0
Neste

Derfor bør du bruke Norwegian-kortet på reise i utlandet

Blog Skiferie i Alpene
Dato: 7 januar 2020

Skiferie i Alpene

Share

Hvis du trives med snø og ski så vil du trives i Alpene. Her er det snøsikkert og vakkert. Og det finnes gode skimuligheter både for erfarne og nybegynnere.

Skiferie i Alpene er en fantastisk opplevelse for deg som er glad i å stå på ski. Men alle alpebyer har mer å by på for par, familier og vennegjenger. Så ikke vær redd for å ta med de som ikke er født med ski på beina eller ikke har planer om å late som, heller.

Skiferie nær Salzburg 

Skiheis i Bad Gastein, Østerrike

Bad Gastein er et av de mest populære stedene for skiglade nordmenn i Alpene. Foto: bez_uk – Flickr / CC-SA 2.0

Bad Gastein for vennegjengen

Bad Gastein er et av de mest populære skistedene i Alpene for nordmenn, og det er ikke så rart. Her er det fantastiske løyper, snøgaranti og selvfølgelig, muligheter for skikkelig afterski.

Skianleggene i Bad Gastein er blant de beste i verden og et yndet sted for skiglade mennesker fra hele Europa. Løypene gir uendelige muligheter. Du kan kjøre i løypene i dagevis, ja kanskje en uke, og stadig finne nye traseer.

Natteliv og varme kilder

Felsentherme termiske bad, Bad Gastein, Østerrike

Felsentherme er Østerrikes eldste termiske bad og har noe for både store og små. Foto: Cristian Bortes – Flickr / CC BY 2.0

Bad Gastein er populært fordi det har så mye mer enn bare ski. Her finner du små, sjarmerende kafeer og gode restauranter.

Bad Gastein har varme kilder. Bare et steinkast fra skibakkene kan du synke ned i Felsentherme, ett av de offentlige termiske badene. Felsentherme er et stort senter med dusinvis ulike bassenger og bad. Etter en lang dag i bakken er det godt å senke seg ned i ett av bassengene, enten utendørs eller innendørs.

The hills are alive

Er dere nostalgiske etter all fjelluften? Før dere returnerer fra Salzburg kan en tur til filmsettet til Sound of Music være et spennende alternativ. Filmen er en av de mest populære gjennom tidene, og på denne turen kan du se noen av stedene der filmen ble spilt inn.

Test også den helt spesielle opplevelsen det er å være ombord i båt på en underjordisk innsjø i saltgruvene.

Budsjett eller bedre

Bo på det fasjonable firestjerners spahotellet Hotel Salzburger Hof eller spar litt inn på boutgiftene på Euro Youth Hotel & Krone.

Fly til Salzburg

Skiferie nær Genève

Skiløper i alpine fjell ved Chamonix

Chamonix ligger ved foten av Mont Blanc og regnes som ekstremsportens hovedstad i Europa.

Mont Blanc & Chamonix for hele storfamilien

Det er lite som slår den franske perlen Chamonix hvis du vil nyte skibakker og god utsikt. Genève er et godt utgangspunkt for skiferie i Alpene og Chamonix er kun et par timers kjøring unna. Dalbunnen ligger på rundt 2000 meter over havet og skiheisene tar deg opp til over 3000 meter på det høyeste.

Med Europas høyeste fjelltopp i sikte, Mont Blanc, kan du du boltre deg i et enormt spekter av bakker både i og utenfor preparerte løyper.

Le Tour for nybegynnere

Skiskole i slalombakke

Hvis du er nybegynner, er de profesjonelle skiskolene et godt sted å starte skikarrieren.

Chamonix har bakker både på middels nivå, litt utfordrende nivå og de mest krevende løypene. Er du helt nybegynner bør du sikte deg inn på Le Tour som er et helt perfekt sted å lande for din første skiferie i Alpene.

Er du godt trent kan du prøve de mer avanserte bakkene, for eksempel bakkene på Grand Montets som er favoritten til lokalbefolkningen.

Fjellformasjon ved Chamonix, et perfekt sted for en skiferie

Chamonix og de franske alpene byr på fantastiske naturopplevelser.

Genève er den mest internasjonale byen i Sveits, og har dere mulighet er en guidet tur i Genève vel anvendt tid. Du har vel ikke godtestopp? Er du først i Sveits er det på sin plass med en tur der du får smake deg gjennom prisbelønte sveitsisk sjokolade og bakverk.

Bo godt i Chamonix

I Chamonix sentrum bor du bra med fire stjerner på Alpina Eclectic Hotel eller det sjarmerende budsjetthotellet Hôtel de l’Arve.

Fly til Genève.

Skiferie nær Grenoble 

Løype ved Les Deux Alpes

Les Deux Alpes har 222 km med oppkjørte traseer. Her finner du  garantert en som passer for deg.

Les Deux Alpes 

Kun sju mil fra Grenoble og lett tilgjengelig med tog, finner du Les Deux Alpes.

Dette er en alt-i-ett-destinasjon, spesielt tilrettelagt for familien. Her kommer du til selveste paradis for skielskere. Les Deux Alpes eget freestyle-område er helt fantastisk og du er selvfølgelig garantert rikelig med snø hele sesongen igjennom, takket være isbreen som strekker seg helt opp til 3600 meters høyde.

Les Deux Alpes har ulike festivaler og arrangementer for familien gjennom hele skisesongen, og har dermed skaffet seg flere utmerkelser i reiselivsbransjen.

I Les Deux Alpes bor du godt på leilighetshotellet Résidence Le Flocon d’Or. Eller på Hôtel Le Souleil’Or.

Avoriaz – Skiferie i Alpene for hele familien

Skiheiser i Avoriaz

Avoriaz er et godt sted for skiferie i Alpene for hele familien.

To timers kjøring fra Grenoble ligger alpelandsbyen Avoriaz. Her er det bilfritt og du kjører hest og slede fra parkeringsplassene og opp til hotell-landsbyen. Alpeidyllen er komplett.

Resorten er kanskje mest for nybegynnere. Men for all del, det er nok av muligheter for off-piste kjøring for de som trenger utfordringer.

Bo i bakken

Hotell-landsbyen Avoriaz

I Avoriaz bor du praktisk talt i skibakken, noe som er veldig lettvint for barnefamilier. Foto: Carsten Wiehe – Wikimedia / CC BY-SA 3.0

Avoriaz er et 100 % ski in, ski out-sted, -en gavepakke for familieturen. Ungene vil elske Village des Enfants, som har noe for alle aldre og ferdigheter, helt fra de minste til de største og tøffeste ungene. Hvis ungene dine vil lære å stå på snøbrett, er dette absolutt det rette stedet.

Avoriaz er bilfritt og hest og sleder sørger for den komplette alpeidyllen.

På slutten av en travel skidag er det nok av muligheter for enda flere familieaktiviteter, både innendørs og utendørs. Ett tips er Aquariaz badepark. Der kan dere slappe av i et tropisk klima mens dere ser ut over de snødekte Alpene. En merkelig, men veldig hyggelig kombinasjon.

I Avoriaz kan du bo på Résidence Pierre & Vacances Atria Crozats, et steinkast både fra bakkene og vannparken. Eller på leilighetshotellet Maeva Particuliers Saskia Falaise.

Fly til Grenoble.

Skiferie nær Milano

Utsikt til Dolomittene fra Cortina d'Ampezzo

Cortina d’Ampezzo ligger i Dolomittene og regnes for å være et eksklusivt høyfjellsturistmål.

Allsidig skisport i Cortina d’Ampezzo

Utsikten til Dolomittene er verdenskjent og fjellprofilen står på UNESCOs verdensarvliste.

Cortina d’Ampezzo har flest nedfarter i Dolomittene. Det er vel kjent. Men visste du at du her også finner fantastiske skiløyper for deg som liker å ta langrennsskiene fatt? Her har du enorme muligheter for lange, gode skiturer i fantastisk natur, du kan gjerne prøve bob, eller skøytebanen også, for den saks skyld.

Skiheisene tar deg omtrent fra hotelldøren og opp i de fem fjelltoppene som omkranser byen. Ned igjen har du fantastiske og varierte muligheter.

Cortina d’Ampezzo for familien

Far og barn på skiferie i Alpene

Cortina d’Ampezzo har en god miks av besøkende gjennom sesongen.

Cortina d’Ampezzo har mange løyper for familier med både nybegynnere og videregående. Men ekspertene vil så visst ikke kjede seg de heller.

Etter skituren er det nok av muligheter for shopping, pluss restauranter, kafeer og flere spa. Hvis jet-set glamour er det du ønsker deg, finner du det her.

Bo rimelig på sjarmerende Hotel Olimpia eller Hotel Alaska Cortina.

Fly til Milano.

Skiferie nær München

Garmisch-Partenkirchen har fantastisk snøforhold i hele sju måneder.

Garmisch-Partenkirchen-for vennegjengen

Garmisch-Partenkirchen er nok den mest kjente destinasjonen av alle tyske skisteder, og består av to fjellbyer sørvest for München, rett ved grensen til Sveits.

Skiløper i Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen har flotte off piste-muligheter.

Dette er en super destinasjon dersom reisefølget har noen som elsker å gå på ski mens andre bare vil sitte i hytta med noe godt å drikke mens de nyter utsikten. Det er mange aktiviteter som ikke handler om snø og ski også, som shopping, selvfølgelig, men hva med bayersk curling?

Bo standsmessig og slapp av i bassenget på Hotel Zugspitze eller ta en mer budsjettvariant på Atlas Posthotel.

Bestill plass til skiene dine

Skiløper på skiferie i Alpene

Husk å bestille plass til skiene dine når du kjøper flybillett til årets skiferie i Alpene.

Husk at ski er spesialbagasje. Bestill plass til skiene dine tidlig slik at du er sikker på at vi har plass på det flyet du skal reise med. Det er billigst å kjøpe plass til skibagasjen på nettet før du kommer til flyplassen.

Book skiferie i Alpene, tjen CashPoints

Med Norwegian Reward tjener du CashPoints både på fly og hotell og en rekke andre reiserelaterte tjenester.

Book fly til ski og snø

Share
Neste

Derfor bør du bruke Norwegian-kortet på reise i utlandet