0
Neste

8 ting man IKKE bør gjøre i San Francisco

Blog De beste stedene å spise pizza i Roma
Dato: 9 august 2019

De beste stedene å spise pizza i Roma

Share

Har du planlagt en tur til Roma? Da har du noe å glede deg til, ikke minst på den kulinariske fronten. Roma er et paradis for den som elsker silkemyk carbonara, saftig lasagne, kremet risotto og deilig italiensk pizza med tynn sprø bunn og mozzarella.

Det sier seg selv at en tur til Roma ikke er komplett uten pizza. Med pizzabakerier, fornos og trattorias på nesten hvert gatehjørne, er det ingen mangel på steder hvor du kan sette tennene i et pizzastykke eller to.

For å være sikker på at du får byens beste pizza, bør du ta en titt på vår toppliste over steder der du kan finne den beste pizzaen i Roma.

Fly med Norwegian til Roma og tjen CashPoints med Norwegian Reward.

1. Pizza per stykke: Forno Campo de’ Fiori

Et pizzastykke med sopp foldet i et brunt papir
Prøv et pizzastykke hos et av Romas mest populære bakerier. Foto med tillatelse av TripAdvisor

I det travle bakeriet Forno Campo de’ Fiori går salget av pizza al taglio unna. Folk står i kø rundt gatehjørnet for å få et stykke av deres pizza bianca som består av flatt brød med salt, rosmarin og olivenolje. Det smaker fantastisk.

Hvis du heller vil ha pizza med tomatsaus, har de også en herlig tradisjonell pizza rosso med tomatsaus. Bare si hvor mye du vil ha, for du betaler etter vekt. Et nydelig valg hvis du skal ha en rask lunsj på farten.

Piazza Campo de’ Fiori, 22
€€€

2. Utenfor turiststrømmen: Dar Poeta

Trastevere i Roma

I den trendy bydelen Trastevere kan du finne det beste Roma har å by på av pizza.

Hvis du ikke vet at denne rustikke pizzeriaen fins i Romas hippe bydel Trastevere, går du antakelig rett forbi den. Men den er virkelig verdt et besøk.

Pizzaen hos Dar Poeta, som er laget av langsomt hevende deig uten gjær, stekes i en vedfyrt ovn og er helt eksepsjonell. Samtidig er prisen svært overkommelig.

I tillegg til det vanlige utvalget av pizzaer, servert med skorpe som ligger et sted mellom den tynne romerske og den tykkere napolitanske varianten, er stedet også kjent for sin spesialitet ricotta og Nutella calzone.

Det er en summende atmosfære om kvelden, så det er et flott sted å spise middag. Men vær tidlig ute for det går ikke an å bestille bord.

Vicolo del Bologna, 45
€€€€

3. Noe utenom det vanlige: La Pratolina

Nærbilde av “pinse romane” flatt brød toppet med forskjellige grønnsaker og smeltet ost
Prøv et av de smakfulle flate brødene, “pinse romane”, hos La Pratolina. Foto: © La Pratolina

Har du lyst på noe utenom det vanlige? Dra til La Pratolina for en appetittvekkende ”pinse romane”. Disse ovale flate brødene er inspirert av en gammel romersk oppskrift og lages av hvete-, ris- og soyamel. Deigen får stå i 48 timer slik at det oppstår en lett og luftig skorpe.

Pizzaen smaker guddommelig og den inneholder mindre kalorier, fett og salt enn en vanlig pizza, så hvis du vil være forsiktig med godbiter mens du er på ferie, kan du trygt spise denne middagen.

Du finner alle de klassiske fyllene her, men den romerske, som er toppet med kokte poteter, porchetta, paprika og rosmarin, er en av deres spesialiteter.

Vekk appetitten med en tallerken smakfulle svinekroketter, for den ultimate Pratolina-opplevelsen.

Tips: Dette er et flott sted å spise middag på en date-kveld. Hvis du besøker Den evige by med din bedre halvdel, bør du også ta en titt på vår liste over de 10 mest romantiske ting man kan se og gjøre i Roma.

Via degli Scipioni, 248
€€€€

4. Eksperimentell topping: Bonci/Pizzarium

Hos pizzarium får du noe av den beste pizza i Roma
Sjefen Gabriele Bonci disker opp med fantastiske retter.

Den revolusjonerende pizzakokken Gabriele Bonci har kjælenavnet “Pizzaens Michelangelo” og er kjent for å lage noen av de mest spennende pizzaene i Roma. Ved å bruke den sammen typen spelt som oldtidens romere, blir bunnen sprø, lett og nydelig. Og toppingen viser kreativitet.

Hos Boncis pizza al taglio locales, slik som Pizzarium, går smakene mye videre enn standard tomat, mozzarella og basilikum, med eksperimentelle toppinger som varieres avhengig av sesongen.

Rektangulære pizzaer med forskjellige toppinger bak en glassdisk
Prøv noen forskjellige toppinger på Pizzarium. Foto: © Bonci

Menyen endres daglig og toppingene er umulig å forutsi, men vær forberedt på lekne varianter av spekemat, ost og sesongens råvarer.

Stedet er alltid godt besøkt, men er verdt eventuell venting. Når du har fått ditt pizzastykke, kan du oppsøke menneskemengden på fortauet og spise pizzaen mens den er varm.

Via della Meloria, 43
€€€€

5. Glutenfri pizza i Roma: La Soffitta Renovatio

Margherita pizza på et trebord ved siden av en basilikumplante og en asjett med bøffelmozzarella og cherrytomater på stilk
Bestill en napolitansk pizza på La Soffitta Renovatio og opplev en smakssensasjon. Foto: © La Soffitta Renovatio

Glutenintoleranse? Det er intet problem. Du kan få den pizzaen og pastaen du vil på La Soffitta Renovatio. Noen få minutters gange fra Vatikanet ligger et av byens toppsteder for glutenfri mat.

Denne familiedrevne restauranten er akkreditert av Italiensk cøliakiforening og tar matintoleranse på alvor. Glutenfrie måltider tilberedes på et separat område adskilt fra alt annet og rettene utstyres med flagg for å unngå krysskontaminering.

Margheritaen er enestående, uansett om du har intoleranse eller ikke, og den tradisjonelle napolitanske basen er myk og fyldig. Ikke gå før du har prøvd stedets glutenfrie tiramisu.

Det er ikke umulig at du kommer til å besøke dette stedet oftere. Det kan lønne seg å ikke bruke for trange bukser.

Piazza del Risorgimento, 46/a
€€€

6. Flott for barn: Trapizzino

To hender som holder hver sin Trapizzino, begge med forskjellig topping
Ta med barna til en populær kombinert pizza-sandwich på Trapizzino © Trapizzino

Pizzabaker Stefano Callegari tok Roma med storm i 2008 da han fant opp trapizzini på det lille pizzasteded sitt i Testaccio. Dette er en blanding av en pizza og en sandwich, som består av alt slags godt fyll, fra tradisjonell pizzatopping til mer uvanlige ingredienser som stekt oksehale, blekksprut og innmat.

Til en pris på 4 euro er en trapizzino en billig og velsmakende måte å fylle magen på. Og det er fine alternativer for barn. Det tilbys en egen barnemeny, med en barneporsjon trapizzino, en flaske vann, en hjemmelaget kake og en “overraskelse” fra oldtidens Roma.

For å oppleve en himmelsk smak velger du genovesisk trapizzino, som inneholder oksekjøtt, rød løk og sort pepper.

Trapizzino finnes på flere steder i Roma
€€€

Kurs – lær å lage pizza i Roma

Tre pizzaer foran ilden i en vedfyrt pizzaovn
Lær ekspertenes tips og triks på et kurs i pizzabaking i Roma

Hvis du ønsker å lære hvordan du lager din egen pizza mens du er i Roma, er dette 4-timers kombinerte kurset i hvordan man lager pizza og pasta stedet hvor du lærer alt du trenger å vite. En profesjonell kokk viser deg hvordan du lager napolitansk pizzadeig og steker den i en vedfyrt ovn. Du lærer også hvordan du lager pasta i ti forskjellige former. Det beste av alt er at kurset avsluttes med et festmåltid hvor du kan spise det du vil.

Dette er et barnevennlig arrangement og er derfor ypperlig hvis barna skal underholdes på en regnværsdag i Roma.

Utforsk Roma, tjen CashPoints

En bro over elven Tiber i skumringen, med St. Peters Basilik mot solnedgangen i bakgrunnen
Utforsk alle severdighetene i Roma og tjen CashPoints hele veien med Norwegian Reward

Hvis vi har gitt deg lyst til å besøke Italia, bestiller du reisen til Roma med Norwegian. Før du vet ordet av det nyter du en pizza Margherita.

Med så mange gode restauranter og med så mange fantastiske ting å se og gjøre, er det ingen fare for at du blir sulten eller kjeder deg. Problemet er å få med seg alt. Skal du på sightseeing anbefaler vi å forhåndsbestille en “hopp over køen” billett. Det vil gjøre det mulig for deg å omgå køene til attraksjonene du ønsker å se, slik at du får god tid til å ta lange pauser hvor du kan nyte en velsmakende pizza i Roma.

Før du bestiller noe, må du passe på å være medlem av Norwegian Reward. Som medlem tjener du CashPoints på flyreiser, hoteller og aktiviteter i Roma, som kan brukes for å få rabatt neste gang du er på en kulinarisk ferie med Norwegian.

Bestill en tur til Roma

Bestill hotell

Share
Neste

8 ting man IKKE bør gjøre i San Francisco