0
Neste

8 morsomme og uvanlige ting å gjøre i London

Blog 13 romantiske ting å gjøre på en tur til Barcelona
Dato: 7 februar 2020

13 romantiske ting å gjøre på en tur til Barcelona

Share

Planlegger dere en romantisk tur til Barcelona? Den katalanske hovedstaden er full av ting å finne på for forelskede par som tar seg et avbrekk i byen.

Gå hånd i hånd med kjæresten langs Barceloneta-stranden eller finn et hjørnebord på en koselig tapasrestaurant – det er mye som kan tenne gnisten her!

Vi har samlet de mest romantiske tingene dere kan gjøre på en helgetur til Barcelona.

Reward-tips: Fly til Barcelona med Norwegian og tjen aria-labelCashPointsaria-label som du kan bruke på den neste reisen din på kontinentet.

1. Piknik i Montjuïcs historiske botaniske hage

Gangsti med benker og trær i Barcelonas Jardins del Teatre Grec
Ta en spasertur gjennom parken i Montjuïc, før dere pakker ut piknikkurven i Jardins del Teatre Grec

Enhver romantisk helgetur til Barcelona bør involvere en piknik. Kjøp spekemat og brød på det lokale markedet og dra opp til Montjuïc, den store åsen som byr på fantastisk utsikt mot havnen.

På toppen finner dere en rekke nydelige parker, og den mest romantiske er nok Jardins del Teatre Grec. Pergolaen er det perfekte stedet for måltidet, og deretter kan dere gå rundt i de andre parkene mens dere får med dere det spektakulære synet av byen nedenfor.

Etter lunsj anbefaler vi andre severdigheter på åsen, som Montjuïc-slottet, Fundácio Joan Miró – et museum spekket med denne berømte katalanske kunstnerens malerier og skulpturer – og naturligvis gondolbanen.

Går turen til Barcelona i løpet av sommeren, må dere ikke gå glipp av muligheten til å se på film under åpen himmel ved Sala Montjuïc.

2. Be om et kyss i Carrer dels Petons

Gateskilt med teksten Carrer dels Petons
Carrer dels Petons har faktisk en dyster historie. Foto: aria-label (opens in a new tab)aria-labelCarquinyol – Flickr / CC BY-SA 2.0

I gamlebyen, i delen El Born, ligger Carrer dels Petons, eller «Kyssenes gate». Det finnes forskjellige beretninger om hvordan denne trange blindgaten fikk navnet sitt. Én versjon er at den mørke gaten var midt i blinken for forelskede ungdommer å bli bedre kjent med hverandre på.

Den andre er litt mer dramatisk. Visstnok var ikke gaten alltid stengt i den ene enden, men førte til torget der offentlige henrettelser fant sted. Det var her familiene til de dødsdømte sa farvel til sine kjære og ga dem et siste kyss.

Det er kanskje ikke verdens mest romantiske historie, men den kan absolutt briljeres med til kjæresten under oppholdet i Barcelona.

3. Seil inn i solnedgangen

Et par som holder rundt hverandre mens de kikker utover fra en båt i solnedgangen
Ta med deg din kjære på seiltur i Middelhavet

Alltid hatt lyst til å seile i solnedgangen med kjæresten din? Bestill plass på denne halvannen time lange båtturen ved solnedgang.

Legg armene rundt hverandre og nyt et glass cava mens kapteinen peker ut severdighetene på vei langs kysten. Blir det varmt selv om solen er på hell, kan dere ta et bad i Middelhavet med den rødoransje kulen som bakgrunn. Dette er romantiske aktiviteter i Barcelona på sitt beste!

4. Spis churros på den søteste gaten i byen

En hånd som dypper en churro i en isoporkopp med spansk kakao
Dypp en churro i den tykke smeltede sjokoladen din mens du utforsker Barcelonas gater

Det går ikke an å besøke Barcelona uten å smake på churros con chocolate, en tykk kakao servert med lange friterte bakverk som knaser av sukker. De er perfekte til å dele med en du er glad i, og den beste versjonen får du nok hos Granja La Pallaresa på Carrer Petritxol (bedre kjent lokalt som «sjokoladegaten»). Det kommer ikke til å være siste gang dere spiser her!

5. Cocktailer og utsikt på Terrat

Takrestauranten Terrat sett ovenfra og med Barcelona i bakgrunnen
Hvis du vil nyte et utsøkt måltid og gode drinker sammen noen du har kjær, er Terrat det rette stedet. Foto © Mandarin Oriental

Når det gjelder romantiske steder i Barcelona, er Terrat i toppsjiktet. Denne perlen av en restaurant holder til på taket av femstjernershotellet Mandarin Oriental, og ønsker gjester utenfra velkommen fra kl. 18.00 i perioden april–november.

Rundskuet mot byen og fjellene rundt gjør at stedet er ideelt for en cocktail eller to med kjæresten mens solen forsvinner sakte under horisonten.

Tips: Har dere tenkt dere til byen til Gaudí om sommeren, er det massevis av kjølige takterrasser i Barcelona der romantikken kan blomstre under stjernene.

6. Spis nydelige tapas sammen

Bord ved siden av et basseng på en terrasse om kvelden
Kos dere med deilige tapas og en enestående utsikt over Barcelona på restauranten Winter Garden. Foto © El Palace

Ser du etter en tapasrestaurant i Barcelona der dere kan flørte vilt og hemningsløst? Feirer dere jubileum mens dere er i byen, kan du imponere din annen halvdel med et bord i restauranten Winter Garden på El Palace Hotel. Denne idylliske restauranten ligger langt unna støyen fra gatene nedenfor, og har en av de beste panoramautsiktene i byen.

Smårettene her er fantastiske. Smaksløkene vil spesielt sette pris på ibéricoskinken servert med coca og tomat.

Skal det være litt mindre formelt, passer La Fianna godt til jobben. Dyprøde plysjstoler, nydelige tapas og dempet belysning bidrar til en stemning som gjør restauranten til en av de mest romantiske (og rimelige) i hele Barcelona. 

Du får enda flere forslag til restauranter i oversikten vår over noen av de beste tapasstedene i Barcelona.

7. Slapp av på AIRE Ancient Baths

En mann slapper av i bassenget i et rom bestående av vegger og et buet tak i murstein, idet en kvinne også går ut i vannet
Kom nærmere hverandre og nyt roen med et par timer i dette underjordiske spaet. Foto © AIRE Ancient Baths

AIRE Ancient Baths er stedet der du virkelig kan samle kreftene samtidig som du blir skjemt bort. Dette spaet ligger under bakkenivå og er helt spesielt.

Her tilbyr de en rekke forskjellige varme og kalde bad, blant annet et saltbad der dere kan flyte hånd i hånd mens dere lytter til den rolige musikken. Dere bestiller dessuten tid på forhånd, så det er aldri bråkete eller fullt av folk.

La dere friste av en parmassasje eller hvorfor ikke et rødvinsbad?

8. Smak dere gjennom cavamenyen på Monvínic

En kelner fyller et glass med cava, og glasset ved siden av er allerede fullt
Ta et glass sprudlende cava på Monvínic, en av byens beste barer med vinsmaking

Cava er en deilig, musserende vin som i stor grad lages i Catalonia, så det ville vært uhøflig å ikke smake på den mens dere er i den katalanske hovedstaden!

Noen av de beste cavaene finner dere på Monvínic, en av de mest berømte vinbarene i Europa. Her ser de lett forskjellen på en god og en dårlig utgave, og dere kan velge mellom å bestille fra menyen og å bli med på vinsmakingen de ofte arrangerer.

Den dempede belysningen og den avslappede stemningen gjør at dere, med en utsøkt vin attåt, nok vil kjenne sommerfuglene i magen.

Tips: Er du veldig glad i cava? Har dere litt tid til overs i Barcelona, kan dere bestille et vingårdsbesøk med cava, tapas og vin. Dette gir dere en romantisk dag på en vingård i Penedès-regionen, der dere kan smake på fire deilige cavaer passet sammen med like deilige tapas.

9. Ta en tur med pariserhjulet på Tibidabo

Pariserhjulet på Tibidabo rager frem ovenfor Barcelona i solnedgangen
Se byen i et nytt lys fra en av attraksjonene i fornøyelsesparken på Tibidabo

Tibidabo er den høyeste toppen i fjellkjeden Collserola, og er synlig fra omtrent overalt i byen. I tillegg til høyden er fjellet kjent for det fargerike pariserhjulet i fornøyelsesparken som befinner seg helt øverst.

Kos dere med en omdreining eller to for å se utover Barcelona fra dette flotte utsiktspunktet.

Visste du dette? Parken ser kanskje kjent ut hvis du har sett filmen Vicky Cristina Barcelona fra 2008, for Woody Allen valgte å spille inn deler av den her.

10. Prøv et glass vermut på Mirablau

Bord og stoler i en bar med brede vinduer og utsikt over Barcelona
Smak på en av favorittene blant lokalbefolkningen, vermut, på denne populære baren med utsikt over Barcelona. Photo © Mirablau

Etter fornøyelsesparken kan dere gå innom Mirablau for å bestille en vermut med isbiter. Denne sterkvinen smaksatt med urter og krydder, er en favoritt blant de lokale innbyggerne.

Utover den gode vermuten er restauranten kjent for å ha en spektakulær utsikt. Se for deg en kveld på den vakre utendørsterrassen sammen med den du elsker, der dere sitter med armene rundt hverandre og kikker ut over Barcelona fra den fantastiske beliggenheten på selve Tibidabo. Det blir ikke mer romantisk!

11. Spis middag med stjernene på Observatori Fabra

Observatori Fabra opplyst i blått på kvelden, med lysene fra byen i bakgrunnen
En romantisk tur til Barcelona om sommeren burde inneholde «Middag med stjernene». Foto © Sternalia

I sommermånedene kan du og din utkårede nyte et måltid sammen under stjernehimmelen på dette flotte observatoriet, takket være menyen «Middag med stjernene». Fabra er med plasseringen sin i fjellkjeden Collserola det aller beste utsiktspunktet mot Barcelona og himmelen.

Etter middag blir dere vist rundt i bygningen og får bruke det enorme teleskopet fra 1904 til å observere nattehimmelen.

«Middag med stjernene» er blant det mest romantiske den katalanske hovedstaden har å by på. Dere får garantert en kveld i syvende himmel!

12. Kjøp en rose eller en bok på «La Diada de Sant Jordi»

Tre ferskenfargede roser som ligger i en åpen bok
Sant Jordi-feiringen tar over Barcelona hvert år den 23. april

I Catalonia blir Sant Jordi, eller Sankt Georg, feiret stort med noe tilsvarende valentinsdagen, der kjærligheten ligger i luften.

Bli med på feiringen hvis dere er i byen den 23. april! Tradisjonen tilsier at menn gir en rose og kvinner gir en bok til sin utkårede, og det er utrolig enkelt å få fatt i, siden gatene er stappfulle av boder som selger begge deler.

13. Overnatt på W Hotel

En terrasse tilhørende hotellrommet, med sofaer og bord i hvitt og utsikt over Barcelona og stranden nedenfor
Sjarmerende, spesielt og stilig. Din bedre halvdel blir ikke skuffet hvis dere overnatter på W Hotel i Barcelona. Foto © W Hotel

Bestill rom på det fantastiske femstjerners W Hotel (også kjent som «Hotel Vela») hvis dere virkelig vil skjemmes bort.

Bygningen er formet som et seil og blir lagt merke til der den ligger helt nede mot stranden Barceloneta. Blant de mest romantiske fasilitetene finner dere en herlig bar på taket, et spa, et evighetsbasseng og en strandbar i California-stil med en avslappet stemning og luksuriøse badehytter.

Vil dere feire dere selv, kan dere bestille bord på nyåpnede FIRE, en restaurant som kan friste med kunstneriske drinker servert til mat tilberedt over åpen ild.

Reward-tips: Bestill opphold på W Hotel gjennom Norwegian Reward, så scorer du ikke bare poeng hos kjæresten, men du får CashPoints fra oss også!

Felices vacaciones

Et par som går hånd i hånd langs stranden i Barcelona, med den rosa himmelen i bakgrunnen
Prøv noe annet enn Paris og Roma – i Barcelona er det masse kjærlighet i luften

Barcelona er full av romantikk. Enten dere er på ferie sammen for første gang eller dere feirer jubileum, så vil disse aktivitetene gi forholdet et ekstra bluss og helgen et lite pluss.

Reward-medlemmer tjener CashPoints på alt fra flyreiser og omvisninger til hoteller og inngangsbilletter. Registrer deg i dag, så du kan begynne å spare – du kan for eksempel bruke poengene dine på det neste romantiske eventyret!

Bestill fly til Barcelona

Share
Neste

8 morsomme og uvanlige ting å gjøre i London