0
Neste

Guttetur: Topp 10 reisemål

Blog Topp 10 reisemål for jentetur
Dato: 21 juli 2021

Topp 10 reisemål for jentetur

Share

Jenteturer blir alltid vellykket! Pakk bagen og legg hverdagen bak dere. Stemningen er topp lenge før flyet letter.

Om dere vil ha shopping, strand og varme, mat og kultur eller bare god tid sammen; Her er ti supre reisemål for en tur med venninnene dine.

Og husk, dere kan sikre dere CashPoints til neste tur allerede når dere bestiller flybillettene. Planlegg godt, tjen CashPoints ved bestilling av opplevelser og hoteller – og bruk Norwegian-kortet når dere shopper og spiser på restaurant i utlandet. Det lønner seg!

Merk: Grunnet COVID-19 og den globale pandemien, kan tilgjengeligheten til de ulike aktivitetene bli påvirket. Sjekk gjeldende tiltak og reiseråd før bestilling.

1. Malaga

To damer på jentetur som bader i Malaga
Malaga har strender, tradisjon og moderne byliv i en og samme pakke.

Vi elsker sol. Med 300 soldager i året er den spanske solkysten et godt valg, året rundt. Her får dere norsk sommervær både høst og vår. Malaga er en liten perle som kombinerer tradisjon og moderne byliv. Her i Picassos hjemby kan dere nyte sand mellom tærne, god mat og spennende historie.

Gå for et sentralt krypinn. Room Mate Valeria har alt du og venninnene dine trenger: sentralt beliggende i havnene med gangavstand til det meste. Hvis dere da ikke bare blir værende på den nydelige takterrassen med bar og deilige solsenger.

Vil dere bo sammen alle sammen? Legg dere inn på firemannsrom på TRYP Málaga Alameda Hotel.

Bestill fly til Malaga

2. Nice

Dame i sommerklær står på en høyde over Nice by
Vakre, ærverdige Nice har noe for enhver jentetur. Det er kort vei mellom by og strand.

Vakre Nice leverer alltid. Hvorfor ikke ta en tur langs strandpromenaden på miljøvennlige Segways? Velg om dere vil gå for én time eller to-timers kræsjkurs i hva Nice har å by på.

Det gir et godt utgangspunkt til jentegjengen som skal rusle rundt på egenhånd. Sus langs strandpromenaden, nyt panoramautsikt fra slottsbakken, kjør gjennom trange smuge i gamlebyen og ta bilder av den buede kystlinjen fra observasjonspunktet Rauba Capeu. Sving innom Cours Saleya, en åpen markedsplass fylt med duftende blomster og ferske lokale matvarer. Alt uten at dere blir svette.

Kanskje dere lander på en deilig kafé i livlige Place Rosetti i gamlebyen, der dere kan sitte og se på menneskene som går forbi.

Bo i sentrum, for eksempel på ærverdige Albert 1’er Hotel Nice og husk å be om sjøutsikt. Eller sjekk inn på lille, luksuriøse Hotel Villa Rose. Denne ligger litt lenger fra sentrum men med beleilig beliggenhet i forhold til Musée National Marc Chagall.

Bestill fly til Nice

3. Barcelona

Kvinnelig turist som går mot Arc de Triomf i Barcelona
Barcelona er det perfekte stedet å forlenge sommeren.

Barcelona har alt dere trenger for en vellykket jentetur. Shopping, barer, vakre bygninger og strandliv.

Sug inn inntrykkene fra mesterverkene til den berømte arkitekten Antoni Gaudí, spis deilig tapas og forleng sommeren på strender ved Middelhavet. Hvorfor ikke starte dagen med et 2-timers katamaran-cruise med jentene? Opplev byen fra en annen vinkel med snacks og drikke inkludert.

Hvor dere bør bo? Hotel Constanza Barcelona er et rimelig hotell med kun to stjerner. Likevel; gjestene elsker det! Eller gå for Gran Hotel Havana i luksuriøs stil.

Bestill fly til Barcelona

4. Verona

Oversiktsbilde over broen San Pietro i Verona
Verona er på UNESCOs verdensarvliste og gir en vakker ramme rundt jenteturen.

Verdensarvbyen Verona er en av de mest populære byene i Italia.

Verona er også kjent som en av de mest romantiske byene i Italia. Har du ingen Romeo i sikte er dette stedet å lete! Dere kan rett og slett få Julie-følelsen ved å ta en tur opp på balkongen der den berømte scenen fra Shakespeares teater fant sted. Der er det bare å vente og se om en Romeo av noe slag klatrer opp til deg.

I Verona bør en tur til en av vingårdene stå på bucket-lista. Her produseres blant annet både Amarone og Prosecco. Har dere ikke tid til dette kan dere uansett teste ut de lokale vinene på en av barene i byen.

Verona er en liten by, så pass på å bestille hotell nært sentrum. For eksempel Hotel Aurora eller Albergo Mazzanti.

5. Berlin

Veggmaleri av dansende mennesker i Berlin
Berlin har noe for alle, blant annet fantastiske veggmalerier.

Til Berlin kan dere bestille latterlig billige flybilletter til jenteturen. Den tyske hovedstaden har noe for alle, men er det clubbing dere er ute etter, så har dere kommet til rett sted!

Dra rett til Friedrichshain. De nedlagte fabrikklokalene i det tidligere Øst-Berlin huser mange av de råeste klubbene i byen.

Molecule Man, Freidrichsain
I Friedrichshain er det et mylder av barer, restauranter, konserter, kunst, kultur og musikk.

Her er det bare å gå fra klubb til klubb til dere finner den som passer gjengen best. Den mest berømte er Berghain. Her slipper slettes ikke alle inn. Det sies at dere bør snakke tysk, være genuint interesserte i musikken de spiller og kle dere avslappet. Skulle dere være blant de 1 500 heldige, kan dere danse helt til neste morgen i lys og akustikk dere ikke finner noen andre steder i verden.

Nysgjerrig på hva som er guttas favorittbyer? Sjekk topp 10-listen her.

Når dere våkner, vil en tur til området ved Hackesche Höfe være et godt sted å hvile ut. Hackesche Höfe er et fredet område i jugendstil med en rekke små butikker, restauranter og gallerier. Bor dere på The Weinmeister Berlin i Mitte, er ikke veien lang. Dette hotellet har spa og en egen delikatesseforretning. Og her har barn ingen adgang.

Inspirert til å besøke Berlin? Dette bør du få med deg av kulturopplevelser i hippe Berlin, og 10 ting verdt å få med seg i Berlin.

Bestill fly til Berlin

6. Warszawa

Husfasader i gamlebyen i Warszawa
Stadig flere får øynene opp for vakre Warszawa. Flyturen fra Oslo tar under to timer.

Polen har seilt opp som en reiselivsaktør å regne med. Det er mange byer å velge i, men vi vil spesielt løfte fram Warszawa som reisemål for jentetur. Det er her dere finner Polens fineste restauranter, kuleste barer, mest luksuriøse hoteller og beste gallerier. For å nevne noe. Prisene er hyggelige, og flyturen tar mindre enn to timer fra Oslo.

Test ut Mount Blanc. Her kan dere innta belgisk sjokolade i både fast og flytende form til dere ikke orker mer.

Stara Kamienica går for å være en av Polens aller beste restauranter. Stedet er både stilig, varmt og uformelt og ligger i selve hjertet av Warszawa. Stara Kamienica kombinerer polsk mat med moderne trender innen europeisk mat, servert med levende musikk til.

Samle hele venninnegjengen på det luksuriøse hotellet Radisson Collection Hotel Warsaw.

Har du lyst på en liten høstferie? Se de mest populære reisemålene i september, oktober og november.

Bestill fly til Warszawa

7. Budapest

Kveldsbilde av Parlamentet i Budapest
Budapest er kjent for sine mange vakre bygninger. Nyt synet av det storslåtte Parlamentet.

Budapest er som skapt for en helg med venninnegjengen. Et langt og velgjørende opphold på det verdenskjente spa-anlegget Széchenyi Bath er obligatorisk. Med tre utendørs og 15 innendørs bassenger regnes dette som et av Europas største og beste spa-anlegg. Eller unn dere spabehandling i de storslåtte hallene i det legendariske Gellertbadet.

Spa-tur til Budapest – dette er de beste termiske badene i Budapest.

En tradisjonell gulasj-lunsj hører med. Det samme gjør en tur til Central Market Hall som byr på håndverksprodukter, klær, suvenirer og god mat. I Budapest kan dere shoppe merkevarer i alle prisklasser.

Og dere har flust med overnattingsmuligheter i sentrum, for eksempel Boutique Hotel Victoria Budapest, med nydelig utsikt til andre siden av Donau. Husk å be om rom på elvesiden av hotellet. I Budapest kan femstjerners hoteller være overkommelig for flere, slik som Anantara New York Palace Budapest.

Visste du at Budapest har noen av de laveste hotellprisene i Europa?

Bestill fly til Budapest

8. Reykjavik

Bad i den blå lagune
Island er spektakulært. Et bad i den Den blå lagunen er obligatorisk.

Jentegjengen tåler litt vind i håret og å beholde ytterjakka på? Reykjavik er en opplevelse for livet!

Ute etter en unik hotellopplevelse på Island? Ta en titt her.

Verdens nordligste hovedstad gir dere noe dere ikke får i andre europeiske hovedsteder. Vel kan man kanskje ikke banke på hjemme hos presidenten og forvente å bli bedt inn på kaffe lenger, men intime Reykjavik byr på et flott uteliv med et spektakulært landskap rundt.

Riktignok bor det bare drøyt 120 000 sjeler i denne byen. Om vindene fra Atlanterhavet kan være sure, er ikke temperaturene vinterstid noe å bli skremt av. Det er kaldere i vår egen hovedstad.

Dessuten tar du bare med jentene ned i det deilige vannet i den blå lagunen. Her midt i lavalandskapet kan dere kjenne muskelspenninger slippe taket i det naturlig oppvarmede vannet på 36-39 grader.

Islandsheister som beiter på Island
Å ri på islandshest gjennom Islands vakre landskap er en super aktivitet for en jentetur.

Er dere først på Island er dere helt nødt til å legge inn en tur på hesteryggen. Å tølte over irrgrønne enger på en ivrig islandshest er noe dere bare kan oppleve på denne øya.

Unn dere gode dager på boutiquehotellet Hotel 101 eller gå for det økovennlige hotellet Hotel Reykjavik Natura, hvis dere ikke er redd for å gå de ca. tjue minuttene til sentrum. Dere kan slappe av med spa på hotellet etterpå. Det aller greieste er uansett å leie sin egen bil slik at dere ikke trenger å innrette dere etter busstidene når venninnegjengen skal farte rundt.

Bestill fly til Reykjavik

9. London

Rød telefonkiosker, Big Ben og shopping hører med på jentetur til London
Metropolen London byr på et vell av opplevelser til jenteturen.

London har alt for en god jentetur; restauranter, butikker og gallerier i verdensklasse. Dessuten; mange har vært her før. Dermed er det ingenting dere absolutt MÅ ha på blokka. Slik kan dere kose dere med kafeer og shopping og bare nyte tiden sammen i jentegjengen. Endelig kan du slentre en hel dag på Tate Modern eller krølle deg sammen i en sofa på en av alle bokkafeene.

Er du lei av London, er du lei av livet, sies det. Og da er kanskje uansett en jentetur det dere trenger?

Nordmenn liker å sjekke inn på St Giles. Det er forståelig, rett ved Oxford Street og British Museum. Hvis dere ønsker dere litt kulturelt påfyll på Londonferien, kan dere ta en titt på vår reiseguide til gratis aktiviteter i London.

Men du har kanskje ikke sovet på Themsen ennå, heller? Legg inn “husbåt” som en av preferansene når du søker på overnatting i London og se fram til en annerledes tur til metropolen. Hotels.com har nærmere 350 overnattingsmuligheter i London, så det burde være mulig å finne et krypinn som passer til jenteturen.

Bestill fly til London

10. Oslo

To unge damer tar selfie foran Oslo Rådhus.
Vær turist i din egen hovedstad. Hvorfor ikke samle jentegjengen i Oslo?

Og så til slutt: Hvorfor ikke samles til jentetur i Tigerstaden? Rett og slett. Har dere opplevd alt som oppleves kan i Oslo? Selvfølgelig ikke! Hovedstaden vår har nok å oppdage, og til å overraske de fleste med! Utforsk alle de nye, spennende stedene dere sikkert ikke har vært på ennå.

Sjekk ut det nye utsiktstårnet på Stovner, gå hele Havnepromenaden, eller bruk bysyklene, få med deg utstillingene på Astrup-Fearnley-museet, eller utfordre venninnene dine i zip-linen i Holmenkollbakken.

Med Oslo Pass kan dere kjøre kollektivt så mye dere orker, få gratis inngang til 30 museer og attraksjoner, gratis adgang til bad, gratis vandreturer og rabatt på sightseeing og konsertbilletter, for å nevne noe. Eller så kan dere rett og slett sette dere ned og unne dere et glass på en av verdens topp 20 barer–Himkok

Territoriet på Grünerløkka er et annet populært vannhull. Her kan dere kjøpe et hundretalls viner på glass og få servert småretter i baren mens gamle LP-plater snurrer i bakgrunnen.

Bestill fly til Oslo

Share
Neste

Guttetur: Topp 10 reisemål