0
Neste

Fly med barn - slik går flyturen som en lek

Blog Europas koseligste julemarkeder
Julemarkeder er en fin aktivitet med barn
Dato: 29 november 2021

Europas koseligste julemarkeder

Share

Gløgg eller glühwein? Pepperkaker eller pølser? Vi gir deg tips til noen av Europas beste julemarkeder.

Noe av det triveligste du kan gjøre med venner eller familie er å besøke et av Europas koselige julemarkeder. Kom i skikkelig julestemning med smakebiter av deilig julemat, varmende drikke og vakker julemusikk.

Bestiller du reisen med Norwegian Holidays får du ekstra CashPoints, to stk innsjekket bagasje, gratis setevalg og pakkereisegaranti inkludert i de allerede lave prisene.

Obs: På grunn av koronapandemien, kan åpningstider og tilgjengeligheten til aktiviteter, hoteller og spisesteder være påvirket. Husk å sjekke gjeldende reiseråd før du reiser.

København

Vakkert julemarked i København
København er en kort flyreise unna og perfekt til en helgetur. Her kommer du raskt i julestemning. Foto: © Lasse Salling

I ukene før jul gjøres Københavns Tivoli om til et av Europas vakreste julemarkeder. Omgitt av juletrær med tusenvis av lys, masser av god mat og spennende julevarer vil julefølelsen være der fra første stund.

Dagen etter julemarkedet kan vi anbefale en tradisjonell, dansk julefrokost (som er navnet på julelunsjen), med mengder av deilig mat. Et av stedene som serverer god, tradisjonell julefrokost er Restaurant Kronborg, i hjertet av København.

Bestill pakkereise til København

Fly til København

Praha

Julemarked i Praha gir deg julestemning
Øst-Europa er kjent for vakre julemarkeder, og Praha er ikke noe unntak. Foto: Hannah Swithinbank – Flickr/CC BY-NC-SA 2.0

Et av de virkelig klassiske julemarkedene i Europa finner du i gamlebyen i Praha. På det store torget, ved det berømte verdensuret, møter du maks julestemning. Nyt varm drikke og brente mandler mens du titter i de mange trebodene som omkranser det store juletreet midt på plassen.

Her kan du kjøpe håndlagde varer fra hele Tsjekkia. Krystall, leker og smykker er blant tingene du finner mye av. Mange av bodene selger også lokal mat, som blodpølse og diverse svineretter. Om du synes det blir kjølig å spise ute er veien kort til en av Prahas mange hyggelige restauranter og kroer.

Skal du bestille fly og hotell til Praha? Ta en titt på pakkereiser til Praha med Norwegian Holidays her.

Fly til Praha

Julestemning i Riga

Julemarkedet i Riga
Julemarkedet i Riga strekker seg over nesten hele den vakre gamlebyen. Foto: Karlis Dambrans – Flickr/CC BY 2.0

På den andre siden av Østersjøen, kun en kort flytur unna ligger Latvia med sin vakre hovedstad Riga. Julemarkedet ligger på katedralplassen midt i det historiske sentrum av Riga. Her kan du blant annet kjøpe vokslys og lysestaker i tre. Latvierne er et strikkende folk, og utvalget av hjemmestrikket håndverk er stort. Nyt et glass gløgg, smak på pepperkaker eller prøv det røkte kjøttet som selges mange steder.

Finn en rimelig pakkereise med fly og hotell til Riga her.

Fly til Riga

Gdansk

Dekorasjoner på julemarked
I Gdansk er prisene hyggelige, og stadig flere får øynene åpne for denne vakre byen i Polen.

Gled deg til lysfest i Polens flotte havneby ved Østersjøen! I sentrum av Gdansk møter du et hav av flott julebelysning, skøytebane, et lite tivoli og selvsagt alt det du forventer av et julemarked.

Katolisismen står sterkt i Polen, noe som også gjenspeiler seg på julemarkedet i Gdansk. Du kan forvente julekrybber, diverse vakkert utformede Betlehem-staller og muligheten til å oppleve en ordentlig, katolsk adventsgudstjeneste. Prisene for gode hoteller i Gdansk er lave, restaurantprisene likeså.

Book pakkereise til Gdansk med Norwegian Holidays og nyt denne flotte byen ved Østersjøen du også.

Fly til Gdansk

Berlin

Skilt på julemarked i Berlin
Tyskerne kan definitivt julemarkeder, og Gendarmenmarkt er kanskje det mest populære julemarkedet i Berlin.

Berlin har flere julemarkeder. Det største og vakreste foregår på Gendarmenmarkt fra 22. november til nyttårsaften. Her får du kjøpt mengder av flott julepynt i tillegg til souvenirer og hjemmelagde klær. Berlinerne er gode på mat, og selvsagt får du kjøpt varmende glühwein her. Det er oppvarmede telt du kan varme deg i på markedet. Det gjør godt på en kald dag!

Fly til Berlin

Budapest

Julemarked Budapest
Budapest har noen av de flotteste julemarkedene i hele Europa. Foto: BudapestChristmas.com – Flickr/CC BY 2.0

Julemarkedene rigges opp flere steder rundt i Budapest mot slutten av november. Det kanskje mest kjente markedet finner du på Vörösmartytorget i sentrum av byen. Her kan du kjøpe alskens juleting fra mer enn 100 boder. Det er god stemning, masse mat og drikke samt muligheter til å oppleve den vakre hovedstaden Budapest når dere først har tatt turen. Et besøk i Budapest uten å besøke et av spaene er ikke et skikkelig besøk!

Budapest er en rimelig by å bo godt i. Sjekk ut prisene på pakkereiser til Budapest med Norwegian Holidays her.

Fly til Budapest

London

London har flere julemarkeder å by på.
Kom i julestemning i London, gjør unna julegavene og kos deg på et av byens julemarkeder.

Den britiske hovedstaden har mange julemarkeder. Her får du ekte julestemning, med masser av flotte dekorasjoner, skøytebaner, mulighet til å smake på alskens deilige juleretter og selvsagt masser av shopping.

Her er fem av Londons beste julemarkeder:

Wintertime at Southbank Center

Bod på julemarked
Spis, drikk og kos deg på julemarkedet Wintertime.

Wintertime at Southbank Center er en institusjon blant Londons julemarkeder, med markedsboder, aktiviteter og masser av flott pynt.

Winter Wonderland

Gjør deg klar for julestemning. Foto: Alexander Borgen Saxevik  IG @thealexborg

Dette er stedet for deg som elsker jul! Winter Wonderland er et enormt julemarked som strekker seg over et stort område ved Hyde Park. Her er det karuseller, boder, mengder av pynt, lys, musikk, en stor skøytebane og familieshow. Inngang til markedet er gratis, men du må kjøpe billett for å få inngang til en del av området.

Spirit of Christmas Fair

Et stort, innendørs julemarked med over 800 utstillere. Her finner du de eksklusive varene og det er fokus på design og kreativitet. Det arrangeres også workshops hvor du kan lage julegaver. Her kan du få unna julegaveshoppingen og holde kulda ute samtidig. Holder til i messehallen Olympia London.

Les mer: Dette gjør du gratis i London.

Christmas in Leicester Square

Pariserhjul på julemarked
Ta en pause og spis en pepperkake i pariserhjulet. Bena får hvile og du kan nyte utsikten over alle de vakre julelysene. Foto: Sam.romilly – Flickr/CC BY 2.0

Leicester Square’s julemarked ligger i hjertet av London, midt i Soho. Dette er et tradisjonelt julemarked, og her kan du blant annet kjøpe billetter til flere teaterforestillinger for store og små.

Winterville

Londons mest utradisjonelle julemarked ved Clapham Common, byr på litt annerledes julestemning. Her er det DJ’s, magikere og mulighet til å se et juleshow for familien som foregår på en double-decker.

Her kan du bestille en rimelig pakkereise til London med Norwegian Holidays.

Fly til London

Trondheim

En julepyntet Nordre gate i Trondheim
Tusenvis av julelys funkler mot deg i Trøndernes hovedstad. Julemarkedet i byen har utviklet seg til å bli et lyspunkt i desember. Foto: Lee Dyer – Flickr/CC BY-SA 2.0

Julemarkedet i Midtbyen i Trondheim er en årlig tradisjon med mer enn 75 utstillere. Her får du ekte norsk jul, med kortreist mat, lokalt håndverk og den tradisjonelle julegrana. Blir det for friskt utendørs kan du trekke inn i kafélavvoen der det også er mulighet for å kjøpe noe å stille tørsten med.

Trondheim har i det siste seilt opp som Norges nye mathovedstad, her er våre anbefalinger over beste restauranter i Trondheim.

Fly til Trondheim

Share
Neste

Fly med barn - slik går flyturen som en lek