0
Neste

Oktoberfest i München: En nybegynnerguide

Blog 5 av de beste termiske badene i Budapest
Dato: 12 september 2019

5 av de beste termiske badene i Budapest

Share

Budapest har en våt hemmelighet som gjør den til et av de mest avslappende reisemålene i Europa.

Termiske bad i Budapest har lange tradisjoner, faktisk helt tilbake til romertiden. Her kan du senke kroppen ned i vannet fra de varme kildene som sies å ha helbredende effekt. Flere av de termiske badene tilbyr også velvære i form av massasje og spabehandlinger.

Dette er fem av de beste termiske badene i Budapest:

Tips: Bestill pakkereise eller fly til Budapest med Norwegian og tjen CashPoints til din neste reise!

1. Széchenyi-badene

Mennesker i et av utendørsbassengene i Széchenyi-badene i Budapest
Nyt en avslappende dag på et av Europas største spabad. Foto: Nan Palermo – Flickr / CC BY 2.0

Selv om det virker som et kongelig slott, er dette elegante badehuset i Budapests bypark et svært populært sted å svømme, slappe av og nyte en dag ute i friluft.

Med sine 18 geotermiske bad, varme kilder, damprom, badstuer, massasjerom og treningsenter, har Széchenyi-badene alt du måtte ønske deg. Det finnes til og med et eget ølspa. Jepp, du kan ligge i varmt vann med malt, humle og gjær mens du nyter en kald øl.

For de festglade holder Széchenyi noen legendariske «sparties» på lørdagskveldene om sommeren. Det er den kjente ungarske partyfikseren Laszlo Laki som klekket ut denne utrolige idéen, og du kan feste og danse i bassenget til elektronisk musikk og lysshow.

Tips: For å slippe unna lange køer på Széchenyi-badene kan du bestille denne utrolige spapakken. Den inkluderer bruk av et privat avlukke og en massasje på 45 eller 60 minutter. Medlemmer i Norwegian Reward vil dessuten kunne tjene CashPoints.

2. Gellért termiske bad

Folk som svømmer i hovedbassenget i Gellért termiske bad i Budapest
Ta deg en dukkert i et av de fremste varmekildebadene i Budapest på Gellért termiske bad. Foto: lbolya – Flickr / CC BY 2.0

Med en historie som går tilbake til 1918, er Gellért termiske bad en del av Danubius Hotel Gellért Budapest, et landemerke på Buda-siden av Budapest. Denne nydelige bygningen i art nouveau er i seg selv verdt et besøk, med svimlende mosaikker, glassmalerier og utskårne søyler.

I tillegg er de geotermiske bassengene herlige. Det er ti slike å velge mellom, samt badstuer, medisinsk massasje og badekar med karbonsyre (for å behandle hjerte- og karsykdommer og høyt blodtrykk).

Imidlertid er den store attraksjonen i dette termiske badet det fantastiske bølgebassenget på solterrassen. Om du er i Budapest om sommeren, sørg for å få tatt bølgen!

Tips: Etter dukkerten kan du ta en liten spasertur over broen og stikke innom sentralmarkedet. Dette er Budapests største innendørs marked på to etasjer med boder som selger tradisjonell ungarsk mat, suvenirer og håndverksprodukter.

3. Lukács termiske bad

En snødekt statue foran et dampende utendørs termisk bad ved Lukács-badene i Budapest
Legg knoklene i bløt i det varme utendørsbassenget ved Lukács-badene. Foto: Christo – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Vannet i Lukács-badene i Budapest sies å kunne kurere nærmest alt, fra deformert ryggrad og forvridde ryggvirvler til mangel på kalsium. Uansett om dette er sant eller ikke, kommer folk fra fjern og nær for å få behandling for sine plager.

Anlegget omfatter en infrarød badstue, et dampbad, et rom med Himalayasalt og et vektbad (for å behandle ryggskader).

Du kan også bestille massasje, timer med refleksologi og massevis av andre medisinske behandlinger.

Og det aller beste? Lukács-badene har ikke blitt oppdaget av turistmassene, og det er et av de rimeligste termiske spaanleggene i Budapest. Oppdag stedets helbredene krefter selv!

4. Király termiske bad

Lyssøyler fra kuppelen som faller ned på et basseng i Király-badene
Slapp av ved dette lille termiske badehuset i Budapest. Foto © Király Baths

Føler du for en avslappende opplevelse på et termisk bad? Dra til Király-badene i Budapest, byens eldste ottomanske bad, med en historie som går helt tilbake til 1500-tallet. Det er bygget inn i murene i en gammel tyrkisk borg og får vannet sitt fra Lukács-badene, som er kjent for sine helbredende egenskaper.

Det beste med dette spaet er den fantastiske ottomanske kuppelen, som slipper inn dagslys over det åttekantede bassenget.

Dette lille termiske badet i Budapest er stengt for barn under 14 år, og passer derfor perfekt for en stille dukkert.

Tips: Om du vil gjøre noe annet en å bade hele dagen kan du prøve ut rømningsspillet på Király. Det heter «Fanger i Budapest» og er et spennende logisk spill som vil få deg til å gruble hardt i 60 minutter.

5. Palatinus termiske bad

Palatinus termiske bad i Budapest sett i fugleperspektiv, der folk svømmer og slapper av ved utendørsbassengene
Tilbring en dag ved Palatinus termiske bad, og pass på at du tester ut bølgebassenget. Foto: Daniel Somogyi-Tóth – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

«Pala», som det kalles av de lokale, finnes i hjertet av Margitøya, byens grønne tilfluktssted. Dette badet er med på listen vår over Budapests beste termiske bad ettersom det passer perfekt for hele familien.

Du finner 14 basseng som barna kan plaske i, blant annet et eventyrbasseng, et bølgebasseng og et rutsjebasseng.

For voksne finnes det termiske basseng inne og ute, et stupebasseng, en finsk badstue, en geotermisk badstue og et damprom.

Tips: Stå på utsiktsplattformen på Margitbroen for å få en fantastisk utsikt over det berømte ungarske parlamentet på den ene siden av elven og Budaborgen og Mattiaskirken på den andre siden.

På tide å pakke kofferten!

Utsikt over det ungarske parlamentet på andre siden av Donau en overskyet dag.
Budapest er mye mer enn bare spa og svømmebasseng

Budapest er paradis for de som elsker et bad, og har flere varme kilder enn noen annen hovedstad i verden. Men det er mer i Budapest enn bare vann. Slående arkitektur, mat i verdensklasse og et pulserende natteliv gjør dette reisemålet til noe som bør oppleves.

Om du planlegger en utflukt med venner, er det masse du kan se og gjøre. Se våre topp 10 reisemål for en jentetur for å få flere tips.

Finn et hotell i Budapest

Om du trenger hotellanbefalinger, ta en titt på det store og luksuriøse Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest i vår guide over verdens mest unike hoteller.

Ikke glem at du får mer ut av reisen til Budapest med Norwegian Reward. Hver gang du bestiller hotell, reise eller leiebil kan du tjene CashPoints som kan brukes på fremtidige reiser med Norwegian. Hva venter du på?

Bestill en tur til Budapest

Share
Neste

Oktoberfest i München: En nybegynnerguide