0
Neste

Bo kongelig på slottshotell

Blog Preikestolen – verdens flotteste utsiktspunkt
Dato: 10 juli 2020

Preikestolen – verdens flotteste utsiktspunkt

Share

Et ikonisk fjellplatå som stuper 600 meter ned til det dypblå vannet i fjorden nedenfor, rundt er det majestetiske fjelltopper så langt øyet kan se.

Preikestolen er et av de mest spektakulære stedene å besøke i Norge.  «Imponerende og storslagent» er ikke engang i nærheten av å beskrive den fantastiske fjellformasjonen i Sandnes kommune. Utsikten over Lysefjorden og fjellene rundt tiltrekker seg hvert år over 250 000 mennesker.

Preikestolen har blitt kalt et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både Lonely Planet og BBC og er definitivt verdt å føre opp på din «bucket list».

Her er alt du trenger å vite hvis du skal besøke Preikestolen.

Obs: På grunn av koronapandemien, kan åpningstider og tilgjengeligheten til aktiviteter, hoteller og spisesteder være påvirket. Husk å sjekke gjeldende reiseråd før du reiser.

Når er det best å besøke Preikestolen?

Et enslig menneske på Preikestolen
Besøk Preikestolen i sommerhalvåret for større sjanse for klarvær

Den beste tiden på året å besøke Preikestolen er i perioden april-oktober. Da er vær og føre bedre og det er større sjanse for klar utsikt. I løpet av de mest populære feriemånedene er området fullt av turister som kommer for å oppleve denne fantastiske fjellformasjonen.

Du bør ikke legge i vei hvis det er snø eller glatt føre, eller hvis det er fare for at det blir mørkt før du kommer deg tilbake.

Hvordan komme seg til Preikestolen?

People on Pulpit Rock, aka Preikestolen, in Norway
Besøk Preikestolen i sommerhalvåret for større sjanse for klarvær

Den populære naturattraksjonenligger i Forsand i Sandnes kommune, utenfor Stavanger.

Fra Stavanger er Tau-fergen en flott transportmåte til Preikestolen, fra Tau kan du ta buss til Preikestolen fjellstue. Du kan også leie en bil og kjøre gjennom verdens lengste undersjøiske tunnel fra Stavanger til Tau.  Preikestolen er et ideelt sted å kjøre innom hvis du er på bilferie i Norge.

Norwegian flyr til Stavanger fra en rekke flyplasser i Norge.

Turen opp

Turgåere nyter utsikten på vei opp til Preikestolen
Det er viktig å sørge for godt fottøy og ha med nok proviant.

Du starter ved Preikestolen fjellstue. Turen som går opp til den 25×25 meter store fjellhylla gjennom småkuppert terreng, er 7,6 kilometer lang og har en stigning på 350 meter. Utflukten er overkommelig for de fleste som er ved noenlunde grei fysikk. Turvante barn vil også greie denne turen fint.

Turgåere anbefales å bruke komfortable klær og sko, og sørge for at de har niste og rikelig med vann, ettersom det ikke er annet enn naturen her.

Mission Impossible

Preikestolen ble enda mer kjent da den spilte sin rolle i filmen «Mission: Impossible Fallout».

I filmen henger Tom Cruise fra den ruvende klippen, høyt over den majestetiske Lysefjorden, i ekte Ethan Hunt-stil. Scenene ble filmet over tre dager i november 2017.

Selv om den dramatiske scenen er satt til å være i India i filmen er Preikestolen en av stjernelokasjonene i filmen.  Den episke scenen ble til og med inkludert i traileren til filmen, så vel som på Tom Cruises egen Twitter-side.

Preikestolen ble enda mer kjent da en mengde fans fikk være med på en unik filmpremiære på toppen av Preikestolen. 2000 mennesker samlet seg foran et gigantisk lerret på Preikestolen, klare til å se førpremieren på Mission: Impossible – Fallout.

Etter at den actionfylte filmen var slutt, tok de seg ned fra fjellplatået, midt på natten, utstyrt med lommelykter og hodelykter.

Hoteller i nærheten

Verkshotellet – Et koselig 3,5-stjerners hotell i en tradisjonell trebygning, som ligger i Jørpeland. Hotellet ligger bare 9 km fra Preikestolen, men omtrent 30 km fra Stavanger. Pris inkluderer frokost, Wi-Fi og parkering.

Du kan også velge å bo i sentrum av Stavanger, som ligger omtrent 26 km fra Preikestolen. I gamle sentrum finner du vakre, hvitmalte trehus fra 1700-tallet, og sjarmerende, brosteinsbelagte og fargerike bygater.

Bicycle and people in Stavanger
Bo i Stavanger og opplev den koselige byen.

Sola Strand Hotel – Et historisk strandhotell ved Solastranden. Rommene er restaurert med deler fra gamle og ødelagte skip. Finn ut mer i innlegget vårt om de mest unike hotellene i Norge.

Scandic Stavanger City – Et firestjerners hotell med restaurant som ligger i Stavanger sentrum.

Bestill fly til Stavanger

Du kan tjene CashPoints hver gang du bestiller en flyreise eller et hotell med Norwegian, bruk dem til å gjøre din neste reise med Norwegian billigere. Finn ut mer om Norwegian Reward her.

Share
Neste

Bo kongelig på slottshotell