0
Neste

Ti artige fakta om finsk

Blog 8 morsomme og uvanlige ting å gjøre i London
Dato: 14 februar 2020

8 morsomme og uvanlige ting å gjøre i London

Share

Den britiske hovedstaden har mye mer å by på enn Buckingham Palace og Tower Bridge. Hvorfor ikke bevege seg utenfor turistløypa og prøve noe annet?

Enten du reiser til London for første gang og er på jakt etter noe autentisk eller er en stamgjest som vil oppleve noe helt unikt; her får du åtte originale, uvanlige og morsomme ting å gjøre i London som spenner fra interaktive skattejakter til astronomi på taket og fra 90-tallsnostalgi til skotsk dans.

Reward-tips: Bestill flybilletter til London med Norwegian og tjen CashPoints med Norwegian Reward på både fly og hotell.

1. Spis middag i mørket på Dans le Noir ?

En rekke av mennesker med hendene på skuldrene til hverandre som blir guidet av en ansatt på Dans le Noir ?
Sett sansene på prøve med en unik middag i mørket. Foto: © Dans le Noir ?

For en virkelig uvanlig opplevelse i London bør du bestille et bord på Dans Le Noir ?

Etter at du har låst inn verdisakene dine, får du velge blant fire overraskelsesmenyer: kjøtt, sjømat, vegetar eller kokkens valg.

Den blinde eller delvis blinde servitøren vil deretter føre dere til bordet i den bekmørke restauranten. Der vil dere vanligvis bli plassert sammen med andre gjester. Tanken er at dere kan snakke sammen uten fordommer, slik at praten kan flyte lettere og bli mer ekte.

Siden dere ikke kan se, må dere bruke de andre sansene for å finne ut hva dere spiser. Det går ikke lang tid før du finner ut hvor avhengig du er av øynene dine! Det er heller ingen enkel sak å bruke bestikket i mørket eller å finne vinglasset sitt.

Etter middagen kan du finne ut hva du spiste i Silent Bar. Der får du endelig også se hvem du snakket med under middagen, lære å bestille drinker på tegnspråk og lytte til musikken gjennom høretelefoner.

Hvis du er klar for en fascinerende sanseopplevelse og nydelig mat, er Dans le Noir ? noe for deg. Men det er populært, så bestill i god tid!

2. Ta en tur blant stjernene på The Culpeper

Et langt trebord som er dekket til middag i et drivhuslignende rom med hengende lamper og mange planter.
Nyt et deilig måltid og deretter en tur blant stjernene på The Culpeper. Foto: © The Culpeper / Veerle Evens

Hvis du har din bedre halvdel med deg til London, bør dere reservere plass på en av Culpepers Rooftop Astronomy-kvelder. Denne stjernekikking-med-middag-opplevelsen gir dere en utrolig romantisk kjærestekveld.

På en nydelig gastropub nær Londons kjente Spitalfields Market begynner kvelden med et herlig måltid.

Når det er mørkt nok, beveger alle seg opp på taket, der en astronomiekspert og to profesjonelle teleskop gir dere en magisk opplevelse av nattehimmelen.

Dere får lære mye fascinerende underveis i stjernekikkingen. Visste du for eksempel at solen kan romme 1,3 millioner planeter på størrelse med jorden?

Alt ved denne opplevelsen – fra det flotte synet av planeter og stjerner til de gratis drinkene (dere får to!) – er fantastisk, og det er uten tvil en både uvanlig og morsom aktivitet å gjøre i London.

3. Synk ned i ballrommet på Ballie Ballerson

Tre kvinner poserer og tar selfie i en stor binge med hvite plastballer på Ballie Ballerson i London
Ballie Ballerson er den perfekte blandingen av avkjølende cocktails og barndomsnostalgi. Foto: © Ballie Ballerson

Hvem sa at ballrom bare var for de yngste? Slipp løs ditt indre barn på Ballie Ballerson, en cocktailbar med ballrom for voksne, som finnes i både trendy Shoreditch og stilfulle Soho.

Begynn kvelden med en søt retrococktail (eller to). «Dibbie Dabberson» – jordbærgin og tranebærjus med en Dib Dab-sorbé som garnityr – er nostalgi i flytende form.

Når det hele begynner, er det bare å slippe seg løs og jumpe ned i bingen med over en million glødende plastballer. DJ-ene vil sørge for underholdningen mens du ruller rundt i ballhavet.

Hvis du er sugen på mat etter å ha lekt, kan du prøve en av de lekre napolitanske pizzaene.

Tiden i bingen er begrenset til to timer, så du må reservere tid på forhånd.

Tips: Shoreditch og den nærliggende Brick Lane er full av urban kunst og graffiti fra anerkjente gatekunstnere. Opplev en annen side av London på en totimers omvisning i Londons gatekunst.

4. Dra på skattejakt med HiddenCity

En mann og en kvinne utveksler en Hidden City-ledetråd i en undergang i London.
Utforsk byen på en unik måte med et eventyrspill fra HiddenCity der du beveger deg rundt i byen. Foto: © HiddenCity

Oppdag noen av Londons mindre kjente attraksjoner ved å bli med på et eventyrspill i Londons gater med HiddenCity. Dette er en av de beste mulighetene hvis du ønsker å komme deg litt utenfor allfarvei i den urbane jungelen.

Konseptet er enkelt: Du vil få tilsendt en serie kryptiske ledetråder, gåter og utfordringer på mobilen. Hver av gåtene må dekodes for å motta neste ledetråd, som vil føre deg til neste sted på veien.

For å gjennomføre oppgavene må du snakke med folk og finne ting som hjelper deg videre, for eksempel en tekst fra en bok i en bestemt bokhandel.

Mens du finner ut av ledetrådene, blir du ført forbi bortgjemte gallerier, puber, museer og hemmelige hager på veien til målet.

Dette er et morsomt og oppslukende spill. Hvis du er sammen med en større vennegruppe eller på utdrikningslag, kan dere jo dele dere inn i mindre lag og spille mot hverandre?

5. Dra tilbake til 90-tallet med Crystal Maze LIVE Experience

Deltakere i oransje bomberjakker samler tidskrystaller inne i en svær «krystall»
Få tak i så mange tidskrystaller som mulig inne i krystalldomen for å slå motstanderlagene. Foto: © The Crystal Maze LIVE Experience

«The Crystal Maze» var en populær TV-konkurranse på 1990-tallet der lag iført bomberjakker løste fysiske oppgaver og gåter for å vinne krystaller.

Høres det gøy ut? Prøv det på The Crystal Maze LIVE Experience. Ved hjelp av en eksentrisk «maze master» vil dere bevege dere gjennom fire eventyrsoner: en aztekisk sone, en industriell sone, en futuristisk sone og en middelalder sone. I hver av dem velger dere ut et medlem som skal gjennomføre en oppgave på tid. For hver krystall dere vinner, får dere mer tid i den siste utfordringen: krystalldomen!

Vi vil ikke avsløre mer, så vi nøyer oss med å si at dette er en helsprø, unik og ordentlig morsom måte å bruke en ettermiddag på.

Tips: Hvis du ser etter en gøyal aktivitet til utdrikningslaget i London, er dette noe av det beste du finner!

6. Sleng deg inn i ceilidh-dansen

En kvinne og en mann smiler og danser på Ceilidh Club i London.
Hvis du vil ha en fin kveld ute i London, kan du se om dansefoten er klar for skotsk ceilidh. Foto: © The Ceilidh Club

Har du noen gang prøvd ceilidh-dans (uttalt «kei-li»)? Hvis ikke er et besøk på Ceilidh Club et must på London-turen – du kommer ikke til å angre!

Det populære arrangementet finner sted på Cecil Sharp House, et prisvinnende senter for folkekunst på Primrose Hill.

Kvelden består av et folkemusikkband, en «utroper» og rundt 200 svette gjester. Mens bandet spiller, blir dansebevegelsene ropt ut. Alt du trenger å gjøre, er å følge dem. Det burde da være enkelt? Å nei da.

Når man danser i grupper på fire, åtte eller flere, er trinnene enkle, men koreografien er komplisert, så det kan bli mye fomling og snubling. Men det er en del av moroa, så ikke ta det for alvorlig!

Finn frem danseskoene, hiv deg med og gjør det beste ut av det!

Tips: Hvis du reiser alene til London, er dette en fin anledning til å gjøre noe gøy og uvanlig samtidig som du får nye venner!

7. Spis middag med kong Henrik VIII på middelalderbankett

En mann kledd ut som Henrik VIII står foran to store tallerkener med mat. Han holder en seidel og ser uttrykksfullt mot kameraet, mens to kvinner i middelalderkostyme kikker opp på ham.
Reis tilbake til tudortiden og spis som en konge på Ivory House ved Themsen. Foto: © Medieval Banquet

Dette fantastiske og interaktive middagsteateret nær den historiske Tower Bridge tar deg med tilbake til middelalderens London.

Som gjest på kong Henrik VIIIs bankett får du spise et solid fireretters middelaldermåltid (med rikelig med mjød til!) mens du blir underholdt av sjonglører, akrobater og andre utøvere. Du får til og med se en koreografert sverdkamp etter hovedretten.

Syng og dans med, og hvis du virkelig vil gå inn i rollen, kan du leie et kostyme. Det er valgfritt å kle seg ut, men når man først er i middelalderens England …

Dette er en helaften som passer for hele familien og er underholdende fra start til slutt. Ikke minst gir den dere et litt annet inntrykk av London.

Tips: Bestill denne firetimers middelalderbanketten på Ivory House Experience med GetYourGuide gjennom Norwegian Reward og tjen CashPoints.

8. Drikk en «catpuccino» på Lady Dinah’s Cat Emporium

En katt sitter på en grønn hylle på Lady Dinah’s Cat Emporium. I bakgrunnen er det blader og klokker.
Kos deg med afternoon tea sammen med katteelskende venner på denne søte kattekafeen i London. Foto: © Lady Dinah’s Cat Emporium

Lady Dinah’s er Londons eldste kattekafé.

På denne kafeen i Shoreditch kan du få deg en drink, et kakestykke eller full bevertning i form av afternoon tea i selskap med et kobbel av søte, adopterte katter. 

Hvis du er på jakt etter noe uvanlig å gjøre i London uten å bli blakk, får du 90 koselige minutter blant pusekatter som smyger seg rundt på sitt underfundige vis.

For dyreelskere er dette en pus-sig opplevelse på en regnfull morgen i den britiske hovedstaden. Pass på å reservere bord på forhånd for å unngå å bli skuffet.

Tips: Det finnes mange andre unike steder i denne storbyen der du kan oppleve tradisjonell afternoon tea. Her er 10 av de beste stedene for en ettermiddagste i London.

Uendelige muligheter for hva du kan se og gjøre i London!

London Eye om kvelden, sett fra den andre siden av Themsen.
Utforsk de beste av Londons artige og uvanlige aktiviteter

Det er så mye å se og gjøre i London – både i og utenfor turistløypa. Husk at Norwegian Reward-medlemmer tjener CashPoints på alt fra flybilletter og leiebil til guidede turer og inngangsbilletter hos partnerne våre.

Et godt tips er å betale med Norwegian-kortet ditt, det er et sikkert og gebyrfritt betalingsmiddel i utlandet, i London kan du også bruke det kontaktløst på t-banen så du slipper billettkø. Eks. ved utsatt betaling: Effektiv rente 24,4 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 849 kr. Total: 16 849 kr.

Lurer du på hvor du skal bo i den britiske hovedstaden? Du kan få inspirasjon i artikkelen vår om ti boutique-hoteller i London. Hvis du bestiller hotell gjennom Norwegian Reward, tjener du enda flere CashPoints!

Bestill fly til London

Share
Neste

Ti artige fakta om finsk