0
Neste

Bilferie i Norge: 4 av verdens vakreste veistrekninger

Blog 12 unike hoteller i Norge
Dato: 25 mai 2020

12 unike hoteller i Norge

Share

Noen hoteller er så fantastiske at de er å regne som et reisemål i seg selv. Ta en titt på disse eventyrlige overnattingsstedene!

Har du planer om å sjekke inn på et hotell i Norge løpet av ferien, så finnes noen virkelig fantastiske alternativer. Her har vi samlet 12 helt unike hoteller for deg!

Husk at du kan tjene CashPoints med Norwegian Reward på alle disse hotellene ved å bestille hotell her.

Obs: På grunn av koronapandemien kan tilgjengligheten på hotellrom være berørt.

1. Herangtunet Boutique Hotel

Fasade av tregygning på Herangtunet
Denne rustikke gårdsbygningen er omgjort til luksuriøst boutique-hotell i Valdres © Herangtunet

På Herangtunet foregikk det gårdsdrift i gamledager, nå er bygningene overtatt av et Nederlandsk ektepar som driver boutique-hotell i de gamle trebygningene. Gården ligger vakkert til i Valdres, circa tre timers kjøring fra Oslo. Harangtunet er medlem av «Historiske hotell og spisesteder» og møter derfor høye standarder når det gjelder kvalitet og gjestfrihet. Her får du garantert et makelig opphold.

Suite på Herangtunet hotell i Norge
Velg mellom luksussuite, vanlig rom eller leilighet, alt stilfullt og unikt innredet. © Herangtunet

Restauranten serverer tradisjonell norsk mat med en vri, alt selvsagt kortreist.

Hotellet er et fint utgangspunkt for turer i Jotunheimen nasjonalpark. Kanskje kan du nå realisere drømmen om å gå Besseggen, Galdhøpiggen eller kanskje driste deg til elverafting i Sjoa.

Mann som nyter utsikten over Jotunheimen
Herangtunet er et fint utgangspunkt for turer i Jotunheimen nasjonalpark © Herangtunet

Det er også mange andre spennende aktiviteter i Valdresområdet du kan prøve. Hva med å oppleve Valdres og Jotunheimen fra hesteryggen? Det arrangeres ulike turer av varierende lengde og vanskelighetsgrader.

Valdres med sitt varierte landskap er også et paradis for sykkelentusiaster, og spiller du golf finner du Valdres Golf en halvtimes kjøring fra Harangtunet.

Finn rom på Herangtunet

2. Bårdshaug Herregård

Fasade Bårdshaug Herregård, med prestegrager i forgrunn
Bårdshaug Herregård er et av de vakreste hotell i Norge. © Bårdshaug Herregård

Bårdshaug Herregård har vært et familieeid hotell i tre generasjoner og ligger i småbyen Orkanger, 30 minutters kjøretur utenfor Trondheim.

Herregården har en spennende historie. Gründeren og verdensmannen Christian Thams kjøpte gården i 1890 og brukte 14 år på ombygging til slik den er i dag. Her krysses internasjonal arkitektur med nasjonalromantisk tradisjon, i stilarter fra norrønt til Louis-seize-stil.

Stue fra Bårdshaug Herregård
Interiøret er staselig og ærværdig. © Bårdshaug Herregård

Selve hotellbygningen er av nyere dato og her finner du resepsjon, kjøkken, restauranten Ministeren og Jaktbaren. Herregårdsbyggningen troner som et lite slott på eiendommen, her er flere stuer for selskaper og noen gjesterom.

Kong Haakon VII bodde her i forbindelse med åpningen av Thamsbanen i 1908. Han skal da ha sagt til Christian Thams at badet var flottere enn det kongelige bad og han mente at selv hans svigerfar, kongen av England, ikke hadde maken til badeværelse.

Hotellrom fra Bårdshaug Herregård
Hvem ville vel ikke ha sovet her? © Bårdshaug Herregård

Det er en rekke spennende aktiviteter du kan finne på ved et opphold på Bårdshaug. Som eksempel kan nevnes vinsmaking, laksefiske, bueskyting, klatring eller leirdueskyting.

Bårdshaug herregård har fått utmerkelsen Miljøfyrtårn og jobber kontinuerlig for et miljøvennlig fokus. Maten i restauranten serverer hovedsakelig kortreist mat fra Trøndelagsregionen, en region som de siste årene har fått høy annerkjennelse for sitt gode kjøkken.

Book rom på Bårdshaug Herregård

3. Refsnes Gods

Fasade Refsnes Gods
Refsnes Gods byr på frisk sjøluft og et avslappende opphold. © Classic Norway – Christer Olsen

Refsnes Gods ligger som en liten perle på Jeløy ved Moss en liten times kjøring fra Oslo. Stedets vakre beliggenhet med utsikt mot Oslofjorden, det unike landskapet og særegen vegetasjon har vært som en magnet på gjester der siden 1770-tallet.

Kunst på veggene i Refsnes Gods
Kunst henger på alle vegger © Classic Norway – Mette Sæter

Godset er rikt utsmykket med kunst, intet mindre enn 400 originale kunstverk fra mer enn 90 kunstnere er utstilt her. Alle de 61 rommene representerer sin egen kunstner og er nesten som et lite galleri. I restaurant Munch henger bilder fra Edward Munch og resepsjonen er dekorert med bilder av Inger Sitter og Andy Warhol for å nevne noen av de mest kjente.

Lindealleen opp til godset
Det ultimate sted for avslappende sommerdager. © Classic Norway

Området rundt hotellet er et nydelig opparbeidet parkområde, her kan du vandre rundt og nyte roen eller bare rett og slett sitte med en god bok i hagen, og høre suset fra trærne i lindealleen.

I umiddelbar nærhet finner du både flott turterreng, kyststi og en strand. Søker du mer organisert aktiviteter kan det kanskje friste med et vinkurs i vinkjelleren fra 1700-tallet eller en kunstomvisning.

Les mer om Refsnes Gods

4. Erzscheidergården

Historisk atmosfære i tømmerveggene i Erzscheidergården. © Erzscheidergården

I hjertet av småbyen Røros i Trøndelag ligger Erzscheidergården. Røros bergstad med sin historiske trehusbebyggelse er kanskje en av de mest sjarmerende og særegne småbyer i hele Norge, faktisk ligger hele området på UNESCOs verdensarvliste! Selve Erzscheidergården har røtter tilbake til 1600-tallet og flere av bygningene er fredet.

Her bor du i koselige rom med hvert sitt unike interiør. Antikviteter og rustikke tømmervegger kombinert med moderne løsninger er stikkord. Alle rommene er inspirert av Røros’ unike natur, kultur og mennesker.

Røros er kjent for bærekraftig turisme og den fargerike trehusbebyggelsen. Foto: Lars Geithe – Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Det ryktes at frokosten du får servert på Erzscheidergården er spesielt god, så hvis du er et «frokostmenneske» har du noe å glede deg til. I peisestua finner du alltid nytrukket kaffe og te og hjemmebakte kaker og kjeks.

Skal du oppleve Røros er Rørosmuseet, Olavsgruva og en byvandring med guide populære opplevelser. Byen er også kjent for brukskunst, spesialforretninger og en urban kafékultur.

Finn ledig rom

5. Sakrisøy Rorbuer

Kvinne som nyter utsikten over Sakrisøy
Det mektige landskapet i Lofoten kan ta pusten fra enhver. © Sakrisøy Rorbuer – René Ringnes

Hvis du planlegger et besøk i en av Norges mest pittoreske regioner, Lofoten, bør en tur til Sakrisøy være på reiseruten din. Dette lille fiskeværet ligger ved foten av et av Lofotens mest ikoniske fjell, Olstind, og er preget av sitt stadig skiftende vær og typiske rorbuer.

Her kan du komme nært på naturen med kajakkpadling, brettpadling, fotturer eller seiling, og deretter trekke deg tilbake til et av de mest unike hotell i Norge: Sakrisøy Robuer.

Kajakkpadling i Reinefjorden
Hva med en kajakktur i magisk midnattsol over Reinefjorden? ©VisitNorway.com – Tomasz Furmanek

Rorbuene som alle står på stolper i vannet kan dateres tilbake til 1800-tallet, da de tiltrakk seg fiskere til øya. De er siden blitt totalrenovert og lar besøkende som søker en autentisk Lofoten-opplevelse, slappe av med havet rett under føttene.

Utsikt fra Sakrisøy rorbuer og mot fjord og fjell.
Tenk å nyte frokosten til en slik utsikt. © Thomas Rasmus Skaug – VisitNorway.com

Det er 18 koselige rorbuer å velge mellom, alle med tradisjonell innredning og mange med fantastisk utsikt over Reinefjorden. Det finnes også en restaurant på stedet som tilbyr deilig fersk sjømat og en rekke lokale spesialiteter. Den ble bygget rundt 1840 og pleide å være hovedlageret på øya der fiskere handlet med sine varer.

Finn ledig rom på Sakrisøy Rorbuer

Tips: Hvis du skal være noen dager i Lofoten bør du sjekke ut Guidet fototur i Lofoten.

6. Nyvågar Rorbuhotell

Nyvågar rorbuer, et av de mest unike hotell i Norge
En eksotisk opplevelse, selv for en nordmann, venter deg i Nyvågar. © Classic Norway

I sjøkanten sju kilometer utenfor Svolvær i evig vakre Lofoten finner du Nyvågar Rorbuhotell. Arkeologiske utgravninger viser at Nyvågar var et viktig handelssted og kulturelt sentrum i vikingtiden og kong Øystein I Magnusson var den første til å bygge rorbuer i området så tidlig som år 1100.

Nyvågar består av 30 romslige rorbuer, de har to dobbeltrom hver så det er plass til en familie eller gruppe på opptil seks personer. Barn ønskes hjertelig velkommen til Nyvågar, det er lekeapparater på området og barnemeny i restauranten. Bak hotellet ligger en spennende hule med mytiske helleristninger og hulemalerier som stammer fra forrige istid, 9 000 år tilbake.

Gruppe som gjør yoga på bryggekanten
Yoga på bryggekanten er en fantastisk måte å starte dagen på. © Classic Norway – Lisa Blom

Nyvågar byr på et vell av aktiviteter for både store og små i umiddelbar nærhet. Hvorfor ikke starte dagen med yoga i krisp sjøluft og deretter et badstubad?

I nærheten er Lofotakvariet som er morsomt for barn, og Lofotmuseet hvor du kan lære om Lofotfiskerens historie. Vil du ut i båt har du mange alternativer; Kajakk, robåt, RIB og fiskebåt legger til ved bryggen. Fjellene er kun en liten spasertur eller sykkeltur unna og byr på storslått natur.  

Har du vært i aktivitet hele dagen kan du slappe av og finne roen i hotellets Lofotspa hvor du får sitte i utendørs badestamper med førsteklasses utsikt til midnattsol eller nordlys, alt ettersom når på året du velger å besøke Lofoten.

Finn ledig rorbu

7. Sola Strand Hotel

Sola Strand Hotell utenfor Stavanger gir deg muligheten til å kombinere strandferie og byferie. © Sola Strand Hotel

Sola Strand Hotel utenfor Stavanger er perfekt for en norsk strandferie og tilbyr et unikt sted å slappe av. Hotellet har 135 lyse og luftige rom, førsteklasses mat og et fullservice spa.

Med 2,5 kilometer hvite sanddyner rett utenfor døren, pluss en populær strandbar, svømmebasseng og store solterrasser, er dette et flott sted å tilbringe noen sommerdager enten du reiser med venner, familie eller din bedre halvdel.

Historien strekker seg tilbake til 1914, da en Stavanger-født restauratør åpnet et spisested her like før første verdenskrig brøt ut.

Par på Sola strand i 50-årene
© Sola Strand Hotel

I 1930-årene ble restauranten renovert. De nye eierne brukte rom fra ødelagte skip som inspirasjon, og materialer fra disse skipene ble benyttet i renoveringen. Faktisk er gulvet i hotellets spisesal, laget av tre fra dekket av fregatten Kong Sverre og Montroyal-salen er den originale sigarsalongen fra cruiseskipet Montroyal.

Hotellet ble brukt som hovedkvarter av forskjellige væpnede styrker under andre verdenskrig  og hotellet bruker i dag en av de mange bunkersene langs stranden som lokasjon for vin- og whisky-smaking for grupper.

preikestolen
En tur opp på ikoniske Preikestolen står på mange sin ønskeliste ©Peer Eide – VisitNorway.com

Du kan glede deg over mange andre aktiviteter og opplevelser i området. Verdt å nevne er for eksempel kiting på Solastranden som er en av Norges beste strender, dagstur til Preikestolen, naturskjønne sykkelturer langs Nordsjøveien eller byvandring i Stavangers gater.

Finn ledig rom på Sola Strand Hotell

8. Walaker Hotel

Hotellet og omgivelsene er så spektakulære at de er en attraksjon i seg selv. © Walaker Hotell

Walaker Hotell er over 370 år gammelt og kan trygt sies å være Norges eldste hotell. Hotellet er familiedrevet og har vært i familien Nitters eie siden 1690! Det er altså niende generasjon Nitter som driver hotellet i dag.  

Hotellet ligger innerst i Sognefjorden, i bygda Solvårn i Luster kommune i de mest idylliske og nasjonalromantiske omgivelsene du kan tenke deg. Hotellbygningen er omkranset av en nydelig hage som blomstrer av frukttrær og dufter fantastisk av syriner og roser. Her kan du koble av, nyte mektig natur og utsikten over fjorden.

Urnes Stavkirke
Besøk Urnes stavkirke som er den eldste av sitt slag i Norge. Foto: Leo-setä – Flickr / CC BY 2.0

Vil du bevege deg litt rundt? I nærområdet er det muligheter for mange ulike fotturer av forskjellig lengde og vanskelighetsgrad. Fjordsafari med kajakk eller kano er også en mulighet hvis du er litt mer eventyrlysten. Kanskje vil du ta turen over fjorden for å ta en titt på Urnes Stavkirke som er den eldste stavkirken i Norge og er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer om Walaker Hotell

9. Haaheim Gaard

Et mer sjarmerende sted enn Haaheim Gård skal du lete lenge etter. © Sigrid Saxevik

På øya Tysnes, ca 47 kilometer utenfor Bergen ligger dette vakre hotellet. Historien til Haaheim Gård strekker seg tilbake til middelalderen, muligens enda lengere. Haaheim ligger høyt oppe i åssiden og derav navnet som betyr stedet som ligger høyt, eller «stedet til de som tjener gudene».

Hotellet er omgitt av en fantastisk hage hvor du kan vandre rundt på sjarmerende hagestier, eller du kan sitte ned på en benk og nyte utsikten samt den forførende duften av 1500(!) rosebusker og andre vakre blomster. Det er et nydelig innredet lysthus i hagen, samt et kapell.

Dobbeltseng fra rom på Haaheim Gaard.
Setter du pris på vakre omgivelser vil et opphold på Haaheim Gaard være midt i blinken. ©Shot by Skeie

Hotellet har 21 rom og suitene har egen badstue. Alle rommene er innredet i historisk stil, de fleste med rekonstruerte historiske tapeter fra norske og svenske herregårder og slott. Stemningen blir komplett med antikke møbler og nostalgisk interiør.

Restauranten serverer smakfull kortreist mat, kjøkkenhagen er faktisk like utenfor døren. Gården er ofte brukt til selskaper og arrangementer og er et ideelt sted for små private selskaper eller et romantisk opphold.

Les mer om Haaheim Gård

10. Gloppen Hotell

Fasade Gloppen Hotell i Norge
Ren og skjær idyll venter deg på Gloppen hotell i Sandane, et av de mest sjarmerende hotell i Norge. © Classic Norway – Christer Olsen

Gloppen Hotell ligger i Sandane på Nordfjord, midt mellom Bergen og Ålesund. Hotellet, som er bygd i sveitserstil har røtter helt tilbake til 1829. Det var engelske lorder som kom for å fiske laks og sjøørret i Gloppenelva som dannet grunnlaget for hotelldrift her i sin tid. Stedet har siden blitt kjent som et eldorado for sportsfiskere og fiskehistoriene sitter løst den dag i dag i peisestua på Gloppen Hotell.  

Hotellet har til sammen 61 rom og her oser det av nostalgi. Flere av de er innredet på hver sin unike måte og har tapet med mønster fra perioden 1820 til 1890, antikke møbler og blondegardiner.  

Dobbeltrom, Gloppen Hotell
I et vakkert rom som dette kan man definitivt føle seg hjemme. © Gloppen Hotel – Eide

Nærmiljøet byr på mange aktiviteter og severdigheter. Den storslåtte naturen inviterer til flotte turer og Nordfjord folkemuseum ligger i gangavstand fra hotellet. Her kan du besøke et hardingfeleverksted, eller gå kulturløypa å lære hvordan folk på Nordfjord bodde og levde i gamledager.

Du skal heller ikke gå sulten her, restauranten Stovene serverer kortreist mat fra bygda; fersk, ren og uten tilsetningsstoffer. I hotellets kjeller har de sitt eget mikrobryggeri hvor det blant annet arrangeres ølsmaking.

Finn ledig rom på Gloppen Hotell

11. NorefjellHytta restaurant og overnatting

Utsikt fra Norefjellhytta - hotell i Norge
Velkommen til Norefjellhytta

Dette er faktisk Norges minste hotell og tilbyr kun tre hyttesuiter, alle med egen badstue.

NorefjellHytta ligger så å si midt i slalåmbakken på Norefjell i Krødsherad kommune. På vinteren kan du bare spenne på deg ski eller snowboard og sette utfor. I sommerhalvåret bor du i umiddelbar nærhet til flotte turområder og fiskevann.

Er du fasinert av tog, kan du besøke Krøderbanen fra 1872 som er Norges lengste museumsjernbane. Villa Fridheim med sin spesielle arkitektur på Bjørøya er landets eneste eventyrmuseum og er også verdt et besøk, her trives også barna godt.

Restauranten holder høy klasse, inspirasjon til menyen er hentet fra inn- og utland med innslag av lokale råvarer. Menyen varierer fra dag til dag og bestemmes ut fra tilgangen til råvarene.

God frokost! © Norefjellhytta

Er du så heldig å bo på NorefjellHytta kan du våkne til en fantastisk frokosttallerken og hvis det er klarvær har du en helt unik utsikt over innsjøen Krøderen.

Les mer om NorefjellHytta

12. Snowhotel Kirkenes

Gamme Snowhotel Kirkenes
Snowhotel Kirkenes er også et flott sted å bo på sommeren. © Snowhotel Kirkenes

Et opphold på Snowhotel er det perfekte stedet å starte hvis du vil bo på et av de mest spektakulære hotell i Norge.

Arktisk moro møter spektakulære omgivelser (både i og utenfor hotellet) på Snowhotel Kirkenes som tilbyr suiter ut av en annen verden.

Her kan du ta del i en rekke aktiviteter avhengig av årstid. Og når du har hatt fått nok av husky- safarier, nordlysjakt og isfiske, kan du ta turen til snørestauranten for å varme deg på litt reinsdyrsuppe, ta en drink eller to i isbaren, og deretter bysse lalle i igloen eller gammen din.

Snowhotel Kirkenes - spektakulært hotell i Norge
Du kan være heldig å se nordlys allerede fra 20. august. © Snowhotel Kirkenes

Dette er virkelig et av de mest enestående hotellene i Norge På vinterstid kan du tilbringe natten fullstendig omgitt av is og snø. Ikke bekymre deg, du får en termisk sovepose så du ikke skal fryse.

Hvis dette høres litt for hardcore ut, kan du velge å bo i en av de koselige gamme-hyttene på Snowhotel Kirkenes. Inspirert av tradisjonelle fiskehytter som samene brukte i Laplands villmark, tilbyr disse tømmerhyttene fantastisk fjordutsikt og sjansen til å se nordlys eller midnattssol fra ditt eget stuevindu. Du har også muligheten til å kombinere begge typene av rom under et opphold på mer enn to netter.  

Snowhotel Kirkenes tilbyr mange aktiviteter du ikke finner på de fleste andre hotell, for eksempel gå tur med husky-valper, kaste snøball på blink og snøyoga!

Bestill rom på Snowhotel

Sjekk inn på ett av de mest unike hotell i Norge

Planlegger du norgesferie har du helt klart fantastiske opplevelser i vente.

Norwegian flyr til flere destinasjoner i Norge i sommer, og du tjener CashPoints både på flybilletter, hotell og aktiviteter med Norwegian Reward.

Bestill hotell

Share
Neste

Bilferie i Norge: 4 av verdens vakreste veistrekninger