0
Neste

Slik tjener du CashPoints på Black Friday-shoppingen

Blog 8 fanastiske katedraler, kirker og basilikaer
Dato: 8 november 2019

8 fanastiske katedraler, kirker og basilikaer

Share

I Europa finner du noen av verdens vakreste katedraler. Med sine praktfulle spir og imponerende arkitektur er disse kirkene, katedralene og basilikaene beundringsverdige severdigheter.

Europas gudshus er imponerende byggverk som vi lar oss begeistre av uavhengig av religiøs tro. Hvis du er på vei til noen av de europeiske destinasjonene nedenfor, må du huske å legge disse hellige stedene til reiseruten din.

1. Il Duomo, Milano, Italia

Il Duomo, Milan

En gullbelagt Madonna skuer ut over Milano fra det høyeste spiret på katedralen.

Il Duomo er en av verdens største og mest berømte gotiske katedraler. I hjertet av Milano på Piazza del Duomo ligger dette imponerende mesterverket som sies å ha flere utsmykninger enn noe annet byggverk på jorden; 3 400 statuer, 135 vannkastere og 700 skulpturer.

Den mest ærverdige av alle utsmykningene er den gullbelagte jomfru Maria som troner på det høyeste spiret på Duomos tak. Denne fire meter høye statuen, som ble kjent som Madonnina (Lille Madonna), var en gang det høyeste punktet i byen, og ble til og med dekket med en klut under andre verdenskrig for å unngå å gi et lett mål for bombefly.

Fly to Milan

1. Peterskirken, Vatikanet

En del av domen inni Peterskirken i Vatikanet
Innsiden av Peterskirken er et fantastisk skue

Dette forbløffende byggverket er en av historiens mest kjente verk innen renessansearkitektur og ligger i Vatikanstaten, det minste landet i verden.

Noen av verdens mest berømte arkitekter på den tiden, fra Michelangelo til Carlo Maderno, bidro til utformingen. Kirken er overdådig utsmykket med så mye som 44 altre, 395 skulpturer, 778 søyler og 135 mosaikker. Mens du er der må du huske å få med deg Michelangelos skulptur ‘Pietà’, som han hugget ut da han var kun 24 år gammel.

Fly til Roma

2. Stefansdomen, Wien, Østerrike

Stefansdomen i Wien, sett fra utsiden
Ta trappen opp i Stefansdomen for en fantastisk utsikt over Wien. Foto: Oleg Nikolaevich – Flickr / CC BY-ND 2.0

Denne vakre 700 år gamle katedralen ligger på hovedtorget, Stephansplatz, og har fire høye tårn. Gå de 343 trappetrinnene opp i det høyeste tårnet for en fantastisk utsikt over Wien.

Enda mer imponerende er det intrikate, diamantmønstrede flisetaket utsmykket med den østerrikske ørnen.

Er du en fan av klassisk musikk? Både bryllupet og begravelsen for komponisten Mozart fant sted i Stefansdomen, og det er sagt at det var der Beethoven oppdaget at han var døv.

Etterpå kan du fylle opp energilagrene med den verdenskjente wienske kaffen og et stykke ‘Apfelstrudel’ i det nærliggende bakeriet Demel.

Fly til Wien

3. St Paul’s Katedral, London, England

Domen på St. Pauls Cathedral, sett fra andre siden av gaten
Gå opp til Golden Gallery i katedralen for en spektakulær utsikt over London

Sammen med Houses of Parliament og London Bridge er St. Paul’s Katedral et av Londons største ikoner. Den kan skryte av en av de største kuplene i verden, og er et arkitektonisk vidunder.

Sir Christopher Wrens mesterverk var stedet for prins Charles og Lady Diana Spencers bryllup, og begravelsene til admiral Nelson, Sir Winston Churchill og Margaret Thatcher, for å nevne noen.

Om du trenger å få ut litt energi, kan du ta de 528 trinnene opp til The Golden Gallery, hvor du vil ha en fantastisk utsikt over Englands vakre hovedstad.

Mens du først er i Storbritannias hovedstad, hvorfor ikke nyte et tradisjonelt, britisk måltid? Se vår liste over topp ti steder for ettermiddagste i London.

Fly til London

4. La Sagrada Família, Barcelona, Spania

La Sagrada Familia i Barcelona, sett fra andre siden av parken som ligger foran basilikaen
Den uferdige Sagrada Familia er et av de mest berømte stedene i Barcelona

Uansett hvor du ferdes i Barcelona er sjansen stor for at du ser noe designet av Antoni Gaudí. La Sagrada Familia er hans mest berømte verk – selv om det ikke er gjort ferdig på over 100 år.

I tillegg til å være en av de høyeste kirkene i verden, er dette spektakulære landemerket fylt av fargerike glassmalerier og trelignende søyler, ulikt alt annet du har sett.

Dessverre døde Gaudí før mesterverket var ferdig. Det er planlagt ferdigstilt i 2026, for å falle sammen med hundreårsdagen for arkitektens død.

Tips: Bestill en guidet tur med forbi-køen-billett og lær alt om denne fascinerende bygningen.

Fly til Barcelona

5. Hallgrímskirkja, Reykjavik, Island

Hallgrímskirkja på Island
Det unike utseendet til Hallgrímskirkja er inspirert av det islandske landskapet. Foto: David Stanley – Flickr / CC BY 2.0

Hallgrímskirkja i Reykjavik er en kirke ulik alle andre. Det futuristiske designet peker mot det islandske landskapet, og er inspirert av formen lava får når den kjølner.

Det 73 meter høye tårnet gir en fantastisk, 360-graders utsikt over Reykjavik, fjellene rundt og havet som strekker seg vestover mot Grønland. Dette gjør kirken til en av de mest besøkte turistdestinasjonene i Reykjavik.

Tips: Når du besøker landet av is og ild, ikke gå glipp av disse 14 storslåtte opplevelsene på Island.

Fly til Reykjavik

6. Kölnerdomen, Köln, Tyskland

Kölnerdomen sett fra andre siden av vannet
Den majestetiske Kölnerdomen er sagt å være det siste hvilestedet for de tre vise menn

Kölnerdomen er på UNESCOs verdensarvliste, og med god grunn. En av Europas vakreste katedraler, med rundt 20 000 besøkende hver dag, som ønsker å se de hellige tre kongers skrin som sies å inneholde levningene til de tre vise menn.

Hvis du er religiøs må du også få med deg Milan Madonna, en elegant treskulptur som skildrer Maria og Jesus. Laget i katedralverkstedet rundt år 1290, denne høye, gotiske statuen er assosiert med mirakler, og har tiltrukket seg pilegrimer i århundrer.

Fly til Dusseldorf. Togturen fra flyplassen til sentrum tar under én time.

7. Sankt Savakirken , Beograd, Serbia

Sankt Savakirken sett fra utsiden
Den mest berømte kirken i Beograd praktisk talt glitrer på en solfylt dag. Foto: George M. Groutas – Flickr / CC BY 2.0

Ingenting dominerer bybildet i Beograd i samme grad som den monolittiske Sankt Savakirken. Kirken ble bygget akkurat der Sankt Savas levninger ble brent av den osmanske hæren. Dette er virkelig det spirituelle sentrum av den hvite byen.

Innsiden er uferdig, men den fantastiske utsiden gjør opp for det, og vel så det.

Mens du er i Beograd, hvorfor ikke ta en spasertur i denne fascinerende byen? Denne tre timers sightseeing-turen dekker alt det viktigste.  

Fly til Beograd

8. Notre-Dame, Paris, Frankrike

Fronten av Notre-Dame, mot en blå himmel
Notre-Dame: Katedralen er et av Europas fremste symboler på skjønnhet og historie. Foto: Anna & Michal – Flickr / CC BY-SA 2.0

Som en av verdens mest berømte gotiske katedraler, kunne vi ikke la være å sette ikoniske Notre-Dame på listen over kirker, basilikaer og katedraler du må få med deg i Europa.

Den er bygget på en øy midt i Seinen, og denne juvelen av gotisk arkitektur er et av Paris sine mest symbolske monumenter. Den er også av mange regnet som hjertet av den franske hovedstaden.

Katedralen fikk dessverre store skader fra en brann som fant sted under renoveringsarbeid i 2019. Taket og det 850 år gamle spiret ble ødelagt, så for tiden kan du kun nyte den fra utsiden.

Fly til Paris

Start eventyret med Norwegian

Norwegian Reward medlemmer
Er du medlem i Norwegian Reward tjener du CashPoints som du kan bruke til å betale for din neste flybillett.

Enten du er religiøs eller ikke, Europas fantastiske katedraler, basilikaer og kirker er vel verdt besøket.

Husk at om du er medlem av Norwegian Reward, kan du tjene CashPoints på fly, hotell, leiebil og aktiviteter gjennom GetYourGuide, som du kan bruke på ditt neste eventyr.

Ble medlem i Norwegian Reward

Share
Neste

Slik tjener du CashPoints på Black Friday-shoppingen