0
Neste

Tipsing i Tyskland - hvor mye skal du gi?

Blog 10 av verdens mest hjemsøkte hotell
Dato: 16 oktober 2020

10 av verdens mest hjemsøkte hotell

Share

Det er enkelte ting du tar for gitt når du sjekker inn på et hotell, slik som en komfortabel seng, en varm dusj og en god frokost, men noen steder får du litt mer enn forventet …

Det finnes skumle historier fra hjemsøkte hotell over hele verden, det kan være alt fra gjenferd og hylende ånder, til objekter som beveger seg av seg selv, og kalde gufs om natten. Om du liker at det går kaldt nedover ryggraden er det ingen bedre steder å sjekke inn, enn ett av disse hjemsøkte hotellene.

Du kan bestille overnatting på alle de hjemsøkte hotellene gjennom Norwegian Reward og tjene CashPoints under oppholdet ditt. Du kan også fly til alle disse destinasjonene med Norwegian og få enda flere poeng!

Obs: På grunn av COVID-19, kan åpningstider og tilgjengeligheten til aktiviteter, hoteller og spisesteder være påvirket. Husk å sjekke gjeldende reiseråd før du reiser.

1. Dragsholm Slott, Sjælland, Danmark

Den hvite fasaden av hotellet sett fra andre siden av elven
Dette idylliske hotellet er rammen for noen mørke og forstyrrende historier. Foto © Ida Ejdrup Nielsen

Det elegante hotellet ligger på landsbygda i Sjælland, en kort tur fra København.

Det er viden kjent for å være et av de mest hjemsøkte hotellene i Europa, og ifølge ryktene skal det ha 100 overnaturlige gjester.

Bor du på Dragsholm Slott er det stor sannsynlighet for at du treffer på den hvite damen – gjenferdet av en jente som faren ville gifte bort til sin venn, en velstående adelsmann.

Men denne jenta hadde andre planer. Hun forelsket seg i en vanlig borger og ble gravid. Faren hennes ble rasende da han oppdaget dette. Han beordret tjenerne til å mure henne inn i veggen på slottet.

I mange år var det ingen som tok historien spesielt seriøst. Men da slottet gjennomgikk restaurering i 1910, fant de et skjelettet av en kvinne i hvit kjole muret inn i veggen.

Det sies at den hvite damen går rundt i slottet og leter etter elskeren sin den dag idag.

På den litt lysere side har hotellets restaurant en Michelin-stjerne og serverer deilig, skandinavisk mat.

Kokk som lager mat i en roségull-farget kasserolle på et kjøkken
Få deg en skikkelig god matbit i restauranten på Dragsholm Slott. Foto © Claus Starup

Tips: Sjælland er under en times kjøring fra København. Lei en bil med Avis og tjen 10 % CashPoints!

2. Georgian House Hotel, London, England

Stuedel med en grønn sofa, grønn tapet og bord med stoler på et hjemsøkt hotell
Man kan høre barn som leker på Georgian House Hotel, men er de egentlig der? Foto fra Tripadvisor

Dette stilige London-hotellet er like populært blant ferierende gjester som blant de levende døde.

En kort spasertur fra det trendy nabolaget Victoria, har det versert spøkelseshistorier siden 1989, da hotellsjefen skulle vise gjester rundt på eiendommen. Han ble irritert av noen viltre og høylytte barn i en etasje over, men da han ba personalet snakke med foreldrene til barna fikk han beskjed om at det ikke bodde noen barn der.

De samme barna har blitt sett i de øverste etasjene i Georgian House Hotel, men ingen vet hvem de er.

3. Hotel Bilan, Karlstad, Sverige

Spisebord midt i et rom med flere dører
Dette hotellet var et fungerende fengsel fra 1847-1968. Foto © Clarion Collection Hotel Bilan

Dette hotellets overnaturlige rykte starter med en uhyggelig fortelling fra midten av 1860-tallet. Clarion Collection Hotel Bilan i Karlstad var i sin tid et fengsel. En av fangene var Sveriges første kjente seriemorder. Han var prest og ble dømt til døden for å ha servert menigheten altervin forgiftet med arsenikk. Han unnslapp henrettelsen fordi han hengte seg i cellen sin.

Likevel var han tydeligvis ikke helt klar for å forlate denne verden. Idag er cellen hans blitt en del av et fengselmuseum i hotellkjelleren. Og det sies at han hjemsøker den.

Gamle fengselsartefakter i et rom uten vindu, blant annet en gapestokk og en uniformert byste i et glasskap
Besøk fengselsmuseet i kjelleren hos Hotel Bilan. Foto © Clarion Collection Hotel Bilan

Legenden sier at en gang resepsjonisten skulle stenge for kvelden, ble hun stoppet av en usynlig kraft da hun gikk ned trappen, og måtte snu og gå tilbake. Hun prøvde igjen, men det samme skjedde. Var det presten som gjorde rampestreker?

Sov en kveld på Hotel Bilan, og dine ønsker vil bli oppfylt. Det er familievennlig, nært flyplassen og kveldsmåltider er inkludert i prisen.

4. The Shelbourne, Dublin, Irland

Fasaden til Shelbourne Hotel et av de mest hjemsøkte hotell i verden
The Shelbourne er sagt å være et av de mest hjemsøkte hotellene i Irland. Foto © The Shelbourne Dublin

Det storslåtte Shelbourne Dublin tilbyr den ultimate luksus. Mange berømte mennesker har bodd her, inkludert den britiske skuespilleren Lily Collins. I 2013 hevdet hun å ha kjent et “nærvær” da hun bodde på hotellet. Hun fortalte TV-verten Jimmy Fallon: “Jeg åpnet øynene og hørte latter. Så kjente jeg et gufs av kald luft over kroppen min.”

Lily fortalte dette til de ansatte på hotellet morgenen etter, som rolig fortalte henne at hun hadde nok møtt hus-spøkelset Mary Masters, en 7 år gammel jente som døde av kolera på hotellet i 1846.

Andre gjester på The Shelbourne har meldt om kraner og dusjer som slår seg på av seg selv, og garderobedører som åpnes og lukkes.

Om du tør å treffe Mary, har du noe fantastisk foran deg. Dette nydelige hotellet kombinerer irsk sjarm med en stor dose luksus. Men husk å sove med ett øye åpent!

Tips: Om du ikke er livredd etter en natt på The Shelbourne, utfordrer vi deg til å besøke stedet hvor Dracula ble født, St. Michan’s Church. Lær mer om den nifse krypten i Dublin i artikkelen om de skumleste stedene i Europa.

5. Dalhousie Castle Hotel, Edinburgh, Skottland

Siden av Dalhousie Castle, sett fra andre siden av et gressområde
Det sies at den grå damen spøker på Dalhousie Castle i Edinburgh. Foto © Jim Barton / CC BY-SA 2.0

Dette vakre hotellet fra det 13. århundret ligger på bredden av elven Esk i Edinburgh. Det er populært blant par på bryllupsreise og er perfekt for en romantisk overnatting… om du ikke bryr deg om spøkelser vel og merke.

Det mest sette spøkelset på Dalhousie Castle Hotel er Lady Catherine, også kjent som den grå damen. Det blir fortalt at den 16-årige Lady Cathrine låste seg inne i slottet og sultet i hjel, da foreldrene hennes nektet henne å treffe mannen hun var forelsket i. Lytt etter jamringen hennes sent på kvelden.

Om du bor på hotellet må du sørge for å spise middag i Dungeon Restaurant. Biff-carpaccioen er av en annen verden…

6. Asia Hotel, Bangkok, Thailand

Asia Hotel Bangkok sett ovenfra, med horisonten av Bangkok i bakgrunnen
Asia Hotel Bangkok er utgangspunktet for mange skumle historier.

Asia Hotel Bangkok skal være et av de mest hjemsøkte hotellene i Thailand. Gjester har klaget over rare lyder, som gråting, fra badet.

De har også fortalt historier om at de har blitt berørt av noe ukjent når de har sovet på natten, og våknet for å se spøkelsesaktige figurer som stirrer på dem.

7. Congress Plaza Hotel, Chicago, USA

Fasaden til Congress Plaza Hotel, sett fra andre siden av gaten
Det er sagt at Al Capone er et av spøkelsene som hjemsøker The Congress Hotel i Chicago. Foto av IvoShandor – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Det luksuriøse Congress Hotel i Chicago var en gang tilholdsstedet til den kjente gangsteren Al Capone. Han holdt “forretningsmøter” i baren, hvor han nå sies å spøke.

Men Al Capone er ikke det eneste spøkelset på hotellet. Om du sover i South Tower kan du treffe på “Peg Leg Johnny”, ånden til en mann som ble drept i gaten bak hotellet. Hvem han var og omstendighetene rundt hans død er et mysterium den dag idag, men han er sagt å være rampete, han flytter ting rundt i rommet og slår av og på lys og apparater.

8. Castello della Castelluccia, Roma, Italia

Den opplyste fasaden til Castello della Castelluccia, sett om natten
Magisk eller nifst? En natt på dette hotellet kan være begge deler … Foto © Castello della Castelluccia

Det vakre slottet fra 1000-tallet med sin romantiske terrasse ligger rett utenfor Roma og er nært nok (og hjemsøkt nok) til at det fortjener en plass på listen vår.

De spøkelsesaktige beboerne på Castello della Castelluccia er ikke ordinære gjenferd. Man kan visstnok høre lyden av hester som engang levde i slottets stall. Slottets greve tapte de i spillegjeld og hestene ble sendt ut av landet. Dessverre kunne de ikke akklimatisere seg og de døde en etter en. Legenden sier at hestenes ånder kom tilbake til slottet og den dag i dag kan man høre lyden av hestehover i slottsgården.   

Det sies videre at du kan føle nærværet av en alkymist som ble truffet av lynet i tårnet på slottet. Selv Romas beryktede keiser, Nero, som er gravlagt nært slottet foretrekker tydeligvis en varm seng over en kald grav og er stadig på besøk her.

Når det er sagt, så er dette hotellet et fantastisk vakkert sted å bo når du skal utforske Italias hovedstad. Om du liker å bo kongelig kan du se på våre beste anbefalinger for slottshotell rundt om i verden.

9. Toftaholm Herrgård, Vittaryd, Sverige 

Fasaden av Toftaholm Herregård sett fra andre siden av en innsjø
En svensk ferie på dette landstedet kan vise seg å være en opplevelse du aldri glemmer. Foto © Sofi Kappel, Toftaholm Herrgård

Er du modig nok til å bo på idylliske Toftaholm Herrgård, som ligger ved breddene av innsjøen Vidöstern i det sørlige Sverige? Gjester på denne herregården fra 1300-tallet har opplevd alle mulige typer paranormale hendelser, alt fra uforklarlige lyder om natten til at dører og vinduer lukkes av seg selv.

Hotellet sies å være hjemsøkt av en bondegutt som forelsket seg i datteren til baronen som eide herregården. Hun ble tvunget inn i et arrangert ekteskap med en mann faren hennes hadde valgt. Gutten hang seg på rom 324 på morgenen den dagen bryllupet hennes skulle stå, og det sies at ånden hans har blitt igjen der siden. 

Om du tåler litt overnaturlig aktivitet, vil de fantastiske hotellfasilitetene og det vakre Småland være vel verdt turen.

Bonustips: Lei en bil fra Göteborg hos en av våre samarbeidspartnere og tjen CashPoints

10. Hotel Cecil, Los Angeles, USA

Hotel Cecil
De grusomste ting har skjedd på dette hotellet. Foto © James Ward

Dette er et av de mest beryktede hotellene i LA om du er på utkikk etter uforklarlige hendelser. Hotellet er for tiden stengt da det er under ombygging, men vi kunne ikke la være og inkludere The Cecil, også kjent som Stay on Main, på vår liste over hjemsøkte hotell.

Hotellet ble bygget i sentrum av LA i 1924 som et førsteklasses hotell for forretningsmenn og den sosiale eliten, men den store depresjonen gjorde at The Cecil endte som hjem for rømlinger, kriminelle og ble åsted for død og vold. I 1931 opplevde hotellet sitt første selvmord, og siden det har det vært minst 10 flere.

Hotellet har vært midlertidig hjem for en rekke seriemordere, inkludert Richard Ramirez (også kjent som Night Stalker), som bodde på hotellet under store deler av hans grusomme drapsorgie på 80-tallet, hvor han tok livet av 13 mennesker. Han brukte til og med hotellets søppeldunker til å kvitte seg med de blodige klærne.

Helt til det nylig stengte dørene, har det kommet utallige skumle og tragiske historier fra The Cecil Hotel, inkludert uoppklarte drap og paranormale aktiviteter.

Sov søtt på hjemsøkte hotell!

Nå som Halloween er rett rundt hjørnet finnes det vel ikke et bedre tidspunkt å teste nervene på, enn med en natt på et hjemsøkt hotell. Tjen CashPoints på alle dine hotellbestillinger med Norwegian og spar de til ditt neste hårreisende eventyr!

Book et hjemsøkt hotell

Share
Neste

Tipsing i Tyskland - hvor mye skal du gi?