0
Neste

Hit vil vi reise i 2019

Blog Opplev mer for mindre utenom sesongen
Dato: 14 desember 2018

Opplev mer for mindre utenom sesongen

Share

Lina Qvale har førti land krysset av på bucket-lista. Og aller helst reiser hun utenom høysesongen. – Jeg ser bare fordeler med å reise mens andre jobber, forteller 32-åringen.

Du trenger ikke vente til ferien. Ikke trenger du å vente til du får med deg reisefølge, heller. Reis utenom sesong og få mer igjen for pengene.

Bølger er alt jeg trenger

Kvinne står barbeint på stranden og ser utover havet.

Lina Qvale elsker å reise utenom høysesongen. Da har hun bølgene mer for seg selv.

Alt Lina Qvale trenger er bølger. Det finner hun hele året, bare hun setter seg på et fly først.

– Jeg reiser for det meste utenom sesong, forteller 32-åringen. Full jobb som ingeniør stopper henne ikke fra å lure inn en fire-fem surfeturer i året. For å få det til, slipper hun med glede kollegaer med barn foran seg i køen når feriekabalen legges.

Reis utenom sesong og jobb i ferien

Trikk i trang brosteinsgate, reis utenom sesong.

La de andre reise i skoleferiene, så kan du reise når billettene er billigere.

– Jeg har jo bare de vanlige 25 feriedagene. Men jeg pleier å tilby meg å jobbe hele sommeren. Da kan jeg ta meg surfeturer på vinteren, forteller hun.

For det er drømmen om å få bølger under surfebrettet som trekker Lina ut av landet. Og Portugal har seilt opp som surferens favorittdestinasjon de siste årene. Hun har nettopp vært i Lisboa og gleder seg til en ny surfetur i januar. Med Lisboas 290 soldager hvert år, er stedet perfekt for en som liker strand og vann.

Reis til Lisboa hele året.

Høsten er perfekt for surfing

Tre surfere på strand.

I Lisboa-distriktet er det mange strender med perfekte surfebølger.

Lina anbefaler høsten:

– Min favoritt-tid er september og oktober. Da har den største massen av turister reist hjem igjen og portugiserne har gått lei av strandlivet, forteller hun. Temperaturene er behagelige, gjerne rundt 25 grader og den sterke nordavinden som står på hele sommeren har gitt seg. – For surfing og strandliv er dette den mest optimale tiden, mener Lina Qvale.

Får mer for pengene

Enslig strand med lite mennesker.

Utenfor sesongen kan du oppleve mer for mindre. Billettene er billigere og det er mer plass til alle.

Lina ser bare fordeler med å reise utenom sesongen: – Først og fremst er flybillettene billigere, slår Lina fast. Da blir det mer penger igjen til andre ting. Så er det mindre folk på de typiske turiststedene. Da blir det enda lettere å komme i kontakt med folk.

Alt er billigere utenom høysesongen. Du kan bo godt for mindre. Få for eksempel rimeligere overnatting på unike hoteller. Bestiller du hotellovernatting gjennom Norwegian Hotels får du 5 % CashPoints i tillegg. Eller lei deg en bil slik at du kan komme deg akkurat dit du vil. Bruker du Avis eller CarTrawler samler du CashPoints i samme slengen.

Ung dame ser mot måke.

– Det er lettere å få kontakt med andre når jeg reiser alene, mener Lina Qvale.

Lina har fått reiseinteressen inn med morsmelka. Reiseglade foreldre tok ungeflokken med på tur fra tidlig alder. Fra hun var 19 år har hun reist mye alene.

– Enten så reiser jeg sammen med en venninne, eller så reiser jeg bare alene. Det går helt fint, understreker Lina. –Du kommer så mye lettere i kontakt med andre mennesker. Det er jo mange andre som reise alene også, påpeker hun.

– Jeg ser faktisk ingen problemer verken med å reise utenom feriene, eller å reise alene. Det går kanskje litt færre fly, og noen ganger går det ikke fly i det hele tatt, ler Lina. Det er kanskje ikke så varmt som om sommeren, og det kan hende at noe er stengt.

Tar det som det kommer

Surfere sett ovenfra på i bølger.

Det er null problem å reise alene. Du kommer lett i kontakt med andre som gjør det samme.

Da skulle man kanskje tro at hun må planlegge ekstra godt. Men Lina liker like godt å gjøre det stikk motsatte:

– Jeg må jo selvfølgelig finne meg flybilletter, men så reiser jeg gjerne og ser hva som skjer på veien, forteller globetrotteren. – Jeg har vært på reiser der jeg ikke har hatt peiling på hva jeg skal gjøre, og det har vært veldig fine reiser, forteller Lina Qvale.

Tjener CashPoints på lidenskapen

Lina flyr mye med Norwegian og bruker også Norwegian-kortet for å sikre seg enda flere CashPoints. Nå er hun i god gang med å tjene seg opp poeng til neste tur:

– For de fleste CashPointsene forsvant på høstens tur til Portugal, ler hun.

Eksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Linas surfetips i Lisboa-området

Strand med bølger nær Lisboa.

Lisboa-området har en rekke attraktive surfestrender.

Lisboa er et mekka for surfeelskere som Lina. Her er det nok av strender å bryne seg på, både for nybegynnere og proffer.

Surf Cascais

Surf Cascais utenfor Lisboa

Surfeskolen Surf Cascais er opptatt av å lære deg å surfe rett fra dag en.

Lina har jobbet og bodd i Cascais, en fin halvtimes togtur fra Lisboa. Hun anbefaler varmt sin tidligere arbeidsplass, surfeskolen Surf Cascais:

– Surf Cascais er en surfeskole som er opptatt av at folk skal lære seg å surfe på riktig måte. På Cascais er det lett tilgang på både sydvendte og vestvendte strender, så hvis bølgene er for store på vestkysten kan man reise til en sydvendt strand for litt mindre bølger, anbefaler Lina.

Guincho

Solnedgang ved Guincho-stranden.

Guincho ligger rett ved et naturreservat og er et nydelig sted både for naturopplevelsen og surfeopplevelsen.

På vestkysten har du en strand som heter Guincho, den ligger i et naturreservat, rett under åsene i Sintra. – Det er kanskje et av de fineste stedene jeg vet om, og ligger rett ved Cabo da Rocha som er fastlands-Europas vestligste punkt, sier Lina.

– I tillegg til Guincho er det masse andre fine surfestrender på vestkysten rundt Cascais og Sintra, men da trenger du eget utstyr og litt erfaring for å dra, råder hun.

Carcavelos

Ung jente på strand.

Mellom Cascais og Carcavelos er det mange flotte men også krevende surfestrender.

– En veldig populær strand er Carcavelos, den er sydvendt og gir beskyttelse fra svell som kommer vestfra. Carcavelos ligger kun 20 min fra Lisboa og 10 min fra Cascais.

– Mellom Cascais og Carcavelos er det også drøssevis med steder du kan surfe, men da også er de fleste stedene slik at du må ha med eget utstyr, råder Lina Qvale.

Bestill flybilletter

Les mer: Reisetrender 2019

Share
Neste

Hit vil vi reise i 2019