0
Neste

Tipsing i Hellas - hvor mye bør du gi?

Blog 8 glimrende, glutenfrie spisesteder i London
Dato: 29 juli 2020

8 glimrende, glutenfrie spisesteder i London

Share

Ser du etter noe glutenfritt å spise i den britiske hovedstaden? Du kommer ikke til å være sulten lenge. Fortere enn du kan si «glutenfritt» finner du flere glimrende restauranter i denne fantastiske byen.

Her de beste glutenfrie restauranter i London, disse er svært gode valg, enten du leter etter pizza, pasta eller bakervarer.

Reward-tips: Fly til London med Norwegian og tjen CashPoints som du kan bruke på den neste flyreisen din. I tillegg kan du tjene flere CashPoints når du bestiller omvisninger og aktiviteter i London via GetYourGuide.

Obs: På grunn av koronapandemien, kan åpningstider og tilgjengeligheten til aktiviteter, hoteller og spisesteder være påvirket. Husk å sjekke gjeldende reiseråd før du reiser.

1. Fortnum & Mason: Best på «afternoon tea»

Et bord på Fortnum & Mason med fiolette blomster, en lampe og et fat med flere etasjer til «afternoon tea»
Opplev utsøkt service, stil og smak når du velger en ekte britisk «afternoon tea». Foto © Fortnum & Mason

Du kan ikke forlate London uten å ha opplevd «afternoon tea» eller besøkt den berømte Fortnum & Mason. Her kan du kombinere de to når du bestiller en herlig glutenfri «afternoon tea» i Diamond Jubilee Tea Salon. Denne salongen ble åpnet av dronning Elizabeth i 2012, og maten er da også omtrent for kongelig å regne.

La smaksløkene få oppleve det ypperste av sandwicher belagt med karse og majones med biter av egg fra rasehøns, etterfulgt av en nydelig pasjonsfrukt- og avokadomousse. Det høres kanskje ut som en merkelig blanding, men smaken er utrolig og noe du bør få med deg.

Du får ikke en bedre glutenfri «afternoon tea» i London enn denne.

Tips: Hvis du får lyst på flere hyggemåltider etter besøket på Fortnum & Mason, kan du lese artikkelen vår om de beste stedene du kan bestille «afternoon tea» på i London for litt inspirasjon.

5. etasje, Fortnum & Mason, 181 Piccadilly, St. James’s

€€€€

2. Indigo: Best på gourmetmåltider

En kokk på kjøkkenet til Indigo at One Aldwych Restaurant, som serverer en tallerken med fisk og grønnsaker
Smak på tradisjonelle britiske ingredienser med en moderne vri. Foto © Indigo at One Aldwych Restaurant

Ser du etter et cøliakivennlig, luksuriøst spisested med naturlige ingredienser? Da er Indigo at One Aldwych Hotel løsningen.

Denne trendy, glutenfrie London-restauranten serverer retter som økologisk lammemørbrad og piggvar fra Cornwall i en kremet skalldyrsaus. Løper tennene i vann ennå? De bør de!

Artig å vite: Indigo gikk over til å servere retter uten gluten og meieriprodukter flere måneder før de fortalte om det offentlig, og ingen hadde merket noen forskjell. Med andre ord kan glutenfritt smake like godt som mat full av gluten!

1 Aldwych, London

€€€

3. Pearl & Groove: Best på kaker

En gaffel i et stykke Pearl & Groove-sjokoladekake med hvit glasur
Prøv noen av kakene de tilbyr uten gluten, sukker og meieriprodukter på Pearl & Groove. Foto © Pearl& Groove

Det glutenfrie utvalget på Pearl & Groove tar kaka. Har du cøliaki og er glad i søtt, kan dette bli ditt nye favorittsted. Her får du lekre fristelser uten gluten, sukker og meieriprodukter.

Hemmeligheten bak de nydelige delikatessene er at de bruker malte mandler i stedet for mel.

Enten du har lyst på brownie, terte eller ostekake, så kan dette glutenfrie bakeriet i Londons trendy bydel Notting Hill by på noe som faller i smak.

341 Portobello Rd

€€€€

4. Niche: Best på kosemat

Grønnsaksgnocchi og to glass vin på restauranten Niche i London
Nyt kosemat uten gluten. Foto © Niche

Bare et steinkast unna Sadler’s Wells finner du denne restauranten i ekte bistrostil. Her kan du velge og vrake blant alt på menyen, ettersom den er 100 % glutenfri.

Ser du etter en glutenfri restaurant i London sentrum som serverer kosemat, er dette stedet for deg. Om du velger pølser og potetmos, skogsopp-gnocchi eller ostedonuts – du trenger ikke bekymre deg for ingrediensene på Niche.

Tips: Hvis du har billett til et arrangement på den berømte scenen vegg i vegg, anbefales menyen de tilbyr før forestillingen.

197–199 Rosebery Avenue

€€€€

5. Leggero: Best på glutenfrie italienske retter

To stykker salt focaccia fra restauranten Leggero
Restauranten Leggero er et godt valg når du hungrer etter noe italiensk og glutenfritt. Foto hentet fra TripAdvisor.

Er du glad i italiensk mat full av karbohydrater, har du truffet blinken her. Alle de hveteholdige rettene du vanligvis må holde deg unna, som focaccia og tiramisu, kan du trygt velge fra menyen på Leggero. Stedet har dessuten gode alternativer for veganere, vegetarianere og allergikere, så hit kan du ta med deg hele vennegjengen.

Tips: Leggeros rosa ravioli med gorgonzola og bladbete har ikke bare en fantastisk smak, men er også den nydeligste pastaen vi noen gang har sett!

Kun online bestillinger

€€€€

6. Honest Burgers: Best for burgere (tydeligvis)

Burger og rosmarinsaltede pommes frites.
Prov en glutenfrie burger og rosmarinsaltede pommes frites. Foto © Honest Burgers

Om du er på utkikk etter fantastiske burgere – uansett om det måtte være kjøtt-, kylling eller plantebaserte – er Honest Burgers med sine mange spisesteder i London et foretrukket alternativ.

I tillegg tilbys det her også herlig tilbehør som blant annet glutenfrie løkringer, glutenfrie buffalo wings og rosmarinsaltede pommes frites.

Om du ikke får nok av den deilige maten når du besøker dem, kan du kjøpe en «Honest Burger at Home Kit» som inneholder alle ingredienser som trengs for å lage din helt egen Honest Burger hjemme.

Flere steder over hele London

€€€

7. Station 26: Best på brunsj

En rett bestående av grillstekte grønnsaker på ristet brød og tomatbønner på Station 26
Hygg deg med glutenfri mat som er tilberedt med kjærlighet. Foto © Station 26

Denne perlen midt i Brixton Village Market er stedet når du vil spise glutenfri brunsj i London.

Spesialiteten deres, kalt Station 26 Brekkie, er en smakseksplosjon. Se for deg bønner i tomatsaus med rød paprika samt egg, chorizo og ristet ciabatta.

Uansett hva du bestiller, er det næringsrikt og smaker godt. Du kommer til å gå herfra mett og fornøyd!

Coldharbour Lane, Unit 26 Brixton Village Market

€€€€

8. Olley’s Fish Experience: Best til fish and chips

En tallerken med frityrstekt fisk og pommes frites på Olley's Fish Experience
Prøv denne britiske klassikeren i en glutenfri utgave. Foto © Olley’s Fish Experience

Tåler du ikke gluten, men har veldig lyst på klassisk fish and chips til middag? Ingen fare! Legg turen innom den prisbelønte Olley’s Fish Experience i Herne Hill i Sør-London for en glutenfri variant.

Fisken de serverer er perfekt. Frityrdeigen gjør den både lett og sprø, og porsjonene er store.

Og blir du tørst, kan du ta deg en glutenfri øl. Nam!

65–69 Norwood Road, Herne Hill

€€€

Det finnes mange glutenfrie restauranter i London

Glutenfri hamburge på Station 26, en av de beste glutenfrie restauranter i London
Det finnes så mange spisesteder som serverer glutenfri mat i London, at det nesten blir vanskelig å velge. Foto © Station 26

Her har du fått bare et lite knippe av glutenfrie restauranter i London. Hvert spisested har erfarne medarbeidere som ikke får deg til å føle deg som en vanskelig kunde og som unngår sammensetninger du kan reagere på. Endelig kan du gå ut og spise uten å analysere menyen først!

Norwegian Reward

Sørg for at du melder deg inn i Norwegian Reward før du bestiller en tur til London. Medlemmer tjener CashPoints på fly, hotell og aktiviteter i byen, og disse kan du bruke til å få rabatt neste gang du flyr med Norwegian.

Bestill fly til London

Share
Neste

Tipsing i Hellas - hvor mye bør du gi?