0
Neste

Jul i Tivoli 2019 - Her finner du ekte julehygge

Blog De beste opplevelsene på en reise til Argentina
Dato: 18 november 2019

De beste opplevelsene på en reise til Argentina

Share

Argentina er en smeltedigel av kulturer og opplevelser, og her kan du gjøre alt fra å lære å danse tango i Buenos Aires til å oppleve sørlyset i Ushuaia. Legg til førsteklasses mat, nydelig vin og fantastisk natur, så har du alt du trenger for drømmeferien.

For at du skal få en uforglemmelig reise til Argentina, har vi satt sammen en liten guide med det du må få med deg, i tillegg til noen alternative opplevelser.

Opplev storbylivet i Buenos Aires

En reise til Argentina er ikke komplett uten å oppleve Buenos Aires. Er du glad i tango, biff, fotball og festing langt utover natten? Da vil du elske denne byen. Pass på at du får med deg dette:

Utforsk fargerike La Boca

Buenos Aires og bydelen La Boca er et fint utgangspunkt for din reise til Argentina
La Boca er et fint sted for å få med seg tango, fotball i verdensklasse og souvenirshopping på en håndverksmesse

I det pulserende nabolaget La Boca ligger El Caminito (den lille gangveien), som er berømt for fargerike bygninger, håndverksmesser og tangodansere som danser seg gjennom brosteinsgatene – det perfekte stedet å tilbringe en morgen.

Er du glad i fotball, må du ta turen innom La Bombonera stadion, hvor de verdenskjente Boca Juniors-spillerne holder til.

Spis biff på en parrilla

Man kan ikke reise til Argentina uten å besøke en biffrestaurant

Av alle ting å gjøre på ditt første besøk i Buenos Aires, er det å spise en prima biff noe av det viktigste. Heldigvis er det ikke mangel på parrillas (biffrestauranter) i byen.

For en bifes de lomo (indrefilet) som smelter i munnen, bestill bord på den trendy restauranten El Trapiche i nabolaget Las Cañitas.

Se tangodansere i sving

Ville du likt å prøve deg på tango?

Buenos Aires er verdens tango-hovedstad. Hver søndag kveld på Plaza Dorrego samles profesjonelle dansere for en uformell milonga. Akkompagnert av live musikk mens solen går ned over nabolaget, er det en fortryllende opplevelse.

Om du kommer i humør, ta en svingom!

Dans til morgenen gryr

Nærbilde av hender som holder vinglass
Dra til Palermo for en tur på byen i Buenos Aires

Er du en natterangler er Palermo stedet å være. Vi anbefaler at du starter med Malbec-smaking på Vico Wine Bar, for å dra videre til den svært anerkjente 878 Bar for en cocktail eller to.

Som etterfest kan du dra til den populære Niceto Club, hvor du kan danse til dagen gryr.

Dra til Tigre

Ta en dagstur til Tigre og utforsk byen fra båt. Foto: Nico Kaiser – Flickr / CC BY 2.0

Om du er så heldig å ha noen ekstra dager i hovedstaden, burde du bruke en av dem på å dra fra byens liv og larm, til vakre Tigre.

Med sine elver og øyer er det et perfekt sted å utforske fra båt. Eller, om du foretrekker landejord under beina, kan du gjøre unna souvenirshoppingen på det travle håndverksmarkedet Puerto de Frutos.

Bli inspirert

Det er masse å gjøre i den argentinske hovedstaden. Her er 9 ting du ikke kan gå glipp av i Buenos Aires.

Har du litt dårlig tid, kan du få med deg severdighetene på en hopp-på, hopp-av-buss med audioguide?

Spektakulær natur i Patagonias Lake District

Patagonia er stedet for utendørsaktiviteter

Patagonia er fantastisk vakkert, men et av de mest fantastiske stedene å besøke er Lake District. Med snødekte fjell, blå innsjøer og forblåste sletter, er det et topp sted for fisking og fotturer om sommeren, eller skiturer om vinteren.

Det perfekte utgangspunktet for eventyr er San Carlos de Bariloche. Derfra kan du ta Ruta de los Siete Lagos (Ruten med syv innsjøer), en av de vakreste kjøreturene i Argentina. Den svingete veien går mellom San Carlos de Bariloche og San Martín de los Andes.

Enten du bestiller en tur som Seven Lakes & San Martin de Los Andes roadtrip, eller leier en bil hos Avis og drar alene, bestill gjennom Norwegian Reward og tjen CashPoints! 

Ta en selfie ved «verdens ende»

Se sjøløver og seler på Isla de los Lobos i Ushuaia. Foto: 23am.com – Flickr / CC BY 2.0

Verdens sørligste by, Ushuaia, er kjent som «verdens ende». Men selv med det kallenavnet er det en by full av kule ting å finne på.

Ta et cruise gjennom Beaglekanalen for en unik opplevelse. Her stopper du på forskjellige øyer for å se fugler, sjøløver og sjarmerende bøylepingviner. Fortsetter du turen vil du til slutt nå Antarktis.

Er du heldig nok kan du til og med få med deg sørlyset i Ushuaia. Størst sjanse får du ved å dra til kysten i vintermånedene mai, juni og juli.

Ta en dusj i Iguazúfallene  

Sørg for å få med deg Djevelens Svelg på reisen til Argentina
Djevelens svelg er det mest kjente og storslåtte stedet i Iguazúfallene.

Ingen reise til Argentina er komplett uten et besøk til disse spektakulære fossefallene som er ført opp på UNESCOs verdensarvliste.

Gå langs oppbygde plattformer av tre for å se nærmere på et av verdens syv nye underverker, eller dra på en av båtturene i Iguazúfallene for en spennende tur under fossene.

Tips: Gå ikke glipp av Garganta del Diablo (Djevelens svelg). Med sine 80 meter er det den høyeste og mest spektakulære delen av fossefallene.

Dra på vinsmaking i Mendoza

Malbec-druene blomstrer ved foten av Andes-fjellene i Mendoza

Mendoza-området er hjertet av Argentinas vinproduksjon. En av de mest avslappende måtene å nyte den argentinske kulturen på, er å dra fra vingård til vingård.

Bodega Salentein i Uco-dalen er også verdt et besøk. I tillegg til en kjeller med 5000 vintønner, har de også et galleri med eksklusive argentinske kunstverk.

Mendoza handler ikke kun om vin. Populære aktiviteter for førstegangsbesøkende inkluderer fotturer opp til toppen av Aconcagua (den høyeste toppen i Sør-Amerika) og utendørsaktiviteter, alt fra ridning til rafting. På vinteren er skistadionen Las Leñas et populært sted å stå på ski.

Få med deg andinsk kultur i Salta & Jujuy

Salta

Salta føles annerledes en de fleste andre byene i Argentina. Med sin unike blanding av spansk- og urfolkskultur, er det mer tradisjonelt og konservativt enn i resten av landet.

Mens du er der, pass på at du:

Tilbringer en kveld på en peña

Nyt folkemusikk på din reise til Argentina
La Vieja Estación er et fantastisk sted å nyte folkemusikk live. Foto: ActiveSteve – Flickr / CC BY-ND 2.0

Dra til Balcare etter mørkets frembrudd og bli med på en peña (folkemusikkfest) hvor du kan se fremføring av tradisjonell folkemusikk og dans. Du kan forvente spanske gitarer, saueskinnstrommer, fioliner og gauchos (argentinske cowboyer) i fullt antrekk.

Peñas involverer mat, og mengder av det. Delikatessene inkluderer empanadas (friterte eller ovnsbakte bakverk fylt med kjøtt eller ost og skinke), locro (en varmende grønnsaksgryte), og humita (dampede maiskaker). Bestill litt av hvert, du vil ikke gå derfra skuffet – eller sulten.

For en minneverdig kveld, sjekk ut Peña-en på La Vieja Estación.

Tradisjonelt gatemarked

En av tingene du må få med deg i Salta er Feria Artensanal Balcarce. På dette gatemarkedet kan du kjøpe tradisjonelle argentinske suvenirer, alt fra lokalt lagde klær og smykker, til syltetøy og honning.

Beundre Quebrada de Cafayate

Få med deg solnedgangen over de fargerike fjellene i Quebrada de Cafayate. Foto: ActiveSteve – Flickr / CC BY-ND 2.0

Quebrada de Cafayate er et vakkert syn med sine røde sandsteiner og steinformasjoner. Dra hit om ettermiddagen for en fantastisk utsikt når solen går ned bakfjellene.

Prøv Torrontés i Cafayate

Hva Mendoza er for rødvin, er Cafayate for hvitvin. Om du liker det, prøv Torrontés. Nyt et glass eller to på den idylliske vingården Bodega Piattelli. Du vil takke oss for tipset etterpå.

Jujuy

Jujuy er ikke en dårlig plass å tilbringe et par netter, med sitt tempererte klima, koselige barer og flotte kirker.

Quebrada de Humahuaca

Reis til Argentina og opplev fjellet med de syv farger
Fjellet med de syv farger utgjør et vakkert postkort fra Argentina

Fra Jujuy kan du ta en naturskjønn biltur for å utforske de dramatiske fjellene og fargerike steinene i Quebrada de Humahuaca, et UNESCO verdensarvsted som ligger langs gamle Inka-veier.  

Stopp ved den tradisjonelle andinske byen Purmamarca for å betrakte fjellet med de syv farger. Få også med deg torget i byen, hvor lokale håndverkere selger keramikk og fargerike tekstiler.

Salinas Grandes

Besøk saltslettene på din reise til Argentina
Et besøk til de enorme saltslettene er en perfekt avslutning på din reise til Argentina. Foto: travelwayoflife – Flickr / CC BY-SA 2.0

Fra Purmanaca kan du kjøre til Salinas Grandes, hvor de bildeskjønne saltslettene ligger. Husk å ta med deg solbriller, kontrasten mellom den blå himmelen og den kritthvite saltørkenen er forblindende!

Share
Neste

Jul i Tivoli 2019 - Her finner du ekte julehygge