0
Neste

5 av Europas beste storbydestinasjoner og fantastiske reisetips til turen

Blog Romantiske storbyer – hit tar du med kjæresten
Dato: 1 august 2022

Romantiske storbyer – hit tar du med kjæresten

Skrevet av Trine Jensen
Share

Skru av mail. Logg ut av Facebook. I disse romantiske storbyene står tid for bare dere to og kjærligheten på menyen.

Vi tenker kanskje ikke over det til daglig, men å bo i Europa er litt som å ha vunnet i lotto når det kommer til reiser og ferie. Fra døren hjemme til destinasjon er vi ofte ikke mer enn et par-tre timers reise unna noen av verdens aller mest fantastiske, og ikke minst romantiske storbyer.

I Europas byer finner du alt: Pulserende storbyliv og søvnige sidegater. Slott som tatt ut av eventyrene. Eldgamle kirker og bortgjemte strender, lekre designhoteller og måltider du aldri kommer til å glemme. Kunst i verdensklasse og piazzaer du kan nyte livet, hverandre og en kruttsterk espresso ved.

Drømmer du om å ta med din kjære på en storbytur hvor kjærligheten skal få stå i fokus? Da bør du skynde deg å booke en tur til en av disse romantiske storbyene.

Roma

Par i Roma - en av de mest romantiske storbyer som finnes.
Roma – en av de mest romantiske storbyer som finnes.

Roma er en travel storby, og kanskje ikke først og fremst det mange ser for seg når de tenker på bryllupsreise. Men den Evige Stad er også et av de aller mest romantiske stedene i verden. Den vil garantert både forføre og imponere!

Kast mynt i Fontana di Trevi
Hver dag kaster turister mynter i fontenen til en verdi av ca. 3 000 euro. Pengene går til hjemløse og fattige i Roma.

Å vandre rundt i Romas gater er som å bli sluppet løs i historiebøkene. Rundt hvert hjørne lurer nok en skatt av en bygning, arkitektur fra oldtiden og severdigheter mennesker har valfartet for å se i flere tusen år.

Faktisk sies det om Roma at du aldri i verden rekker å se alt på ett besøk, så velg dere ut hvilke severdigheter dere MÅ se i denne omgang. Se disse – og kast en mynt i Trevi-fontenen før du setter deg på flyet hjem, for da er du ifølge sagnet garantert å komme tilbake – og kan få med deg det du ikke rakk i denne omgang.

Nyt en lunch på fortausrestaurant i Roma
Maten i Italia er grunn alene til å reise dit. Nyt deilig italiensk mat på en fortausrestaurant.

Den italienske hovedstaden er en by som oser av romantikk og mystikk. Det er en opplevelse bare å vandre gatelangs, stoppe for en gelato eller finne en piazza med uteservering og nyte et glass vin, hverandre og livet.

Om du skulle få det for deg å bedrive litt shopping, ja så kommer heller ikke Roma til å skuffe. Her ligger lekre designerbutikker på rekke og rad. Særlig er områdene rundt Spansketrappen og Piazza Navona berømte for sitt utvalg elegante – om enn kostbare – butikker. I Via del Corso, som løper mellom Piazza Venezia og Piazza del Popolo, finner du butikker som er litt mer tilpasset den normale lommebok.

Book romantisk tur for to til Roma her

Finn romantiske hoteller i Roma her

Paris

Paris
Paris – det perfekte sted for å pleie kjærligheten.

Ingen storby er så perfekt til å feire kjærlighet og romantikk i som Paris – byen man aldri blir ferdig med, og har man vært der på romantisk par-tur før, så lengter man helt sikkert tilbake.

Triumfbuen
Triumfbuen: Paris byr på høy wow-faktor med sine majestetiske monumenter.

For kjærlighetens by er gammel, men også alltid ny, og overrasker stadig. Brosteinsbelagte gater fra Middelalderen, konstant trafikk-kaos, arkitektur som er like vakker i dag som da den var ny for hundrevis av år siden, siste skrik på motefronten og måltider du alltid vil huske.

Og jo da, Paris er full av monumenter og severdigheter som man bare må få med seg, men minst like spennende er byen på gatenivå.

Hverdagens og innbyggernes Paris, som ligger på gatehjørner, på travle frokostkafeer, i butikkene, langs elven og i de grønne parkene, er spennende, «tres chic» og syder av travelt byliv.

I denne byen er det nesten romantisk nok å bare gå seg vill i et sammensurium av smågater i vakre Marais, eller å nyte folkelivet i en av de mange spektakulære parkene. Hva med å se solnedgangen fra trappene utenfor Sacre Ceur kirken eller å ta en båttur nedover Seinen og bare nyte synet av en av verdens aller mest fantastiske byer?

Finn billige flybilletter til Paris her

Finn de mest romantiske hotellene i Paris her

Lisboa

Lisboa - Romantisk storby med småbysjarm
Lisboa har beholdt småbysjarmen.

Den vakre Portugisiske hovedstaden, som i likhet med Roma ligger spredt over syv høyder, har de fleste av kvalitetene man forventer av en moderne storby. Men byen har likevel klart å ta vare på småbysjarmen og seiler langt opp på listen over romantiske storbyer.

Lisboa var en gang en av verdens rikeste byer, og ruiner fra stormaktstiden vil fortelle om hvor viktig denne byen en gang var.

Med Lisboas 290 soldager hvert år, er stedet perfekt for en som liker strand og vann.

I 1755 ble Lisboa nesten jevnet med jorden etter et enormt jordskjelv, men byen kom raskt på fote igjen, om ikke med helt samme rikdommer som den hadde før katastrofen.

Her vil dere la dere imponere over fantastisk arkitektur, enorme katedraler og romantiske smug. Nyt middagen på ute-servering i en trang sidegate, drikk portvin under stjernene og ta turen til det nasjonale pantheon, hvor flere av Portugals storheter ligger begravet.

Overrask din kjære med en tur til Lisboa

Book romantisk hotell i Lisboa her

Palma

Katedralen i Palma
Mallorcas hovedstad Palma er en uvanlig hyggelig og vakker by.

Mallorca? På storbyferie? Det tenker kanskje mange – og særlig de som kanskje allerede har besøkt Mallorca på chartertur og som badeparadis. Hovedstaden Palma de Mallorca ligger innerst i den store og vide Palma-bukten, som med sine flotte badestrender, fra Magaluf i vest til S’Arenal i øst, utgjør Europas største turistmaskin.

Men ikke la deg lure til å tro at Mallorca bare er charter-turisme og t-skjortebutiker: Palma, øyas lille men helt fullverdige storby, har nemlig alt du kunne komme til å ønske deg av by-helgen.

Mallorca
I Palma er du heller ikke langt unna turkisblått hav og flotte strender.

Shopping, sightseeing, uteserveringer og tapas du aldri har smakt maken til. Romantiske smug og sjarmerende sidegater. Deilige badestrender og luksuriøse boutique-hoteller. Kort sagt, alt dere trenger for en helg fylt med sol, sangria og søte stunder.

Book flybilletter for svermerier i Palma her

Finn romantiske hoteller i Palma her

Edinburgh

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle troner for øvrig på toppen av Castle Rock, en eldgammel utdødd vulkan.

På en fjellknaus midt i byen ligger ærverdige og majestetiske Edinburgh Castle, bygget på toppen av en sluknet vulkan. Slottet, som av mange påstås å være et av verdens vakreste, er synlig fra hvor enn i Edinburgh du måtte befinne deg, og troner stolt og beskyttende over byen.

Edinburgh
Edinburgh er en sjarmerende by å utforske.

Og det er ikke bare eventyraktige slott som gjelder i denne byen. Plusser du på en lang og til tider grusom historie, arkitektur som har gjort at nesten hele byen ligger på UNESCOs verdensarvliste og en folkearv som er rik på litteratur, kunst og kultur, ja da er det kanskje ikke så rart at Edinburghs gater og smug har vært inspirasjonen bak litterære figurer som både Sherlock Holmes, Harry Potter og Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

Opplev den fantastiske utsikten i Holyrood Park, en av Edinburghs mange grønne lunger

I Old Town er hovedattraksjonen Edinburgh Castle, the Palace of Holyrood House – som i dag er den britiske kongefamilien sin offisielle residens i Skottland – og gaten som løper mellom de to slottene, the Royal Mile. Alle disse ligger sør for handlegaten Princes Street, i det som opprinnelig var byen Edinburgh før New Town ble grunnlagt på 1700-tallet, da Old Town var blitt så skitten og overfylt at det rett og slett var blitt helsefarlig å bo der.

New Town ble til midt i den georgianske perioden, og er derfor hjem til mange flotte hus- og bygningsfasader fra nettopp denne tidsepoken.

Book kjærlighetsweekend i Edinburgh her

Finn romantiske hotell i Edinburgh her

God tur, nyt dagene og tiden sammen ❤

Share
Neste

5 av Europas beste storbydestinasjoner og fantastiske reisetips til turen