0
Neste

Bo kongelig på slottshotell

Blog 10 ting å gjøre på familieferie på Gran Canaria
Dato: 15 juli 2020

10 ting å gjøre på familieferie på Gran Canaria

Share

Gran Canaria er nordmenns favorittøy. Øya er så populær at den har fått sitt eget kallenavn, «Granka».

Gran Canaria er spesielt godt egnet for opphold med barn, og har barnevennlige hoteller og mange attraksjoner som retter seg mot å glede de små. De fleste barnefamilier reiser til sørsiden av øya, hvor du finner barnevennlige strender og behagelige temperaturer året rundt.

Fly med barn? Slik går flyturen som en lek.

Her har du noen gode forslag på hva familien din kan oppleve på Gran Canaria.

Obs: På grunn av koronapandemien, kan åpningstider og tilgjengeligheten til aktiviteter, hoteller og spisesteder være påvirket. Husk å sjekke gjeldende reiseråd før du reiser.

1. Badeland

Rutsjebane i Maspalomas
Man er nesten forpliktet til å ta med barna på badeland i Syden. Foto: © Aqualand Maspalomas

Hva ellers skal man gjøre? Dette er nesten obligatorisk. Gran Canaria, barn og ferie betyr lek og moro i vannet, og hva er da bedre enn et badeland?

På Gran Canaria er de to beste badelandene Aqualand Maspalomas og Lago Taurito vannpark. Sistnevnte ligger i et større kompleks med hoteller, minigolf, strandlinje og spa-senter. Kanskje pappa eller besteforeldre kan passe barna en time eller to?

Ellers har både Aqualand Maspalomas og Lago Taurito alt man måtte ønske seg av et badeland. Fart, spenning og basseng for de minste. Husk solkrem og hodeplagg!

2. Fornøyelsespark

Holiday World Maspalomas, Gran Canaria
Skal du på fornøyelsespark, er det Holiday World Maspalomas som gjelder. Foto: © Holiday World Maspalomas

Holiday World Maspalomas er et forholdsvis lite og kompakt tivoli som har det man forventer fra et tivoli: pariserhjul, en liten og en stor berg-og-dalbane, radiobiler, gyngebåt, barnekarusell og mer.

I tilknytning til fornøyelsesparken finner du i også en bowlinghall.

Andre attraksjoner i dette senteret er fire ulike escape-room, hvor man må løse ulike oppgaver for å komme seg ut. Dette er en populær aktivitet blant de større barna og er også godt egnet for voksne. Om man ikke har gjort dette før, kan det være lurt å starte med rommet for nybegynnere, «Jorden rundt på 80 dager».

3. Hangar 37

Mennesker i militærutstyr
Fart og spenning med airsoft i Hangar 37. Foto: © Hangar 37

Her får du full kroppsaktivitet og intens spenning! Delta i krig med airsoft (en snillere variant av paintball) sammen med et lag, og legg deg i bakhold blant flyvrak, stridsvogn eller i skyttergraver. Her skal man altså løpe rundt i militærutstyr og skyte på «fienden».

Det er ingen aldersgrense på Hangar 37, men dette er nok ikke noe for de aller minste. De små barna kan få prøve seg på å skyte på blink.

4. Sioux City Park

Maskerte cowboyer til hest
Besøk den ville vesten i Sioux City Park. Foto: © Sigrid Saxevik

Ta en tur til den ville vesten i ørkenen på Gran Canaria! I denne westernbyen viser cowboyer og indianere sine kunstner med dansing, bankran, dueller, slåsskamper og mye mer. Dette er populært blant både små og store, og her har de i tillegg muligheten til prøve seg på hesteryggen.

5. Angry Birds Activity Park

Angry Birds aktivitetspark
La barna bli kjent med Angry Birds før dere besøker parken. Foto: © Angry Birds Activity Park

Last ned spillene og la barna spille på flyet på veien ned. Når tiden er inne, tar dere turen til denne parken! Dette er en temapark som har svært varierte attraksjoner, med sklier, trampoliner, laserlabyrint, 10D-kino, crazy-golf og mer. Ta med badetøy, her blir man fort våt!

6. Kamelridning på Gran Canaria

Jente på kamel på Gran Canaria
En kameltur i sanddynene er noe man husker resten av livet. Foto: © Sigrid Saxevik

Hva med å ta familien med på en ridetur på kamel i et ørkenlandskap? Dette er en fantastisk opplevelse for barna, og noe de trolig kommer til å huske resten av livet! Her kan du bestille en tur på kamelryggen blant sanddynene i Maspalomas.

7. Ubåttur

Gul undervannsbåt
Se på undervannslivet fra innsiden av en ubåt.

Inspirert av den gamle Beatles-låten kan du nå være med under havet i en gul ubåt. Opplev det utrolige undervannslivet ned mot 25 meters dybde fra denne ubåten. Dette er ikke et akvarium, dette er den vidunderlige naturen på sitt aller beste!

8. Shopping i Mogan Mall

Mennesker på strandpromenaden i Mogan
Nyt en avslappet atmosfære på din ferie. Foto: © Sigrid Saxevik

Har du tenåringer, eller trenger barna noe? Vil du unne deg noe fint fra denne ferien? Mogan Mall er et stort shoppingsenter med over 70 butikker som ligger på sørsiden av øya. Husk at Kanariøyene har et egne skatteregler, med en merverdiavgift på 6,5 %. I Norge er merverdiavgiften på 25 %, så her er det en del penger å spare!

Vær smart og betal med Bank Norwegian-kortet ditt, det er et sikkert og gebyrfritt betalingsmiddel i utlandet. Eks. ved utsatt betaling: eff 23,1 %, 15 000 o/12 mnd, kostnad 1 764. Totalt: 16 764.

Puerto de Mogan er ellers kjent for å være det aller mest idylliske stedet på hele Gran Canaria. Er du ikke i modus for å gå på kjøpesenter? Da kan du rusle rundt på strandpromenaden eller slappe av i skyggen på en av de mange restaurantene, mens de andre gjør unna shoppingen.

9. Storbytur til Las Palmas

Las Palmas, Gran Canaria
Las Palmas – et eldorado for sightseeing- og shopping-entusiaster

Las Palmas er en storby med ca. 400 000 innbyggere. Her kan man spasere, shoppe, spise, gå på museum, se på severdigheter og alt annet man ellers kan gjøre i en storby. En mulighet er å besøke Columbus-museet som ligger i vakre Vegueta – den eldste delen av byen hvor det er veldig fint å rusle rundt.

Det beste shoppingsenteret, 7-Palmas, finner du i utkanten av byen. Blant butikkene her finner du det luksuriøse varehuset El Corte Ingles, som du også finner i sentrum. I sentrum er det ellers handlegater og ikke minst Akvarium Poema del Mar, som ligger ved havna, ikke langt unna shoppingsenteret El Muelle.

En biltur til Las Palmas fra sørsiden av øya tar 30-45 minutter, mens buss tar omtrent de dobbelte.

10. Spis bananer

En klase med bananer
Bananene på Gran Canaria er kortreiste og er litt annerledes. Foto: Sebastian Fuss – Flickr / CC BY-SA 2.0

Når du er på Gran Canaria, spis bananer! Bananene herfra, «plátano canario», er en annen art enn de vi er vant til hjemme. Disse små bananene kan være spennende å prøve og er litt forskjellige fra de amerikanske bananene man får kjøpt i Norge. Hvem vet – kanskje du får en ny favoritt!

Ellers er Mojo Picon en saus laget av hvitløk, olivenolje, paprika, spisskummen, salt og eddik som man stadig vekk får servert på lokale restauranter. Liker du den, kan du kjøpe med deg et glass hjem.

Bestill ferien til Gran Canaria

Flyfoto av en strand på Gran Canaria
Gran Canaria er en helårsdestinasjon og har et mildt og solrikt klima året rundt.

Gran Canaria er ikke så stor, man kan komme seg stort sett overalt i løpet av en times tid i bil. Alle attraksjoner med unntak av Las Palmas ligger på sørsiden av øya, og er kun en kort biltur unna hverandre. Å leie bil kan du gjøre hos Avis, slik at du tjener CashPoints med Norwegian Reward.

Pakkereise kan du bestille gjennom Norwegian Holidays, som tilbyr håndplukkede hoteller til de laveste prisene. Norwegian har direkte avganger til Gran Canaria fra flere norske byer.

Bestill flybillett til Gran Canaria

Bestill pakkereise til Gran Canaria

Share
Neste

Bo kongelig på slottshotell