0
Neste

10 av de beste stedene for ettermiddagste i London

Blog 8 ting man IKKE bør gjøre i San Francisco
Dato: 16 august 2019

8 ting man IKKE bør gjøre i San Francisco

Share

Golden Gate Bridge. Painted Ladies. Alcatraz. Lombard Street. San Francisco er fullpakket med ting du kan se og gjøre. Det er ikke rart at sangeren Tony Bennett forelsket seg i byen, han uttrykte sine følelser i sangen «I left my heart in San Francisco».

Det er mange ting du bør gjøre i San Francisco, men det er også mange ting du ikke bør gjøre i «the City by the Bay»

For å være sikker på at du får mest mulig ut av reisen, har vi en liste med nybegynnerfeil som bør unngås når du besøker San Francisco.

1. Ikke pakk etter været i LA

Kvinne med dongerijakke og ryggsekk, som med ryggen mot kameraet ser ut mot en delvis tåkebelagt Golden Gate Bridge.
Vær forberedt på all slags vær i San Francisco – ta med ytterplagg!

Dette er noe å tenke på før du går om bord i flyet. Du er på vei til California, som har noen av USAs mest solrike steder. Så det holder om du pakker bare shorts og sandaler? Feil.

San Francisco har sitt eget klima. Det kan være mildt og behagelig i Los Angeles, men den berømte Golden Gate-tåka (kjent lokalt som Karl) kan få temperaturen til å rase nedover.

Men ikke mist motet av den grunn. Pakk shorts, ytterplagg og en regnjakke, så er du klar uansett hvordan været blir.

Tips: Reis til San Francisco om høsten, da er det normalt mildt og klart vær, og mindre folksomt.

2. Ikke undervurder bakkene

Bratt bakke i San Francisco med utsikt mot Alcatraz
Pakk dine beste spasersko og vær forberedt på en trim som bena dine sent vil glemme.

Å kalle San Francisco for kupert er ingen overdrivelse. Deler av byen ville passe ypperlig for fjellgeiter.

Den er byen med flest bakker i USA og den med nest flest bakker i hele verden (etter La Paz i Bolivia). Den bratteste bakken, mellom Leavenworth og Hyde i Filbert Street, har en stigning på hele 31,5 %.

Når du pakker for en tur til San Francisco, må du derfor ikke glemme å ta med komfortable sko. Vær forberedt på å svette!

Tips: Hvis du ønsker å se severdighetene i San Francisco, men ønsker å unngå alle bakkene, er en hopp på og av-sightseeingbuss en flott måte å reise på.

3. Ikke få panikk midt på dagen på tirsdager

Sirener montert til en stolpe omgitt av mange forskjellige kryssende kabler
Sirenene i San Francisco kan få en til å skvette hvis man ikke vet om dem. Foto: Britta Gustafson – Flickr / CC BY-SA 2.0

Hver tirsdag klokka 12 aktiveres nødsirenene i hele San Francisco. Hvis du hører de må du ikke få panikk, det er ikke Armageddon, men bare den ukentlige testen av det utendørs varselsystemet.

Dette er en øvelse som har foregått siden 1942. Opprinnelig advarte sirenene folk om luftangrep under krigen. I dag advarer de om farer som kan oppstå i kjølvannet av et jordskjelv, for eksempel brann, store gasslekkasjer eller til og med tsunamier.

Merk: Sirenene høres i 15 sekunder. I en virkelig krisesituasjon høres sirenene i fem minutter.

4. Ikke forsøk å ta det perfekte bildet fra Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge mot en rosa og lilla himmel sett fra bredden
Golden Gate Bridge sørger for et vakkert feriebilde hvis du vet hvor du kan finne de gode utsiktspunktene

Et av de mest ikoniske landemerkene i verden, for ikke å si San Francisco, er den fantastiske Golden Gate Bridge, som kjennetegner byen. Broen er nesten tre kilometer lang og det tar litt over en time å gå fram og tilbake over den.

Det er en fabelaktig utsikt fra brua, men det er ikke det beste stedet å ta feriebildene. For å få postkortutsikt, kan du ta med kameraet til Land’s End Trail, Crissy Field eller Baker Beach. Utsiktene er vel verdt det!

Tips: Hvorfor ikke leie en sykkel, sykle over brua og spise lunsj i Sausalito? Det er en flott måte å tilbringe ettermiddagen på.

5. Ikke vent med å kjøpe billetter til Alcatraz

Se øya Alcatraz ovenfra
Besøk en av de mest berømte attraksjonene i San Francisco, men pass på å bestille billett på forhånd

På en liten, steinete øy midt i San Francisco Bay ligger Alcatraz, et tidligere føderalt fengsel som har huset noen av USAs mest beryktede kriminelle. Både Al Capone, Robert Franklin Stroud («Fangen på Alcatraz») og George «maskingevær» Kelly var fanger her.

I dag er Alcatraz en av San Franciscos mest populære turistattraksjoner. Gå om bord på ferge på Pier 33 og ta en selvguidet audiotur. Tidligere innsatte og fangevoktere forteller, og du får høre om de forskjellige rømningsplanene, eneceller, fengselsopptøyene og andre historier om fengselslivet.

Billettene er utsolgt uker i forveien. Hvis du dukker opp og forventer å komme deg rett inn, vil du bli svært skuffet. Bestill på forhånd, eller vær forberedt på at du ikke kommer inn.

Hvis du er medlem av Norwegian Reward og bestiller Alcatraz-billetter via GetYourGuide, får du ekstra CashPoints til din neste tur med Norwegian.

Tips: Hvis du ikke får nok av Alcatraz, kan du bestille en tur for å se øya fra sjøen og samtidig får du med deg Golden Gate Bridge. 

6. Ikke ta trikk fra Powell & Market Turnaround

En gammel kabelsporvogn i California Street omgitt av biler, lys og bygninger
Unngå lange køer og kjør med California kabelsporvogn. Foto: Alfonso Jimenez – Flickr / CC BY-SA 2.0

Da San Franciscos nettverk av trikker var på sitt høydepunkt, fantes det 23 ruter. I disse dager finnes det raskere og enklere måter å komme seg rundt i byen på, men å kjøre med en av de tre gjenværende linjene er en unik opplevelse.

Når det er sagt, er det viktig å være forberedt på lange køer. Det kan gå én time eller mer hvis du planlegger å bli med fra Powell/Market Turnaround (snuplass). Hvis du er på vei til Fisherman’s Wharf, kan du prøve en holdeplass videre langs linjen der det vanligvis er mye kortere køer.

Tips: Hvis du bare vil oppleve hvordan det er å reise med sporvognen, kan du ta California-linjen. Den går fra Financial District til Chinatown, som er et fascinerende område å utforske. Bare hold deg unna den turistpregede Gant Avenue. Dra til Stockton Street for å erfare Chinatown som en av de lokale.

7. Ikke spis på Fisherman’s Wharf

Sjøløver på Pier 39 i San Francisco med byen i bakgrunnen
Ta en tur til Fisherman’s Wharf for å se sjøløvene, men unngå turistfellene.

Når det gjelder ting å unngå i San Francisco, krever nok denne litt overbevisning. Men ta oss på ordet. Vi sier ikke at du må unngå Fisherman’s Wharf fullstendig. Havutsikten er fantastisk, og du kan se sjøløver på Pier 39 fra slutten av juli til midten av mai, men området bærer preg av høy turisme.

Maten er overpriset og ikke av beste kvalitet. Bruk pengene et annet sted, og du vil ikke bare få mer igjen for pengene, men også et mer smakfullt måltid.

Tips: Hvis du vil spise sjømat av topp kvalitet, er Swan Oyster Depot stedet. Dette er et populært sted i bydelen Nob Hill, og det er vanskelig å finne bedre østers. De blir plukket og åpnet mens du ser på, og er de ferskeste du kan få.

8. Ikke kall San Francisco for «San Fran»

En del av Golden Gate Bridge er synlig gjennom tykk tåke og med en rosa himmel i bakgrunnen, sett fra et nærliggende fjell
Hvordan du omtaler San Francisco kan få deg til å ligne mer eller mindre på en lokal innbygger eller en turist

Men det er én ting du må unngå for enhver pris. Kall aldri San Francisco for «San Fran». Den avslappede lokalbefolkningen sier kanskje ikke noe, men de gremmes innvendig. For å være på den sikre siden kan du kalle byen «the City» eller bare San Francisco.

Trenger du et overnattingssted?

San Francisco har en rekke fantastiske overnattingssteder. Sjekk ut disse to fabelaktige hotellene:

Argonaut Hotel ****

Soverom med to vinduer med utsikt mot havnen, seng dekorert med et nautisk tema og et brett med mat og drikke på sengen
Argonaut har en særegen design og beliggenheten ved Fisherman’s Wharf er perfekt

Dette kule boutiquehotellet med nautisk tema har førsteklasses beliggenhet ved sjøen, bare en kort spasertur fra Fisherman’s Wharf, Ghirardelli Square og Pier 39. Det er basert på det berømte Haslett Warehouse, og er et fint utgangspunkt når man vil ta trikk og ferger.

Med vennlig betjening og gratis utleie av scootere og sykler, er Argonaut en flott base for ditt eventyr i San Francisco.

Hilton San Francisco Union Square ****

Moderne soverom med to vinduer, dobbeltseng, sofa og veggmontert TV
På Hilton Union Square bor du i nærheten av der det skjer

Beliggenheten til Hilton San Francisco Union Square betyr at du har noen av byens beste attraksjoner, butikker, restauranter, teatre og natteliv rett utenfor døren. Det er også et av de få Union Square hotellene med svømmebasseng. Hva mer kan man ønske seg?

Tips: Penthouse Cityscape Lounge i 47. etasje er et flott sted å nyte en cocktail før du skal utforske byen om kvelden.

Besøk San Francisco, tjen CashPoints

Røde kinesiske lamper som henger over en gate i Chinatown i San Francisco
San Franciscos Chinatown er bare et av de fantastiske stedene du kan besøke

Få enda mer ut av din reise til San Francisco med Norwegian Reward. Hver gang du bestiller hotell eller booker sightseeing gjennom våre mange partnere, vil du tjene CashPoints som kan brukes til fremtidige reiser.

Share
Neste

10 av de beste stedene for ettermiddagste i London