0
Neste

Her shopper du i New York

Blog Har du hørt om «The Florida Feeling»?
Miami Beach
Dato: 21 november 2017

Har du hørt om «The Florida Feeling»?

Share

Solskinnsstaten Florida kommer garantert til å leve opp til forventningene. For både store og ikke minst for små.

Det har de siste årene blitt mer og mer populært for nordmenn å legge turen «over dammen» til Florida når det er tid for ferie. Kombinasjonen, spennende storbyer, lassevis av severdigheter, moro, solskinn og shopping som du ikke finner maken til andre steder er temmelig uslåelig.

Og vil du ha en ferie hvor du er garantert alle punktene ovenfor, ja da er solskinnsstaten Florida et godt valg – for hele familien. Det eneste problemet? Du kommer til å ønske at ferien var dobbelt så lang og lommeboken dobbelt så tykk.

Solfylte dager i Miami

South Beach Miami
South Beach Miami

Enten du bare skal på storbyferie til Miami eller bruker byen som utgangspunkt og startgrop for ferien, så bugner det med ting å se og gjøre her – bare du liker sol, sand og sommer, da. Visste du at Miami er en av de mest solrike byene i USA? Statistikk sett, så skinner solen her hele 248 dager i året.

Miami bringer frem bilder av kritthvite sandstrender, pastellfargede hus, art deco arkitektur og svaiende palmetrær. Og du blir ikke skuffet. Særlig er det området rundt South Beach, også kalt SoBe av lokalbefolkningen, som innfrir alt dette og mere til. Det er her du finner de heteste restaurantene og nattklubbene, de lekreste designerhotellene og de mest glamorøse butikkene – med et klientell som matcher.

Men ikke glem og utforske andre deler av byen også. Miami har nemlig langt mer å by på enn pastellfarger og paraplydrinker.

Dette må du ikke gå glipp av i Miami

Miami er en smeltedigel av folk, bydeler og kulturer. Noen områder regnes som mindre trygge, spesielt etter mørkets frembrudd, men bruk sunn fornuft og spør deg frem hos hotellet og turistguider. Det er lett å tilbringe alle dagene her med å ligge langflat på stranden, men om du trenger en pause, prøv å få med deg dette når du befinner deg her:

Little Havana – Cuba i miniatyr

Bydelen Little Havana befinner seg mellom South West 12th og 16th Ave, og er som et Cuba i miniformat. Her snakkes det spansk, maten er cubansk og sigarrøyken ligger tett. Det kryr av romantiske små restauranter og de trange sidegatene er så sjarmerende at det absolutt er verdt et besøk.

Ocean Drive – hippere enn hippest

Ocean Drive Miami
Ocean Drive Miami

Ocean Drive er selve paradegaten på South Beach, og et skikkelig se-og-bli-sett sted med høy designersolbrille-faktor. Den populære News Cafe ligger her, samt mange andre trendy og hippe kafeer og utesteder.

Art Deco Historic District

Her kjenner man seg nesten igjen fra å ha sett på bilder av Miami. Pastellfargede hus og palmer dominerer området som strekker seg fra 5th Street North til Dade Blvd og fra Atlantic Ocean West til Biscayne Bay. Om du er interessert i design og arkitektur er et besøk her et must.

The Florida Everglades National Park

Florida Everglades
Florida Everglades

Denne nasjonalparken er Nord-Amerikas eneste subtropiske våtmark og hjem til blant annet de beryktede Everglades alligatorene og et stort antall krokodiller. Faktisk er dette det eneste stedet hvor alligatorer og krokodiller lever side om side. Hos GetYourGuide kan du kjøpe guidede turer til Everglades og samtidig få CashPoints på billettene.

Miami Seaqarium – eldorado for barn

Fantastisk temapark med alle mulige slags marine skapninger og vanndyr. Husk at det kan fort bli mye vannsprut og søl, så ta med et skift med tørre klær. Kjøp inngangsbilletter her og få 5 % CashPoints. 

Her kan du forhåndskjøpe billett til aktiviteter i Miami.

Dette må du få med deg i Orlando

Walt Disney World

Disney World Florida
Foto av Josh Hallett / CC BY-SA 2.0

Walt Disney World i Orlando er et enormt område og består av mange fornøyelsesparker, utstillinger, badeland, restauranter, butikker og mye mye mer. Mellom parkene går det shuttlebusser, tog eller til og med en skyrail.

Universal Orlando Resort

Universal er det nærmeste man kommer en konkurrent til Disney World – og absolutt verdt et besøk. Her finner man to ulike parker, den originale Universal Studios Florida og den nyere fornøyelsesparken Islands of Adventure, som har både restauranter og nattklubber, hoteller og en egen Harry Potter park.

Gatorland

Gatorland i Florida
Gatorland

I denne parken kan du se den kjente – og fryktinngytende Florida- alligatoren på nært hold. Parken har også en stor samling andre reptiler.

Her kan du forhåndskjøpe billetter til aktiviteter i Orlando.

Husk at det blir varmt – veldig varmt

Som med resten av Florida er klimaet i Orlando-området subtropisk, og dermed varmt og fuktig store deler av året. Husk vannflaske og smør deg godt med høy solfaktor.

Sommeren som varer fra mai til oktober er svært varm og mange finner den stekende Florida-solen nesten for intens, spesielt om man skal bevege seg og stå i kø i store folkemengder. Det er også svært ofte torden og kraftige regnskyll på ettermiddagen og kveldene i denne årstiden.

Vinteren som varer fra november til april er mildere og tørrere.

Lei bil og gjør en amerikansk «road trip»

Lei bil og kjør rundt for å rekke over mer
Lei bil og kjør rundt for å rekke over mer

Florida er en stor stat, og du rekker ikke over alt som er å se og gjøre på én eneste ferietur, så det er bare å innfinne seg med at du sikkert må tilbake. Gladelig.

Avstandene mellom byer og steder kan være store og dersom du planlegger å se mer enn bare Fort Lauderdale eller bare Orlando, så er leiebil løsningen. Å ha leiebil er billig i USA, spesielt i forhold til norske priser, og det er overraskende enkelt å finne frem – bare man holder tunga rett i munnen. 5- eller 6-felts motorveier kan virke litt overveldende til å begynne med, men du oppdager snart at reglene er de samme som hjemme – alt er bare mye større, som det meste annet i USA.

  • I Florida er det lovlig å svinge til høyre i et kryss selv om det er rødt lys – bare det ikke kommer annen trafikk mot deg eller står et skilt som forbyr deg å gjøre dette i krysset du befinner deg i.
  • Florida har noen av de strengeste lovene i landet når det gjelder å kjøre i påvirket tilstand.
  • I 2002 trådte «Move Over» loven i kraft. Denne påbyr bilførere å bytte fil eller sakke ned til minimum 20 km lavere enn fartsgrensen dersom det står et utrykningskjøretøy i veien eller veikanten.
  • Det er satt opp «rødt lys» kameraer i alle store kryss og lysregulerte rundkjøringer. Bilder av bilførere som kjører mot rødt lys sendes automatisk videre til politiet og du får bot i posten umiddelbart.

Bestill leiebil gjennom oss og tjen opptil 5 % CashPoints på leien!

Hit kjører du

Paradiset Key West

Key West
Key West

Si «Key West» og de fleste av oss får opp bilder av hvite strender, sukkertøyfargede trehus og Ernest Hemingway på netthinnen. Alt stemmer. Legg til solnedganger du aldri har sett maken til, spennende mat som er en blanding av amerikansk og karibisk og den absolutte «Florida Feeling» – som ifølge lokalbefolkningen er omtrent så avslappet som det går an å bli.

Nettopp på grunn av disse bør du ta en tur utover Florida Keys – som ender opp i Key West. Øyene som strekker seg utover er knyttet sammen av et hundretall broer og er en kjøretur du aldri vil glemme.

Ernest Hemingway sitt hus er verdt et besøk, og få for all del med deg solnedgangen ytterst på Key West.

Tampa Bay

På motsatt side av landet, på Floridas vestkyst, ligger blant annet byen Tampa, strandområdet ved Clearwater og badeparadiset Sanibel Island. Mange av innbyggerne i Florida reiser selv hit på ferie fordi det er for mange turister på østkysten, spesielt rundt Orlando og Lake Buena Vista. Dette resulterer i en helt annen og kanskje mer genuin stemning og kultur enn man finner langs strendene og byene på østkysten.

Få med deg fornøyelsesparken Busch Gardens hvor du finner noen av verdens største og høyeste berg-og-dalbaner. Og ikke minst nyt strender som er mindre overfylte enn på andre siden av staten, men pass opp for hai!

Liker du strandliv? Her er Floridas beste strender

Share
Neste

Her shopper du i New York