0
Neste

Reisetrend for storbyferie: Hvordan få mest mulig ut av storbyweekenden din

Blog Slik flyr du enkelt til fem solfylte, varme reisemål
Dato: 8 juli 2022

Slik flyr du enkelt til fem solfylte, varme reisemål

Share

Drømmer du om krystallklart vann, hvite strender og palmesus? Med Norwegian kan du reise direkte til en rekke solrike, varme reisemål.

Jo lenger det blir siden sist vi var ute og reiste, jo mer presserende blir drømmen om endelig å kunne dra til sydligere og strøk igjen. Hvordan var det egentlig å ligge rett ut på en solseng med en god bok i den ene hånden og en iskald brus i den andre, mens alt en kunne høre var lyden av bølgeskvulp og barnelatter?

Det er bare én måte å finne ut av det på!

Ønsker du å planlegge en deilig ferietur til varme reisemål, har Norwegian gjort det både trygt og enkelt for deg. Vi tilbyr en rekke direkteruter, og gode flyforbindelser, til mange spennende varme reisemål.

Se mange av våre solfylte reisemål her

Nice la belle – bli med til vakre Nice

Nice
I Nice er det gode muligheter for å kombinere by- og strandliv.

Mange av oss kjenner på et savn etter å reise til varme reisemål, kanskje sterkere enn noen gang. Selv følelsen av bare å ha noe spennende å se frem til har vært mangelvare de siste årene.

Den sydfranske perlen er Frankrikes nest mest besøkte by etter Paris, og har fått kallenavnet Nice la Belle, «Den vakre Nice», av en grunn.

Andreas Karth Roald liker å besøke Nice sammen med familien om sommeren.

– Med hvite strender, høye klipper, blått hav og palmer på rekke og rad forstår jeg godt at Nice har fått kallenavnet sitt. Men byen har så mye mer å by på. Kunst og kultur. God mat og drikke. Denne byen har alt, sier Andreas.

Gammel bygning
I Nice er det mange gamle ærverdige bygninger å hvile øynene på. Byen har mye å by på innen kunst og kultur.

Og selv om byen er akkurat så vakker som bare en by i Syd-Frankrike kan bli, er den ikke like pompøs og glamorøs som andre deler av Den franske rivieraen er kjent for å være.

– Vårt inntrykk av Nice har bestandig vært at byen er full av jordnære, fine mennesker. Du kan spise på noen av verdens beste restauranter, bade fra nydelige strender og spasere i fotsporene til store kunstnere som Picasso og Matisse, samtidig som du er omringet av en helt hverdagslig sydenstemning. Det er nydelig, sier Andreas.

Reiser du med barn? Her får du gode tips!

Se våre billetter til Nice

Fargerikt og solfylt i Alicante

Fargerike hus
Fargerike boliger i Villajoyosa, en sjarmerende landsby i Alicante-provinsen.

Den spanske kystbyen Alicante har vært blant nordmenns mest populære reisemål i en årrekke. Kjent for solfylte torg, endeløse sandstrender, shopping og en rik kultur, er Alicante en naturlig destinasjon for dem som vil ha alt på ett sted.

– Alicante er en flott destinasjon, både for store og små. Her kan du ha en hyggelig familiedag på stranda, ta med barna til badeland, eller rett og slett nyte en lang og rolig dag på en av Alicantes berømte golfbaner, sier Jo Røsvik Angell, ruteplanlegger i Norwegian.

Strand i Alicante
En tur på stranden i Alicante er ikke å forakte! I tillegg til godt vær er det også mye for den kulturinteresserte her.

I tillegg til sol, golf, bading og shopping har Alicante også mye å by på for den kulturinteresserte.

På Benacantil-fjellet like nord for byen finner du for eksempel Castillo de Santa Bárbara, et fort fra middelalderen som ikke bare er proppfullt av historie, men som også byr på en vanvittig utsikt over hele Alicante. Enten du er en av dem som stadig vender tilbake til fantastiske Alicante, eller om du ønsker å oppleve byen for aller første gang, reiser du raskt og effektivt med Norwegian.

Se våre billetter til Alicante

Besøk fargerike Antalya

Gammelt hus hvor det selges tepper
I Anatalya finner du det gamle Tyrkia, med sin rike historie, kombinert med den moderne storbyen, med tilhørende handlegater, shoppingsentre og flotte strender.

På jakt etter varme reisemål? Ofte omtalt som Den tyrkiske rivieraens hovedstad, byr Antalya på alt man kan forvente av en middelhavsmetropol – og enda litt til.

Enten du er på utkikk etter et femstjerners hotellopphold langs en av verdens fineste strender, eller om du heller bare har lyst på en fartsfylt ferie på studentbudsjett, har Antalya noe for deg.

– I Antalya har du den moderne storbyen, med tilhørende handlegater, shoppingsentre og flotte strender på den ene siden, og det gamle Tyrkia med sin rike historie og fascinerende ruiner på den andre, sier Angell.

Antalya er den tyrkiske rivieraens hovedstad

I tillegg til nærmest å komme med solgaranti store deler av året, kan Antalya friste med en rekke spennende attraksjoner. Er du av typen som blir litt lei av soling og bading etter en stund? Da kan du sjekke ut en av byens mange eksotiske markeder og basarer, eller besøke spennende turistattraksjoner som Antalya Aquarium og Minicity, et anerkjent utendørs museum med tyrkiske bygninger i miniatyr.

Det skal godt gjøres å kjede seg i Antalya. Men hvis du mot formodning skulle ønske enda flere opplevelser, ligger byen bare et par timer unna andre populære reisedestinasjoner, som Alanya, Kemer, Manavgat og golfparadiset Belek.

Se våre billetter til Antalya

Stabilt klima på Gran Canaria

Strand på Gran Canaria.
Gran Canaria har noe for alle. Her ser du utover stranden i Puerto Rico.

Alle som søker sol og varme vil på et eller annet tidspunkt vurdere Gran Canaria som en mulig destinasjon. Og det er ikke så rart. Det stabile, varme klimaet, de flotte hotellene og restaurantene, det forlokkende badevannet og de vakre strendene tiltrekker seg normalt flere hundre tusen nordmenn hvert eneste år.

Gran Canaria er for mange Syden med stor S. Her kan du bade, sole deg, shoppe og spise tapas til den store gullmedaljen. Uansett om du reiser med eller uten barn, er det plenty av ting å finne på her.

Uansett når på året du skal ut og reise, vil du mest sannsynlig få fint vær på Gran Canaria. Derfor velger mange å benytte seg av muligheten til å rømme fra kulden og besøke øya en gang i løpet av vinterhalvåret. Men også om våren og sommeren er klimaet bra.

– På Gran Canaria er det sydentemperaturer og -stemning uansett når på året du velger å reise, sier Angell.

Se våre billetter til Gran Canaria

Sjarmerende i Split

Trange gater med brostein.
Vakre gater og bygninger karakteriserer Split. Her fra den historiske delen, Dalmatia.

Split, Adriaterhavskystens største by, ligger tyve mil nord for Dubrovnik og har en av Europas rikeste og mest fascinerende historier. Etter å ha vært under romersk, venetiansk, østerriksk, fransk, italiensk og jugoslavisk styre, ligger det så mye historie i gatene at gamlebyen nå står oppført på UNESCOs verdensarvsliste.

Videre kjent for god sjømat, kaffe, vakre badestrender og en bilfri havnepromenade med butikker og restauranter, er det ikke rart at Split blir et stadig mer populært reisemål for oss nordmenn.

Strandpromenade i Split.
Stranpromenaden i Split er vakker, og det er også alle bygningene i byen. Her ser du mot Marjan hill Dalmati.

Kroatia generelt, og Split spesielt, er et sted det er lett å forelske seg i. Det krystallklare vannet, den gode maten og de nydelige omgivelsene kan ta pusten fra alle og enhver. Dessuten er landet veldig prisgunstig.

Se våre billetter til Split

Det enkle valget

Så – kribler det i magen når du tenker hvordan det vil være å slappe av og nyte livet på noen av Europas deiligste strender igjen, er det bare å bestille reisen hos Norwegian.

Og på turen kan du samle Cashpoints til neste reise allerede når du sitter på flyet gjennom fordelsprogrammet Norwegian Reward.

Hva venter du på?

Se flere badedestinasjoner

Share
Neste

Reisetrend for storbyferie: Hvordan få mest mulig ut av storbyweekenden din