0
Neste

Madrid: Topp 6 ting å gjøre utenfor turistfellene

Blog FIFA fotball-VM 2019 for kvinner i Frankrike: Her kan du føle på stemningen
Woman playing football at sunset
Dato: 14 juni 2019

FIFA fotball-VM 2019 for kvinner i Frankrike: Her kan du føle på stemningen

Share

FIFA fotball-VM 2019 for kvinner arrangeres i perioden 7. juni – 7. juli, hvor 24 lag spiller 52 kamper i ni forskjellige byer i Frankrike. Kvinnefotball er mer populært enn noensinne, og dette ligger an til å bli den mest spennende turneringen noensinne.

Kvinnefotballen har kommet langt gjennom årene. I 1921 forbød Fotballforbundet i England kvinner å spille på banene deres. I dag følger hele verden med for å se noen av de beste kvinnelige idrettsutøverne kjempe mot hverandre og krones som vinnere under FIFA fotball-VM 2019 for kvinner.

Enten du har sikret deg billetter til en kamp, eller bare skal fly ned til Frankrike for å føle på atmosfæren, kan du lese denne guiden til noen av de mest populære vertskapsbyene i FIFA-verdensmesterskapet og lese mer om attraksjoner og ting å gjøre når du ikke er på kampene.

Paris

Parc des Princes stadion i Paris, hjørnevinkel
Paris Saint-Germains stadion vil være en av arenaene for kampene under FIFA fotball-VM 2019. Bilde: Zakarie Faibis – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Parc des Princes stadion

Kampene i Paris spilles på Le Parc des Princes stadion. Stadionet finner du sørvest for Paris og er hjemmebanen til det legendariske fotballaget Paris Saint-Germain, hovedstadens ledende herrelag.

Visste du at Parc des Princes ikke alltid har vært et fotballstadion. Det var opprinnelig en sykkelbane og var målstreken i sluttspurten for Tour de France fra 1903 – 1967.

Metro holdeplass: Porte de Saint-Cloud

Sightseeing

Hånd som holder jordbærkake med Eiffeltårnet i bakgrunnen
Det er så mye å se og gjøre i Paris at det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne

​Maten, moten, romantikken, historien, kulturen… Paris tilbyr rikelig med opplevelser. Ta en tur langs Seinen, besøk Notre-Dame, ta bilder ved den nydelige kirken Sacré-Cœur, og selvfølgelig har man Eiffeltårnet. Gå heller ikke glipp av en byvandring i det storslåtte Montmartre-nabolaget.  

Du bør heller ikke gå glipp av shopping i Paris. Få inspirasjon om de beste shoppingstedene i Paris.

Har du begrenset med tid, hvorfor ikke oppleve populære severdigheter i Paris på denne heldagsvandringen med byens høydepunkter?

Steder å spise

Er du småsulten før kampen kan du stikke innom for en gourmet-burger ved La Table des Frangins. Det er to gode grunner til å gjøre det: Ikke bare er restauranten rett ved stadion, men fjellburgeren er av en annen verden!

Hvor kan jeg se kampen?

En familie tar et bilde utenfor Sacré Cæur-kirken i Paris
Moro for hele familien venter i Paris

Hvis du ikke fikk tak i billetter, men ønsker å oppleve atmosfæren under verdensmesterskapet, er Fan Village i Les Halles stedet å være, spesielt hvis du reiser med barn. Komplett med fotballspill, bordtennis, idrettsaktiviteter og selvsagt en rekke skjermer hvor du kan følge med på kampene.

Et annet alternativ er Belushi’s, Gare Du Nord. Det er byens lokale sportsbar som er stappfull av fotballfans hele uka. Hører du godt etter aner du kanskje jubelbrølene fra publikum i stadion.

Fly med Norwegian til Paris

Montpellier

Place de la Comédie og statuen i MontpellierPlace de la Comédie er en populær turistattraksjon i Montpellier

Stade de la Mosson

Stade de la Mosson er hjemmebanen til Montpellier HSC. Opprinnelig var dette et stadion for 16 000 tilskuere, men det ble bygget om før FIFA fotball-VM i 1998 for å overholde FIFA-kravet om minst 30 000 sitteplasser.

Takket være den unike tre-lags strukturen på stadionet har det nå en publikumskapasitet på inntil 35 000 tilskuere.

Trikkeholdeplass: Mosson

Sightseeing

Rosa bannere og en rosa paraply henger fra en smal gate i Montpellier.
Nyt solskinnet eller bare ta en spasertur i de nydelige, svingete gatene i Montpellier

Middelhavsbyen Montpellier er en av de mest solrike byene i Frankrike. Byen har rundt 300 dager med sol i året, men det er ikke den eneste grunnen til å reise hit. Museet, Musée Fabre, nasjonalmonumentet Gothic Cathédrale de Saint-Pierre, og Place de la Comédie med fontenen Trois Grâces er alle populære severdigheter å besøke.

Segway er en praktisk måte å besøke severdighetene på. Opplev disse populære attraksjonene på denne to-timers lange omvisningen av den nye og gamle delen av byen på segway.

Steder å spise

Le Petit Jardin er stedet å besøke for et avslappet måltid etter strabasene med fotballkampene. Restauranten har en omfattende, sesongbasert meny med noe for enhver smak og ligger i en rolig gate i nærheten av Saint-Pierre katedralen. Den har også en romantisk terrasse å nyte måltidet på.

Hvor kan jeg se fotballkampene?

Er du i området, men fikk ikke tak i billetter? Se kampen med en Guinness på den irske puben, Korner Pub. Det er virkelig en opplevelse.

Fly med Norwegian til Montpellier

Grenoble

En elv i Grenoble med røde blomster i forgrunnen og fjeller i bakgrunnen
Grenoble er et flott sted å reise til, enten du skal til Frankrike på VM eller ikke

Stade des Alpes

Stade des Alpes i Grenoble, hjemmebanen til Grenoble Foot 38, er kjent for sine utpregede, gjennomsiktige glasstak. De franske arkitektene Chaix og Morel gav et lite nikk til miljøbevegelsen ved å utruste taket med solcellepaneler som dekker 20 prosent av strømbehovet til stadionet.

Stadionet er også vertskap for hjemmekampene til den utrolig populære rugbyklubben FC Grenoble.

Trikkeholdeplass: Verdun Prefecture

Sightseeing

Grenoble, eller ‘Alpenes hovedstad’ som byen kalles i Frankrike, har billedskjønne omgivelser. Byen er kanskje best kjent som et vintersportsted, men her er det mye mer å gjøre enn å stå på ski. Andre høydepunkter inkluderer Musée de Grenoble og den historiske festningen La Bastille som ligger ved enden av Chartreuse-fjellkjeden.

Liker du høyder? Fra sentrum av byen kan du ta gondolbane for å komme til festningen.

Steder å spise

Foran Auberge Napoleon restaurant i Grenoble
Stikk innom for et måltid som Napoleon gjorde en gang i tiden. Photo: Milky – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Den 7. mars 1815 la Napoleon ruten gjennom Grenoble. Stedet han spiste på er nå kjent som restauranten Auberge Napoleon. Hvis det var godt nok for Napoleon, er det godt nok for et måltid etter fotballkampen. Det er viktig å spare plass til dessert, en delikat peanøtt-mousse i kjeks med aprikos-sorbet bør man ikke gå glipp av her. 

Hvor kan jeg se fotballkampene?

Du kan se alle kampene live i FIFA Women’s World Cup Village ved Anneau de Vitesse, Parc Paul Mistral. 

Fly med Norwegian til Grenoble

Nice

Utsikt over havet, stranden og husen fra åssiden i NiceSe kampen og ta turen til stranden etterpå i Nice

Stade de Nice

Stade de Nice, også kjent som Allianz Riviera, ligger i bydelen Saint-Isidore. Dette er hjemmebanen til OGC Nice, som flyttet fra sitt gamle stadion, Stade du Ray, i 2013.

Stadionet bestod sin første, store prøve som arena for flere kamper under EURO 2016.

Togstasjon: Saint-Isidore 

Sightseeing

Båter i havnen i NiceNice har noe for alle og er en ettertraktet by om sommeren

Nice er den største byen på den franske riviera, full av fargerike bygninger og en fornøyelse å reise til, spesielt om sommeren. Det er også en flott destinasjon for en helgetur med jentene.

Pass på at du tar deg en spasertur langs den naturskjønne Promenade des Anglais og opp i høyden til Colline du Château for å beundre den slående vakre utsikten over Middelhavet.

Hvorfor ikke ta en dagstur til Monaco for å se hvordan de lever der?

Steder å spise

En Tarte Tatin sett ovenfra
Ikke gå glipp av en Tarte Tatin (eller to) under måltidene i Nice

Chez Acchiardo er et egnet spisested for et måltid før eller etter kampen, spesielt hvis dere er en gruppe. Restauranten har en avslappet atmosfære og en deilig Tarte Tatin.

Hvor kan jeg se fotballkampene?

Hvis du ønsker et livlig sted å heie på laget ditt, er det ingenting som slår Ma Nolans Irish pub Vieux Nice. Den tiltrekker seg hardbarkede fotballfans, så gjør deg klar til en livlig kveld. 

Fly med Norwegian til Nice

Lyon

Parc Olympique Lyonnais

Utsikt fra Parc Olympique Lyonnais stadion fra en hjørnevinkel
Fotballaget på stadion Olympique Lyonnais vil være vertskap for finalekampen i FIFA fotball-VM for kvinner i 2019. Bilde: Zakarie Faibis – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Som vertskap for semifinalekampene 2. – 3. juli, og finalen 7. juli, er Stade de Lyon stedet for høydepunktene i turneringen. Det er hjemmebanen til Olympique Lyonnais, et av de beste kvinnelige fotballagene i Frankrike.

Hvis du ønsker å få et glimt av finalen, kan du reise hit med Norwegian. Fly til Grenoble og lei en bil, turen tar en drøy time. Du kan også ta toget.

Trikkeholdeplass: Décines Grand Large 

Sightseeing

Utsikt over Lyon fra åssiden
Ta turen til Lyon for finalekampen i fotball-VM og nyt alt denne nydelige byen har å tilby

Lyon har mye å skryte av. Byen har virkelig fortjent en plass på UNESCOs verdensarvliste med fascinerende, eldgamle ruiner, middelalderbygninger, og nydelige hus fra renessansen.

Lyon er også kjent som den kulinariske hovedstaden i Frankrike og med god grunn. Byen har den tetteste konsentrasjonen av restauranter per innbygger i Europa. Hvis lokalbefolkningen ikke spiser, snakker de i det minste om mat. Det er derfor kjøkkenet er en av de beste måtene å utforske byen på, gjerne på en matomvisning av Lyon.

Steder å spise

En tallerken med linsesalaten Croix-Rousse på Café des Federations
Nyt en Croix-Rousse ved Café des Federations. Bilde: Amanderson – Flickr / CC BY 2.0

En såkalt bouchon er nesten obligatorisk i Lyon. Disse små, unike restaurantene serverer lokale delikatesser. Pass på at du får sjansen til å ta en matbit før kampen. Vi anbefaler Café des Federations. Bestill caviar de la Croix-Rousse (linsesalat) etterfulgt av svinegryte, som vil gi deg et smil om munnen.

Hvor kan jeg se fotballkampene?

Lag som spiller Fotdisko
Har du sett en kamp i fotdisko før? Bilde: Alexandre Prevot – Flickr / CC BY-SA 2.0

Får du ikke nok av verdensmesterskapet kan du besøke FIFA Village ved Place Bellecour i perioden 26. juni – 7. juli. Her skjer det mye: du kan delta i turneringer på en futsal-bane, spille oppblåsbar fot-pilkasting og fot-bowling. Her finner man også utstillinger og foredrag om kvinners rolle i samfunnet og innen idrett.

Ikke å glipp av Ballets de Lorrains forestilling av ‘Discofoot’, en unik ‘dansekamp’. Her har du en forsmak.

Norwegian Reward

Det er masse å se og ting å gjøre i vertskapsbyene for FIFA fotball-VM for kvinner 2019. Få mest mulig ut av det med Norwegian Reward. Du tjener CashPoints hver eneste gang du bestiller bil, hotell eller aktiviteter gjennom partnerne våre som kan brukes på framtidige reiser med Norwegian. Nyt fotballkampene!

Share
Neste

Madrid: Topp 6 ting å gjøre utenfor turistfellene