1
Neste

6 gode råd for mobilbruk i utlandet

Blog Én av fem dropper reiseforsikring
Dame tar bilder på reise til by med utsikt til kanal
Dato: 9 juli 2018

Én av fem dropper reiseforsikring

Share

Én av fem reiser på ferie uten å ha reiseforsikringen i orden viser tall fra forsikringsbransjen. Du er vel ikke en av dem? Selv om du er aldri så forsiktig, kan uhellet skje og det kan få store økonomiske konsekvenser. Sikre deg på ferie, og se hva reiseforsikringen dekker.

Det er veldig viktig at du har reiseforsikringen din i orden. Blir du syk eller utsatt for ulykke uten forsikring, så kan det bli dyrt for deg – veldig dyrt, så ikke ta sjansen!

Sørg for god reiseforsikring

Nå som sommeren står for døren er det viktig å gå i gjennom forsikringene dine for å sjekke at du har gyldig reiseforsikring før feriesesongen.

Ikke reis uten forsikring

Fri mann løper i sanden på ferie

Ikke ta sjansen på å reise uten forsikring. Reis trygt og føl deg fri, uten å frykte ubehagelige opplevelser.

– Det er alltid noen som tar sjansen på å reise uten reiseforsikring, forteller Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. De som dropper reiseforsikringen er gjerne unge. Han fraråder på det sterkeste å ta denne sjansen:
– Vi vet om skrekkeksempler der personer har fått regning på flere hundre tusen kroner, fordi de ikke hadde reiseforsikringen i orden. Det er det ingen som ønsker seg på ferieturen! Gjensidige har samlet gode tips til reisen på godtforberedt.no.

Bestill Europeisk helsetrygdkort

Kontrolleres med pulsmåler av lege på sykehus i annet land på ferie

Ta med deg helsetrygdkortet dersom du skal oppholde deg midlertidig på ferie i et annet land. Det er til stor nytte hvis du havner på sykehus eller trenger helsehjelp.

I tillegg til reiseforsikringen må du huske å bestille Europeisk helsetrygdkort, dersom du skal reise i et annet EØS-land. Kortet er gratis og dokumenterer at du har rett til dekning av nødvendig helsehjelp på samme vilkår som statsborgere i landet du reiser til.

Du bør ha med deg helsetrygdkortet dersom du skal oppholde deg midlertidig i et annet EØS-land eller i Sveits. Få gode råd og mer informasjon om helsehjelp på reisen på godtforberedt.no. Kortet må bestilles for alle i familien, og du gjør det enkelt selv på Helfos hjemmesider.

Terningkast fem til Gjensidige

Dame på ferie med stråhatt og reiseveske i by

Sjekk hva reiseforsikringen din dekker før du reiser på ferie. Pass godt på verdisaker og ta forbehold i landet du besøker.

Gjensidiges reiseforsikring gjør det svært godt sammenlignet med andre forsikringer og fikk terningkast fem av Norsk Familieøkonomi.

Reise Pluss gjelder på alle turer som varer i inntil 10 uker. Forsikringen har nå flere dekninger og økt forsikringssum i forhold til i fjor.

Hva dekker reiseforsikringen? Her er fordeler med Reise Pluss:

  • Dekker egenandel ved skade.
  • Forsikringen har ingen økonomisk begrensning på erstatning av skade på – eller tyveri av – reisegods.
  • Dekker utgifter til lege, sykehus og lignende, og hjemtransport.
  • Forsikringen dekker også blant annet inntil 15.000 kroner i egenandel ved skade på leiebil. Les vilkårene her.

Sikre deg en god forsikring – med ekstra fordeler

Blir du ny kunde i Gjensidige gjennom Norwegian Reward, får du 600 CashPoints på den første forsikringen du kjøper på nett. I tillegg får du 10 prosent nettrabatt. Har du allerede forsikring hos Gjensidige kan du få 300 CashPoints når du kjøper forsikring for liv og helse, barn, hus, hytte eller innbo.

Reiseforsikring gjennom Norwegian-kortet

Backpackere sitter på fjellet ved sjøen med sekk. Sørg for en god reiseforsikring.

Uansett hva slags reiseforsikring du velger; sørg for å ha den i orden før du krysser grensa!

Har du betalt mer enn halvparten av reisen med Norwegian-kortet, så har du en god reise- og avbestillingsforsikring allerede. Men dette gjelder kun for denne reisen, og kun dersom reisen er kjøpt med Norwegian-kortet.

Forsikring mot tapt avgang

Er flyet forsinket? Da er det godt å ha kjøpt reisen med Norwegian-kortet. Dersom Norwegian-reisen er betalt med kortet, og Norwegian er så forsinket at du ikke rekker en videre forbindelse, dekkes ekstrautgifter som kan dokumenteres til nye billetter inntil 5 000 kroner per person og inntil 20 000 kroner per familie. Se fulle vilkår her.

Egenandelsforsikring leiebil

Visste du at flere tusen nordmenn får problemer på utenlandske veier hvert år? Det kan være alt fra større ulykker til mindre påkjøringer eller andre småskader som riper i bildøren. Slike småskader kan fort koste flere tusenlapper i egenandelsbeløp som du som kunde må betale.

Gjennom Norwegian-kortet kan du kjøpe en rimelig leiebilforsikring på 249 kroner i året slik at du får dekket egenandeler opptil 20 000 per skade, begrenset til 40 000 i året. Så kan du heller bruke pengene på noe annet.

Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764

Bestill reiseforsikring her

Les mer: Slik unngår du å komme hjem til sur melk og muggen mat. 

 

Share
Neste

6 gode råd for mobilbruk i utlandet