0
Neste

Linser på flyreisen - slik blir reisen mer behagelig

Blog Eventyrlige Game of Thrones innspillingssteder du kan besøke med Norwegian
Jon Snow and Daenerys Targaryen stand on a grassy cliff
Dato: 8 mai 2019

Eventyrlige Game of Thrones innspillingssteder du kan besøke med Norwegian

Share

Game of Thrones har rullet over skjermene våre for aller siste gang. Med gripende historier og sjokkerende dødsfall har TV-serien fått millioner av seere til å ville ha mer, sesong etter sesong.

*ADVARSEL: SPOILERE!*

Det er vanskelig å forestille seg et liv uten Daenerys Targaryen og gjengen. Men fortvil ikke! Du kan fortsette og oppleve magien ved å besøke filmstedene der handlingen fant sted. Vil du se den virkelige byen som ble brukt som King’s Landing? Selve Water Gardens i Dorne? Ravinen der Brienne av Tarth kjempet mot The Hound? Du kan besøke alle sammen med Norwegian. 

Luftfoto av Dubrovnik

Byen Dubrovnik i Kroatia, filmstedet for mye Game of Thrones-dramatikk

Vi tar deg til de mest spektakulære av Game of Thrones innspillingssteder i destinasjonsguiden vår for The Seven Kingdoms.

Nord-Irland

Med dramatisk landskap og naturlig skjønnhet var Nord-Irland et viktig filmsted for mye av Game of Thrones-handlingen basert i Westeros og Essos. Cirka 80 prosent av serien ble filmet i Belfast Titanic Studios eller på filmstedene i regionen. Høydepunkter inkluderer:

Dark Hedges

Krokete trær på hver side av landevei kjent som Dark Hedges i Game of Thrones-serien

Den skumle Dark Hedges-tunnelen nær Armoy, County Antrim.

En av de mest populære filmlokasjonene som GoT-fans kan besøke er Dark Hedges, en rad med bøketrær som danner en skummel tunnel i Antrim. Severdigheten ser ut som noe fra Brødrene Grimms eventyr og hadde en fremtredende plass som Kingsroad i andre sesong, da Arya Stark rømte fra King’s Landing forkledd som en gutt. 

Castle Ward

Bygninger og vei i Castle Ward

Besøk Winterfells første hjem, Castle Ward. Foto: Ardfern – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Husker du da Robert Baratheon gikk for å snakke med sin gamle kompis Ned Stark for å be ham om å være Kongens hånd? Kanskje du ikke kjenner det igjen fra bildet, men Castle Ward i County Down ble brukt som Winterfell Castle, hjemmet til Stark-familien. Slottet ga oss det vakre bakteppet for det som egentlig var begynnelsen på slutten for stakkars gamle Ned.

Blant lyngheiene, skogene og strendene er det mer enn nok å oppdage av The Seven Kingdoms på Nord-Irlands cirka 25 Game of Thrones-filmsteder.

Dunluce Castle ble brukt som Castle Greyjoy. Foto: Alex Ranaldi – Flickr / CC BY-SA 2.0

Du kan fly til Dublin, leie en bil og dra på biltur for å krysse av så mange innspillingssteder på listen som mulig, for eksempel Dunluce Castle i County Antrim (også kjent som Castle Greyjoy) og Downhill Beach i County Londonderry, stedet der ‘de syv’ ble brent.

Hvis du foretrekker at noen andre kjører, hvorfor ikke bestille en tur? Denne Game of Thrones-dagsturen vil ta deg med fra Dublin til Dark Hedges, Ballintoy Harbour, et annet populært GoT-landemerke, og til spektakulære Giant’s Causeway (en uforglemmelig del av enhver tur til Emerald Isle).

Husk at du tjener CashPoints på leiebil hvis du bestiller leiebilen din gjennom Norwegian Reward.

Island

Fjellet Kirkjufell på Island med isete fossefall i forgrunnen

Kirkjufell-fjellet på Snæfellsnes-halvøya er kun én av Islands mange bakgrunner for Game of Thrones-scener.

Da Game of Thrones-produsentene begynte å lete etter et filmsted for å skildre de brutale forholdene i livet nord for muren, fant de ut at Island var et opplagt valg. Det vinterlige landskapet passet perfekt for Wildlings, White Walkers og kråker.

Helt siden de første glimtene av Islands spektakulære landskap ble vist i andre sesong av serien, har landet sett en stor økning i GoT-turisme. Flere og flere fans reiser nordover for å sjekke ut de mange spektakulære filmstedene.

Besøk Islands Grjótagjá-hule og gjenskap Jon Snow og Ygrittes romantiske øyeblikk. Foto: Ron Kroetz – Flickr / CC BY-ND 2.0

Et slikt sted er Grjótagjá-hulen, det perfekte stedet der Jon Snow og Ygritte kunne nyte et romantisk øyeblikk sammen i vannet og love hverandre lojalitet, selv om Snow senere brøt det løftet. Hvil i fred, Ygritte.

Andre islandske GoT-landemerker omfatter Almannagjá-kløften, også kjent som passasjen til The Bloody Gate i Eyrie, Dimmuborgir-lavafeltene, hvor Mance Rayder slo leir i sesong tre, Myvatn-sjøen, hvor The Night’s Watchmen ble angrepet av White Walkers, og Þingvellir-nasjonalpark, som var filmstedet for et utall scener.

Ta en tur til Þingvellir nasjonalpark på Island for å få et glimt av «Beyond the Wall».

For å komme deg dit, flyr du til Reykjavik. Hvis du reiser til Island om sommeren, anbefaler vi å leie en bil for å kunne utforske de mange Game of Thrones-filmstedene på egenhånd. Husk å ta deg tid til å oppleve de andre spektakulære attraksjonene som ‘landet av is og ild’ har å tilby.

Hvis du reiser til Island om vinteren, er det bedre å la ekspertene kjøre, ettersom veiene kan være farlige på grunn av sterk vind og dårlig sikt. Island tilbyr flere guidede GoT-turer.

Selv om du ikke er Game of Thrones-fan, så bør Island være på reiselisten din. Dette landet, med sine dampende vulkaner, kolossale fjorder, boblende varme kilder og kullsvarte strender har mye å tilby, året rundt.

Kroatia

Dubrovnik er en av de viktigste filmstedene for mange sentrale scener basert i King’s Landing.

Man trenger en spesiell by for å skildre hovedstaden i The Seven Kingdoms, og det finnes få steder som passer bedre enn den vakre byen Dubrovnik. Innenfor bymurene blant terracotta-takene fant mye GoT-dramatikk sted, fra forræderi og halshugging til den offentlige ydmykelsen av Cersei ledet av The High Sparrow.

Jesuittrappen i Dubrovnik ses ganske ofte i serien. Her er Cersei Lannister på vei til faren sin, Tywin Lannister. © Macall B Polay, HBO Nordic

Heldigvis er det ikke så dramatisk her i virkeligheten. Dubrovnik står på UNESCOs verdensarvliste og er full av elegante kirker, palasser og festninger (for eksempel Minceta-tårnet, som ble brukt som House of the Undying, der Daenerys kjempet for å få tilbake dragene sine).

Minceta-tårnet, også kjent som House of the Undying. Foto: Kigsz – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Det finnes flere Game of Thrones innspillingssteder spredt over hele Kroatia. Split (Meereen) og Šibenik (Braavos) er begge verdt et besøk og sistnevnte er kun en kort kjøretur unna Split. Mens du er i Split kan du ta en Game of Thrones-tur, som tar deg til mange filmlokasjoner, inkludert kjellerne i Diocletian’s Palace, der Daenerys holdt dragene sine i sesong fem.

Kroatia er en av våre anbefalte destinasjoner for sommeren 2019. Planlegg et lengre opphold i landet og utforsk så mye du vil!

Malta

Maltas Mdina ble brukt som det originale filmstedet for King’s Landing.

Visste du at det originale filmstedet for King’s Landing var den eldgamle byen Mdina på Malta? Øyas fort ble brukt som The Red Keep. Mdina Gate er den gamle byens hovedinngang der Cat og Ned sa farvel for siste gang. Sukk. 

Den naturlige buen kjent som Azurvinduet på Maltas naboøy Gozo var filmstedet for Khal Drogo og Daenerys Targaryens bryllup. Dessverre ble buen ødelagt i 2017 etter kraftige stormer.

Mens du er på Malta kan du besøke de forhistoriske templene, vandre rundt de honningfargede gatene i Valetta og ta en dukkert i den fantastiske blå lagunen i Comino. Den beste måten å reise rundt er med bil. Du tjener 10 % CashPoints hvis du leier bil gjennom AVIS. 

Marokko

Marokkos Aït Benhaddou har blitt brukt i mange Hollywoodfilmer så vel som Game of Thrones.

En liten middelalderby i sørvestlige Marokko er en av de mest ikoniske severdighetene i verden. Men de fleste vet ikke hva den heter.

UNESCO-vernede Aït Benhaddou har blitt brukt i mange Hollywoodfilmer, som de klassiske actionfilmene The Mummy (1999) og Gladiator (2000). Byen ble også brukt som slavebyen Yunkai i Game of Thrones, hvor Daenerys Targaryen frigjorde slavene.

Kjenner du igjen byen Yunkai? Foto: Abdel Charaf – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Det er vanskelig å tro at denne byen, som ble laget av leire, har eksistert i århundrer. Byen er et fantastisk syn!

Bestill flyreisen din til Marrakech eller Agadir og kjør til denne pittoreske byen, eller ta en guidet dagstur fra Marrakech.

Skottland

Skottlands berømte Doune Castle fra Winterfell-festscenen. Foto: Andrew Shiva – Wikipedia / CC BY-SA 4.0

Doune Castle nær Stirling er et kjent sted for innspillinger og har blitt brukt i Monty Python & The Holy Grail og dramaserien Outlander. Men GoT-fansen vil kjenne igjen filmlokasjonen fra langt tilbake i pilotepisoden, der King Robert Baratheon og følget hans ankommer festningen for en overdådig bankett på Winterfell.

For å kunne se alt dette med egne øyne, kan du fly til Edinburgh med Norwegian og bestille plass på denne 9-timers Castles & Lochs-turen. Du kan besøke Doune Castle og andre historiske slott og innsjøer i naturskjønne Western Highlands.

Spania

Med sine utførlige mauriske palasser, eventyrhager og store middelalderslott var de spanske byene Girona, Sevilla og Osuna (og landskapet mellom byene) ideelle innspillingssteder for Game of Thrones.

Høydepunktene:

Bardenas Reales

Besøk hjemmet til hestekrigerne i Bardenas Reales. Foto: Flipao – Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Fly til Bilbao eller Barcelona og lei en bil for å besøke Navarra, der du kan sørge over Khal Drogo i Bardenas Reales nasjonalpark. Denne fascinerende semi-ørkenregionen har et måneaktig landskap og ble brukt til å filme deler av Dothraki-havet (hjemmet til Khalasar-hestekrigerne).

Emilia Clarke spiller en desperat Daenerys i Dothraki-hjemlandet, også kjent som Bardenas Reales-naturpark i Spania. © Paul Schiraldi, HBO Nordic.

Den 42.000 hektar store parken er kjent som Spanias ‘badlands’ og er laget av leire, kritt og sandstein som har blitt formet av århundrer med vann og vind. Som en av de få ørkenene i Europa, er Bardenas Reales verdt et besøk. 

Gaztelugatxe-øya utenfor den spanske kysten

Gaztelugatxe-øya er Daenerys’ hjem, Dragonstone.

Hvis du velger å fly til Bilbao, husk å planlegge nok tid for en tur til Gaztelugatxe-øya like ved Biscayabukten, hvor du finner Dragonstone – hjemmet til Daenerys Targaryens forfedre.

Sevilla

Sevillas 700 år gamle palass som Water Gardens i Dorne. Foto: Gary Campbell-Hall – Flickr / CC BY 2.0

I hjertet av Sevilla ligger Real Alcázar, som er et UNESCO-verdensarvsted og favorittsted for GoT-fans. Det vakre 700 år gamle andalusiske palasset ble brukt som Water Gardens i Dorne, hjemmet til House Martell fra Sunspear i sesong 5.

Ser Bronn infiltrerer Water Gardens i Dorne i sesong fem, som ble filmet på Real Alcázar i Sevilla. © HBO Nordic.

Med over tusen års historie som går tilbake til mauriske tider, har dette utsmykkede palasset blitt berømt som den eldste kongelige residensen som fortsatt er i bruk i Europa.

Norwegian flyr til ulike flyplasser i Spania, og fra Málaga kan du reise rundt i Sør-Spania med bil og besøke Real Alcázar i Sevilla, samt den romerske broen Córdoba, som ble brukt som den lange broen i Volantis, og Almería, der du finner deler av Dothraki-havet og Meereen.

Besøk Puente Romano-broen i Córdoba, også kjent som Long Bridge of Volantis Foto: Jorge Garcia, Vila Seca (Tarragona), Spania – Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Fly med Norwegian, tjen CashPoints

Hvis du ikke har gjort det allerede, kan du melde deg inn i Norwegian Reward. Hver gang du bestiller en flybillett til en av The Seven Kingdoms med Norwegian, eller bestiller hotell, vil du tjene CashPoints. Disse kan senere brukes til fremtidige flyreiser. 

Skynd deg og bestill nå – Winter is Coming!

Share
Neste

Linser på flyreisen - slik blir reisen mer behagelig