0
Neste

Romantiske storbyer - hit tar du med kjæresten

Blog Reisetrend for storbyferie: Hvordan få mest mulig ut av storbyweekenden din
Dato: 22 juli 2022

Reisetrend for storbyferie: Hvordan få mest mulig ut av storbyweekenden din

Share

Vi elsker å reise på storbyferie, men de bærer ofte preg av et hektisk program og at man vil oppleve mest mulig på kortest mulig tid.

Mange forhåndsbestiller billetter til ulike severdigheter og andre aktiviteter på nett. Dette gjør at man sparer tid i billettkøen, men det kan uansett være timelange køer for å komme inn på de mest populære attraksjonene, selv om man har kjøpt billetten hjemme før man reiste.

Nå får stadig flere, øynene opp for at det kan være smart å kjøpe en forbi-køen-billett. Da kan du definitivt være sikker på å få sett mye på kort tid og du får du mer tid til å nyte mat, shopping og alt annet som du måtte ønske å gjøre.

Turister i saktegående kø opp til Meteora i Hellas.
Stadig flere turister kjøper «foran-køen-billetter» for å utnytte tiden på ferie bedre.

GetYourGuide selger billetter til guidede turer og andre opplevelser over hele verden og de kan fortelle at forbi-køen-billetter har økt i popularitet blant reisende i det siste .

Vi gir deg forslag til noen supre attraksjoner og aktiviteter i noen av de mest populære storby-destinasjonene, som anbefalt av GetYourGuide. Mange av disse gir deg prioritert adgang og betyr at du elegant kan gå forbi køen. Og nei, det trenger ikke å koste skjorta.

Bestill fra GetYourGuide via Norwegian Reward og tjen 5 % CashPoints på alt av severdigheter og aktiviteter!

London Eye lyser i natten på en storbytur
Velg sjøveien og se Londons attraksjoner fra Themsen.

En storbyferie til London blir aldri feil. Den britiske hovedstaden har noe for enhver smak, fra skremmende torturtårn til livlige West End musikaler, tradisjonelle puber til hippe markeder. Gjør deg klar for ditt London-eventyr med følgende aktiviteter.

 • Harry Potter-tur – Utforsk de fortryllende kulissene i Harry Potter-filmene og gå i fotsporene til favorittkarakterene dine på Warner Brothers Studio. Transport er inkludert.
 • St. Pauls katedral: Forbi-køen-billett – Nyt rask adgang til Londons landemerke; St. Paul katedral. Utforsk katedralen og krypten, klatre deretter opp trappene til dens 3 gallerier og se London fra kuppelens topp.
 • Tower of London – Bli med på en omvisning hvor du kan reise tilbake i tid og lære om intriger, henrettelser og tortur som har foregått på stedet.
 • Inngangsbillett til Stonehenge – Bestill din inngang til en av verdens mest berømte forhistoriske monumenter på forhånd.
 • Madame Tussaud – Populært for alle aldre. Opplev glitter og glamour. Møt dine favorittkjendiser og bli fasinert av de naturtro voksfigurene.

Se andre spennende aktiviteter i London

Paris

Eiffeltårnet, Paris
Paris blir man aldri lei av, book forbi-køen-billetter for å få maksimalt utbytte av tiden.

Opplev den mest romantiske byen i verden. Ta en titt på disse anbefalte severdighetene.

Se alle turer og aktiviteter i Paris

Klar for litt shopping i verdens motehovedstad? Ta en titt på vår guide til de beste områdene for shopping i Paris.

Storbyferie i Roma

Colosseum, Roma, Italia
Lær om Colosseums hemmeligheter med en guidet omvisning med en lokal guide.

En storbyferie i Roma er en perfekt kombinasjon av historie, kultur, arkitektur og, selvfølgelig, deilig mat. Hvis du planlegger å reise hit bør du ikke gå glipp av dette:

Hvis du ikke er fan av guidede turer, kan du alternativt bare bestille Fast Track-inngang til byens viktigste severdigheter:

Se alle turer og aktiviteter i Roma

Skal du besøk den italienske hovedstaden sammen med din kjære? Ta en titt på de 10 mest romantiske tingene dere kan gjøre i Roma.

Amsterdam

Fargerike hus i Amsterdam, sett fra en båttur på kanalen på storbyferien
Det er veldig populært å oppleve Amsterdam med en båttur på kanalene.

Det er mye mer å gjøre i Amsterdam enn å gå på kaffebar. Denne populære destinasjonen er full av kule ting å gjøre, fra kanalcruise til ølsmaking.

 • 1,5-timers kveldscruise på kanalen – Se Amsterdam på sitt mest pittoreske mens du seiler forbi Magere Brug, Gouden Bocht og mer. La deg begeistre av de belyste kjøpmannshusene og finn de lokale trendstedene.
 • Heineken Experience inngangsbillett – Oppdag hva som gjør dette verdensberømte ølet så godt i fabrikken der ølet først ble brygget.
 • Rijksmuseum – Over 400 kunstverk fra kunstnere som Frans Hals, Vermeer og Rembrandt venter deg på et av byens flotteste museer.
 • Van Gogh Museum forbi-køen-billetter – Ingen tur til Amsterdam ville være komplett uten å ta en titt på de fantastiske kunstverkene til den nederlandske mesteren.

Se alle turer og aktiviteter i Amsterdam

Barcelona

Dame som ser på kamera i Park Güell, Barcelona
Sikre deg noen skikkelige blinkskudd fra høydene i Park Güell

Flotte strender, vakre fjell, deilig tapas, shopping, fantastisk arkitektur … Barcelona har alt. Få mest mulig ut av turen til den katalanske hovedstaden, og bestill disse attraksjonene på forhånd.

Se alle turer og aktiviteter i Barcelona

Stockholm

Stockholm Gamla Stan fra sjøsiden.
Mange båtturer i Stockholm kan gi deg et perfekt utgangspunkt for å se byen fra en annen måte enn ellers.

Vi sier ikke nei takk til et besøk i vakre Stockholm hvis sjansen byr seg. Byens sjarm med historiske og fargerike bygninger, trendy kaffebarer, gode shoppingmuligheter, samt de blide svenskene appellerer ekstra mye til oss nordmenn.

 • Skjærgårdstur med guide – Gå om bord i et klassisk skjærgårdskip og seil rundt i Stockholms skjærgård på en 2,5 timer lang sightseeingtur.
 • Stockholm bytur: Gamla stan & Vasamuseet – Oppdag hvorfor Stockholm er berømt for sin historiske sjarm og naturlige skjønnhet, på en omvisning av byens severdigheter. Utforsk Gamla stan og nyt forbi-køen-inngang til Vasamuseet.
 • Sightseeingtur med Segway – Utforsk Stockholm uten problemer på en ståhjuling. Se byens høydepunkter som det kongelige slott og Skeppsholmen på denne 2-timers guidede turen.
 • Skansen friluftsmuseum: Inngangsbillett – Besøk verdens første friluftsmuseum og se så mange som 150 historiske hus og tun. Lær om levekårene for det svenske folk mellom det 16. århundret og første halvdel av det 20. århundre.

Se alle turer og aktiviteter og få flere topp tips for en storbyferie i Stockholm.

Berlin

Mennesker på storbyferie foran Brandenburger Tor i Berlin
Brandenburger Tor er bare én av de «obligatoriske» severdighetene du bør få med deg hvis storbyferien går til Berlin.

Berlin er et kreativt knutepunkt for musikk, gatekunst og museer. I tillegg byr Berlin på mange historiske landemerker og påminnelser om byens turbulente fortid. Utforsk de spennende severdighetene i denne pulserende byen!

 • Berlins severdigheter: 3,5-timers sykkeltur – Opplev den tyske hovedstadens mest berømte severdigheter på denne turen gjennom Berlins historie, inkludert Holocaust-minnesmerket og Berlinmuren.
 • Båttur langs elven Spree – Nyt en 2,5 timers båttur langs elven Spree og lær interessante fakta om Berlin. Se de viktigste attraksjonene i byen fra vannet inkludert regjeringskvartalet, Bellevue-palasset, Berliner Dom og Museumsinsel.
 • Gatekunst- og graffitiomvisning med workshop – Ta del i Berlins rike kunstnermiljø! Lær historien om graffitien i Berlin på denne omvisningen og se de siste og beste eksemplene på byens gatekunst. Du kan også lage dine helt egne, urbane kunstverk i en workshop med aktive, lokale kunstnere.

Se alle turer og aktiviteter i Berlin

Trenger du mer inspirasjon til din storbyferie? Sjekk ut de 10 beste tingene å se og gjøre i Berlin.

Finn flybilletter her

Share
Neste

Romantiske storbyer - hit tar du med kjæresten