0
Neste

Hele familien sparer CashPoints til USA-tur i felles sparebøsse

Blog Smud shopping i Stockholm
Stockholm skyline
Dato: 13 april 2018

Smud shopping i Stockholm

Share

Det er umulig å ikke forelske seg i shopping i den svenske hovedstaden. Fra små nisjebutikker til elegante varehus, Stockholm er et av de beste stedene i verden, hvis du skal handle varer av høy kvalitet og god design.

Til tross for at byen er relativt liten, har Stockholm mye å by på. Og hvis du planlegger en tur til Stockholm, bør du passe på å få tid til å gå i butikkene som gjør denne hovedstaden så trendy. Her er vår guide til gode shoppingmuligheter og hyggelige handlegater i Stockholm.

1. NK

Reis en langhelg til Stockholm, gjør shopping på NK

NK er et av de eldste og mest eksklusive varemagasinene i byen, et skikkelig mekka for shopping og inspirasjon. Foto: Ben Sutherland / CC BY 2.0

Nordiska Kompaniet anses for å være en av Europas ledende varemagasiner, og selger alt fra mat og mote, til leker, møbler og interiør. Her finner du alle de kjente og kjære klassikerne, pluss mye nytt og annet. Om du er over gjennomsnittet interessert i design og interiør bør du spesielt få med deg et besøk her.

Varemagasinet åpnet dørene allerede i 1902, og er dermed et av de eldste – og mest eksklusive – varemagasinene i byen. Her finner du merker som Acne, Hope og Filippa K – blant mange andre.

Her finner du den: Hamngatan 18-20

2. Plan Ett

I denne lekre butikken finner du Skandinaviske bestselgere som Bruno Mathsson, Jonas Bohlin og HAY, i tillegg til internasjonale merker som Designers Guild og Moooi. Ikke gå glipp av lekeavdelingen.

Her finner du den: 32 Birger Jarlsgatan

3. Nathalie Schuterman

Finn eksklusive designerklær hos Nathalie Schuterman i Stockholm

Hos Nathalie Schuterman finner du flotte designerklær til en eksklusiv pris. Foto: I99pema CC BY-SA 4.0Wikimedia Commons

Midt på lekre og dyre Birger Jarlsgatan finner du butikken Nathalie Schuterman, hvor du kan kjøpe med deg eksklusive designerklær fra Balenciaga, Tom Ford, Fendi, Chloé, Missoni og mange andre.

Her finner du den: 5 Birger Jarlsgatan

4. Svenskt Tenn

Den svenske interiørbutikken Svenskt Tenn for shopping i Stockholm

‘Capri’ utstilling av Lars Nilsson hos Svenskt Tenn. Foto av Svenskt Tenn

Den elegante butikken Svenskt Tenn er en herlig miks av farger og mønstre. Navnet stammer fra den gang det utelukkende ble solgt tinngjenstander her. Tekstiler og tapeter i geometriske mønstre kom på dagsorden da den østerrikske arkitekten Josef Frank dukket opp på 30-tallet.

Svenskt Tenn er uten tvil et av Sveriges mest innflytelsesrike designkonsepter, og slipper stadig mønstre og trykk fra sitt enorme arkiv.

Her finner du den: Strandvägen 5

5. Livly

Om du har barn selv – eller bare skal kjøpe med deg bygaver til nieser, nevøer eller gudbarn, så bør du ta turen innom fantastiske Livly. Her finner du de lekreste klær til babyen og barna – og det bør nevnes at mangt et kjendisbarn, som Sarah Jessica Parkers tvillingdøtre, ofte fotograferes i sukkersøte klær fra nettopp Livly.

Her finner du den: Birger Jarsgatan 9

6. Granit

Granit er en hyggelig interiørbutikk i Stockholm for en rå interiørstil

Granit er et mekka for deg som liker både den rå og røffe industristilen, og for deg som liker orden på sakene. Foto: Bex Walton / CC BY 2.0

Vi har den i Oslo også, men Granit er likevel verdt et besøk når du er i Stockholm. Butikken er et mekka for deg som liker både den rå og røffe industristilen, men også for deg som bare vil ha orden i sakene og er på jakt etter bokser, esker, beholdere, kontorrekvisita og andre smarte og kule ting. Hos Granit for du også tak i reisevesker, toalettmapper, krydder, oljer og te. Det er vanskelig å gå tomhendt herfra.

Her finner du den: Kungsgatan 42

7. Bruno Götgatsbacken

Lekre moteklær fra American Apparel, Filippa K, Samsö & Samsö og Hope.

Her finner du den: Götgatan 36

8. Acne

Besøk Acne brandstore i Stockholm

Acne er en stilren merkevare og kjent for sine flotte butikker. Denne flaggskip-butikken er verdt å besøke.

Igjen et merke som du finner i andre byer, men flaggskip-butikken er likevel verdt et besøk – og bør være et must for alle moteløver på shopping i Stockholm.

Her finner du den: Norrmalmstorg 2

9. Beyond Retro

Beyond Retro er kjent som Stockholm beste vintage-butikk og er must for deg som elsker å gå på skattejakt etter lekre vintage-plagg.

Her finner du den: Drottninggatan 77

Reward tips: Tjen CashPoints på varekjøp

Og er du først på en real shoppingtur, hvorfor ikke sørge for at du tjener CashPoints? Med Norwegian-kortet tjener du CashPoints når du handler. I tillegg til denne fordelen er Norwegian-kortet et perfekt kort å ha med på reise. Alle varekjøp med kortet er gebyrfrie, og reiser du i utlandet tar ikke Norwegian-kortet ekstra gebyrer om du tar ut kontanter i minibank. Eks. ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Bestill pakkereise til Stockholm

Share
Neste

Hele familien sparer CashPoints til USA-tur i felles sparebøsse