND 2.0

Pride er en stor greie i Oslo og startskuddet går 14. juni. Paraden er mer enn bare en parade, det er også Norges største feiring for LBGTQ+-miljøet her og en tidagers regnbuefarget, inkluderende, kjærlighetsfull festival.

Det finnes et sterkt fokus på kulturelle aktiviteter, da ett av målene med festivalen er å fremme kunst og kultur fra LGBTQ+-samfunnet til resten av befolkningen. Hvis du er en kulturelsker, kan du ta turen til Youngstorget for kunstopplevelser og Cinemateket for filmer.

Hvis live-musikk er mer din greie, kan du kjenne på atmosfæren i Pride-parken som ligger i Spikersuppa, rett ved Karl Johans Gate. Her kan du oppleve musikk fra lokale og internasjonale artister og DJ’er hele uka. Parken er åpen hver dag frem til midnatt, så man har god tid til å nyte festen og kikke på folkemengden med en drink (eller 3) i hånden.

Selve paraden finner sted 22. juni 2019, den starter på Grønland og avsluttes i Pride-parken. Alle er velkommen til å delta på festlighetene. Ha regnbueflagget ditt klart!

Fly med Norwegian til Oslo.

Fly med Norwegian 

Hvis du aldri har deltatt på Pride, men alltid har vært nysgjerrig, så har du sjansen nå. Med Pride-måneden rett rundt hjørnet og så mange fantastiske steder å feire den, har man ingen unnskyldning. Vi ønsker deg en riktig god Pride-feiring!

Husk at med Norwegian Reward tjener du CashPoints på flybilletter, hotell, leiebil, shopping med mer. Meld deg gratis inn og din neste ferietur er litt nærmere.

Share
Neste

FIFA fotball-VM 2019 for kvinner i Frankrike: Her kan du føle på stemningen