0
Neste

Fikk drømmeferie til USA på CashPoints

Blog De beste spisestedene i New York
New York skyline
Dato: 24 juli 2018

De beste spisestedene i New York

Share

Brunch, lunch, sushi, street food og Sex & Singelliv-cupcakes – sjekk ut disse spisestedene i NYC.

«Jeg bruker ovnen min til å oppbevare gensere i», erklærte Carrie Bradshaw i fullt alvor i en episode av TV-serien Sex & Singelliv . Hun lagde aldri mat hjemme. Og det er lett å forstå, med det som må være verdens aller beste utvalg av spisesteder like utenfor døren.

En tur til New York er ikke komplett uten å ha prøvd seg på den fantastiske maten, de hippeste restaurantene og den klassiske brunsjen, som New Yorkerne selv går mann av huse for å spise i byen på late søndager.

Og ikke nok med det, GetYourGuide har et titalls forskjellige «New York foodie tours» som du kan bli med på, fra 5-timers Sightseeing-tur med Matsmak, til pizza-smaking i Little Italy.

Det er ikke lett å velge når magen rumler og utvalget er enormt. Men prøver du deg på en av disse spisestedene, kommer du verken sulten eller skuffet ut igjen:

Frokost

Velg varm frokost på en tallerken med brød og grillede grønnsaker.
Det er mulig å finne mange fristende alternativer til hotellfrokosten i New York. Velg et godt sted for frokost og brunsj!

Jo da, klart du kan spise frokost på hotellet. Men hvorfor ikke benytte sjansen til å nyte byen når den er i ferd med å våkne, kjenne kaffelukten som strømmer ut fra små kafeer og bortgjemte espresso-barer? Ta deg en stille stund over en bedre frokost og bare planlegge dagen du har foran deg?

Her er noen av byens beste steder å gjøre nettopp dette på:

Ess-a-Bagel

Er det noe New York er kjent for av matvarer, så er det bagelen! Og Ess-a-Bagel er et must om du kan tenke deg å starte dagen med en ekte New York-bagel. Prøv den med den klassiske kombinasjonen av laks og kremost.

Her finner du den: 831 Third Avenue, Midtown East

Tom’s Restaurant

Pannekaker med is og krem til frokost
På flere hyggelige spisesteder i New York kan du starte dagen med en tidlig frokost og få en god start på dagen.

Allerede fra klokken sju om morgenen kan du stikke innom denne tradisjonelle “dineren” i Brooklyn og nyte pannekaker med lønnesirup.

Her finner du den: 782 Washington Avenue, Brooklyn

Buvette

Byens beste scrambled eggs finner du hos Buvette i West Village. Prøv også de belgiske vaflene servert med friske bær. Vips, og du er klar for dagen!

Her finner du den: 42 Grove Street, West Village

Brunsj

Brunsj i New York
Ingenting kaller på feriefølelsen mer enn en sen brunch, med deilig mat og duftende kaffe.

En helg i New York er ikke komplett uten å ha spist brunsj, for Sunday Brunch er ett av New Yorkernes absolutte favorittmåltider. Så her bør du booke på forhånd, for på de mest populære brunsj-stedene blir det raskt fullt.

Hit drar du for en skikkelig kul brunsj-opplevelse:

Cookshop

Cookshop, som er kjent for sin dekadente brunsj-meny, ligger like ved High Line parken, og er perfekt for dager da du kan sitte ute og nyte maten. Prøv en blini-toppet med lakserogn og creme fraiche, eller noe fra den store åpne steinovnen inne i lokalet.

Her finner du den: 156 10th Avenue, Chelsea

Jack’s Wife Freda

Jack's Wife Freda breakfast restaurant New York
Jack’s Wife Freda er et av de mest populære brunch-stedene i New York. Foto: Catherine Lux, Luxlife-blog.com

Her finner du mange ladies who lunches og dress-kledte herremenn. Den trendy Soho-restauranten, som eies og drives av et Israelsk/Sør-Afrikansk ektepar, serverer lekker mat du garantert kommer til å drømme om å spise igjen. Hvorfor ikke prøve vafler laget med ekte rosevann og den populære eggeretten Shakshouka?

Her finner du den: 224 Lafayette St, Soho

Amy Ruth’s

Har du med barna på tur, kan det være verdt å legge brunsjen til et sted hvor også barna kommer til å like menyen. Amy Ruth’s er et slikt sted, og har vært populært for lokale barnefamilier i en årrekke.

Her finner du den: 113 W 116th Street, Harlem

Friend of a Farmer

Denne bonden har mange venner, så også her kan det lønne seg å komme tidlig om du vil slippe å stå i kø utenfor mens du venter på bord. Enkel, rustikk mat er stikkordet her, og ifølge Time Out er det Farmer’s Market Omelette som er den mest populære retten på menyen.

Her finner du den: 77 Irving Pl., Gramercy park

Middag

Spise i New York. Middag med venner og familie
Det er tusenvis av spisesteder å velge mellom i New York. Det kan være lurt å bestemme seg for noen på forhånd.

New York har ubegrenset med muligheter til å nyte en god middag med venner og familie.Å velge hvor du skal spise middag i New York er nesten nok til å gjøre deg svimmel. Koreansk, sushi, israelsk eller rett og slett erke-amerikansk; du finner alt i Byen som Aldri Sover.

Her er noen av de hippeste, beste og IT-este stedene å innta middagen på akkurat nå:

Estela

På Estela er det industrielle interiøret omtrent like hot som de eklektiske matrettene inspirert av mat fra middelshavslandene. Kreative småretter serveres på små fat – perfekt for å deles, og restauranten er særlig kjent for sin imponerende vinmeny.

Estela er ifølge Zagat en hit blant mat- og restaurantbloggere og har fullt hus hver eneste kveld.

Her finner du den: 47 East Houston Street, NoLita

Kesté Pizza & Vino

Du kan ikke dra til New York uten å spise pizza. Kesté Pizza & Vino serverer tradisjonell pizza som tatt rett fra Napoli, med kremet buffalo mozzarella og prosciutto. Denne vil garantert få tennene til å løpe i vann og er et absolutt must for pizza-elskere.

Her finner du den: 271 Bleecker Street, West Village og 66 Gold Street, Financial District

Glasserie

Glasserie er en fest for øyet, både maten og også selve bygget restauranten ligger i, som er en nedlagt glassfabrikk i Brooklyn. Her spiser du ifølge New York Magazine moderne Middelhavsinspirert mat med israelske undertoner. Restauranten er perfekt om du skal ut og spise med en stor gruppe, og mange av rettene er laget for å skulle deles av flere.

Her finner du den: 95 Commercial St, West Greenpoint, Brooklyn

Tao Uptown

På Tao spiser man med øynene like mye som med munnen. Her er lokalet og interiøret en opplevelse i seg selv, og den gigantiske Buddha-statuen midt i restauranten kanskje en av de mest instagrammede Buddhaene i verden. Nyt moderne asiatisk mat og en spennende cocktailmeny.

Her finner du den: 42 East 58th Street, Midtown East

Balthazar

Ikoniske Balthazar er et fransk brasserie i SoHo og nesten for en institusjon i New York å regne. Maten er i en klasse for seg selv, og stamkundene vakre og trendy. Her kan du kanskje få øye på en og annen kjendis også. Både Taylor Swift og Kate Blanchett har blitt observert her. Hvorfor ikke prøve deres populære «Steak Frites», eller kanskje «Duck Confit»? Restauranten har en anbefaling i Michelin-guiden.

Her finner du den: 80 Spring St., SoHo

The Nomad

Luksuriøst og klassisk er stikkordene på The Nomad. Den enorme mahognybaren er det perfekte stedet å nyte en martini ved mens du venter på bord, og la deg forføre en den fantastiske fransk-inspirerte maten.

Her finner du den: 1170 Broadway, NoMad

Det så kjent ut…

Sjømat servert på rutete duk på kjente spisesteder i New York
Flere spisesteder i New York kan minne deg mye om en scene du har sett i en film eller serie. Og det er riktig, for flere steder har vært lokasjon for en kjent scene.

Mang en Hollywood-film og ikke minst TV-serie har blitt filmet på «location» i New York. Det er derfor ikke rent få restauranter, barer og kafeer du ganske raskt vil kjenne igjen fra disse. Her er et utvalg å ta turen innom om du vil «do it like the movies»:

Katz’s Delicatessen

«I’ll have what she’s having». Hvem har vel ikke sett Meg Ryan fake sin nå ikoniske orgasme i filmen When Harry Met Sally? Og stedet hvor hun gjorde det, var på Katz’s Delicatessen, ved de to midterste bordene i restauranten.

Her finner du den: 205 E. Houston St., Lower East Side

21 Club

21 Club i New York chef
21 Club er en stilfull og eksklusiv restaurant med en fantastisk meny til både lunch og middag.

Her har kjendisene spist og drukket siden åpningen i 1930, og det sies at både Humphrey Bogart, Joan Crawford og Frank Sinatra var stamkunder. Mange filmer har brukt 21 Club som location, blant annet disse: All About Eve (1950), Written on the Wind (1956) og Wall Street (1987), hvor Michael Douglas anbefaler Charlie Sheen å bestille restaurantens legendariske steak tartare.

Her finner du den: 21 West 52nd Street, Midtown

Serendipity 3

Det finnes knapt en mer romantisk film enn sukkersøte Serendipity. Og kafeen Serendipity 3 er bare ett av stedene hvor John Cusack og Kate Beckinsale møtes, flørter og faller for hverandre – uten å verken utveksle telefonnumre eller avtale et neste møte, noe som gjør at alt blir lagt i skjebnens hender.

Her finner du den: 225 East 60th Street, Upper East Side

Magnolia Bakery

Alle som har et forhold til Sex & Singelliv, har også en forventning om at New York og amerikanske cupcakes hører sammen. Og det gjør det!

Én episode av Sex & Singelliv forandret dette lille lokale bakeriet for alltid og over natten, og propellerte både bakeriet og selve fenomenet «cupcakes» til kjendisstatus. Nå, flere kokebøker og stjernestatuser senere, krediteres til og med Magnolia Bakery for å ha vært med på å gjøre cupcakes populære verden over.

Her finner du den: 401 Bleecker Street, West Village

Nyt din lidenskap for cupcakes på en 2-timers vandring med guide rundt i New York, og lag din egen cupcake!

Buddakan

Super-trendy Buddakan i Meatpacking District var stedet hvor Carrie og Mr. Big hadde sin «rehearsal dinner» før det katastrofale bryllupet i Sex and the City: The Movie.

Her finner du den: 75 – 9th Ave, Chelsea

The Russian Tea Room

Spis en frisk og rød suppe med ferske råvarer på hvit tallerken i NY
Bestill en delikat lunsj og sett deg ned på et kjent spisested i New York.

Mang en film og TV serie har brukt den ikoniske Manhatten-restauranten som location – blant annet de vakre menneskene i Gossip Girl som kom hit for å drikke martinier. Mest kjent er nok likevel restauranten for en scene fra filmen Tootsie, hvor Dustin Hoffman sjokkerer agenten sin ved å dukke opp til en avtalt lunsj i kvinneklær.

Her finner du den: 150 W. 57th St., Midtown

Kilder: Zagat, Huffington Post, Marie Claire og Newyork.com

Les mer: Her shopper du i New York

Share
Neste

Fikk drømmeferie til USA på CashPoints