Opptjening og bruk av CashPoints og Rewards på produkter og tjenester hos flyselskapet Norwegian vil være pauset fra 1. februar 2021, og frem til Norwegian har kommet gjennom rekonstruksjonen. Det er fortsatt mulig å tjene CashPoints med Norwegian-kortet og hos andre Reward partnere. Les mer.
0
Neste

Sjekk inn på unike hoteller

Blog Guttetur: Topp 10 reisemål
Venner drikker øl på pub
Dato: 7 september 2018

Guttetur: Topp 10 reisemål

Share

Gutteturer er bra for helsa og senker stress. Der er forskerne enige med kameratgjengen. Glade gutter på tur er glade gutter når de kommer hjem igjen.

Her er 10 gode reisemål for en vellykket guttetur. Husk at du kan tjene CashPoints både på flyreisen, hotellet og aktivitetene.

1. München

Stort, fargerikt telt over gjester på Oktoberfest.

Oktoberfesten i München er sagnomsust. Men god stemning får du hele året.

September og oktober er høysesong for å besøke München og oktoberfest. Men godt, tysk øl og festglade mennesker finner dere i München hele året. Og da kan dere gå i hvilke bukser dere vil. En Biergarten-tur eller fler, er obligatorisk. La en lokal guide vise dere de beste stedene for tysk bryggerikunst.

Er gjengen historieinteressert er det mye spennende å få med seg i denne byen. Det handler dessverre mye om mørk historie, siden München var et viktig sted for Hitler og de tyske nasjonalsosialistene. Her fikk drømmen om det Tredje Riket virkelig grobunn. Har du fotballentusiaster i gjengen er et besøk til Allianz Arena,  hjemmearena for Tysklands mestvinnende fotballag, et must.

Bestill pakkereise med fly + hotell til München med Norwegian Holidays og få 2 stk innsjekket bagasje, gratis setevalg og 2 % CashPoints i prisen.

2. Palma (Mallorca)

Ung mann tar et hopp langs palme-allé i Palma

Palma de Mallorca har rammene for alle typer kameratgjenger, fra Birken-entusiaster til bridgeklubben.

Palma har noe for alle, uansett hvilket budsjett dere har for gutteturen. Temperaturene er også hyggelige hele året igjennom. Her kan gjengen legge igjen svette og tårer i lange treningsøkter på sykkelsetet. Fjellene på Mallorca er et yndet sted for proffsyklister fra hele verden. Fjellkjeden Serra de Tramuntana er på UNESCOS liste over kulturlandskap og er et fantastisk sted å få ut litt adrenalin, gjerne i formelbil.

Eller kanskje dere vil slå et slag golf på en av de mange golfbanene. Bysightseeingen kan du faktisk ta løpende, dersom dere ikke kan få nok aktivitet, eller dere kan velge guttetur på firhjuling. Eller ganske enkelt leie en bil og kjøre rundt.

På den spanske øya bør dere gjøre som spanjolene, ta en siesta midt på dagen og gjerne innta tapas på en av fortauskafeene.

Bo godt i leilighet på L’Aguila Suites Bennassar, eller Can Boss Apartments, eller velg et av de middels store hotellene i sentrum som Art Hotel.

Klar for å pakke kofferten? Finn solferie eller storbyreise til Mallorca hos Norwegian Holidays her. 2 stk. innsjekket bagasje, gratis setevalg og 2 % CashPoints er inkludert i prisen.

3. Tromsø

Nordlys over snødekte holmer

Tromsø, Nordens Paris er omringet av spektakulær natur.

Mørketiden har sine klare fordeler! Det var hit Englands prins Harry valgte å ta med sin tilkommende, og det er hit du bør dra på guttetur! Pakk ned ull og allværsjakker og gjør dere klare for Nordens Paris. Dere må sørge for å plotte inn nordlysopplevelser, en fartsfylt rib-tur på fjorden og gjerne en hvalsafari for å toppe det hele.

I Tromsø bor dere godt på Hotel With eller The Edge.

Husk å alltid å betale med Norwegian-kortet når dere er på reise. Å betale med kredittkort er en trygg måte å betale på både i inn- og utland. Legger du ut for alle ved restaurantbesøket blir det ekstra CashPoints på deg også.

4. Longyearbyen

Skiløper med hodelykt i blått lys

Svalbard serverer opplevelser for den eventyrlystne guttegjengen, hele året.

Svalbard og Longyearbyen er et eksotisk reisemål hele året og inviterer til fartsfylte aktiviteter for guttegjenger som ønsker å utfordre seg selv. Dere vil lengte etter å komme dere ut i naturen, og en rekke lokale turoperatører er klare til å gi dere et eventyr dere sent vil glemme, enten til sjøs eller på land. Dere velger enten hunder, belter eller hjul som framkomstmiddel, alt ettersom snøen har lagt seg, eller ikke.

Ser du etter rimelige reiser til Svalbard? Bestill pakkereise med Norwegian Holidays her.

Mektig natur

Fjell, himmel og hav i lyseblå og rosa pastellfarger

Det sparsomme lyset i mørketida farger Svalbard i pasteller.

Naturopplevelser vil dere få uansett vær. I september er det nettopp blitt slutt på midnattssola i Longyearbyen, og solnedgangene er fantastiske. Selv om det blir mørkere i løpet av september, er det fremdeles mer enn nok lys til å kunne dra på guttetur.

I oktober gjør mørket for alvor sitt inntog, og overgangen til mørketiden er preget av det berømte blå lyset. Fargespillene på fjellene rundt byen er ubeskrivelig vakkert å se på. Dette er turen for de som kan å kle seg og sette pris på naturen. Etter en lang dag ute, kanskje dere vil trekke innendørs på Dark Season Blues – verdens nordligste bluesfestival?

Coal Miners’ Cabin får dere veldig mye for pengene. Godt bor dere også på Svalbard Hotell, The Vault.

5. Stockholm

Gul kajakk på vannet utenfor Stockholm

Stockholm er en vakker by, og kanskje ekstra flott fra vannet.

Stockholm er absolutt en av Europas beste byer til gutteturer. En flytur hit tar bare en time fra Oslo. CashPoints tjener du allerede på Arlanda Express og vips så er du klar for konserter, festivaler eller klubber på Stureplan. En tur innom Sturecompagniet er nesten obligatorisk, husk «å fika lite» på veien. Det skulle være nok av trendy kafeer å sikre energiinntaket på. Og hvis du har fått med handleliste hjemmefra, eller har lyst til å svi av litt penger på klær, har Stockholm fantastisk bra shopping.

Er dere ute etter en annerledes Stockholm-ferie er en kajakktur i Nordens Venezia en fantastisk opplevelse. Stockholm er spredt over 14 øyer og forbundet med 57 broer og dette gjør at sjøveien er en flott måte å oppleve byen på. Dere kan selvfølgelig ta det roligere og få noe av den samme opplevelsen fra båt.

Perfekt hotell for en guttetur

Cockpit oppredd med to senger

Sovne i cockpiten? På Jumbo Stay utenfor Stockholm er det nettopp det du skal.

Om natta kan dere velge å bo i et Jetfly. På en avstengt rullebane på Arlanda er en jumbojet bygget om til et hotell. Eller rettere, hostel.  Jumbojeten har tidligere fløyet for Pan Am og Singapore Airlines og her finner dere både bar og restaurant. Du behøver ikke være redd for å sovne i Cockpiten på Jumbo Stay. Den er innredet nettopp for at du skal gjøre det.

Sjekk den fete baren på Jumbo Stay! (Hotell nummer 8 i listen du kommer til.)

Vil dere gå for noe mer tradisjonelt i sentrum blir Haymarket aldri feil.

Hvis du har lyst på en rimelig fly/hotellpakke, sjekk pakkepriser til Stockholm her

6. Gdansk

Gamle murhus langs bryggen i gamlebyen i Gdansk

Gdansk gir deg tre byer i en, med badebyen Sopot og havnebyen Gdynia nærmest vegg i vegg.

Gdansk, Sopot og Gdynia er tre sider av samme sak og likevel tre helt ulike steder.

  • I Gdansk vandrer dere rundt i tusenårig gammel historie, vakker arkitektur mikset med trendy atmosfære. Polen byr på et av de billigste guttetur-alternativene dere har. Det er heller ikke å forakte.
  • Badestedet Sopot sover aldri og er Polens svar på Nice. Men med helt andre priser, selvfølgelig. Badebyen yrer av turister om sommeren, men roes litt ned om høsten. Den 511 meter lange trepiren er Sopots stolthet og visstnok Europas lengste, så sørg for å ta med gjengen på en tur ut på denne.
  • Gdynia er den nye, moderne havnebyen og en tur langs Orlowo-elva er et must. Ta gjerne en bedre middag her.

Malbork-slottet er Europas største murslott. Lei dere en bil og kjør dit. Eller ta den lette varianten og hopp på en pakketur.

I Gdansk får dere mye for pengene uansett hvor dere bor. For eksempel Stay Inn i gamlebyen eller et av spahotellene i Sopot, som Grand Sofitel.

Reis til Gdansk med Norwegian Holidays og få 2 stk. innsjekket bagasje og gratis setevalg inkludert i prisen.

7. Amsterdam

Heineken-bryggeriet i Amsterdam

Amsterdam er byen der du koser deg ute, og det er vanskelig å komme utenom Heineken-bygget. Foto: Mtcv – Wikimedia Commons /CC BY-SA 3.0

Amsterdam er blant de mest populære byene i Europa og en skikkelig lykkepille for gjengen på guttetur. Kort reisevei, lave priser og et fantastisk uteliv er blant årsakene. Her kan dere fordype dere i Heineken-ølets historie. Start gjerne kvelden på en selvlysende golfbane. Dere må en tur ut på kanalene. Velg mellom ulike cruise, for eksempel burger-cruise.

Men en eller annen gang må dere til sengs. The College Hotel er treningsarena for hotellstudenter, og er faktisk en gammel skole forvandlet til et sjarmerende hotell. Forvent ivrig og entusiastisk ungdom som gjør alt de kan for å bevise at de er kommende hotellstjerner. Eller stup til køys på sentrale Hotel V Nesplein. Hotellet scorer høyt på service, beliggenhet og fasiliteter.

Bestill guttetur med fly og hotell til Amsterdam her.

8. Dublin

Nærbilde av Guinness-øl med det karakteristiske hvite skummet øverst

Guinness smaker best på irske puber og irske puber er best i Irland. I Dublin finner du en på hvert hjørne.

Irske puber er et fenomen, og de beste, ja de ligger selvfølgelig i Irland. Dublin kan by på brosteinsgater og behagelig kyststemning, i kombinasjon med levende pubkultur og et rikt kulturliv. Perfekt for guttetur. Det sies at Dublin er en vennligere versjon av London. Men noen særlig grunn til å sammenligne Dublin med noe som helst, ser vi ikke.

Grunnkurset i hvordan dere smaker og nyter Guinness-varianter, tar dere på The Guinness Storehouse. Ta på gode sko og fortsett pub til pub runden i den gamle vikingbyen. Dere vil fort finne ut at det er flere enn Bono som kan synge her. Spør en av de vennlige irene hva som skjer, eller finn en guide.

Bo sentralt og godt på Arlington Hotel. Vil dere spare enda mer penger til andre aktiviteter tar dere kvelden på et firemannsrom på Generator Hostel, et vandrerhjem i Art Deco-stil.

Klar for å reise? Pakkereiser til Dublin finner du her.

9. Manchester

Oversiktsbilde av Old Trafford . Her ligger alt til rette for en vellykket guttetur.

Manchester står for fotball, selvfølgelig. Men byen Manchester har så mye, mye mer.

Vi skal slettes ikke legge oss opp i om fotballpreferansene i vennegjengen heller mot Liverpool eller Manchester. Her må dere bare ta et valg. Men klarer guttegjengen å samles om Manchester, er det mye godt i vente – også utenfor fotballarenaen. Manchester har både livlige folk og puber på hvert hjørne. Sørg for skikkelig sikringskost. Burgerne på Almost Famous er et godt valg. Gå til Northern Quarter, som er mer urbant og kulere enn sentrum like ved.

Inngangen til Old Trafford Stadium

Manchester United er en av verdens viktigste fotball-merkevarer, uansett resultater på gressmatta.

Manchester er fotball. Dere har allerede vært på Old Trafford? Men Manchester er like mye musikk og det finnes faktisk egne turer for tilhengere av Oasis og The Smiths.

Og er det noen som ikke helt klarer å slå seg til ro i Manchester så går det fint an å ta den timeslange togturen til nabobyen for en kombo med fotball og Beatles-vibber.

Rimelig overnatting finner dere for eksempel på Ibis. Litt mer oppgradert på King Street Townhouse med egen spaavdeling.

10. København

Bryggerestauranter i Nyhavn i København

Deilige Danmark, deilige København og deilige Nyhavn. Et perfekt sted for gutteturen.

Det er deilig å være norsk i Danmark. Det er deilig å være norsk i København også. Og kanskje spesielt deilig å slappe av på guttetur med gjengen i Nyhavn. Slå dere ned på Charlies bar, Bo-Bi Bar, Cafe Brooklyn eller Jeppes badehotell.

En guttetur i København kan bestå av Tuborg og røde pølser, eller dere kan teste en av Københavns mange restauranter med Michelin-stjerne, noe som gjør byen til Nordens ubestridte gourmet-hovedstad.

Går dere for dette nivået, vil et opphold på boutiquehotellet The Nimb matche standarden. Ulempen her er at dere neppe vil ønske å flytte et bein utenfor paradiset. Dere kan nok trives like godt et par døgn på First Hotel Kong Frederik, også. Danmark har fortsatt hyggeligere priser på alt i forhold til gamlelandet i nord.

Norwegian Holidays har rimelige gutteteurer til København med fly og hotell inkludert i prisene.

Les mer:

Skiferie i Alpene

Share
Neste

Sjekk inn på unike hoteller