0
Neste

13 romantiske ting å gjøre på en tur til Barcelona

Blog Glem Route 66! Disse tre alternativene er helt «amazing»
Dato: 31 januar 2020

Glem Route 66! Disse tre alternativene er helt «amazing»

Share

For den eventyrlystne turisten er det ingenting som får det til å bruse like mye i blodet som å legge ut på den store, åpne veien med taket nede, høy musikk og en god gjeng venner. Det finnes ingen bedre steder å gjøre nettopp dette enn i USA.

USA er det perfekte utgangspunktet for en road trip. Landet er stort, og landskapet er spektakulært – her finner du alt fra dramatiske fjellkjeder og åpne innsjøer til tårnende skoger og glovarme ørkener.

Hvis du ikke har vært på road-trip i USA før, kan Route 66 være en god start. Men hvis du allerede har krysset den av på lista eller bare vil prøve noe annet, har vi tre fullgode alternativer til deg.

Og husk: Leier du bil gjennom Avis og Norwegian Reward får du opptil 15 prosent rabatt, i tillegg til 10 prosent CashPoints og én gratis tilleggssjåfør.

Her er det bare å fylle opp tanken, lade kameraet og gjøre deg klar for et legendarisk bileventyr!

Road-trip 1: Vestkysten – Pacific Coast Highway

Kjøretid: 13 timer uten trafikk

Byer: Seattle, Portland (valgfri omvei), Long Beach, San Francisco

Opplevelser: Ikoniske landemerker, gatekunst, sjømat, shopping

Pacific coast highways - Road-trip
Sjøutsikten fra Pacific Coast Highway er spektakulær

Med konstant utsikt til det glitrende havet og deilig havbris er det ikke rart at Pacific Coast Highway er en road trip-favoritt i USA – særlig i en klassisk kabriolet.  

Vi anbefaler å kjøre den sørgående veien mellom Seattle og San Francisco. Da vil du være på havsiden av veien, og du får med deg to flotte byer i starten og slutten av turen.

Kjøretiden er rundt 13 timer uten stopp, men da forsvinner jo litt av moroa. Bruk heller fem dager, slik at du kan ta deg tid til å nyte det du kommer over på veien.

Seattle

Utsikt over Seattle
Første stopp: Seattle

Det er passende at Seattles kallenavn er Emerald City, for den er virkelig en edelstein. Den billedskjønne byen ligger nordvest i USA og kan skilte med et vell av ting å se og gjøre – fra alt du kan ønske deg av shopping, mat og uteliv, til praktfulle steder som historiske Pioneer Square.

Ta deg også tid til et besøk på den UFO-lignende Space Needle, der du finner en roterende restaurant og får utsikt over hele byen. Vi anbefaler også Seattle Waterfront, der du får virkelig god fish and chips.

Markedet på Pike Place er også verdt et besøk, særlig hvis du er på jakt etter unike, håndlagde skatter.

Interessante steder på veien

Utsikt over Olympic National Park
Ta en pause og gå en tur eller to i Olympic National Park. Foto: TravelingOtter – Flickr / CC BY-SA 2.0

Når du kjører ut av Seattle og sørvestover mot Pacific Coast Highway på den store USA-turen din, vil du passere Olympic National Park. For friluftsglade folk er nasjonalparken vel verdt et stopp. De vakre fjelltoppene og imponerende skogene gjør den til et perfekt utgangspunkt for fotturer.

Når du er tilbake på veien, kan vi anbefale en avstikker til Portland hvis du har tid. Dette er en by litt utenom det vanlige som byr på attraksjoner som Portland Art Museum, som er spekket med fascinerende urfolkskunst fra Nord-Amerika, og den japanske hagen, som er et perfekt sted å lade batteriene før du setter deg bak rattet igjen.

Redwoodtrærne i Rockefeller forest
Finn veien mellom de tårnende redwoodtrærne på «Avenue of the Giants». Foto: Kirt Edblom – Flickr / CC BY-SA 2.0

Når du krysser delstatsgrensen mellom Oregon og California, kommer du til Humboldt Redwoods State Park. Her finner du den ærverdige Rockefeller Forest, som er berømt for de enorme redwoodtrærne.

Du trenger ikke engang stoppe for å se dem, for Highway 101 går rett gjennom skogen – på en 50 kilometer lang strekning som har fått navnet «Avenue of the Giants».

San Francisco

Utsiktspunkt over Golden Gate bridge
Noen ganger letter San Francisco på tåkesløret, og du får god utsikt til Golden Gate Bridge

San Francisco trenger ingen introduksjon. I denne livlige verdensbyen finner vi den kjente Golden Gate Bridge, Alcatraz Island og den alltid travle Fisherman’s Wharf – for ikke å nevne alle de fantastiske restaurant-, shopping- og utelivsmulighetene. Byen er et vesentlig stopp på enhver tur langs vestkysten – vær forberedt på at du vil savne den når du reiser videre!

Tips for førstegangsbesøkende: Få mest mulig ut av oppholdet i byen ved bukta ved å lese om disse åtte tingene du ikke trenger å gjøre i San Francisco.

Road-trip 2: Overseas Highway

Kjøretid: Hele rundturen tar 7–8 timer uten trafikk

Byer: Miami, Key West

Opplevelser: Late dager på stranden, fotturer, uteliv

Overseas highway
Ta en tur på Overseas Highway i Florida. Foto: Meyyappan S – Flickr / CC BY 2.0

Hvis du ønsker deg en solfylt biltur ved sjøen på østkysten av USA, er Overseas Highway i Florida – the Sunshine State – et glimrende alternativ. Den 182 kilometer lange veien fører deg fra Miami til Key West – Floridas sørligste punkt.

Fakta: Som du ser av navnet, ligger en del av veien rett over havet. Kan det bli mer spektakulært?

Miami Beach

Miami beach
Første stopp: Miami Beach

Du kan ikke kjøre Overseas Highway uten først å ha vært i Miami noen dager – eller nærmere bestemt: Miami Beach. Stranden er kjent for den lyse sanden og det koboltblå vannet, og dette er stedet å dra for både adrenalinfylte vannaktiviteter, glamorøs shopping og neonbelyst uteliv.

Når du er der, må du heller ikke gå glipp av Art Deco-området på South Beach, der du finner rundt 800 vakre, pastellfargede Art Deco-bygninger og den pittoreske og palmekledde Boardwalk.

Kunstmuseet The Bass er et must for kulturkjerringer og -karer, og for friluftsentusiastene har Biscayne National Park og Everglades National Park mye å by på.

Key West

Key west, havutsikt
Har du vært så langt sør i USA før?

Etter en firetimers kjøretur gjennom de vakre strandbyene i Sør-Florida (for ikke å nevne den stadig tilstedeværende utsikten mot det glitrende havet) kommer du til Key West. Denne tropiske øya er forgylt med sukkerhvite strender og kjent for avslappet stemning og liberale verdier. Det gjør den både gøyal og avslappende.

På denne delen av turen bør du få med deg Ernest Hemingways historiske hjem og Duval Street, en livlig palmekledd gate med butikker og restauranter. Ved solnedgang er det rikelig med vannhull og klubber å finne her. Kredittkort er et must i USA, husk Norwegian-kortet ditt, det er et sikkert og gebyrfritt betalingsmiddel i utlandet.

Eks. ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Hvis du trenger litt avslapping og hvile etter en del timer i bilen, kan du ta et stopp på Smathers Beach for å slikke litt sol. En selfie på USAs sørligste punkt, som er markert med en malt betongbøye, er heller ikke dumt. Du kommer ikke lenger sør i Junaiten enn dette.

Når du har fått slappet helt av, kan du sette deg i bilen igjen og kjøre tilbake motsatt vei. Alt er så vakkert at det gjerne kan ses to ganger!

Road-trip 3: Hill Country

Kjøretid: Hele rundturen tar rundt fire timer uten trafikk

Byer: Austin, San Antonio

Opplevelser: Musikk, natur, fornøyelsesparker

Hill country-veien
Vakkert landskap venter deg på Hill Country-veien gjennom Texas. Foto: Zereshk – Wikimedia Commons / CC BY 3.0

Hvis du er mer naturelsker enn solslikker, vil Texas’ spektakulære Hill Country Route være midt i blinken.

Denne 497 kilometer lange turen starter like sørvest for Austin, og tar deg med til noen av de vakreste naturområdene i Lone Star State – og til en av de mest spennende byene: San Antonio.

Austin

Austin skyline
Første stopp: Austin

For musikkelskere er Austin et must. Byen er kjent som verdens livemusikkhovedstad og byr på både country, blues og rock ’n’ roll. Men byen har også mye annet.

Her finner du nydelig mat, en vennlig lokalbefolkning og massevis av vakre parker og innsjøer der du kan gå på tur, ta et bad eller ta en båttur.

Interessante steder

Hamilton Pool Natural Preserve
Ta deg en dukkert i Hamilton Pool Natural Preserve. Foto: Trey Perry – Wikimedia Commons / CC BY 3.0

Hele turen tar rundt fire timer, pluss pauser. Og du vil definitivt ønske å ta noen pauser på veien.

Første stopp ligger en time sørvest for Austin. Jacob’s Well er en vakker naturlig oase og et populært sted blant texanerne om sommeren. Midt i det hele finner du en forlokkende kilde. Bading er tillatt fra mai til september, men husk å reservere plass.

Bare en halvtime unna finner du et annet kjent badested: Hamilton Pool Natural Preserve. Med frodig natur og et fossefall på 15 meter ligner denne forheksende grotten på noe man helst finner i eventyr. Her må du også bestille på nettet for å få tilgang.

Et annet sted å legge til reiseruten er Fredericksburg. Du vet at du nesten er der når du ser de vakre lilla lupinene på sidene av veien.  

Ta deg tid til å besøke vinhusene. Hvis du bare har tid til ett, bør du legge turen innom Texas Cinco i Pedernales Cellars.

San Antonio

San Antonio
Nyt en avslappende ettermiddag i San Antonio før du drar tilbake til Austin. Foto: Phil Roeder – Flickr / CC BY 2.0

San Antonio er siste stopp før du vender snuten mot Austin igjen. Byen er stappfull av attraksjoner – fra den historiske Alamo misjonsstasjon og vakre River Walk med mange restaurantalternativer til SeaWorld og fornøyelsesparken Six Flags Fiesta.

Når du har fått din dose med berg-og-dal-baner, kan du sette kursen mot Landa Falls og tilbringe en avslappende ettermiddag langs Comal River, før du hopper i bilen igjen og kjører de siste to timene tilbake til Austin og tar deg en velfortjent øl.

Veien er din!

Amerikanske bilskilt
Hvor vil du at ditt bileventyr i USA skal føre deg?

Ble du inspirert? Bestill leiebil gjennom AVIS og tjen opp massevis av CashPoints på din road-trip i USA.

Tips: Hvorfor ikke bruke alle CashPoints fra det amerikanske eventyret ditt på en annen biltur? Les mer «bilturer i Europa» for å få flere ideer.

Share
Neste

13 romantiske ting å gjøre på en tur til Barcelona