0
Neste

Topp 10 spektakulære steder å besøke i Norge

Blog De 13 vakreste stedene i Europa
Dato: 28 februar 2020

De 13 vakreste stedene i Europa

Share

Rosa innsjøer, frodige lavendelåkre, unike fossefall, og landsbyer som nærmest er som hentet ut ifra et eventyr. Europa er en liten verdensdel, men det den mangler i størrelse, tar den igjen i skjønnhet. Utforsk disse spektakulære stedene!

Kjenner du på eventyrlyst, og kunne du tenke deg å se noen av de vakreste stedene i Europa? I så fall bør du du lese videre. Her får du en liten smakebit på europeiske reisemål som kan ta pusten fra noen hver. La deg inspirere av disse 12 spennende attraksjonene.

Tips: Norwegian Reward-medlemmer tjener CashPoints på flyreiser, hotell, leiebil og mange andre tjenester i forbindelse med reisen.

1. Dragegrottene, Mallorca

På innsiden av en grotte fylt av dryppsteiner
Gå dypt inn i de imponerende dragegrottene. Foto: Sergej Galjonkin – Flickr / CC BY-SA 2.0

Småbyen Porto Cristo på Mallorca rommer en underjordisk skattekiste. Coves del Drac (Dragegrottene) er et overveldende vakkert hulesystem som inneholder spennende kalksteinsformasjoner du ikke finner maken til på jordens overflate.

Grotten rommer også flere innsjøer, blant annet Martelsjøen, som er en av verdens største underjordiske innsjøer. Besøker du innsjøen, kan du oppleve en kvartett som spiller klassisk musikk i takt med et fantastisk lysshow. Det hele er magisk.

Tips: Bestill billetter til Coves del Drac på GetYourGuide, så tjener du CashPoints.

Fly til Mallorca

Husk også at vi tilbyr en rekke fleksible løsinger hvis du skulle ha behov for å endre flybillettene dine.

2. Cinque Terre, Italia

Fargerike hus i Cinque Terre, liggende på en klippe med havet til høyre
Fiskerlandsbyene i Cinque Terre er virkelig nydelige

Cinque Terre (de fem land), som også har fått en plass på UNESCOs verdensarvliste, blir ofte omtalt som et av de vakreste stedene i Europa. Området ligger mellom Genova og Pisa på en ulendt del av den italienske rivieraen, og består av fem fiskerlandsbyer plassert i fjellsiden, med utsikt mot Det liguriske hav. 

Hvis du er glad i sandstrender, fotturer langs herlige kyststrekninger, vingårder i terrasser og synet av tindrende vann, så er Cinque Terre det perfekte reisemålet. 

Reward-tips: Skal du på en romantisk tur med kjæresten? Da kan du overraske med denne båtturen i solnedgangen i Cinque Terre og tjene CashPoints i tillegg!

Fly til Pisa, lei en bil og kjør dit på cirka halvannen time.

3. Lavendelåkrene i Bulgaria

En stor lavendelåker
Trekk pusten dypt og kjenn lukten av de bulgarske lavendelåkrene.

Bulgaria er en av verdens største produsenter av lavendelolje, og det betyr at landet er fullt av frodige lavendelåkre. 

Sjumen og Dobritsj er to av de viktigste regionene for dyrkingen av lavendel. Lei en bil i juni eller juli og kjør mellom de mange småbyene og landsbyene for å oppleve de velduftende plantene når de er i full blomst. Det er en fantastisk opplevelse for både synet og luktesansen. 

Fly til Varna, og kjør deretter en knapp time.

4. Las Salinas de Torrevieja, Spania

Solnedgangen over en rosafarget saltsjø
Nyt de herlige omgivelsene ved de rosa saltsjøene i Torrevieja. Foto: Moisés Pastor – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

I utkanten av den travle feriebyen Torrevieja på Costa Blanca ligger en av de mest spektakulære naturlige severdighetene i Spania, nemlig en gigantisk, knallrosa saltsjø. Det 37 000 hektar store naturreservatet Parque Natural de Torrevieja er vertskap for innsjøen, som er spesielt imponerende ved solnedgang.

Synes du ikke dette er rosa nok, kan vi fortelle deg at saltsjøen dessuten fungerer som spisskammer for flamingoer – opptil 2000 dukker gjerne opp i hekketiden.

Det særegne landskapet gjør stedet til et av de mest bemerkelsesverdige i hele Europa.

Fly til Alicante

5. Hallstatt, Østerrike

Hallstätter See med tradisjonelle alpehus langs vannet og med fjellet i bakgrunnen
Besøk den idylliske alpelandsbyen Hallstatt. Foto: Naval S – Flickr / CC BY 2.0

Hallstatt er en idyllisk alpelandsby ved Hallstätter See, som står på UNESCOs verdensarvliste, og stedet er et yndet motiv på postkort og i feriebrosjyrer.

Det ser ut som om byen er tatt rett ut av et eventyr, med sine fargerike tømmerhus, brolagte gater, skogdekte fjell og glitrende Hallstätter See. Så ryktes det da også om at Hallstatt var en inspirasjonskilde til landsbyen Arendell i Disney-filmen «Frost».

Severdighetene her er minst like slående. Du bør få med deg Salzwelten Hallstatt, en historisk saltgruve som kan by på en underjordisk sklie og båttur på saltsjøen, den oppsiktsvekkende isbreparken, og ikke minst Beinhaus med sine malte hodeskaller.

Visste du forresten dette? Kinesiske besøkende ble så overveldet av vakre Hallstatt at de bygde sin egen utgave i Luoyang i Boluo fylke.

Fly til Salzburg og kjør i cirka én time.

6. Lofoten, Norge

Det grønne nordlyset over et fjell og et snødekt fiskevær med røde småhus i Lofoten
Opplev den flotte naturen rundt fiskeværene i nord.

Lofoten er nok et av de mest billedskjønne stedene i landet vårt. Her finner du alt fra fine sandstrender og mektige fjell til vakre fjorder og frodige åser.

Liker du å bevege deg utendørs, har du havnet midt i smørøyet. Naturen her er så variert at du kan utfolde deg uansett hva du synes er mest spennende. Fotturer eller sportsfiske? Langrenn eller havrafting? Ikke glem at øygruppen har glimrende surfeforhold!

Lofoten er det ideelle reisemålet når du vil oppleve nydelig natur i Europa, og kamera er en selvfølge på turen.

Fly til Harstad, lei en bil hos Avis, og kjør den rundt to timer lange turen til Lofoten. Alternativt kan du legge til Lofoten i reiseplanen for bilferien i Norge.

7. Annecysjøen, Frankrike

Den blå Annecysjøen med en småby i forgrunnen og snødekte fjell i bakgrunnen
Nyt synet av det krystallklare vannet i Annecysjøen, ett av de vakreste stedene i Europa.

Sørøst i Frankrike finner du den nydelige lille byen Annecy ved innsjøen den deler navnet sitt med, og i bakgrunnen rager snødekte alper.

Den beste måten å oppleve stedet på er på to hjul. Følg den 42 kilometer lange ruten som omkranser vannet, og hvis svetteperlene pipler frem, er det bare å hoppe uti den reneste innsjøen i hele Europa.

Fly til Genève og kjør i cirka én time.

8. Pamukkale, Tyrkia

Naturlige varme kilder i hvitt og lyseblått ved Pamukkale
Ta et bad i det mineralholdige vannet i Pamukkale, et av de vakreste stedene i Europa. Foto: Antoine Taveneaux – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Pamukkale, som betyr bomullsslott på tyrkisk, ser ut som, vel – et slott av bomull. Området står på UNESCOs verdensarvliste og har et imponerende landskap av terrasser og himmelske varme kilder.

Naturfenomenet oppstår når vann oppvarmet av vulkansk lava løser opp ren, hvit kalk, som fordamper, og deretter fester seg til klippene hvor det dannes travertin.

Sett av halve dagen til å bade i det varme vannet og bli tørr igjen i det varme solskinnet.

Fly til Antalya og kjør den rundt tre timer lange turen til Denizli.

9. Hraunfossar, Island

Fossen Hraunfossar, en elv og grønne trær i bakgrunnen
Lytt til naturens egen symfoni ved Hraunfossar. Foto: Daniel Knieper – Flickr/ CC BY-ND 2.0

Island har så mye spennende natur å by på, med alt fra svarte sandstrender til fantastiske vulkaner, så det er vanskelig å velge bare ett sted som tar pusten fra deg. Men Hraunfossar er blant favorittene.

Denne imponerende kaskaden består av en rekke mindre fosser, dannet av vannet som renner fra lavafeltet Hallmundarhraun til elven Hvítá.

Vannet i fossen er kildevann, mens Hvitá inneholder smeltende vann fra isbreen. Kombinasjonen gir deg noe av det reneste vannet i verden.

Vil du oppleve enda mer av naturen på øya? Les om 14 opplevelser på Island som vil gi deg minner for livet.

Fly til Reykjavík

10. Sintra, Portugal

Palácio da Pena omringet av trær og med blå himmel i bakgrunnen
Palácio da Pena rager frem over byen Sintra. Foto: Alina Chan – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Like utenfor Lisboa ligger Sintra plassert i fjellsiden. Reisemålet er som en magisk fortelling i seg selv. Se for deg borger med flere tårn, gotiske slott og andre arkitektoniske underverker.

Ikke gå glipp av Quinta da Regaleira. Dette bygningskomplekset består av et slott, et kapell og en hage med grotter, og ligger på UNESCOs verdensarvliste.

Men kronen på verket er Palácio da Pena, en fargerik, maurisk borg oppført langt oppi åsen, der du kan skue utover byen. Den kan virkelig ta pusten fra deg.

Under besøket burde du smake på en pastel de nata på Café Saudade. Dette er en liten butterdeigterte med eggekrem og kanel som du kommer til å ville kjøpe flere av.

Fly til Lisboa og bli med på en dagstur til Sintra.

11. Neuschwanstein slott, Tyskland

Neuschwanstein slott, omringet av grønne trær og med en innsjø i bakgrunnen
Det var en gang på Neuschwanstein slott … Foto: joiseyshowaa – Flickr/ CC BY-SA 2.0

Det skorter ikke på praktfulle slott i Tyskland, men det hersker liten tvil om at Neuschwanstein er av de vakreste stedene i Europa. Slottet er rett og slett umåtelig flott der det ligger på en skogdekt høyde med overblikk over den bayerske landsbyen Schwangau.

Og det er vi ikke alene om å synes. Denne litt brokete bygningen var inspirasjonen til eventyrslottet i Walt Disneys Tornerose.

Gå på omvisning i slottet og lytt til fortellinger om den «gale» kong Ludvig II, som fikk bygningen oppført, på en heldagstur til Neuschwanstein med start i München.

Har du kanskje lyst til å bo kongelig selv? Kikk nærmere på noen populære slottshoteller.

Fly til München

12. Lappland, Finland

Det grønne skjæret fra nordlyset på himmelen over en by
Bor du for langt sør til å ha opplevd nordlyset på ordentlig? En tur til Lappland i det nordlige Finland gir deg muligheten til å se det fantastiske grønnskjæret danse over nattehimmelen vinterstid.

Omgitt av nydelig natur gir dette finske landskapet deg orkesterplass til nordlyset. Du har dessuten god mulighet til å se fenomenet, ettersom det opptrer rundt 200 vinternetter hvert år.

Aurora borealis lyser sterkest i den nordligste delen av Finland. Dette er faktisk et av de beste stedene å se nordlyset på i hele Europa. Landsdelen kan friste med snødekte skoger, innsjøer som er frosset til, og enorme vidder, og er ganske magisk å bevege seg rundt i på jakt etter nordlyset.

Hva med å oppleve nordlyset mens du sitter godt pakket ned i en slede? Da er denne to timer lange sledeturen gjennom polarlandskapet midt i blinken.

Fly til Rovaniemi

12. Krzywy Las, Polen

En skog full av furuer formet som kroker

 

Polske Krzywy Las er et merkverdig, men praktfullt skue. Foto: Rzuwig – Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Krzywy Las, eller den krumme skogen, er en østeuropeisk perle og ganske unik.

Området ligger like utenfor Nowe Czarnowo og består av 400 furutrær som ved foten er buet i 90 grader. De likner omvendte spørsmålstegn, noe som passer fint, ettersom det ikke finnes noe endelig svar på hvorfor stammene er krummet på denne spesielle måten.

Et merkverdig, men praktfullt skue som virkelig er verdt skogturen.

Fly til Szczecin

Besøk de vakreste stedene i Europa!

Alle disse vidunderlige stedene har fortjent en plass på listen over reisemål du må få med deg. Kryss dem av én etter én med Norwegian og tjen CashPoints på europaturneen.

Bestill flybillett

Share
Neste

Topp 10 spektakulære steder å besøke i Norge