0
Neste

6 gode råd for mobilbruk i utlandet

Blog 6 gode grunner til å besøke Tivoli i 2021
Dato: 1 juni 2021

6 gode grunner til å besøke Tivoli i 2021

Share

Ser du etter en ferie med et snev av sårt tiltrengt moro og eventyr i år? Da kan en tur til Tivoli være midt i blinken.

Tivoli er klar til å ønske besøkende velkommen igjen. De introduserer et fullspekket program for aktiviteter i parken, samt en rekke sikkerhetstiltak for å overholde pålegg fra danske myndigheter.

Tivoli åpnet dørene i 1843 og er faktisk verdens eldste fornøyelsespark! Midt i sentrum av København har du alt du måtte ønske deg: fartsfylte attraksjoner, frodige hager, live musikk, show, aktiviteter for de små og massevis av gourmetrestauranter.

Hvis du bestiller inngangsbilletter til Tivoli og ubegrenset bruk av attraksjonene gjennom Norwegian Reward, vil du tjene 15 % CashPoints!

Her har du 6 gode grunner til å besøke Tivoli i år.

Obs: På grunn av koronapandemien, kan åpningstider og tilgjengeligheten til aktiviteter, hoteller og spisesteder være påvirket. Husk å sjekke gjeldende reiseråd før du reiser.

1. Nye sikkerhetstiltak

Statue foran Nimb i Tivoli
Nye sikkerhetstiltak for å hindre spredning av COVID-19 er introdusert i Tivoli. Foto: © Lasse Salling

Sikkerhet og hygiene har fått en ny betydning for de fleste, og det er forståelig at vi ønsker bekreftelse på at alle nødvendige forholdsregler blir tatt når vi begynner å oppsøke folksomme steder igjen.

I Tivoli har de introdusert flere nye tiltak som er i samsvar med anbefalingene fra myndighetene.

  • Krav om negativ COVID-19 test tatt i løpet av de siste 72 timene, bevis på at du er fullvaksinert eller har hatt COVID-19 (for de som er 15 år og eldre). Les mer.
  • Bruk av Tivoli Pass eller forhåndskjøpte billetter ved selvbetjent inngang
  • Bruk av munnbind for både ansatte og besøkende
  • Økt rengjøringsfrekvens og hånddesinfeksjon plassert rundt om i parken
  • Oppmerking slik at det skal være lettere å holde avstand til andre
  • Køen til attraksjonene har blitt digital i Tivolis egen app
  • Krav om forhåndsbooking på utvalgte attraksjoner i Tivolis app

Hvis du vil ha mer informasjon om tiltakene som er gjort, kan du se på Tivolis nettsider.

2. Fra koselige karuseller til «hold-deg-fast» attraksjoner

Jente på musikkarusellen i Tivoli
Musikkarusellen er spesielt populær blant de minste barna. Foto: Sigrid Saxevik

Det finnes attraksjoner for envher smak på Tivoli. For de minste finnes det karuseller, små radiobiler, pariserhjul og «Den flyvende koffert», som tar dem med på en magisk reise til H.C. Andersens eventyrland.

For de voksne har vi ‘Rutschebanen’, en av verdens eldste berg- og dalbaner i drift som er laget av tre. Den ble bygget i 1914 og er Tivolis mest populære attraksjon.

Personer med VR-briller om bord på berg- og dalbanen Dæmonen i Tivoli
Hiv deg med på berg og dalbanen Dæmonen for rå spenning. Foto: © Lasse Salling

Dæmonen er også verdt et besøk. Med en fart på 77 kilometer i timen, vil du oppleve effekten av 4G mens du flyr gjennom tre looper, før du raser 20 meter rett ned. Hvis du betaler ekstra for VR-briller, vil du kunne oppleve alt dette mens du reiser gjennom en verden med ildsprutende drager og demoner. Absolutt ikke for pyser.

3. Fenomenal underholdning

Sommeren høydepunkter 2021

Fyrverkeri i Tivoli
Fyrverkerishowet i Tivoli er et helt fantastisk skue. Foto: © Lasse Salling

Sommerprogrammet i Tivoli er fullt av musikalske innslag fra jazz til opera til populærmusikk.

Og det er mye å se frem til dette året inkludert danseoppvisninger i verdensklasse fra det fortryllende «Tivoli Ballet Theatre», utendørskino, fyrverkeri hver lørdag fram til september og en rekke forestillinger for barn.

Et teaterensemble står på scenen i kostymer og en ballerina neier foran en mannlig ballettdanser.
Få med deg fantastiske forestillinger på Pantomimeteateret. Foto: © Tivoli

Ikke gå glipp av den fantastiske forestillingen av Hans Christian Andersens eventyr, «Fyrtøyet», på Pantomimeteateret. Kostymene og settet er skapt av Dronning Margrethe av Danmark, som har jobbet sammen med koreograf Dinna Bjørn og komponist James Price for å skape dette barske, men underholdende mesterverket.

Etter forestillingen, hvorfor ikke ta turen opp på taket til Nimb Hotel? Drinker, musikk og fantastisk utsikt over København venter på deg på denne fantastiske flotte takterrassen.

Sjekk Tivolis hjemmesider for hele programmet.

Tivoli i jula

I ukene før jul forvandles Tivoli til et av Europas mest sjarmerende julemarkeder, med et virvar av glitrende lys, et vell av velsmakende fristelser og massevis av spennende gaver, noe som virkelig får frem julestemningen.

4. Tivoli har fascinerende hager

Blomster og kurver i Tivolihagen
Kos deg på spasertur i de vakre hengende hagene. Foto: © Lasse Salling

Det sies at naturen har en helsebringende effekt. Så hvorfor ikke få en dose medisin i Tivolis flotte hager? De hengende hagene med høye trær og utsikt over Tivolisjøen og Pergolahagene med sine spiselige blomster og boblefontener foran det majestetiske Nimb Hotel er noen av de vakre stedene du kan utforske.

Alle hagene er helt utrolige om våren og sommeren under blomstringen. Men de er vel så magiske om vinteren, når de blir lyst opp av en million funklende små lys. Dette vakre synet inspirerte Hans Christian Andersens Nattergalen-eventyr.

Barn som peker på en klovnefisk i et akvarietank
Hvis det regner, er akvariet en utmerket plan B

Hvis du ender opp med en regnværsdag eller bare ønsker et rolig og stille sted, kan du besøke akvariet. I en 30 meter lang tank med tropisk korallrev kan du se haier, rokker, murener og masse ulike fargesprakende fisker. I tillegg finnes det mindre tanker med piraja og blekksprut. Dette er et flott sted å lære barna om sjøliv.

5. Appetittvekkende mat

Gjester griller marshmallows over åpne flammer på Gemyse-restaurant
Grill noen marshmallows på Gemyse. Foto: © Lina Ahnoff

Er det noe som er sikkert, så er det at du ikke må gå sulten på Tivoli. Det finnes nemlig over 40 restauranter med matretter fra hele verden.

Original Shawarma er et fantastisk valg av mat fra Midt-Østen. Churroria serverer deilige spanske delikatesser. Grøften er stedet å besøke for tradisjonelle danske matretter. Deres smørbrød får tennene til å løpe i vann.

Gemyse

Hvis du besøker Tivoli med barn, er Gemyse et godt valg til lunsj. De har spesialisert seg på organisk vegetarmat fra lokale råvarer. Her blir selv barna fristet til å spise de lekkert danderte grønnsakene. Etter middagen kan de grille marshmallows over en bålpanne i den koselige kjøkkenhagen.

Mazzolis

Inngangen til Mazzolis restaurant, med Campari-flasker, stearinlys og en Vespa utenfor inngangsdøren
Nyt en familiemiddag hos Mazzolis italienske restaurant

Et annet familievennlig alternativ er Mazzolis, her får barna utdelt tegnesaker til å underholde seg med mens de venter på at maten serveres. Med klassisk italiensk mat av høy kvalitet, samt glutenfri pizza og pasta, er stedet et utmerket valg for oss som sliter med hveteintoleranse.

Reward-tips: Hvis du flyr til København med familien, sjekk våre råd om hvordan du kan fly med barn – slik går flyturen som en lek (og uten stress!).

6. Overnatting nær Tivoli

Tivoli ligger i sentrum av byen, ved siden av København sentralstasjon. Du vil derfor være i nærheten av alt som skjer.

Nimb Hotel *****

Terrasse med sofa og stoler med utsikter over København fra Nimb Hotel
Det stilfulle Nimb Hotel ligger midt i all Tivoli-spenningen

Ønsker du å bo i et luksuriøst palass i maurisk stil med en fantastisk fasade av marmor fra Venezia som ligger midt i hjertet av Tivoli? I så fall, ta en titt på Nimb Hotel. Med sitt fremragende Wellness-senter, fem restauranter inkludert et klassisk fransk brasserie, en rustikk vinkjeller og flott hotellbar, er Nimb Hotel et spektakulært sted å oppholde seg i.

Selv om du ikke bor på Nimb, kan du nyte en massasje og hammam på Nimb Wellness, eller unne deg luksuriøs aftenmat med trøffel, kaviar, østers og Dom Perignon i den stilfulle Nimb Bar den andre søndagen i måneden.

Scandic Palace Hotel ****

Seng, skrivebord og bord i et soverom på Scandic Palace Hotel
Bo på Scandic Palace Hotel for å få noen fordeler for familieturen

Med utsikter over den travle City Hall Square, ligger Scandic Palace Hotel, fem minutters gange unna Tivoli. Det er et godt valg for store familier. Barn under 13 bor gratis og får en velkomstgave ved ankomst. Du kan også få en rabattert pris på naborommet hvis du reiser med tenåringer.

Best Western Hotel Hebron ***

Tallerkener og boller med et utvalg av fargerike frukter på frokostbaren hos Best Western Hotel Hebron
Nyt en herlig frokost hver morgen på Best Western Hotel Hebron i sentrum av byen

Hvis du reiser på budsjett er Best Western Hotel Hebron et godt valg. Det ligger kun fem minutter til fots unna København sentralstasjon og Tivoli. Hvis du reiser med barn, kan du bestille store familierom. Frokosten er forresten herlig!

Åpningstider og billetter til Tivoli

Husk at Tivoli ikke holder åpent hele året. Dette er programmet for resten av 2021:

Sommer: 23. april – 26. september 2021

Halloween: 14. oktober – 7. november 2021

Jul: 19. november 2021 – 2. januar 2022

Standard inngangspris for voksne og barn over åtte år er 135-140 danske kroner. Barn mellom tre og sju år betaler 60 danske kroner og barn under tre år går gratis. Alle priser gjelder for 2021. Disse prisene inkluderer ikke billetter til selve attraksjonene. Du kan kjøpe enkeltbilletter eller dagsbilletter for ubegrenset bruk av attraksjonene.

Tjen CashPoints med Norwegian Reward

Voksen og unge barn spaserer nedover en allé med trær i Tivoli. Bildet er tatt bakfra
Bestill Tivoli-billetter til hele familien og tjen CashPoints med Norwegian Reward

Hvis du bestiller inngangsbilletter til Tivoli og ubegrenset bruk av attraksjonene gjennom Norwegian Reward, vil du tjene 15 % CashPoints!

Du vil også tjene CashPoints på flyreise med Norwegian til København og du kan registrere en Reward-familiekonto, slik at du får samlet alle dine poeng i en pott, og dermed få enda mer å bruke på din neste reise med Norwegian!

Les mer: Topp reisemål for familier.

Bestill fly til København

Share
Neste

6 gode råd for mobilbruk i utlandet